Įkraunama...
Įkraunama...

Namo dydis

QUOTE(palang-mamyte @ 2006 10 26, 19:08)
zinoma kad galima nedalyvauti. pagrindinis ten architektas, taciau as nesigailiu kad pamaciau kaip viskas vyksta. kalba tik architektas, na nebent konkreciai i jus kreipiasi  biggrin.gif . seip as turejau toki nebrangu, pensininka ,bet uztat turejau visur ji per ponivalei stumt  lotuliukas.gif . jau ji buvau ir i bloguju architektu sarasa irasiusi. uztai kad apgaudinejo mane kaip maza vaika  verysad.gif tai kaip galejau leisti jam vienam ten eiti, dar butu pamirses diena  lotuliukas.gif

Mes kadangi patį projektą darėmės ne pas šitą architektę, o ją radom tik parašams ir komisijoj sudalyvauti ax.gif Ji peržiūrėjo viską sutikrino aš pati viską susegiau ir nunešiau į savivaldybę ax.gif Ir kartu su ja eisiu į komisiją, tai tikiuosi, kad manęs daug ten nekrutins, nors iš tikrųjų tai aš net geriau žinau kas mano projekte yra negu architektė ax.gif Bet kaip nors gal praeis ax.gif Nu ką jie gali padaryt, leidimo neduot tongue.gif Bet pataisyt visada galima ir tikrai išduos tą leidimą tongue.gif
be to aš esu iš tokių kur man visada reikia visur dalyvaut ir viską žinot biggrin.gif Labiau pasitikiu savim negu kitais bigsmile.gif Man čia bus šiokia tokia patirtis, nes esu biškį susijus su architektūra, tik be atestatų, papildomas uždarbis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vituly: 26 spalio 2006 - 20:38
QUOTE(Neili @ 2006 10 26, 14:40)
Jei gerus langus susidėsite, tai šalta nebus, yra gi visokių su 5 kamerom ir t.t,

Kamerų skaičius nesvarbu, langas vis tiek neprilygs sienai schmoll.gif Mes miegamajame turime vieną stiklo sieną, langas iki pat lubų - tikrai gerokai šalčiau nei kituose kambariuose. Bet miegoti mums tas netrukdo, kaip tik maloniau, kai vėsiau.
Va, o svetainės norisi jaukios ir šiltos. Reikėtų nepamiršti, kad aukštus langus bus labai nepatogu valyti. Beje, koks tos svetainės plotas? Jei sąlyginai nedidelis, su 6 m aukščio lubom galite pasijusti kaip šulinyje - žodžiu, tokiam aukščiui jau reikia ir atatinkamos erdvės.
Dėl turėklų - galima daryti grūdinto stiklo sieną vietoje turėklų, bus saugu, tik kad nelabai pigu. Šiaip tokių erdvių su vidiniais balkonais trūkumas - didelis garso pralaidumas, pvz., žiūrėsit tv apačioje, o viršuje viskas girdėsis...
Beje, jei nenorima papildomo nereikalingo kambario, galima gi susiprokjektuoti didesnių plotų reikalingus kambarius wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 spalio 2006 - 15:11
QUOTE(flight @ 2006 10 28, 17:10)
Kamerų skaičius nesvarbu, langas vis tiek neprilygs sienai  schmoll.gif  Mes miegamajame turime vieną stiklo sieną, langas iki pat lubų - tikrai gerokai šalčiau nei kituose kambariuose. Bet miegoti mums tas netrukdo, kaip tik maloniau, kai vėsiau.
Va, o svetainės norisi jaukios ir šiltos. Reikėtų nepamiršti, kad aukštus langus bus labai nepatogu valyti. Beje, koks tos svetainės plotas? Jei sąlyginai nedidelis, su 6 m aukščio lubom galite pasijusti kaip šulinyje - žodžiu, tokiam aukščiui jau reikia ir atatinkamos erdvės.
Dėl  turėklų - galima daryti grūdinto stiklo sieną vietoje turėklų, bus saugu, tik kad nelabai pigu. Šiaip tokių erdvių su vidiniais balkonais trūkumas - didelis garso pralaidumas, pvz., žiūrėsit tv apačioje, o viršuje viskas girdėsis...
Beje, jei nenorima papildomo nereikalingo kambario, galima gi susiprokjektuoti didesnių plotų reikalingus kambarius wink.gif

