Įkraunama...
Įkraunama...

Planinis cezaris

sveikutes, na as nei uz cezari, nei pries ji...taip jau buvo lemta, kad pirmas vaikelis gime buvo daromas neplanuotas cezaris, o dabar planuotas bus.... tai kazkaip juokingai jauciu skambetu jei as pasisakyciau tik uz cezari...juk naturaliai nesu pagimdzius... tik va mano sesuo pirma vaikeli pagimde pati, o antra jai neplanuota cezari padare, tai ji tik sake, kad zinai daug maloniau, kai po cezario pilvo apacia pjauta, nei po gimdymo ten kirpta ax.gif aisku, mamos kurios pagimdo labai lengvai naturaliai ir greitai manau bus tik uz naturalu gimdyma...na cia mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 02 03, 14:40)
pagaliau atsirado tokiu mamu kurios uz cezari! o ne demonstruoja savo didvyriskuma  rolleyes.gif
butent del visu isvardintu priezasciu noreciau cezario, bet kaip itikinti gydytoja, net neisivaizduoju  doh.gif ,isvis turetu buti taip kad mama galetu rinktis, juk cia jos vaikas gimsta ir tik jai spresti. nzn nzn, matyt vienintelis budas i kisene idet ka nors blush2.gif

O tu jau bandei "be pinigu i kisene" tartis su konkreciu tave priziurinciu ir patikimu gydytoju? Gal pirma pabandyk taip paprasyt del cezario. Jei nepades - aisku ieskok kam sumoket, kad kokybiskai atliktu cezari.
Pranesk, ar pavyko sisitart ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Llauritta @ 2008 02 03, 11:04)
labai pritariu  visom keturiom drinks_cheers.gif Man irgi daug baisiau buvo pagalvojus, kas būtų, jei būtų tekę natūraliai gimdyt, irgi turėjau nuojautą, bet ačiū Dievui ir patys gydytojai pamatė, kad būtinas cezaris. Jaučiu vien su nuojauta nebūtų pavykę įkalbėt operuot. Beje, pastebėjau, kad leliukų po natūralaus gimdymo galvytės labai deformuotos (sako atsistato, bet va draugių lialiukai visi kažkokie kreivom kaukolėm), o mūsiškis kaip iš žurnalo apvalus smile.gif Čia neįsižeiskit mamos, kurios po natūralaus gimdymo, nes tai tik mano pastebėjimas.

O, kaip pati gimei? Ar tavo galvytė nedeformuota? Neįsižeisk. Beje, nemanau, kad tavo draugės norėtų perskaityti, ką čia parašei. Kartais, kai kuriuos pastebėjimus geriau pasilaikyti sau.
Atsakyti
g.gif kiek zinau tai nestukem kuriom su akymis blogai (ten kazkoki dugna ziuri) irgi daro cezari, jei spaudimas didelis laikosi, jei preklemsija, jei dubens kaulai per siauri ir t.t. taip kad galima susitarti su gydytoju, kad parasytu priezasti ir viskas, bus planinis. Tik as manau reikia imti ne bendra narkoze (nieko ten nematysit tik pilvo apacios nejausit ir koju negalesi pajudintit, o taip tik tokia sirma pilvukas buna uzdengtas, gydytojus operuojancius matai, gali su jais kalbeti, o ir ka tik gimusi vaikeli iskarto pamatai wub.gif )
Del gimusiu vaiko kaukoles formos tai naturalu, kad gimdant naturaliai ten ji deformuojasi, nes minksti kauliukai deformuojasi, tai kazkur sako iki 2 metu jie atsistato, nors kartais ir nevisai, bet kiekvienai mamai savo vaikas mieliausias kokia tos kaukoles forma bebutu, svarbu sveikas butu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Llauritta @ 2008 02 03, 09:04)
Beje, pastebėjau, kad leliukų po natūralaus gimdymo galvytės labai deformuotos (sako atsistato, bet va draugių lialiukai visi kažkokie kreivom kaukolėm), o mūsiškis kaip iš žurnalo apvalus smile.gif Čia neįsižeiskit mamos, kurios po natūralaus gimdymo, nes tai tik mano pastebėjimas.

Na, čia tai nesąmonė totali... doh.gif Jau tu, Llauritta, atleisk, bet nesutinku su tokia nuomone doh.gif Maniškė nei deformuota gimė, labai graži mergytė, viskas su kaukole buvo gerai. Manau, kad čia eilinis išsigalvojimas-pasiteisinimas, dėl ko mamos nori darytis Cezarį...

