Įkraunama...
Įkraunama...

Kuskusas (Couscous)

Neblogos salotos su kuskusu. Jas darau prie grilinamos mesos.Galima ir prie keptos mesos.Megstu jas ir vienas valgyti. Cia kurdiskas/turkiskas receptas. Kuskusus labai naudoja Turkijoj, graikijoj. Ir kitos ten aplinkines salys biggrin.gif .

2 pomidorai
salotos (skonio reikalas kokias salotas imsi) mazdaug 300 gr.Gali daugiau , maziau, skonio reikalas.
1/2 agurko (ilgo)
petrazoliu (pagal recepta reikia puse pundelio kaip jos buna suristos), as imu maziau, nes man jos nelabai patinka
1/2 stikline aliejaus
maltu pipiru
druskos
2-3 isspaustu citrinu sulciu
4 saukstai pomidoru pastos(ji yra padaryta tik is pomidoru minkstymo)(ne padazo)
1 1/2 stikline kuskusu
....................
uzpilk kuskusus verdanciu vandeniu (as kuskusus plykau didesniame bliude, nes poto jame ir visas salotas ismaisau).Uzdenk kokiu dangciu ta bliuda, kad geriau plikytusi. Kol kuskusas visa vandeni sugers ir ismirks.
Kol kuskusai mirks, pjaustyk smulkiai kitus ingridientus(pomidorus, agurka, salotas, petrazoles). Tada kitame indelyje maisom alieju su citrinu sultimis, pomidoru pasta, maltais pirais(galima ir kitus prieskonius imt).Tada sumaisom tai su kuskusu, kol jis igaus raudona spalva.Galima pomidoru pastos dar dadet, jei nori raudonesniu . Ir tada galima kuskusus maisyt su priestai supjaustytais produktais. Skanaus
Atsakyti
As kuskusa naudoju kaip garnyra. Jis labai tinka prie patiekalu su padazu (jei pvz, darai mesyte su padazu, ar vistiena troskini su darzovem). Bet puikiausiai valgomas ir su virtomis desrelemis!!! thumbup.gif Svarbiausia, kad paruosimo laikas - tok 10min!!!

Kas dar nezino, kas yra kuskusas, jo visose parduotuvese buna, pie miltu ir grudu, as perku tokioj geltonoj pakuotej, ne maiseliuose (man taip gamint patogiau), kainuoja apie 3Lt thumbup.gif
Atsakyti
Aš tai iš kuskusi darau pusryčiams košė (kai mano vyriškis prijaučiantis vegetarams... Taij pakankamai pigus receptukas:)
Taigi mano kususo košytei reikia:

Keptuvės nesvylačios su dangčiu (jokių puodų nenaudoju, kas man labiausiai patinka - mažai indų plaut:)

1 didelė morka (supjaustyta šiaudeliais)
1 svogųno galva (supjaustyta pajankamai smulkiai) (kai turiu šaldytuve, vietoj svogūno naudoju porą.
3-4 skiltelės česnako
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Prieskonių pagal skonį (aš naudoju baziliką ir petražoles. šiek tiek vegetos)

Pirma sudedu morkas, paskui svogūnus ir česnakus. Viską kepinu kol iškepa iš šiek tiek suminkštėja. Tada užpilu verdančio vandens (iš arbatinuko smile.gif prie to paties beverdant arbatą smile.gif ir suberiu kuskuso kruopas. šiek tiek pamaišau, uždengiu keptuvę ir ant labai lėtos ugnies verda, kol nusiprausiu (apie 5 min.) dar kokias 5 min palaikau kad iki galo pribrinktų...
Atsakyti
Aš irgi šiandien bandysiu daryti ką nors iš tų kruopų.
Iš Rimi parsinešiau receptą, kažkokį su daržovėmis.
Kaip suprantu, tai tų krupų beveik virti nereikia , tiktai užpilti karštu sultiniu ir iš karto nukelti nuo viryklės?
Ar Jūs taip darote?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 10, 11:34)
Aš irgi šiandien bandysiu daryti ką nors iš tų kruopų.
Iš Rimi parsinešiau receptą, kažkokį su daržovėmis.
Kaip suprantu, tai tų krupų beveik virti nereikia , tiktai užpilti karštu sultiniu ir iš karto nukelti nuo viryklės?
Ar Jūs taip darote?