tokios svetaines plotas 36m2, seip grudinto stiklo ne siena,o tik nuo tureklo ta dali zadu dengti. seip kai daraisi individualu projekta tai ir primastai visko biggrin.gif laikas parodys ar jauku gausis. nepatiks parduosim biggrin.gif nors nenoreciau.
o del garso tai nemanau kad bus blogiau nei dabar daugiabutyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 10 28, 17:01)
o del garso tai nemanau kad bus blogiau nei dabar daugiabutyje  smile.gif

Žinok, atvirose erdvėse viskas aidi kaip bažnyčioje smile.gif Rašau iš asmeninės patirties tongue.gif

Mes kažkada irgi svatstėm tokį variantą, bet "nelipo" jis mums...Sėkmės smile.gif
Atsakyti
mes gyvenam 140 + garazas. dabar ruosiames keisti i 70 be garazo
patogumas patogumu, bet pinigai islaikymui ir irengimui svarbu mirksiukas.gif
kitas momentas - projektas 4u.gif viskas priklauso nuo jo, jeigu didele kvardatura, bet neprotingai sudaryta - minusas
Atsakyti
QUOTE(remka @ 2006 10 06, 16:03)
Nu normaliai  rolleyes.gif 
As pagalvoju apie tvarkymasi,tai kazkaip praeina noras tiems kvadratams  biggrin.gif ,na nebent namai patys susitvarkytu biggrin.gif

Noriu pasisakyt del tvarkymosi didesniam name. Tiesa pasakius, as ir pati to labiausiai bijau, bet, gerai pagalvojus, tai juk praktiskai prisideda tik papildomas grindu plotas, kuri reiks isvalyt.Didesnis plotas nereiskia, kad turi pristatyt dvigubai daugiau spintu, stalu ar komodu. Tai tik erdve, kuri suteikia komforto jausma, ir kurioje tik patogiau tvarkytis, nei pavyzdziui susirietus skersom lysti uz kokio stalo ar po lova valyti dulkiu. Manau, kad save jau nuraminau, idomu, ka gajvoja kitos.
Cia, zinoma, tik is tvarkymosi varpines, bet jei didesnio ploto neleidzia finansai, tai jau kita kalba.
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 10 25, 20:05)
sveikos
noriu pasidalinti savo ideja, kaip pamazinti kvadratura kai neismanai ka ismest.  lotuliukas.gif
tai va individualu projekta darem ant 220m2 cia su garazu vienvieciu. pirmoi eilei garaza iskisom i prieki 2m o virsui balkonas.cia kad pirmam aukste tilptume.ar nepastebejot kad pirmas aukstas gaunasi labai prikistas patalpu, o antras kraupei per didelis jei daryti identiska pirmam aukstui. tai va kad antram aukste nesigautu 4kambariai, kuriu man nereikia, nes pirmam yra darbo kanbarys,as sugalvojau kad nedesiu perdangos ties savo svetaine.tai gaunasi pirmam aukste lubos 6metru. ir ziurint is pirmo auksto svetaines matosi antras aukstas.padarysim grazius tureklus ir gausis grazus vidinis balkonas.  rolleyes.gif  tai nezinau ar supratot mano navarota  biggrin.gif
ai ir dar tio svetainei korios lubos 6m,ten langas aukstis 5,30m plotis3m. taiva.  ax.gif
ir labai noriu pasigirti, kad siandiena sekmingai apsigyniau sy projekta komisijoje ir po poros savaiciu jau turesiu statybos leidima rankoi  thumbup.gif . praejo 5 menesiai nuo projektavimo pradzios. bet pamatas jau stovi visas menuo  biggrin.gif  blush2.gif
tai tiek. gaila kad ziema.

