Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

Uzaugau musta blush2.gif Kelis kart gavau taip, kad mokykloj negalejau atsisesti. Paskutini karta gavau budama 16 metu doh.gif Tevu nei del vieno musimo nekaltinu, nes jei taip pasielgtu mano vaikai, nezinau ka daryciau.
Dabar manau, kad fizine bausme neiseitis. Geriausias vaistas: bendravimas su vaiku, kaip su sau lygiu.
Ir aplamai, tevai turi pamirsti zodzisu "tu dar mazas, nieko nesupranti, daryk kaip pasakiau, uzaugsi suprasi" doh.gif Viska musu vaikai kuo puikiausiai supranta, zino ir moka, reikia tik tai ivertinti.
Atsakyti
Perskaiciau jusu komentarus ir parasysiu savo nuomone, savo vaikus truputi musiau, kai labai jau neklausydavo viena karta su dirzu uzplodavau ir viskas, paskutinis kartas buvo gal kokiu 6 metu, dabar vienam 14 kitam 13, bandau aukleti zodziu ir visai neblogai sekasi, visada buvau pries zeminancias bausmes, kampo klupdyma ir panasiai, manau kaip tave auklejo taip ir tu auklesi savo vaikus, o tevams kurie ziauriai musa savo vaikus palinkeciau sulaukti gilios senatves ir pajusti kancias kai esi musamas ir esi bejegis.
Atsakyti
aš stengiuosi bendravimu,dėmesiu paveikti vaiką kad klausytų, vargstu aiškinu bet dažniausiai būna bevaisės pastangos, kelis kartus neišvėrusi esu sudavusi su tapke ir ranka, bet šiaip lupti vaiką nekyla rankos, gal todėl kad pati gaudavau kaip reikiant. Nors mušimas man įtakos didelės nedarė, didesnė bausmė buvo tada kai neišleisdavo kelias dienas į lauką, baisu būdavo klausyti kai vaikai už lango krykštauja, o tu sėdi namie verysad.gif
Atsakyti
Nius... mušti ranka(tapke) ir taip, kad vaikui neskauda, tai kam tada tai daryti-jis nesuprato, kas įvyko schmoll.gif, tai priėjęs ir pabučiuot gali ir lūpą patempt, nes išbalansavot jo pusiausvyrą smile.gif . O jei prilupsit diržu- paklauskit už ką jis gavo ar suprato? Abejoju ar atsakys(aš čia kalbu apie vaikus iki 10 metų), nes jam bus stresas, nuo lupimo ir formuosis nuomonė, kad net ir mylimi žmonės gali skaudinti... todėl nenustebkit, jei senatvėj gausit atgal.
Patarimas-prieš mušdamos paklauskit, kodėl jis taip padarė-liksit nustebusios vaiko mąstymu, nes jis visai kitaip iš savo mažo bokštelio mato ir mąsto smile.gif
Beje įsitikinau pati, kad vaikam labai baisios bausmės nežiūrėti TV, savaitę neiti į parduotuvę, savaitę neprisėsti prie kompiuterio, nesiverti taip norimų auskarų ir t.t.(bausmes reikia pasirinkti pagal vaiko pomėgius). BET!!! Jei nusprendėte, kad vaiko bausmės terminas yra savaitė ar mėnuo, tai GRIEŽTAI IR LAIKYKITĖS, net, jei atvažiuos giminaičiai ar svečiai ir prašys, kad su jų vaiku kur išleistumėt. Jokiu būdu-būkit stiprios ir savo pažadus laikykit, nes jei vaikas pamatys, kad gali jumis manipuliuoti, tai jau tiek tą vaikelį ir sugebėsit suvaldyti irnesakyk.gif
Atsakyti
Vėl apie mušimą... Buvom su mano krikštasūnio tėveliu prie ežero, krikštasūniui 1 m. ir 5 mėnesiai. Pakraupau išgirdus jo postringavimus (jam 30 m, jo paties tėvai nemušė). Sako:
- Jau jaučiu reiks gerai duot su diržu ( pusantrų metų vaikui!)
Sakau:
- Tai už ką?
- Jis už rankos neina. Su manim dar šiek tiek paeina, o su mama visai ne. Jau reiks duot.
Tai sakau:
- Džiaukis, savarankiškas auga.
- Ne, tai reikia auklėt, (suprask, chuliganas išaugs).