QUOTE(jauna nestuke @ 2008 02 03, 13:40)
pagaliau atsirado tokiu mamu kurios uz cezari! o ne demonstruoja savo didvyriskuma  rolleyes.gif
butent del visu isvardintu priezasciu noreciau cezario, bet kaip itikinti gydytoja, net neisivaizduoju  doh.gif ,isvis turetu buti taip kad mama galetu rinktis, juk cia jos vaikas gimsta ir tik jai spresti. nzn nzn, matyt vienintelis budas i kisene idet ka nors blush2.gif

Žinai, ką tau pasakysiu, jauna nėštuke? Kai turėsi tiek metų, kiek turiu aš, ir kai išmoksi gerbti kitų nuomonę, ir, atleisk už tokį pasakymą - kai daugiau savo galvelėj protelio turėsi, tada ir suprasi, apie ką kai kurios (suprask - aš) dabar čia šneka... Ir prašau manęs neįžeidinėti ir nemoralizuoti, nes savo didvyriškumo aš čia nei demonstruoju, nei žadu jį demonstruoti - aš išsakau savo nuomonę. Tu turi savo, prašau, laikykis jos.

QUOTE(dixi @ 2008 02 03, 14:34)
mamos kurios pagimdo labai lengvai naturaliai ir greitai manau bus tik uz naturalu gimdyma...na cia mano nuomone  4u.gif

Nepasakyčiau, kad pagimdžiau labai lengvai natūraliai, bet pagimdžiau normaliai natūraliai, žinau, ką tai reiškia ir taip pat žinau, ką reiškia gulėti su pjautu pilvu. Taip, aš už natūralų gimdymą. Cezaris tik tada, kai tas svarbu vaiko ir mamos gyvybei.
Sėkmingo gimdymo 4u.gif
Atsakyti
kiekvienam savo... bet as asmeniskai laikausi nuomones kad zmogus turi teise rinktis ar pats nori gimdyti ar jam turi operuoti. Tikiuosi prie to su laiku ir prieisim ir nereikes tada izeidineti viena kitos, nes kiekviena turi teise issakyti savo nuomone. O Cezaris turi buti ir pasiekiamas visiems . Kazkada zmones ir skalbiankiu neturejo ir indaploviu, o dabar be sito as jau savo buities neisivaizduoju, tai kodel as negaliu rinktis kaip mano vaikai ateis i pasauli? Cia tik mano asmeninis reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2008 02 04, 18:36)
kiekvienam savo... bet as asmeniskai laikausi nuomones kad zmogus turi teise rinktis ar pats nori gimdyti ar jam turi operuoti. Tikiuosi prie to su laiku ir prieisim ir nereikes tada izeidineti viena kitos, nes kiekviena turi teise issakyti savo nuomone. O Cezaris turi buti ir pasiekiamas visiems . Kazkada zmones ir skalbiankiu neturejo ir indaploviu, o dabar be sito as jau savo buities neisivaizduoju, tai kodel as negaliu rinktis kaip mano vaikai ateis i pasauli? Cia tik mano asmeninis reikalas rolleyes.gif

PRITARIU thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tema yra "Planinis cezaris ir pasiruošimas jam", o jūs , mamos, čia viena kitą purvais drabstot unsure.gif . Atskira tema tam yra, o čia kitos tikrai ieško patarimų, kaip pasiruošti tikram planiniui cezariui.
Atsakyti
Nepasakyčiau, kad pagimdžiau labai lengvai natūraliai, bet pagimdžiau normaliai natūraliai, žinau, ką tai reiškia ir taip pat žinau, ką reiškia gulėti su pjautu pilvu. Taip, aš už natūralų gimdymą. Cezaris tik tada, kai tas svarbu vaiko ir mamos gyvybei.
Sėkmingo gimdymo 4u.gif
[/quote]
tai va as ir nesiginciju kaip geriau, nes naturalaus gimdymo pati nesu patyrus...bet manau, kad cezaris tikrai turi buti atliekamas tik butinybes atveju, o ne kai pati mama nori ir panasiai....tik, kai man pirmas buvo cezaris nors ir neplaninis, tai kazkaip dabar as net neisivaizduoju kitaip...todel gal ir dziaugiuosi, kad dabar bus planinis cezaris, tik aisku, kad jis daromas ne del to, kad as pati prasiau, o kad vaikelis didelis ir kitu problemeliu turiu... sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 02 04, 17:17)
Na, čia tai nesąmonė totali...  doh.gif  Jau tu, Llauritta, atleisk, bet nesutinku su tokia nuomone  doh.gif Maniškė nei deformuota gimė, labai graži mergytė, viskas su kaukole buvo gerai. Manau, kad čia eilinis išsigalvojimas-pasiteisinimas, dėl ko mamos nori darytis Cezarį...

