Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

sveikos mielos mamos, seip savo vaiku nelupu,ir stengiuosi graziuoju susitarti.ir as net neisivaizduoju kaip galima pries savo vaika galima kelt ranka.juos galima nubausti kitaip ,kaip neiseima ikiema ir panasjavascript:emoticon(':super')
smilieiai.......man atrodo kad mes savo vaiku lupimu neisauklysime padoriais zmonemis.
Atsakyti

QUOTE(LaimaU @ 2006 05 04, 22:08)
sveikos mielos mamos, seip savo vaiku nelupu,ir stengiuosi graziuoju susitarti.ir as net neisivaizduoju kaip galima pries savo vaika galima kelt ranka.juos galima nubausti kitaip ,kaip neiseima ikiema ir panasjavascript:emoticon(':super')
smilieiai.......man atrodo kad mes savo vaiku lupimu neisauklysime padoriais zmonemis.

Esu pries vaiku musima ,bet nesutinku su pasakymu ,kad kartais gaunantys i kaili vaikai neisaugs padoriais zmonemis schmoll.gif .Daugelis is musu buvo taip auklejami na nevisi gi banditai isaugom ax.gif .Tik savo vaikams to netaikome ,nes musimo nauda tik trumpalaike ,o padorumas tai jau atskira tema ax.gif
Atsakyti
esu siaip pries smurta pries vaikus, bet niekada nesakyk niekada .....su vaikais reik daug kantrybes.....nu jei ta kantrybe issektu taip, kad nebebutu kitu priemoniu kaip tik pakelti pries vaika ranka, manyciau tai butu tikrai ne pliaukstelejimas per uzpakaliuka, o geras smugis, kad vaikas suprastu uz ka gavo ir kad tai yra negerai, zinoma tokie musimai neturetu buti kasdienybe ... box.gif
ir nemanau kad vaika musti su ranka yra gerai, tai turetu buti rykste, dirzas ar kazkas panasaus aggressive.gif
Atsakyti
4u.gif vat ir as turiu maza ozkyte (metai ir menuo), bet patebejau, kad pliaukstelejimas per uzpakali tik ja papiktina (o to as nenoriu), dabar bandau ar nekreipt demesio arba ka nors jai aiskinu...visi man aiskina, kad turesiu problemu, nes nebunu su ja griezta... huh.gif bet jos charakteris, jauciu, yra stipresnis, todel bandysiu graziuosu. O del tu oziu- vaikas idealus negali buti, kaip ir mes, turi nuotaikas ir jausmus. jei pries teti mano vaikas idealus (net nezinau kodel), su aukle paklusni...tai kas dar lieka? aisku tik mama, kuriai jinai gali save kartais ir parodyti...Vaikai su mama naturaliausi. Vat tik reikia mums kantrybes sukaupti clap_1.gif
Atsakyti
Bremen, jug nesakau kad kasdien lupu vaika ir daugiau nieko nedarau. umn.gif Tiesiog kartais per uzpakaliuka karteli dodu.. ir tikrai tai nemusimas, nes jai neskauda... Vienu zodziu nenoriu ginciatis, tiesiog parasiau kaip pas mus seimoj.Saunoles kad susitvarkot ne lupimo. victory.gif
Atsakyti
Nors as dar pati vaiku neturiu, bet mes su vyru manome, kad vaiko auklejime tiek fiziniam, tiek psichologiniam smurtui nera vietos schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(ezys1 @ 2005 03 18, 15:34)
Ar reik lupti vaika ?

