Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

QUOTE(elve @ 2005 04 13, 11:05)
man kartais kraupu ziūrėti kai vaikai tėvus musa, atsikalbinėja drasko akis, o tie su sypsena prataria: NEGALIMA, ir toks

Matyt tie tėvai užsiiminėja dzin budizmu rolleyes.gif ....arba yra baigę psichologiją. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(elve @ 2005 04 13, 12:05)
NEGALIMA, ir toks vaizdas susidarė kad nei viena is jūsų į kailį vaikystėje nėra gavusi schmoll.gif mano pazystami zmonės kiek zinau visi tą yra patyrę, ir as nuo mamos esu gavusi, bet jau buvo uz ką ax.gif ir nei as nei mano pazystami narkomanais ir alkoholikais neuzaugome drinks_cheers.gif aisku as nekalbu apie smurtą pries vaikus  schmoll.gif

nius gi raašo, kad gavo blush2.gif
Atsakyti
Ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mane vaikystėje lupdavo kaip šunį rudą - iki šiol neatleidau.
Atsakyti
QUOTE(Šiaurė @ 2005 04 07, 13:20)
Ну не знаю g.gif  Не помогают эти психологи schmoll.gif , у нас и дома были на на занятия мы ходили, чего только мы не пробовали. Вот если бы услышать мнение родителей у кого тяжелые дети ax.gif  Ведь если не столкнешься лично с проблемой, можно и говорить о прекрасном biggrin.gif

По телевизору показывали мальчика, который подал в суд на родителей, потому что родители подарили плохой подарок, суд присудил штраф
100 000дол, за нанесенный моральный ущерб doh.gif

Sever, turbūt kalbi apie hiperaktyvų vaiką. Aš tokį turiu ir galiu pasakyti, kad tas vaikas tėvų skirto laiko indikatorius. Jei tik užsikasi kažkiek, kelis kartus iš eilės praneši, kad neturi laiko - prašom, lauk kokios nesąmonės. Toks vaikas, jeigu su juo neužsiimi ir nepakinkai jo kokia nors veikla, nemoka būti šešėlyje - jis visom priemonėm bando atkreipti į save dėmesį.
Atsakyti
QUOTE(ezys1 @ 2005 04 12, 11:00)
Pasakysiu sitaip : Dirzas yra labai geras dalykas vaikams , lupimas padaro vaika geresniu kai vaikai gauna per nuoga subine tada jie suimasto uz ka jie gavo ! Aisku niekada nereik must mazo vaiko kuris dar yra bejegis , bet nuo 5 iki 15 metu vaika galima drasiai lupti ir tikrai pades : Tiesiok jums reik nustatyti savo salygas del visko televizoriaus , parnestu is mokyklos pazimiu , elgesio ir ttt ! Ir jiai sulauza jusu salygas jus tiesiok numaunat kelnias ir ikreciat su odiniu dirzu ! Ir tikrai padeda , tik lupkit ne taip kad vienas smugis ir gana o taip kad pajaustu skausma ilgiau ir dar savo draugams pasigirtu kad gavo per subine tada ir draugai supras kad taip elgtis negalima ! Jiai nuo pirmo karto nepades pades nuo antro jiai nuo antro nepades pades nuo trecio karto bet maanu keliu kartu pades ! Niekada nereik ju gazdint kad paimsit dirza reik visada ji ir paimt ! Taigi padarykit taip ir suprasit kad vaikai bus auksiniai !

Ežy, a Tu kartais nepribaubęs? Prisipažink, kiek įkalei?
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 04 13, 17:05)
Ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mane vaikystėje lupdavo kaip šunį rudą - iki šiol neatleidau.

