Įkraunama...
Įkraunama...

Planinis cezaris

Randas gali but grazus ir po keliu operaciju.
Plysti gali ir per gimdyma ir nestumo metu, nors dazniausiai gimdant, nes tuo metu ir taip labai istempiama ir suploneja apatine gimdos dalis.
Teoriskai tai viskas imanoma, o kadangi praktikos neturiu, tai negaliu atsakyti, koks butu nestumas po triju cezariu. To turetumet savo gydytojos paklaust. As procentus is knygu pabandziau surasyt. blush2.gif
Nuo daug ko priklauso - jei buvo operacinio pjuvio infekcija, puliavo, tai susidaro maziau kokybiskas randas, dar priklauso nuo individualios organizmo reakcijos - randejimas skiriasi ( kad ir ant odos - vieniems viskas gyja graziai, o kitiems kaip nori daryk iseina didziausi randai).
Bet ta placentos iaugimo rizika man visai didele atrodo - 67%...
Atsakyti
Bet jei jau neturi ka pasakyti- geriau patyleti, aukso taisykle tongue.gif
Jei zmogus jaucia, kad geriau cezaris, tai ir pasidaro, ir nenumirsta, ir vaikiukas sveikas ir mama!

Man irgi nusimato cezariukas, nes sedi lelius. tai, kaip supratau nereikels laukti 40 sav., ar kol prasides gimdymas? Tiesiog paskirs data, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2008 06 27, 00:16)
Vaivos juosta, o tau plyšo per operaciją ar dar iki jos? Turiu omeny, ar plyšo dėl prasidėjusių sąrėmių, ar dar kažko?  blush2.gif

Sąrėmių metu. Pirmą kartą operuojant sąrėmių nesulaukiau, o antrą kartą jau važiavau su skausmais.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 06 27, 20:55)
Sąrėmių metu. Pirmą kartą operuojant sąrėmių nesulaukiau, o antrą kartą jau važiavau su skausmais.

o kiek laiko buvo tarp pirmo cezario ir kito pastojimo?
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 06 27, 17:36)
Bet jei jau neturi ka pasakyti- geriau patyleti, aukso taisykle  tongue.gif
Jei zmogus jaucia, kad geriau cezaris, tai ir pasidaro, ir nenumirsta, ir vaikiukas sveikas ir mama!

Man irgi nusimato cezariukas, nes sedi lelius. tai, kaip supratau nereikels laukti 40 sav., ar kol prasides gimdymas? Tiesiog paskirs data, ar ne?

Man darė irgi cezarį, vaikas kojytėm ėjo į priekį, tai nelaukė gydytoja 40 sav, išoperavo 38 savaičių, tik taip ir nesupratau kodėl. Tipo, nelauksim kol vandenys nubėgs, kažkas negerai ir pan. O gimdymo datą paskyrė, tiksliau pasakė, kad už savaitės atvažiuot su visais daiktais, jei neapsivers - operuosim. Bet aš jau žinojau, kad neapsivertęs, jautėsi, kad viršuj galvytė (ten kieta buvo).
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 06 27, 16:36)

Man teko laukt iki 40 sav. ir tik tada darė CPO. Bet nelaukė sąrėmių, vandenų nubėgimo - nieko. Paskyrė laiką ir tiek.
* * *
Įdomu, kaip dabar bus. Kada darys. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Niki*: 28 birželio 2008 - 14:24
QUOTE(Arven @ 2008 06 27, 14:46)
Randas gali but grazus ir po keliu operaciju.
Plysti gali ir per gimdyma ir nestumo metu, nors dazniausiai gimdant, nes tuo metu ir taip labai istempiama ir suploneja apatine gimdos dalis.
Teoriskai tai viskas imanoma, o kadangi praktikos neturiu, tai negaliu atsakyti, koks butu nestumas po triju cezariu. To turetumet savo gydytojos paklaust. As procentus is knygu pabandziau surasyt.  blush2.gif
Nuo daug ko priklauso - jei buvo operacinio pjuvio infekcija, puliavo, tai susidaro maziau kokybiskas randas, dar priklauso nuo individualios organizmo reakcijos - randejimas skiriasi ( kad ir ant odos - vieniems viskas gyja graziai, o kitiems kaip nori daryk iseina didziausi randai).
Bet ta placentos iaugimo rizika man visai didele atrodo - 67%...

