Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

man atrodo, kad cia tu laikai ne diskusija, o debatais ar kokiu telesou... ta prasme tau juk is esmes visiskai nesvarbu kokioje puseje gincytis, svarbu surasti kuo daugiau argumentu ir paneigti kuo daugiau teiginiu.. gal tu koki bonusa gausi?
O kuo blogai debatai? blink.gif Dėl bonuso g.gif - tai žinoma, negi čia veltui burną aušinčiau? tongue.gif
per diskusija tavo nuomone taip idomiai keiciasi Na ir kur gi tą kaitą ižvelgei? blink.gif Galiu parašyti dar kartą - nesu už lupimą, bet ne man smerkti tą, kuri kartą kitą ranką prieš savo atžalėlę pakėlė, nes manęs toje situacijoje nebuvo ir nežinau kaip joje būčiau pasielgusi pati. Na nesu tokia savo nervų sistema taip pasitikinti galiūnė, kad nesuabejojusi pasakyčiau "aš to niekada nedarysiu"... Norėčiau nedaryti, o kaip jau bus laikas parodys. O gal nukris plyta ant galvos, atšoks smegenys ir išvis teks narve gyventi, kad ne tik vaikų, bet ir kitų didelių ir protingų išvis nesužaločiau (o ne tik pliaukštelėčiau per subiniuką). Na aš negaliu garantuoti, kad to niekada nebus... Gal tu gali, bet tada kažko nepasakai apie save, nes esi arba supermenas arba ponas dievas. doh.gif
na matai mano nesuvaldytas pyktis niekam zalos nedaro ir as ji reiskiu man lygiam zmogui, o ne 4 ar 5 metu vaikui O man daro - naktimis nibemiegu, sapnuojasi košmarai cray.gif
tu priestarauji todel, kad tau gal neiprasta, kad kazkas poniai karbynei gali priestarauti
hah.gif juokiasi puodas, kad katilas juodas...
man tiesiog keista, kad mamos, naudojancios dirza kaip auklejimo metoda, moka suvaldyti pykti pries bet ka tik ne pries savo vaika
Gerai, kad keista, bet kad aš naudoju dirželį tai nerašiau tongue.gif Aš tiesiog sakau, kad jei jau nemoki suvaldyti pykčio pati, nesi nė kiek aukščiau už tas, kurios jo nesuvaldo diržo forma. Nes vis tiek nesuvaldai - o kiek tai įsivažiuos su laiku, kitas klausimas. O atsisakyti diržo kaip auklėjimo priemonės graži mintis, bet jai savo pasmerkimais tapti realybe tikrai nepadėsi...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbyne: 30 kovo 2005 - 20:58
O kuo blogai debatai?

ne cia debatams vieta. as galvojau, kad tu gini savo nuomone, savo pozicija, o tau cia debatai?
debatai, tyai kai tu gauni tema ir joje yra dvi puses (pvz.: zuvis sveika - zuvis nesveika) ir nepaisant tavo nuomones tuo klausimu, tu privalai argumentuoti tau ispuolusia pozicija. tai jei tau cia debatai, tai nematau reikalo su tavimi cia zaistis. as issakau savo nuomone, o tu tiesiog atsisaudai.

Aš tiesiog sakau, kad jei jau nemoki suvaldyti pykčio pati, nesi nė kiek aukščiau už tas, kurios jo nesuvaldo diržo forma.

tu man gali pasakyti, kokiu budu tau ar kitai forumietei skauda nuo mano isreiksto pykcio? nepatinka, kad as piktai rasau, gali nediskutuoti, tau mano zodziai nei sugriaus pasitikejima, nei suteix nesaugumo. tu nesi nuo manes priklausoma, o vaikas yra priklausomas, jis yra mamos ir tecio itakoj kol vystosi ir cia jau zema islieti pykti wink.gif