Tai pagal ankstesnę teoriją tu turėtum būti narkomanė, alkoholikė ar šiaip asociali žmogysta. Keista tik kad kompu naudotis moki blink.gif biggrin.gif ...
Jei rimtai, tookiam kokį aprašei lupimui tikrai nepritariu (nors ir nesupratau kodėl kaip rudą, o ne kaip margą tongue.gif ), bet gyvenime tenka išmokti atleisti...ne todėl, kad pateisintume kažkieno neteisingus veiksmus, o todėl, kad patys turėtume teisę į atleidimą - juk nežinia už ką mums galbūt ateityje nenorės atleisti mūsų vaikai...
user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Karbyne @ 2005 04 13, 16:29)
Tai pagal ankstesnę teoriją tu turėtum būti narkomanė, alkoholikė ar šiaip asociali žmogysta. Keista tik kad kompu naudotis moki  blink.gif  biggrin.gif ...
Jei rimtai, tookiam kokį aprašei lupimui tikrai nepritariu (nors ir nesupratau kodėl kaip rudą, o ne kaip margą tongue.gif ), bet gyvenime tenka išmokti atleisti...ne todėl, kad pateisintume kažkieno neteisingus veiksmus, o todėl, kad patys turėtume teisę į atleidimą - juk nežinia už ką mums galbūt ateityje nenorės atleisti mūsų vaikai...
user posted image  user posted image  user posted image

Aš ne tik kompu naudotis moku, bet ir valandas pažistu, ir laikrodį turiu.
O jeigu rimtai, tai apie mano įsidarbinimą ir įstojimą į aukštąją gimdytojai sužinojo ne iš manęs. Žiauru, bet man atrodė, kad jeigu aš taip nerūpiu, tai kodėl turėčiau dabar ateiti ir pranešti kaip čia dabar gyvensiu, taigi pilnametė jau. Ir baisiausia buvo net ne mušimas, o ta amžina frazė - atstok, neturiu laiko. Ir negalėjau pakęsti, kai man aiškindavo, kad nelaikyčiau amžiais savo vaiko ant rankų, mol kažkas baisaus - vaikas bus rankinis. Nesąmonė. Ir pirmą tusiojau apsikabinus, ir antrą taip pat.
A šuo rudas, nes toks posakis yra.
Atleidimas šiai dienai būtų jų kaltės įvardijimas. Tiesiog viskas nutylima ir tiek. Išoriškai lyg ir viskas gerai - sveikinimai gimimo, vardo dienos proga ir pan., puikavimasis prieš gimines ir draugus sėkmingai prakutusia dukra, nesidraskom, net nesiginčijam, bet... jie neturi jokios moralinės teisės man ką nors aiškinti (jau net nemėgina to daryti), o aš savo ruožtu kiek leidžia mandagumas vengiu bereikalingo bendravimo.
Skaudžiausia būna girdėti kai kiti pasakoja apie savo nuostabius santykius su tėvais.
Atsakyti
']
][
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 14 balandžio 2005 - 11:39
QUOTE(mamairute @ 2005 04 13, 17:19)
Sever, turbūt kalbi apie hiperaktyvų vaiką. Aš tokį turiu ir galiu pasakyti, kad tas vaikas tėvų skirto laiko indikatorius. Jei tik užsikasi kažkiek, kelis kartus iš eilės praneši, kad neturi laiko - prašom, lauk kokios nesąmonės. Toks vaikas, jeigu su juo neužsiimi ir nepakinkai jo kokia nors veikla, nemoka būti šešėlyje - jis visom priemonėm bando atkreipti į save dėmesį.

