Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

kaip, tai mama, kai ji impulsyviai sureaguoja ir musa vaika, tai suprasti reikia, o vaikas uz impulsyvuma, ar kantrybes neturejima, ar pykti, tai nera nei suprastinas, nei jokiu budu pateisinamas blink.gif
nevermind, cia lygiai tas pats, kas rasistui bandyti paaiskinti ,kad juodaodziai tokie pat kaip baltieji. jei jus musat savo vaikus, tai niekada gi nepripazinsit, kad galima spresti kitaip, kad negerai padaret. ir as rasau ne del to, kad pakeisti jusu nuomone ar itikinti, o tiesiog laisva salis ir savo nuomone galiu laisvai rasyti.
beje nelabai suprantu, ka reiskia "oi palauk, tavo dar paaugs". mano vaikas yra mirtinai padykes, dauzo, lauzo, ne minutes ramiai nenusedi, ir as tuo dziaugiuosi. as kaip skaitau, kad mano kantrybe, supratimas ir stiprus nervai yra kaina, kuria as moku uz vaiko artimuma man, uz jo sekminga karjera, uz jo sugebejima pasiekti ko nori. tai velgi mano nuomone. man tai yra svarbu ir daug svarbiau uz kaimyno langa ar kt. kitiems tevams svarbu neisteptos grindys, tyla, tvarka ir tt.
Atsakyti
Aš savo vaikų nemušu. Ir nežadu mušti. Randu geresnių auklėjimo būdų.
Pati vaikystėje esu keletą kartų gavus į kailį ir iki šiol tai atsimenu. Nenoriu, kad mano vaikai kada nors prisimintų, kad mama juos mušė.
Mano vaikai ne auksiniai. Visko pasitaiko.
Atsakyti

А я настаиваю, что если бы я могла своей падчерице дать по заднице, не вернулась бы она обратно в притон к сестре g.gif Ну не помогало - ни уговоры, ни психолог, ни полиция ни чего... doh.gif она не мылась месяц и одежду не меняла-- я ходила в школу в заведущей - чтоб с ней говорили- о мытье doh.gif или прямо в глаза говорила- ХОЧУ СЕКСА- и лезла ночью в постель к моему старшему сыну doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 24, 22:15)
А я настаиваю, что если бы я могла своей падчерице дать по заднице, не вернулась бы она обратно в притон к сестре g.gif  Ну не помогало - ни уговоры, ни психолог, ни полиция  ни чего...  doh.gif  она не мылась месяц и одежду не меняла-- я ходила в школу в заведущей - чтоб с ней говорили- о мытье doh.gif  или прямо в глаза говорила- ХОЧУ СЕКСА- и лезла ночью в постель к моему старшему сыну doh.gif

Kiek jai buvo metų, jei ne paslaptis?
Atsakyti

Ей было 10 лет doh.gif
Atsakyti
QUOTE(varveklis @ 2005 03 24, 21:00)
. man tai yra svarbu ir daug svarbiau uz kaimyno langa ar kt. kitiems tevams svarbu neisteptos grindys, tyla, tvarka ir tt.

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kad ir koki vaiku oziai butu nepritariu vis tiek fiziniai bausmiai,gal vaikas is nuovargio ,o gal del demesio stokos elgesi ne pagal musu norus.
Enigma ,gaila del televizoriaus ,bet gal tavo sunus neturi kur energijos iskrauti.Musiskis 5metis vyrukas ,Lanko sporto pamokeles,baseina,ciuozykla,einam i zaidimo aiksteles gryzus namo jam jau noras net nekiltu kur nors karstytis.
Atsakyti
Aš esu griežtai prieš lupimą ir bet kokį rankos pakėlimą. Mūsų mergaitės negavusios nė sykio ir tikrai nėra iš tų ramiųjų biggrin.gif Susikalbam ir be lupimų, rėkimų. Jei kas pakelia balsą, jos net sustingsta ( pasitaiko viešint pas draugus). Kartą vyresnėlės grupėje darželyje kažkas paklausė ar žinai ką daro su diržu, tai ji atsakė, kad tėvelis nešioja su kelnėmis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš esu prieš mušimą. Manau reikia gerbti vieniems kitus. Vaikai turi jausti pagarbą tėvams,o tėvai turėtų gerbti vaikus bei viską vaikų kalba paaiškinti (aišku nerėkiant).
Kai vaikas yra lupamas iš dūšios, tas prie gero nepriveda, užaugęs vaikas atsimena kuo puikiausiai tuos dalykus, tada vaikystės atsiminimuose lieka tarsi nuoskauda.
Atsakyti

Я тоже против, но надо biggrin.gif и что делать когда все методы испробованы g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 25, 14:13)
Ей было 10 лет doh.gif

Trūksta žodžių blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(varveklis @ 2005 03 24, 20:00)
kaip, tai mama, kai ji impulsyviai sureaguoja ir musa vaika, tai suprasti reikia, o vaikas uz impulsyvuma, ar kantrybes neturejima, ar pykti, tai nera nei suprastinas, nei jokiu budu pateisinamas blink.gif
nevermind, cia lygiai tas pats, kas rasistui bandyti paaiskinti ,kad juodaodziai tokie pat kaip baltieji. jei jus musat savo vaikus, tai niekada gi nepripazinsit, kad galima spresti kitaip, kad negerai padaret. ir as rasau ne del to, kad pakeisti jusu nuomone ar itikinti, o tiesiog laisva salis ir savo nuomone galiu laisvai rasyti.
beje nelabai suprantu, ka reiskia "oi palauk, tavo dar paaugs".