Man kraupu... Už tokį dalyką mušt?! Ar čia tie vyrai kokie nesveiki, ar koks velnias... Šiaip manau, tėvai dar mergaites kažkiek ruošia psichologiškai, kad joms reiks tapt motinomis, auklėt vaikus, o berniukų nė kiek nepasirūpina paruošt, tai gal jiems paskui ir kyla tokių idiotiškų minčių? Juk dar reikia džiaugtis, jei tėvas su vaiku fulia paspardo ar žvejot nueina, o kad postringautų jam apie vaikų priežiūrą... Bent aš tokių žavių tėvelių nesu sutikus.
Atsakyti
as irgi pazistu tokius zmones tiksliau artimi,bet vaika aukleja ziauriai,mano nuomone,nors ir jau ne karta esu sakiusi,kad gi jis vaikas ko jus is jo tikites,lupa uz bet ka..pvz:vaika buvo irbere ir jis nusikase iki zaizdu,o kadangi tepa grubiai jam skauda ir jis krupcioja,verkia,tai tevas sako 4 metu vaikui:nori numirt?tada neteosiu ir numirsi,nereikalingas man toks vaikas reksnys,tai man tada jau truko kantrybe..pradejau ir as jau sakyt tam tevui,o vaikas po to issigandes sako:mamyte as nemirsiu? verysad.gif verysad.gif nu ziauru..arba pvz paguldo vaika ir jis turi gulet ir viskas jei juda ar vartosi kai pradeda staugt ant jo...sakau tai tegu vartosi,pasivartys ir uzmigfs,bet tevas yra ziaurus todel ir vaika toki aukleja...fui...mes su vyru jau stengiames nebesikisti kaip mums ir buvo liepta,bet kad ta vaika aukleja kaip kokiam karcery...jei patys pavarge tai ir vaiko i kiem neveda... doh.gif doh.gif mes su vyru tik uz tai kad vaika galima ir be lupimo aukleti...galima su juo pasikalbeti,pabendrauti daugiau,gal ir vaikas ramesnis butu..o kai jis ramus i ji niekas demesio nekreipia,tai vaikas su noru kad atkreiptu i ji demesi,ir daro visokias isdaigas..niu cia aisku mano numone,ir aisku mano vyro... 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aha, mmergyte, tas ir baisiausia, kad kaip suprantu, tu irgi vaikų neturi, kaip ir aš. Dabar su draugelkos dukryte pabendrauju, jai trys su puse metukų, draugelka jau jai ir įkrečia, tiesa visai neskaudžiai užploja per užpakalį, ir rykštėm grasina, o man kažkaip noris vis su ja geruoju... Bet ji teisingai sako: pažiūrėsiu, kas bus, kai tu savo vaikų turėsi. Juk kai visą laiką slegia atsakomybė, kad žmonės sakys, jog vaiko neišauklėjai, ar pan... Ką aš žinau. Labai tikiuosi, kad dievas suteiks man stiprybės niekada niekada vaikui nesuduoti ir negrasinti, bet nežinau. Juk visos turbūt, kol neturėjom vaikų, žiūrėdavom gatvėj į mušamus ir galvodavom: nu aš tai jau niekada. O paskui sad.gif
Atsakyti
Aha, mmergyte, tas ir baisiausia, kad kaip suprantu, tu irgi vaikų neturi, kaip ir aš. Dabar su draugelkos dukryte pabendrauju, jai trys su puse metukų, draugelka jau jai ir įkrečia, tiesa visai neskaudžiai užploja per užpakalį, ir rykštėm grasina, o man kažkaip noris vis su ja geruoju... Bet ji teisingai sako: pažiūrėsiu, kas bus, kai tu savo vaikų turėsi. Juk kai visą laiką slegia atsakomybė, kad žmonės sakys, jog vaiko neišauklėjai, ar pan... Ką aš žinau. Labai tikiuosi, kad dievas suteiks man stiprybės niekada niekada vaikui nesuduoti ir negrasinti, bet nežinau. Juk visos turbūt, kol neturėjom vaikų, žiūrėdavom gatvėj į mušamus ir galvodavom: nu aš tai jau niekada. O paskui sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 07 10, 11:02)
BET!!! Jei nusprendėte, kad vaiko bausmės terminas yra savaitė ar mėnuo, tai GRIEŽTAI IR LAIKYKITĖS, net, jei atvažiuos giminaičiai ar svečiai ir prašys, kad su jų vaiku kur išleistumėt. Jokiu būdu-būkit stiprios ir savo pažadus laikykit, nes jei vaikas pamatys, kad gali jumis manipuliuoti, tai jau tiek tą vaikelį ir sugebėsit suvaldyti irnesakyk.gif

mazhas vaikas nesupranta ryshio tarp to, ka padare, ir bausmes, jeigu ta bausme yra "neisi i gimtadieni po savaites". jis tiesiog pyks ir jausis nuskriaustas, atstumtas. psichologai tai vadina "neadekvachia bausme".