Я говорила о ребенке который прекрасно знал о своей безнаказанности, девочка не была гиперактивной, она была охреневшей в доску. Хочу повторить, что пока сами не столкнетесь с проблемой, пока не поймете свою безпомощность- будете ходить в розовых очках. От моей красавицы волосы дыбом были у всех- полиция, школа, мы...А ремня дать - НЕЛЬЗЯ. Кончилось тем, что девочка оказалась у наркоманов- ЗАТО НЕ БУДУТ БИТЬ g.gif Знаете, как в поговорке за одного битого двух небитых дают biggrin.gif Я своих детей не бью, но если заработают- по жопе получат. И уж я не буду спрашивать никого schmoll.gif как воспитывать своих детей. И вообще библию вроде еще никто не отменял rolleyes.gif
Atsakyti
Nu nežinau, kažkokia keistoka man šita temelė. Mušti-nemušti? Turbūt beveik visi esam bent kartą "minkštojon" gavę, tą patį sėkmingai bandom ir ant savųjų vaikų. Sakau BEVEIK visi. Tik ar reikėtų čia prieš visą LT tuo girtis? Kai kurie dar su tokiais pagražinimais, "pariebinimais". blink.gif
Juk mušdami vaiką ir taip jau pažeminat, o čia dar visiems pasakojat, kaip kokį nuotykį...
Tokiom temom, aš net su artimiausiom draugėm nedrįstu kalbėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 14 balandžio 2005 - 11:35
Vaikisteje buvau lupta ir su priezastim ir be,niekada nezinojau ko tiketis:ar pagirs ar lups.Del to nutariau kad savo vaiko nelupsiu,o bandisiu paaskinti grazioju,jai reikes 100kart ta pati pakartosiu.Neslepsiu,gavo i uzpakali keleta karteliu(pati poto save keikiau ir kentejau),bet gavo tik tada kai buvo aiskinta ir prasyta 1000kartu.Galiu pasakyti,kad musimasis istiesu labai zemina ir gali vaiko charakteri sulauzyti i sipulius,todel nebandykite kazka "imusti"vaikui nei kumsciais,nei dirzais. blush2.gif Sutinku kartais neduot i uodega neiseina,tad tai turi buti padaryta tuoj pat po perspejimo ir nestipriai kad vaikas suprastu uz ka gavo.Bet jaigu vaikas pastovej bijos padaryti kazka nes gaus i kaili,patikekit ateis ta diena ir ta baime apsisuks pries jus,sakau is savo patirties.Viena protinga moteriske man pasake:atsimink,lupdami vaikus-mes tik parodom savo bejegiskuma,nuleidziam gara savo naudai o ne vaiku.Ir ko noret is tu vaiku,jai mes nemokam paaiskinti,neturim laiko arba noro,arba kantrybes. Is susijaudinimo pati nezinau ka prirasiau,jai suprasit-gerai,o jai ne-numuokit ranka,net ir praejus daug metu man tai labai sunki tema-atleiskit. tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
na paskaiciau cia daug visokiu nuomoniu sugalvoja ir savo parasyti 4u.gif
na vaiko lupti tikrai nereiketu schmoll.gif bet va pleukstelti per plika uzpakaliuka tai kartais reikia oi kaip reikia. zinau dabar daugelis mamu bandys mane uzsipulti bet tik tos kuriu vaikai visa laika buvp angeliukai ir kurios nezino ka reiskia auginti velniuka devil.gif va pas mane buvo tikra velniuke ir tikrai ne karta pleukstelejau jei per subiniuka ir nekarta uzbaubiau blush2.gif bet tikrai buvo del ko.maniske tikrai buvo sunkus vaikas apsoliuciau manes neklausydavo ji niekieno neklausydavo schmoll.gif darydavo viska kas jei patinka blink.gif karta buvome mazuteje parduotuveje tai kai kasoje mokejau uz pirkinius jei uzejo eiline isterija pradejo lakstyti po parduotuve kaip pabludus aisku as nekreipiau demesio bet staiga ji smauks pro duris lauku o cia prie pat kelias ir masina vaziavo tai aciu dievui kad spejo sustoti o as spejau sugrebti uz rankos ir ka manot ji mire juoku kad ja sugavau blink.gif tada tikrai gerai pleukstelejau per uzpakaliuka ir uzbaubiau blink.gif bet dabar visa laika iseidama is parduotuves pasiziuri ar masinu nera biggrin.gif ir galeciau milijoma skirtingu pavizdziu parasyti kokia ji pasiutus budavo ir kaip manes neklausydavo blink.gif noredavau ja visur vestis o ji visur isterijas keldavo jei kas budavo ne taip kaip ji nori schmoll.gif kartais vasdavau visai i kita miesta kad tik kokiame renginy sudalivauti o ji net per duris neieidavo uzsispyrus saukdavo neroriu schmoll.gif blink.gif as bausdabau ja niekur neleisdabau sededavo namie bet tuo paciu ir save bausdavau nes irgi niekur neiseidavau cry.gif ex sunkus metas tada buvo cry.gif bet jau dabar baigiam isaukti vis darosi protingesne biggrin.gif ji gera mergaiciuke bet oziai pas ja mezmoniski blink.gif kartais taip isvesdavo is kantrybes kad baubdavau kruvinomis asaromis tikrai galvojau kad isprotesiu doh.gif nes visa laika bunu su ja neturiu kam jos palikti vyras daug dirba o artimu salia nera ir draugiu ne perdaudiausia ,nes as naujoke mieste verysad.gif o taip noretusi kokia minute skirti sau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama-vita: 15 balandžio 2005 - 02:12