Aiskinam iš naujo, ka norėjom pasakyti... tongue.gif
Niekada nesidžiaugiau primuštu vaiku ir ko gero nesidžiaugsiu...tiesiog norėdama gelbėti vaiką tikrai nepadėsi jei pasmerksi jo motiną. Geriau pasiūlyk kokį racionalų apgalvotą receptą, kuriuo galėtų tokioje situacijoje pasinaudoti impulsyvi mama mirksiukas.gif Va tada gal kuo ir padėtum kada..Gerai kad tavo kantrybė auksinė...na nevisų tokia...na skiriasi žmonių temperamentai, sąvybės ir kt. Negali smerkti žmogaus už jo choleriškumą, beje kaip ir už sangviniškumą ar t.t.
Jei žinai ką patarti - patark, o ne vaikų teisių inspektoriais ar dar kuo grasink...beje minėtuoju atveju nors nesu tikra, bet įtariu, kad jie nelabai nė susidomėtų tongue.gif
nevermind, cia lygiai tas pats, kas rasistui bandyti paaiskinti ,kad juodaodziai tokie pat kaip baltieji. jei jus musat savo vaikus, tai niekada gi nepripazinsit, kad galima spresti kitaip, kad negerai padaret
Pirma...ne nereikia persistengti su palyginimais su rasizmu. doh.gif Nes tada dauguma mūsų senelių tikrai buvo tokie rasistai. Vaizdu aišku, bet palyginimas nevisai tikęs.
Antra...aš apie savo vaikų mušimą lyg ir niekur nerašiau... tad nereikia svaidytis tokiais kaltinimais kiekvieno, kuris nevisai sutinka su tamstos požiuriu, adresu...
Nes netyčia gali pasirodyti, kad kaltini niekuo dėtą žmogų.
Trečia...tavo teiginukas "tai niekada gi nepripazinsit, kad galima spresti kitaip, kad negerai padaret" na galvok kaip nori, bet nevisai teisingas. Teko girdėti ir skaityti ne vienos mamos pasakojimą, kuri kartą nesusivaldžiusi ir įkrėtųsi kartuką savo atžalėlei gailėjosi taip, kad niekada tos rankos prieš savo vaiką ir nebepakėlė. Tad nereikia tokių apibendrinimų..
beje nelabai suprantu, ka reiskia "oi palauk, tavo dar paaugs" Tai va paaugs...dar vieną ar pora pagimdysi ir suprasi tongue.gif Na nebūtinai gi mušti pradėsi, bet gal tapsi kiek supratingesnė toms mamoms kurios nervų ikarštyje nesusilaikė ir įkrėtė savo atžalėlei, o po to sėdi, pačioms širdį skauda...o kas netingi tas dar nusprendžia "pamokyti", nes jos auklėjime juk jokių klaidų nedaro ir žino visoms situacijoms tinkančius teisingus sprendimus.
P.S. yra vienas geras posakis "Niekada nesakyk niekada" ...gali sakyti "tikiuosi, jog aš niekada..." ar kažkaip panašiai.
Nes per didelis užtikrintumas savo jėgomis na kažkaip nepatikimai atrodo ir tiek.
Rašai, kad rūpiniesi savo vaiko būsima karjera ir t.t. Viskas gerai... žinoma. Bet gal geriau pradėti rūpintis nuo to, kad jis būtų laimingas. Gerai kai laimė ir karjera sudera. Bet jei tektų rinktis, geriau laiminga virėja, nei nelaimingas bankininkas biggrin.gif
man tai yra svarbu ir daug svarbiau uz kaimyno langa ar kt. kitiems tevams svarbu neisteptos grindys, tyla, tvarka ir tt.
Manau tai yra svarbu ir svarbiau daugumai... ir drįstu teigti, kad nežiūrint išsiskyrusių nuomonių, absoliučiai visoms čia parašiusioms mamoms. mirksiukas.gif
O dėl džiaugsmo kad vaikas viską daužo ir laužo, o tu džiaugiesi doh.gif Na nesakau gi lupti..bet ateina laikas, kai vaikas turi sužinoti ribas, taisykles, kurių net jam peržengti negalima (nes kad ir kaip jį bemylėtume - jis nėra pasaulio bamba)... Nes dar vaikystėje nesuvokęs, kad visuomenėje egzistuoja šiokios tokios taisyklės, toli nenueis biggrin.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbyne: 28 kovo 2005 - 20:09