O gal nukris plyta ant galvos, atšoks smegenys ir išvis teks narve gyventi, kad ne tik vaikų, bet ir kitų didelių ir protingų išvis nesužaločiau

nepagaunu bajerio smile.gif arba tu neturi ka rasyti smile.gif arba megsti linxminti zmones smile.gif
o jei atjos 4 apokalipses raiteliai, tai kox skirtumas musiau as savo vaika ar ne blink.gif blink.gif blink.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(varveklis @ 2005 03 30, 23:08)
ne cia debatams vieta

O kodėl? Beje, ar aš rašiau kad debatai? Taip parašei tu, o aš tik paklausiau, kuo jie blogi? biggrin.gif
Į visa kitą jau atsakiau. Skaityk viską iš naujo - gal pavyks rasti atsakymus, nes nebežinau kaip dar pasakyti tai, ką jau ne kartą pasakiau biggrin.gif
tai nematau reikalo su tavimi cia zaistis. as issakau savo nuomone, o tu tiesiog atsisaudai. Pasikartosiu - juokiasi puodas, kad katilas juodas tongue.gif O dar jei nematai reikalo - tai ko vis dar žaidi? tongue.gif Ir aš darau tą patį - t.y.išsakau savo nuomonę, na bet ką padarysi - na nusileidžiu. Taviškiai pasisakymai tebūnie "nuomonės išsakymas", o maniškiai "atsišaudymas".
nepatinka, kad as piktai rasau, gali nediskutuoti Oi tik nereikia tokių pasiūlymų. tongue.gif Beje, kas sakė, kad nepatinka? Nors antra vertus, jei patiktų tai nebereikėtų nė diskutuoti.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbyne: 30 kovo 2005 - 23:07
[COLOR=gray] Kaip ir visi normalus zmones, mes zinome,kad vaikus musti-amoralu,tuo labiau kad zinai-vaikas negali atsakyti tuo paciu,nes kelia ranka pries vaika tada kai kaskas nepatinka juo veiksmuose,o kitos iseites nematai(bent tuo momentu).Ar vaikams viskas patinka,ka darom mes suauge?Gal jie puola mustis?
Mes su vyru auginame trys vaikus,siokios tokios patirties jau yra,noretusi pasidalyti kai kuriais isgivenimais.
Su mergaitem,dideliu problemu neturejome,tai apie jas ir nepasakosiu,o berniukas-tai tikras velniukas nuo pat gimimo devil.gif ,labai savarankiskas,visada turi savo nuomone,laikosi savo principu,vienu zodziu "kietas riesutelis",augindami ji mes,pilna to zodzio prasme,supratome,koks sunkus darbas buti tevais.
Nuo gimimo vaikai pergyvena du pereinamuosius laikotarpius,tai nuo3-5 ir 13-15.
Pirmu jie buna tikri "oziukai",aisku visems tai pasireiskia labai skirtingai:kas reikalaudamas savo griuna ant grindu ir dauzo kojitemis i zeme,sparduosi;kas ignoruoja tevus daro savo;kas pradeda keiktis,vienu zodziu jus ir paciostai puikiai zinote,nes dauguma jusu turi tokio amziaus vaikus.
O 13-15 metu prasideda tevu "ignoravimas",tevai tampa "seni","nieko nesupranta" ko nori jaunimas,labai visko "bijo".Siuo laikotarpiu reikia marios kantrybes ir supratimo(ne taip seniai ir mes buvome toki patis,reikia tik sito nepamirsti),jeigu per si laika isstengsite,likti su vaikais draugais,tai tikrai neteks pasigaileti-meiles atsiimsite su kaupu.
As tai patyriau ant savo "kailio" todel drasiai galiu apie tai kalbeti.[COLOR=gray]
Kai vaikas mazas,kad ir koks is superaktivus uztenka garsiau pasakyto zodzio,ar bent zvilgsnio(nors as ir melinake wink.gif ,vaikams-uztekdavo).
Papasakosiu pati nemaloniausia ivyki savo gyvenime,kai berniukui buvo apie 10 metu,jis susidraugavo su "blogais" vaikas,prasidejo nemalonumai,tada jau nepadejo niekas,nei prasymai ,nei draudimai.Tevas emesi drastisku premoniu-dirzo.Ta diena verkiau as ,verkia vaikas(iki suol sirdi skauda kai prisimenu),buvo
duotas pazadas,kad baigsis visos suos draugistes...
Po daugelio metu,mes kalbejomes su vaikais apie si ivyki,berniukas sake kad tik dirzas priverte ji susimastyti kad jis daro kaska negerai.Aplamai jis skaito,kad mes per "minkstai"auklejam,ir zada buti greztesnis savo vaikams.
Musu vaikai jau dideli,labai geri(tfu-tfu-tfu),mes tikrai tapome gerais draugais,visa laika galim pasidalyti savo rupesciais ir memalonumais.
Zinau viena:savo vaikus reikia labai myleti!!! tada ir ranka nekils,tik reikia pagalvoti:[COLOR=red]AS TAVE LABAI MYLIU![COLOR=blue]TU MUSU GERIAUSIS KURINYS,KURI SUKUREME SIOJE ZEMEJE.
Ne bereikalo sakoma kaip elgsis su kitais,taip elgsis su tavim,o kas yra zmogui arciausia uz seima?
Atsakyti
Atleiskit uz toki ilga monologa,perskaiciau visus pokalbius ir taip pasidare gaila vaiku cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(alaz @ 2005 03 31, 23:55)

