Įkraunama...
Įkraunama...

Kuskusas (Couscous)

Nu perskaiciau visa tema apie ta kuskusa ir vakar padariau... Nu merginos neisizeiskit, bet tik produktu kitu gaila sad.gif Skonis nu ka as zinau... jei pora dienu nevalgei tai gali kapnoti tas kruopas... Vyras paragavo ir sako, papugeliu maistas smile.gif smile.gif smile.gif tai vat...
Atsakyti
[quote=vinciune,2005 04 19, 13:37]
Neblogos salotos su kuskusu. Jas darau prie grilinamos mesos.Galima ir prie keptos mesos.Megstu jas ir vienas valgyti. Cia kurdiskas/turkiskas receptas. Kuskusus labai naudoja Turkijoj, graikijoj. Ir kitos ten aplinkines salys biggrin.gif .

2 pomidorai
salotos (skonio reikalas kokias salotas imsi) mazdaug 300 gr.Gali daugiau , maziau, skonio reikalas.
1/2 agurko (ilgo)
petrazoliu (pagal recepta reikia puse pundelio kaip jos buna suristos), as imu maziau, nes man jos nelabai patinka
1/2 stikline aliejaus
maltu pipiru
druskos
2-3 isspaustu citrinu sulciu
4 saukstai pomidoru pastos(ji yra padaryta tik is pomidoru minkstymo)(ne padazo)
1 1/2 stikline kuskusu
....................
Laaaabai skanus receptėlis thumbup.gif dabar tik tokį ir gaminu tongue.gif tik aš citrinos sulčių dedu mažiau, nes man per rūgštu.
Atsakyti
O kaip sitos kruopos parduotuvej vadinasi? blush2.gif Siandien ieskojau maximoj, bet neradau schmoll.gif
Atsakyti
Kaip skaniai pasigaminti kuskusą ?
Gal turite minčių ? Būtų malonu paskaityti 4u.gif
Atsakyti
As tai uzpilu verdanciu vandeniu ir pabrankinu,paskanauju,kad neisbrinktu per daug arba paruosti kaip parasyta ant pakuotes.Tada prieskoniu,supjaustau pomidoro,agurko,paprikos-geltonos,raudonos ir sumaisau.Skanu prie kepto visciuko.Kartais dedu i kotletu farsa,ismaisau ir kepu. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Nainai @ 2006 01 06, 04:38)
Nu perskaiciau visa tema apie ta kuskusa ir vakar padariau... Nu merginos neisizeiskit, bet tik produktu kitu gaila sad.gif Skonis nu ka as zinau... jei pora dienu nevalgei tai gali kapnoti tas kruopas... Vyras paragavo ir sako, papugeliu maistas smile.gif smile.gif smile.gif tai vat...

na na, koks papugeliu maistas rolleyes.gif

kuskusas - labai gerai, tik reikia zinoti kaip ruost. Galima pvz, kuskusa brinkint verdanciam sultinyje, prideti kedro riesutu pakepintu, siek tiek alyvuogiu aliejaus, prieskoniai (petrazoles, metos, bazilikas, ir pan) ir druska - ir garnyras prie kokios lashishos ant groteliu keptos. thumbup.gif

Arba kaip garnyras troshkiniams vietoj kokiu ryziu.

Vienu kruopu aisku nevalgysi taip jau, nors jei padaryta su prieskoniais ar riesutais - visai skanu.

cia panos rase apie salotas - labai geras daiktas, galima dar pripjaustyt mase petrazoliu ir metu lapu - liuks! Etninis viduriniu rytu patiekalas - ir sveika.

Atsakyti
kad kuskusas nesusoktu i gumulus reikia ji maisant berti i vandeni po truputi,o ne viska is karto.O man skaniausia kuskusas su aviena.Viska daryt kaip plova tik vietoj ryziu kuskusas.
Atsakyti
O aš tai stir-fry darau su kuskusu. Pradžioj išbrinkinu kruopas sultiny (nu kaip ant pakelio parašyta), kol brinksta pakepinu ant keptuvės papriką, morkas, svogūnus, kukurūzus, pievagrybius, šparagines pupeles (jas gerai apvirt prieš dedant - greičiau taip), etc. Galima dėt ką tik nori ir turi bigsmile.gif Aš dar mėgstu tas daržoves kaip nors įdomiau supjaustyt, ne per smulkiai. Į išbrinkusį kuskusą įdedu kalendros, petražolių, truputį citrinos sulčių ir išmaišau su šakute. Tada suverčiu į keptuvę su daržovėm ir labai trumpai pakepinu, pridedu dar prieskonių ir cayene pipirų. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alinute_m @ 2006 03 14, 20:59)
Vienu kruopu aisku nevalgysi taip jau, nors jei padaryta su prieskoniais ar riesutais - visai skanu.

as ir vienas valgau biggrin.gif megstamiausios kruopos. O jei dar darzoves pakepintos, tai isvis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2006 01 16, 18:59)
O kaip sitos kruopos parduotuvej vadinasi?  blush2.gif  Siandien ieskojau maximoj, bet neradau  schmoll.gif

Nu taip ir vadinasi Cous cous, berods raudonuose pakeliuose būna prie visų kitų kruopų, jei net Norfoj yra, Maximoj irgi turi būti
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2006 03 20, 10:22)
Nu taip ir vadinasi Cous cous, berods raudonuose pakeliuose būna prie visų kitų kruopų, jei net Norfoj yra, Maximoj irgi turi būti

Aciu jau radau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2006 03 20, 10:34)
Aciu jau radau  ax.gif

smile.gif
Atsakyti