Musu pazystami taip pat pasidare ta balkona - galerija, bet dabar jau ruosiasi perdanga daryt. Grazu, tai grazu, bet kad visa siluma vejais i antra auksta nueina - tas pats kaip sildytis atsidarius langa.Pritariu tai nuomonei, kad jau geriau virsuj ta neneudinga plota paskirstyt kitoms patalpoms. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aroma @ 2006 10 18, 17:10)
Teisybe noreti galima daug ko kai yra uz ka  verysad.gif
Bet kai paskaiciuoja statybos, irengimo kainas, tai mazinimas prasideda sad.gif
Mes va nuo 240kv. mazinam iki 150kv.  unsure.gif

Gerai dar pagalvokit del ploto! As nusprendziau statyti 95kv. gyv. ploto be rusio 1 auksto! Nusprendem su zmona kad tokio ploto 4 asmenu seimai pakanka, aisku apsisprendime ne paskutine vieta uzeme ir pinigai! Pradejom statyti nuo pavasario savo jiegomis! Siai dienai liko "tik" vidaus irengimas. Kol kas nesigailiu, kad pasirinkau toki plota! Vasara zadam keltis i nama! Tiesa dabar gyvename 1k 30kv. bute, tai tie 95 kv. atrodo pakankamai ! smile.gif
Atsakyti
Palaikau Vidos777 nuomonę, kad didesnis namas tai tikrai nereiškia kad bus ir daiktų daugiau. Pas mus ganėtinai namas nemažas, bet užtat jame erdvės irgi bus. man labai nepatinka kai nelieka jokios erdvės didesnei gėlei pastatyti ar patogiai sėdėti prie stalo o ne kam nors atsikėlus nuo stalo turi ir kiti keltis ir praleidinėti. Dabar gyvenam keturiese 3k.bute 64m2, tai man labai trūksta vietos. Jokio plotelio laisvo palei sienas visur tik baldai aparatūra . Ir dėl tos erdvės sutinku pas mus projekte, bet mes ją panaikinom iš karto padarysim antram aukšte didesnį holą, kuriame pastatysime teliką vaikams, kompą (nenoriu kad pas vaikus kambariuose būtų telikas ar kompas nes paskui nesukontroliuose ką jie ten veikia). Aš irgi už didesnį namą aišku ne už pilį. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal man kompleksas, bet noriu erdvaus namo.
Dabar gyvenam 1 kambario bute. Tai ir sukames tame kambaryje doh.gif .Galvoju kai erdves bus daugiau tai ir purvo bus maziau ax.gif
Mes kai projektavom surasem kokiu kambariu mums reikia ir kiek kvadratu. Tai gavosi 210kv.m su garazu. Manau pats tas.
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2006 12 15, 22:09)
Gal man kompleksas, bet noriu erdvaus namo.
Dabar gyvenam 1 kambario bute. Tai ir sukames tame kambaryje doh.gif .Galvoju kai erdves bus daugiau tai ir purvo bus maziau ax.gif
Mes kai projektavom surasem kokiu kambariu mums reikia ir kiek kvadratu. Tai gavosi 210kv.m su garazu. Manau pats tas.

o man atvirksciai - dabar gyvenu beveik 300 kvadratu name, tai statomes 130 kv, nes "atsikandau" jau dideliu erdviu schmoll.gif jei nori, kad namai butu tikrai svarus, reikia tvarkytis kiekviena diena, o jei pasilieki savaitgaliui, tada viena diena jau kai reikiant paplusi doh.gif aisku namo dydis dar labai priklauso ir nuo seimos, kiek vaiku planuojat turet ir tt blush2.gif
Atsakyti
na, mano nuomonė ko gero bus labai nepopuliari šiame pokalbyje... mes turim 350 kv. m namą. ir labai džiaugiamės tuo!! nežinau, kaip gyventume mažesniame. jau kai pradėjom projektuoti, iš karto žinojom, kad bus didelis. nes norėjom, kad antrame aukšte būtų keturi miegamieji (mums, po vieną vaikams - dabar jau turime du ir ateityje dar vienas tikrai bus. o kol kas ketvirtas miegamasis skirtas mano dukterėčiai kuri man padeda vaikų priežiūroj ir pas mus gyvena) ir du WC kambariai (vienas - tik mūsų, kitas - vaikų). na, pirmam aukšte susiprojektavom didelę bendr
Atsakyti