Papasakosiu pati nemaloniausia ivyki savo gyvenime,kai berniukui buvo apie 10 metu,jis susidraugavo su "blogais" vaikas,prasidejo nemalonumai,tada jau nepadejo niekas,nei prasymai ,nei draudimai.Tevas emesi drastisku premoniu-dirzo.Ta diena verkiau as ,verkia vaikas(iki suol sirdi skauda kai prisimenu),buvo
duotas pazadas,kad baigsis visos suos draugistes...
Po daugelio metu,mes kalbejomes su vaikais apie si ivyki,berniukas sake kad tik dirzas priverte ji susimastyti kad jis daro kaska negerai.Aplamai jis skaito,kad mes per "minkstai"auklejam,ir zada buti greztesnis savo vaikams.

Niekada man nepatiko toki žmonės kurie blogumus įžiūri tik kituose, o patys angelai ir jų vaikai angelai, tik atsiprašant subinės persunkios, kad sparnai pakeltų sad.gif
Kodėl nematome saves, kodėl turim kaltinti kitus -blogi draugai, blogi vaikai - iš principo vaikai nėra blogi wub.gif Gal visdėlto reikia tada savyje problemos ieškoti kas tuo metu buvo netaip, kad jis taip elgėsi? O ne tik patarimus duoti, kad kitos suprastų savo vaikus, iš tavo posto galiu pasakyti, kad nepamačiau sprendimo būdo , tik aplinkai kaltinimus, jei ne tie blogi vaikai tai tavo vaikas nebūtų diržo gavęs? nesupratu g.gif