Niekada neverdu kuskuso - tik uzpilu verdanciu vandeniu ir palaikau uzdengta
Atsakyti
Vakar taip ir padariau. Kad ten nespėsi pradėti virti, jis visas išbrinksta per kelias minutes. rolleyes.gif
Atsakyti
Aš pirmą kartą su cous-cous susidūriau prieš 8 metus. Žodžiu, turim draugą alžyrietį, kuris ir pagamino mums patiekalą su tuom kruopom biggrin.gif
Cous- cous užpylė sultiniu ir išbrinkino,po to iškedeno šakute ir įpylė alyvuogių aliejaus. Kruopytės liko birios. Čia garnyras biggrin.gif
O pačiam patiekalui: ėriuko šonkauliukai(gali būt ir kita mėsa, tik ne kiauliena rolleyes.gif ) metama į didelį puodą, dar morkytės, jaunos cukinijos, paprika, pievagrybiai, kukurūzai( jis dėjo jaunas burbuoles, bet lietuvoj ju nemaciau, tai tinka ir grūdeliai), pjaustyti svogūnai, kelios česnako skiltelės. Viskas užpylus aliejaus truputį apkepinama. Toliaus užpilama vandens ir troškinama, kol mėsa bus minkšta( apie 30 min.)baigiant imetama pjaustytų pomidorų ir čili biggrin.gif priekoniai pagal skonį(druska...)
I lekštę dedamas cous- cous, ant viršaus šita makalynė su skysčiu. essen.gif thumbup.gif clap.gif Valgai ir dar nori.
Šiaip, galima dėti ivairius produktus. Tiesiog tai ką turi. Jei kas nemėgsta aštriai, vietoj čili imest pipiriukų. Bandžiau visaip skanu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 04 18, 22:29)
Nu visvien nesupratau, kas tas kuskusas?
Cia javu rusis kazkokia? ar tiesiog kazkokios kruopos kazhkaip susmulkintos (pvz. juk ir manai yra is kvieciu ar kokiu ten kruopu).

Na tai kuskusas, jei gerai suprantu, tai ir yra tos pačios manų kruopos, tik dar apvoliotos miltuose ax.gif Kas skaito rusiškai, gali žvilgtelėti čia. Ten šiek tiek aprašyta kaip tą kuskusą gamina ir dar keli receptai yra cool.gif
Atsakyti
O as darau tokias a la salotas-garnyrą:

Pusę pakelio kuskuso pilu i dubeneli (ju neverdam ), smulkiai supjaustau 4-5 didelius pomidorus (man kuo daugiau jų- tuo skaniau), verčiu viska į ta pati dubenelį. Supjaustau gerą puokštę krapų (bo laaaabai juos mėgstu), galima dar petražolių ar svoguno laiškų. Visas tas grožis keliauja pas kruopytes ir pomidoriukus smile.gif . Tada į visą tą masę išspaudziu vienos citrinos sultis ir įpilu 3-4 šaukštus aliejaus (čia kad kruopos liktų birios). Aisku nepamirštam padruskinti kiek kam reikia. Viska išmaišom ir paliekam ramybej kokiam pusvalandžiui, kad išbrinktų. Po pusvalandžio jau galima valgyti, bet aš asmeniškai tiek ilgai neiskenčiu biggrin.gif .
Atsakyti
Aš irgi kuskuso neverdu paprasčiausiai tiek kiek reikia nuplaunu po tekančiu šaltu vandeniu, dedu į keptuvę, įpilu truputį vandens, pakepinu ir palieku 4-5 min. uždengtą, kad išbrinktų. Skanu ir greitai su šaldytom daržovėm. Aš dar naudoju Sweet chilli souce. Laaabai skanu.
Atsakyti
Turiu kuskuso kruopu, gal kas galit pasiulyt kokiu receptu su jom.
Atsakyti
Na gi va vakar kaip tik ta kuskusa isbandinejau smile.gif
drauge pasake kad labai skanu.
Kus kusa ismirkinti, (na as pirkau kur per 7 min. pasigamina.)
tada dedu salotu lapu, agurku supjaustai, pomidoru, paprikos ir tuno su aliejumi. ir niam niam smile.gif
Girdejau kad ji daro ir su liezuviu ir dar su kazkuo, maximose ratai RIMI buna salotos su kus kus, reik paskaityt ir ko ten daro. Man irgi baisiai idomu ka galima pridirbti smile.gif
Atsakyti