sakai žaisti, na gal... jau pradedu suvokti,kad problema yra manyje, jog aš kartais negaliu to pykčio savyje sulaikyti, nes tikrai pavarstu, juo labiau šiuo metu jį auginu vieną. Jaučiu reikia jam skirti daugiau dėmesio, gal tada kas nors pasikeis

QUOTE(eva @ 2005 11 07, 11:21)
sakai žaisti, na gal... jau pradedu suvokti,kad problema yra manyje, jog aš kartais negaliu to pykčio savyje sulaikyti, nes tikrai pavarstu, juo labiau šiuo metu jį auginu vieną. Jaučiu reikia jam skirti daugiau dėmesio, gal tada kas nors pasikeis 

Aš savo dukras irgi auginau faktiškai viena - exvyras pasirodydavo namie gal kartą per savaitę, ateidavo pailsėti po "zapojaus", iš jo nebuvo jokios pagalbos, vien vargai. Aš žaidžiau su vaikais ir namie, ir lauke, piešdavau jiems ant šalygatvio šunis ir kates, žaidėm slėpynių...
Eva, 2.6-3m - kazkoks kosmariskas amzius, kai atrodo, kad vaikas is taves tyciojasi
Patyrem savo kailiu - graziuoji tariesi, paskui reki, galu gale ikreti... o tas mazas "zveriukas" ziuri padykusiom akim ir toliau savo daro. Labiausiai siutino (ir vis dar pasitaiko) zliumbimai "be priezasties", kai ne is sio, nei is to ima zliumbti vidury gatves, masinoj ir etc. Bet is tiesu, jis dar laaaaabai didelis kvaisiukas, kuris pirma padaro, o paskui, galbut, pagalvoja ka padare. Dabar protelio jau siek tiek daugiau atsirado ir lupt
zymiai maziau gauna - dazniausiai susitari graziuoju (kaip didziausia kosmara atsimenu tas dienas, kai rekdavau ant vaiko nuo ryto, nors esu labai kantrus zmogus). Todel, manau, reik tik islaukti, kol praeis ta bjaurioji pirmoji paauglyste... Bet , manau, kad vaikas turi zinoti savo vieta. Aisku, netoleruoju ziaurumo ir dauzymo, bet ikrest (ta geraja prasme) reikia, ypac kai tokiu budu oziai dingsta jau po sekundes...

apie musima
pasiskaitykit.
as tik niekaip nesuprantu, moterys! jeigu vyras jus stumteltu, trenktu, kai nesusisnekat ar nesutampa jusu nuomones, kiekviena tai palaikytu smurtu. o ka, su vaiku kitaip?
vaikui reikia kartoti kartoti ir akrtoti, net kai jums atrodo, kad jis negirdi.
ir dar, dazniausia blogo elgesio priezastis: demesio reikalavimas.
pasiskaitykit.
as tik niekaip nesuprantu, moterys! jeigu vyras jus stumteltu, trenktu, kai nesusisnekat ar nesutampa jusu nuomones, kiekviena tai palaikytu smurtu. o ka, su vaiku kitaip?
vaikui reikia kartoti kartoti ir akrtoti, net kai jums atrodo, kad jis negirdi.
ir dar, dazniausia blogo elgesio priezastis: demesio reikalavimas.
na mušti aš tikrai nenoriu, bet tikrai esu iš tų nekantrių mamų, be to vat skaitau visų pasisakymus, ir manau kad viskas vistiek tas vaikas atsimena, pas mane dėl to ir nėra ryšio su mama kad ji mane už plaukų tampydavo ir pan. o tėvėlis visada apkabindavo nuramindavo, dėl to ir santykiai su juo kitokie
vat šiandien vis suku galvą kuo jį dar užimti, kuo sudominti ir pan. tikrai žinau tą vadinamą 3 metų krizę, ir tikrai nemaniau kad šitokie dalykai gali dėtis

vat šiandien vis suku galvą kuo jį dar užimti, kuo sudominti ir pan. tikrai žinau tą vadinamą 3 metų krizę, ir tikrai nemaniau kad šitokie dalykai gali dėtis

QUOTE(rukla @ 2005 11 07, 12:01)
kaip didziausia kosmara atsimenu tas dienas, kai rekdavau ant vaiko nuo ryto, nors esu labai kantrus zmogus
Iš tiesų šventa kantrybė... Visą dieną staugti ant vaiko. O aš tai išvis kantrybės neturiu, užsiplieskiu kaip degtukas - tai dar ir naktį turėčiau baubt? Ar spardyt vaiką kasdien? Nes kol kas kartas nuo karto tenka balsą pakelt (ir sąžinė graužia, kad kantrybės neturiu), bet tikrai ne nuo ryto iki vakaro... Matyt dėl to, kad nesu kantri. Būčiau - tai tektų balsą prarėkt

QUOTE(rukla @ 2005 11 07, 12:01)
Aisku, netoleruoju ziaurumo ir dauzymo, bet ikrest (ta geraja prasme) reikia, ypac kai tokiu budu oziai dingsta jau po sekundes...
Aš vis gi manau, kad įkrėtimo "gerąja prasme" nėra. Įkrėtimas yra blogis ir viskas

QUOTE(Jurgana @ 2005 11 07, 22:49)
Aš vis gi manau, kad įkrėtimo "gerąja prasme" nėra. Įkrėtimas yra blogis ir viskas 

Faktas, kad taip

QUOTE(eva @ 2005 11 07, 11:49)
šiandien mano sūnus poliknikoje parodė savo ožius, krito ant žemės verkė ir pan.
savo dičkei kai parpuolė parduotuvėj ant žemės kažkada išsigandus pasakiau, kad taraonai atropoja

QUOTE(Spragtukas @ 2005 11 08, 00:03)
kam faktas, kam kraštutinė nuomonė

QUOTE(Karbynė @ 2005 11 08, 02:42)
kam faktas, kam kraštutinė nuomonė
Kita (priešinaga) pusė to kraštutinumo būtų daužymas. 

Ir dar...mano galva vaikui jokiu draugu nereikia būt..palaikyt draugiškus santykius taip, bet tai kitokia draugystė....O tai vaikiškai ar paaugliškai draugystei jiem yra draugės ir draugeliai. Tėvai, kad ir kaip gerai sutartų su vaiku, šeimoje yra "šeimininkai" ir vaikas tą turi žinot. Ar šiokie tokie autoritetai. Tą ir šitoj temoj taip vertinami psichologai kalba.

hehe del kritimo parduotuveje, kazkur skaiciau vienas tetis panaudojo prijoma irgi krito ant zemes ir eme voliotis su vaiku. Tai vaikas
nustebes atsistojo ir klausia: teti ka darai? O tetis, klausia, o tu ka darai?
ir situacija pasibaige, daugioau nesikartojo..tik aisku, gal neuztektu man drasos taip daryti, laimei is viso tokiu dalyku vaikas nedare, nors kartais pasioziuoja parduotuveje, bet nesluoja grindu rekdamas.