Ar aš bloga mama , kad įkrėčiau į kailį? - aš atsakau, kad ne , todėl, kad dabar man ramu, daugiau nelipa, o nelipa reiškia nesusižalos pats ir kitų nesužalos ir daiktų nesudaužys. Ar poto kalbėjau su vaiku apie tai - beabejo kalbėjomės išvada - kad męs jį labai mylime tik jis pasielgė blogai , todėl jis mūsų dabar klausys ką sakome, o mums nebereikės jo bausti thumbup.gif Kolkas ačiū dievui viskas - OK. tongue.gif
Atsakyti
Ar vaikams viskas patinka,ka darom mes suauge?Gal jie puola mustis?
Maniškės puola blink.gif
Po daugelio metu,mes kalbejomes su vaikais apie si ivyki,berniukas sake kad tik dirzas priverte ji susimastyti kad jis daro kaska negerai.Aplamai jis skaito,kad mes per "minkstai"auklejam,ir zada buti greztesnis savo vaikams
Gal nereikia nuvertinti vaiko pastebejimų? Gal juose yra bent kruopelė tiesos?
Zinau viena:savo vaikus reikia labai myleti!!! tada ir ranka nekils,tik reikia pagalvoti
Jei kartą kitą nebematydama kitos išeities mama įkrečia savo atžalai nereiškia, kad nemyli (apie asocialias šeimas ar tokius mušimus nuo kurie vaikas vaikšto su mėlynemis nekalbu)... Tiesiog tuo metu nemato kitokios išeities (o gal kada pamatys) kaip patį vaiką apsaugoti nuo jam pačiam pavojingo elgesio. Vakar girdėjau pasakojimą, kaip vienas aktyvistas ant savęs spinteles rūbams užsivertė. Gerai, kad pasiseke... O paskui vaikui buvo labai juokinga...Iki kito karto. O aš tokiam turbūt įkrėsčiau. Geriau jau kartelį taip "įžeistas", bet gyvas.
Ne bereikalo sakoma kaip elgsis su kitais,taip elgsis su tavim... Kartais be reikalo tongue.gif Paskaityk ką viršuje rašo vaikystėje jau ne šiaip diržo gavę, bet muštos mamos rolleyes.gif Rašo "aš taip su savo vaiku nesielgsiu" ir pan. Mano tėtis vaikystėje irgi gaudavo taip (grandinemis, pagaliu, bet kuo) , kad iki šiol nesupranta už ką.. O prieš mus, savo vaikus, rankos nė karto nepakėlė. Liko tenkintis mamos "beržine koše" tongue.gif Ir nesijaučiu aš jos nei suluošinta, nei kokia kitokia. O laikui bėgant (kaip jau minėjau) tos "košės" išvis nunyko...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbyne: 01 balandžio 2005 - 17:22

А я настаиваю, что родитель имеет право дать по заднице своему ребенку. Почему некоторые кидаются в крайности или бить или не бить. doh.gif Не дай бог прожить кому нибудь в аду от ребенка - как было у меня, и маленький невинный человечек прекрасно понимал все, и прекрасно знал свои права - что бить ее нельзя. А как же мы родители, поверьте мне doh.gif с этим законом никакой защиты, пока у вас дети маленькие еще ладно, но цыплят по осени считают rolleyes.gif

В чем была плоха система воспитания наших родителей- мы что моральные уроды, бандиты..... Зачем слепо копировать то чего не знаешь doh.gif и вообще чем это закончится

Я могу наглядно сказать - уже есть одна жертва ГУМАННОГО ЗАКОНА g.gif
Atsakyti
As jau rasiau, kad esu pries bet koki smurta, ypac pries vaikus. Norejau tik pasakyti, kad treciadieniais per vokieciu kanala RTL, 20.15 ju laiku rodo gera laida "Supernany". Ten galima pamatyti, kaip "graziuoju" susitvarkoma su kartais ohoho kokiais vaikais. Taigi jei kas turit kabeline ir dar truputi vokiskai kertat, verta paziureti. Galima tikrai daug ko imokti.
Atsakyti
QUOTE(jurgita_b @ 2005 04 01, 20:49)
As jau rasiau, kad esu pries bet koki smurta, ypac pries vaikus. Norejau tik pasakyti, kad treciadieniais per vokieciu kanala RTL, 20.15 ju laiku rodo gera laida "Supernany". Ten galima pamatyti, kaip "graziuoju" susitvarkoma su kartais ohoho kokiais vaikais.