tinkamiausia bausme - kuri seka ish karto po netinkamo poelgio ir vaikas ish karto pajunta netinkamo elgesio pasekmes.
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 07 10, 10:02)
Nius... mušti ranka(tapke) ir taip, kad vaikui neskauda, tai kam tada tai daryti-jis nesuprato, kas įvyko  schmoll.gif, tai priėjęs ir pabučiuot gali ir lūpą patempt, nes išbalansavot jo pusiausvyrą smile.gif  . O jei prilupsit diržu- paklauskit už ką jis gavo ar suprato? Abejoju ar atsakys(aš čia kalbu apie vaikus iki 10 metų), nes jam bus stresas, nuo lupimo ir formuosis nuomonė, kad net ir mylimi žmonės gali skaudinti... todėl nenustebkit, jei senatvėj gausit atgal.
Patarimas-prieš mušdamos paklauskit, kodėl jis taip padarė-liksit nustebusios vaiko mąstymu, nes jis visai kitaip iš savo mažo bokštelio mato ir mąsto  smile.gif 
Beje įsitikinau pati, kad vaikam labai baisios bausmės nežiūrėti TV, savaitę neiti į parduotuvę, savaitę neprisėsti prie kompiuterio, nesiverti taip norimų auskarų ir t.t.(bausmes reikia pasirinkti pagal vaiko pomėgius). BET!!! Jei nusprendėte, kad vaiko bausmės terminas yra savaitė ar mėnuo, tai GRIEŽTAI IR LAIKYKITĖS, net, jei atvažiuos giminaičiai ar svečiai ir prašys, kad su jų vaiku kur išleistumėt. Jokiu būdu-būkit stiprios ir savo pažadus laikykit, nes jei vaikas pamatys, kad gali jumis manipuliuoti, tai jau tiek tą vaikelį ir sugebėsit suvaldyti irnesakyk.gif

Vat butent, as apibariau apibariau savo didziaja ir klausiu ar zinai uz ka bariau, o jinai sko nea schmoll.gif tada as klausiu k darei, jinai atsako, bet kad blogai padare, jinai nesuvokia doh.gif tada aiskunu kas kaip ir kodel. Vat kaip reikia kalbet su vaiku. Aisku buna tokiu dalyku, kad kazka specialiai padaro, bet visada juk matosi.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2006 07 13, 02:43)

niu as suprantu,kad lengva kalbet kai neturi savu vaiku,bet man vistiek atrodo,kad ko vaika mokinsi nuo mazu dienu,kaip ji auklesi toks jis ir isaugs,vaiko charakteris formuojasi per pirmus 5 metukus jei neklystu,tai manyciau,kad vaikas turi buti vaikas,o ne koks kareivis kad stovetu kaip sargybos metu,juk jis turi lipti,griuti,pazinti pasauly savaip,o tie tevai berniuka uz tai lupa...moka net katina musti...ir sako katina taip reikia
auklet,nes jis neklauso,sakau o kodel tada vaiko taip netrankot i zeme juk ir jis neklauso,sako juk jis vaikas,sakau tai butent,tai gal nebutina katino kankint vaiko akivaizdoj... blink.gif blink.gif bet kazkaip neikalsi jiems i galva,kad vaikas turi buti visoks,geras,blogas,tik reikia ji moket auklet tam tikrais momentais...tikiuosi pavyks man tuo vadovautis kai susilauksiu savo mazyliu rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Labai linkiu to tiek tau, tiek sau, mmergyte:) T. y. nepakelt prieš vaiką rankos. Ir dar linkiu sau drąsos pamačius mušamą vaiką įsikišt ir užsistot...
Atsakyti