kategoriškai prieš "fizinį" auklėjimą schmoll.gif
QUOTE(gytulka @ 2006 05 05, 16:55)
...manyciau tai butu tikrai ne pliaukstelejimas per uzpakaliuka, o geras smugis, kad vaikas suprastu uz ka gavo ir kad tai yra negerai, zinoma tokie musimai neturetu buti kasdienybe ... box.gif
ir nemanau kad vaika musti su ranka yra gerai, tai turetu buti rykste, dirzas ar kazkas panasaus  aggressive.gif

mega_shok.gif gal pasiutot, "tai turėtų būti geras smūgis" blink.gif mano supratimu, mušimas reiškia tik tiek, kad nesugebi kontroliuoti savęs, savo nervų - geriau tokiu atveju išeit į kt. kambarį/išsiųst vaiką ir nuleist šiek tiek garo, o ne duot "gerą smūgį" vaikui, "kad suprastų" doh.gif tai juk supras tik tiek, kad problemas galima spręsti smūgių pagalba cool.gif
Atsakyti
blink.gif ka as zinau.... gyvenu dabar anglijoj-vienoje is tu saliu kur uz vaiku musima(net ir ta lengva pliaukstelejima) labai griestai baudziama. bash.gif ... na ri vaikai atitinkamiai auga... pilni arogancijos ir pasiputimo.. ne karta maciau kai parduotuveje vaikas drimba, spardosi ir kaukia jei negauna ko nori... o uzauga..vaikinams ir panelem zoles rukimas ir alkoholis-neatsiejama kasdienybes dali.. jei vis laikrasciai marga pranesimais apie alkoholikus12-mecius, kuriu kepenys labiau suestos alkoholio nei musu vietiniu bomzu...tevai paauglius vaikus net siuncia i perauklejimo stovyklas kur juos dresiruoja piktas karininkas dede... vadinasi booth camp... na zinot..kad man reiktu savo vaika i tokia stovykla siusti... tai gal as manyciau reiktu karts nuo karto su dirzu pliaukstelt... blush2.gif profilaktiskai...
Atsakyti
Na ir tema,aš pati esu 1 karą nubausta fizine bausme-ar pasimokiau?Gal ir taip neskaitant to,kad iš po to atvejo man atsirado baimės tamsai,detektyviniams filmams ir t.t.Aišku išaugau ir fobijų kaip ir neliko,bet savo vaikų neliečiu.Mano vyresniukė puikus vaikas-užjaus,padės,labai nuoširdi ir mylinti artimuosius.Ar mušiau-ne.Gal dar bus kokių situacijų gyvenime,bet aš esu mama ir pasistengsiu,kad mane suprastų mano vaikai ir kad aš suprasčiau juos. wub.gif
Atsakyti
Nieka nesupratau, kad gavai lupt 1 karta tai nuo to atsirado baime tamsai, ar as cia kazka ne taip suprantu ? blush2.gif
Esu vaikystej gavus lupt bigsmile.gif Dabar pagalvoju, kad mano mama vistik buvo auksines kantrybes zmogus, kad tik tiek- labai jau aikstingas vaikas buvau hihihi.gif O va keliu draugiu, lupamu dirzais, laidais ir slangom uz bet koki nusizengima, tai man tikrai budavo gaila cry.gif
Dabar as esu uz tai, kad vaiko nemust.Bet auklet.Nes negerai,kai tevai veiksmingu budu suvaldyt savo atzalu nelabai turi/moka- must nemadinga/draudziama/negrazu ir etc-tai vaikytis taip ir lieka nenubaustas ... thumbup.gif
Ir matai paskui kaip penkiametis mamai subine spardo, kad sioji kramtoskes kioske neperka blink.gif (maciau pati, Vilniuje )
Atsakyti
mano didckiai gauna uzpakalin ipatingai retai.kai karas tarp broliu prieina iki asaru ir tai tampa sistema/per dien ir kasdien/uz kitus prasizengimus susitariam diplomatiskai.manau, jei tevai nusprendzia karst kaili ,.vaikas butinai turi zinot uz ka,. ne jaunesni kaip 4-5metai.oziukams ragus lauzyt galima ir be lupimo
Atsakyti
Skaitau aš jūsų pasisakymus apie "retkartinį pliaukštelėjimą" ar pliaukštelėjimą vaikui "ypatingai prasižengus" ir liūdna darosi blink.gif

Labai rekomenduoju paskaityo šitą interviu:
Aušra Kurienė: Smurtas prieš vaikus – smurtas prieš visą visuomenę

Gal truputį pamąstyti privers, o ne svaičioti, kad ne iš visų mušamų banditai išauga.
Atsakyti