Gal ir galima mirksiukas.gif tik nereikia suabsoliutinti. Klausimas tik tame, ar pliaukštelėjimas per subiniuką laabai jau didelis smurtas? Jei taip - tai tokių smurto formų yra ir daugiau - pvz. mes vien norėdami mažam vaikui išvalyti nosį abu su vyru naudodavome tiek jėgos (laikydami, kad nesipriešintų) biggrin.gif , kad tai jau turėtų būti kur kas rimtesnis smurtas nei jau minėtas pliaukštelėjimas per užpakalį blink.gif O vaikas tai dar laabai mažas buvo - toks mažas, kad apie tarimasį jokios kalbos nė būti negalėjo. O ir dabar - vat neišeina stipriai neprilaikant galvos išplauti ir tiek. tongue.gif Ir laikom - stipriai, prieš jo valią. biggrin.gif Taigi čia irgi baisus "smurtas" ir vaiko "pažeminimas". Ką jau kalbėti apie vaistų suleidimą? Manot jis supranta, kad tai dėl sveikatos, o ne kad skriaudžiate (na nekalbu apie iš tikrųjų didelius ligoniukus - jie supranta) ? blink.gif O vat kai gauna lupt, dažniausiai žino už ką tongue.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbyne: 01 balandžio 2005 - 20:37
Ta laida per RTL thumbup.gif
Nesupratau karbyne,jei vaikas nesilaidzia galvos isplauti ,ar vaistus atsisako gerti tai iskarto ir musi?Ar as kazka ne taip perskaisiau.
Atsakyti
[QUOTE]pvz. mes vien norėdami mažam vaikui išvalyti nosį abu su vyru naudodavome tiek jėgos (laikydami, kad nesipriešintų) , kad tai jau turėtų būti kur kas rimtesnis smurtas nei jau minėtas pliaukštelėjimas per užpakalį O vaikas tai dar laabai mažas buvo - toks mažas, kad apie tarimasį jokios kalbos nė būti negalėjo. O ir dabar - vat neišeina stipriai neprilaikant galvos išplauti ir tiek. Ir laikom - stipriai, prieš jo valią. Taigi čia irgi baisus "smurtas" ir vaiko "pažeminimas". Ką jau kalbėti apie vaistų suleidimą?[/QUOTE]
sergi tu smarkiai blink.gif tu emociskai esi uzstrigusi paauglysteje, kai visiskai nesvarbu ka sako, svarbiausia priestarauti. kaip paaugliui pirmas zodis - ne. nu neisivaizduoju kaip galima per jega plauti vaikui galva blink.gif blink.gif tu tiesiog savanaudiskai taupai savo laika ir pastangas ir emiesi lengviausio - tu gi stipresne, stipriai palaikysi ir isplausi lengvai, ar nosi isvalysi.. ka cia dabar uzsiimineti su tuo vaiku, gi vistiek nieko nesupranta blink.gif blink.gif kam rekia gaisinti laika ir bandyti ''uzmonyti", nu graziuoju ikalbinti...
[QUOTE]Manot jis supranta, kad tai dėl sveikatos, o ne kad skriaudžiate [/QUOTE]
tai tam tu ir esi mama, kad paaiskintum. niekas nesako, kad viena karta pasakysi ir supras ir pats susileis blink.gif blink.gif

[/QUOTE]Vakar girdėjau pasakojimą, kaip vienas aktyvistas ant savęs spinteles rūbams užsivertė. Gerai, kad pasiseke... O paskui vaikui buvo labai juokinga...Iki kito karto. O aš tokiam turbūt įkrėsčiau. Geriau jau kartelį taip "įžeistas", bet gyvas.[QUOTE]
tai tu dvigubai vaika nubaustum, ne tik kad uzsiverte ant saves, bet dar ir tu duotum i kaili blink.gif schmoll.gif schmoll.gif . tai gal kai vaikas pargriuna irgi ne paguodi o pareki???
is savo gimines zinau, kad kai mano tevas buvo mazas, lakste prie gatves ir vos nepalindo po masina, tai jo tevas, tipo, kad kita karta zinotu ji primuse. ir ka mano tevas nuo tada visa gyvenima mikcioja sad.gif tai cia geras auklejimas??? juk irgi pagal tave galima interpretuoti, kad cia vaiko labui blink.gif , nu kad kita karta saugotusi ir zinotu blink.gif
Atsakyti