Arven, dėkui labai tau! 4u.gif Aišku, suprantu, tu daugiau rašai teorinius dalykus, kas knygose, apie ką mokaisi. gaila, kad čia neprisijungia tokios mamos, kurios į mum (man) rūpimus klausimus galėt atsakyti iš savo patirties... Bet vis tiek, Arven, esu dėkinga tau už tas visas "plonybes" apie cezarį, kurias parašai, nes daug kas man tikrai nežinoma, neskaityta.
* * *
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 06 27, 20:55)

Vaivos juosta, tai antrąkart važiavai nesulaukusi planiniam cezariui paskirtos dienos? Ar nebuvo paskyrę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Niki*: 28 birželio 2008 - 14:38
QUOTE(tany @ 2008 06 28, 10:34)
o kiek laiko buvo tarp pirmo cezario ir kito pastojimo?

Nepilnai 11 mėnesių.

QUOTE(*Niki* @ 2008 06 28, 15:37)

Vaivos juosta, tai antrąkart važiavai nesulaukusi planiniam cezariui paskirtos dienos? Ar nebuvo paskyrę?

Buvo paskirta rugsėjo 11. Tai tą naktį jau pradėjo maust, anksti ryte išvažiavom ir operavo.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 06 25, 19:07)
ohmy.gif O cia i Lietuvos rekordus nepretenduojat?
Pasaulio rekordas, rodos, virs 7kg kazkas, tai Lietuvoj gal jusiske butu rekordininke?

Na, tikrai nesidomėjome tuo... lotuliukas.gif Gal mūsų panelytė ir taptų Lietuvos rekordininke, na ar bent Kauno...? Visai fainai būtų thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(*Niki* @ 2008 06 27, 00:21)
Rasicka, sveikatėlės jum abiem su dukryte ir dukrytei užaugti laiminga ir linksma!  mirksiukas.gif  wub.gif
* * *

Ačiū ačiū aciuks.gif , augam sveikos ir laimingos kaip ant mielių...
ir beproootiškai džiaugiamės visi, kad į mūsų mažytę šeimą atėjo ilgai laukta princesytė!!! flirt.gif

Papildyta:
Pagalvojau taip spontaniškai, gal reiktų pasiūlyti supermamų klube išrinkti didžiausią gimusį mažylį (surengti konkursą) ???
Mažu first.gif vietą gautumem? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RASICKA79: 29 birželio 2008 - 19:03
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 06 29, 15:47)
Buvo paskirta rugsėjo 11. Tai tą naktį jau pradėjo maust, anksti ryte išvažiavom ir operavo.

Vaivos juosta, ačiū už atsakymą. Ir atsiprašau, dar paklausiu, o antrąjį cezarį tau paskyrė dėl tų 11 mėnesių, kad per mažai laiko praėjo ar dėl visai kitų priežasčių? (Mano atveju - beveik 9 mėnesiai yra tarp operacijos ir kito pastojimo)
Atsakyti
QUOTE(RASICKA79 @ 2008 06 29, 19:00)
Pagalvojau taip spontaniškai, gal reiktų pasiūlyti supermamų klube išrinkti didžiausią gimusį mažylį (surengti konkursą) ???
Mažu  first.gif  vietą gautumem?  lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif O ką - gal ir gautute! mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš turiu kaklo kraujagyslių patologiją ir pačiai gimdyti neleidžia. ( t.y. visi lubų duomenys geri, tik negalima stangintis, nes kraujagyslė per trapi ).
Atsakyti