Kiekvienai mamai savas vaikas pats gražiausias, bet realybė tokia, kad natūralaus gimdymo metu kūdikio galvytė yra deformuojama. aišku, daugumoj atveju tai tik kosmetinis "defektas", kuris atsistato. šiaip ar taip, pirmaisiais gyvenimo mėnesiais daugumos kūdikių galvytės deformuojasi dėl nugulėjimo, bet visa tai susitvarko. nemanau, kad kuriai nors mamai tai būtų pagrindinė priežastis kodėl nori cezario operacijos. juolab, joks gydytojas dėl tokios priežasties nepaskirs planinio cezario (apie ką ir yra ši tema) lotuliukas.gif
kai sūneliui buvo 1 mėnuo, teko apsilankyti KMUK ir ten pediatrė iš karto pasakė, kad jis gimė per cezario operaciją. nustebau, kad ji tai žino, bet kai ji rezidentei paaiškino, kad natūraliai ir po cezario gimusių vaikučių skiriasi galvyčių formos, paaiškėjo ir man ta "aiškiaregės" paslaptis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2008 02 05, 09:49)
Kiekvienai mamai savas vaikas pats gražiausias, bet realybė tokia, kad natūralaus gimdymo metu kūdikio galvytė yra deformuojama. aišku, daugumoj atveju tai tik kosmetinis "defektas", kuris atsistato. šiaip ar taip, pirmaisiais gyvenimo mėnesiais daugumos kūdikių galvytės deformuojasi dėl nugulėjimo, bet visa tai susitvarko. nemanau, kad kuriai nors mamai tai būtų pagrindinė priežastis kodėl nori cezario operacijos. juolab, joks gydytojas dėl tokios priežasties nepaskirs planinio cezario (apie ką ir yra ši tema)  lotuliukas.gif
kai sūneliui buvo 1 mėnuo, teko apsilankyti KMUK ir ten pediatrė iš karto pasakė, kad jis gimė per cezario operaciją. nustebau, kad ji tai žino, bet kai ji rezidentei paaiškino, kad natūraliai ir po cezario gimusių vaikučių skiriasi galvyčių formos, paaiškėjo ir man ta "aiškiaregės" paslaptis  biggrin.gif

Tu čia remiesi patvirtinta informacija? Gal galėtum nuorodą parašyti, kur perskaitei šitą dalyką? Labai būtų įdomu paskaityti g.gif
Na, gimėm natūraliai ir nebuvo jokios galvytės deformacijos - tai medikų nuomonė, ne tik mano pačios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmoshka: 05 vasario 2008 - 11:45
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 02 05, 11:44)
Tu čia remiesi patvirtinta informacija? Gal galėtum nuorodą parašyti, kur perskaitei šitą dalyką? Labai būtų įdomu paskaityti  g.gif
Na, gimėm natūraliai ir nebuvo jokios galvytės deformacijos - tai medikų nuomonė, ne tik mano pačios.

šiaip man užtenka gydytojos (kuri tikrai daug kūdikių yra mačiusi) pasakymo, kad natūraliai ir po cezario operacijos gimusių vaikučių galvytės forma buna skirtinga. bet koks formos pasikeitimas yra vadinamas deformacija. o šią deformaciją aš pavadinau kosmetine. tai nėra kažkoks baisus ir negeras dalykas, apie kurį medikai turėtų aiškinti kiekvienai mamai. neturiu laiko ieškoti tau nuorodų. ir nematau prasmės, nes ir taip visiems aišku, kad vaikas natūralaus gimimo metu jaučia spaudimą, o kauliukai minkšti. jei tu iš mano pasakymo supratai, kad vaiko galvytė būna smarkiai deformuota (kas atsitinka naudojant reples), tada sorry, gal ką ne taip parašiau.
Atsakyti