QUOTE(Karbyne @ 2005 03 28, 20:52)
Aiskinam iš naujo, ka norėjom pasakyti...
kaip, tai mama, kai ji impulsyviai sureaguoja ir musa vaika, tai suprasti reikia, o vaikas uz impulsyvuma, ar kantrybes neturejima, ar pykti, tai nera nei suprastinas, nei jokiu budu pateisinamas
Niekada nesidžiaugiau primuštu vaiku ir ko gero nesidžiaugsiu...tiesiog norėdama gelbėti vaiką tikrai nepadėsi jei pasmerksi jo motiną. Geriau pasiūlyk kokį racionalų apgalvotą receptą, kuriuo galėtų tokioje situacijoje pasinaudoti impulsyvi mama

Va tada gal kuo ir padėtum kada..Gerai kad tavo kantrybė auksinė...na nevisų tokia...na skiriasi žmonių temperamentai, sąvybės ir kt. Negali smerkti žmogaus už jo choleriškumą, beje kaip ir už sangviniškumą ar t.t.
Jei žinai ką patarti - patark, o ne vaikų teisių inspektoriais ar dar kuo grasink...beje minėtuoju atveju nors nesu tikra, bet įtariu, kad jie nelabai nė susidomėtų
nevermind, cia lygiai tas pats, kas rasistui bandyti paaiskinti ,kad juodaodziai tokie pat kaip baltieji. jei jus musat savo vaikus, tai niekada gi nepripazinsit, kad galima spresti kitaip, kad negerai padaret
Pirma...ne nereikia persistengti su palyginimais su rasizmu.

Nes tada dauguma mūsų senelių tikrai buvo tokie rasistai. Vaizdu aišku, bet palyginimas nevisai tikęs.
Antra...aš apie savo vaikų mušimą lyg ir niekur nerašiau... tad nereikia svaidytis tokiais kaltinimais kiekvieno, kuris nevisai sutinka su tamstos požiuriu, adresu...
Nes netyčia gali pasirodyti, kad kaltini niekuo dėtą žmogų.
Trečia...tavo teiginukas "tai niekada gi nepripazinsit, kad galima spresti kitaip, kad negerai padaret" na galvok kaip nori, bet nevisai teisingas. Teko girdėti ir skaityti ne vienos mamos pasakojimą, kuri kartą nesusivaldžiusi ir įkrėtųsi kartuką savo atžalėlei gailėjosi taip, kad niekada tos rankos prieš savo vaiką ir nebepakėlė. Tad nereikia tokių apibendrinimų..
beje nelabai suprantu, ka reiskia "oi palauk, tavo dar paaugs" Tai va paaugs...dar vieną ar pora pagimdysi ir suprasi

Na nebūtinai gi mušti pradėsi, bet gal tapsi kiek supratingesnė toms mamoms kurios nervų ikarštyje nesusilaikė ir įkrėtė savo atžalėlei, o po to sėdi, pačioms širdį skauda...o kas netingi tas dar nusprendžia "pamokyti", nes jos auklėjime juk jokių klaidų nedaro ir žino visoms situacijoms tinkančius teisingus sprendimus.
P.S. yra vienas geras posakis "Niekada nesakyk niekada" ...gali sakyti "tikiuosi, jog aš niekada..." ar kažkaip panašiai.
Nes per didelis užtikrintumas savo jėgomis na kažkaip nepatikimai atrodo ir tiek.
Rašai, kad rūpiniesi savo vaiko būsima karjera ir t.t. Viskas gerai... žinoma. Bet gal geriau pradėti rūpintis nuo to, kad jis būtų laimingas. Gerai kai laimė ir karjera sudera. Bet jei tektų rinktis, geriau laiminga virėja, nei nelaimingas bankininkas
man tai yra svarbu ir daug svarbiau uz kaimyno langa ar kt. kitiems tevams svarbu neisteptos grindys, tyla, tvarka ir tt.
Manau tai yra svarbu ir svarbiau daugumai... ir drįstu teigti, kad nežiūrint išsiskyrusių nuomonių, absoliučiai visoms čia parašiusioms mamoms.

O dėl džiaugsmo kad vaikas viską daužo ir laužo, o tu džiaugiesi

Na nesakau gi lupti..bet ateina laikas, kai vaikas turi sužinoti ribas, taisykles, kurių net jam peržengti negalima (nes kad ir kaip jį bemylėtume - jis nėra pasaulio bamba)... Nes dar vaikystėje nesuvokęs, kad visuomenėje egzistuoja šiokios tokios taisyklės, toli nenueis

...
NEZINAU AR ISVISO BUTU GALIMA KALBETI SU TAVIMI, JEI TU DZIAUGTUMEIS PRIMUSTU VAIKU
LABAS RYTAS, PASIULYK

KAIP SPRESTI.. SAVO VAIKUI GALIU PASIULYTI, BET NE AS TO VAIKO MAMA, TAIGI NE AS TURIU IESKOTI SPRENDIMO.. SAVO VAIKA AS PAZISTU, ZINAU KODEL JIS TAIP ELGIASI IR GALIU RASTI SPRENDIMA, O KAIP AS GALIU SPRESTI KITOS SEIMOS PROBLEMAS CIA TAI KLAUSIMAS.. NU MAN MUSIMAS IS VISO NERA SPRENDIMAS, JUK JOX VAIKO POELGIS NERA BE PRIEZASTIES, AS BENT JAU TAIP GALVOJU, IR RADES PRIEZASTI JAU GALI SPRESTI AR BANDYTI SPRESTI..
AS SAVO AUKLEJIMO NEDUODUU KAIP PAVYZDZIO, TIESIOG MANO SITUACIJOJ, SU MANO VERTYBEMIS JIS YRA TEISINGAS. AS DEDU ZIAURIAI DAUG PASTANGU IR LABAI STIPRIAI PASVERIU VISUS UZ IR PRIES, NES MAN TAI YRA SVARBU IR AS MANAU, KAD TAU YRA TEISINGA. DAUGYBE SEIMU, DAUGYBE AUKLEJIMO MODELIU. KAI KURIE YRA ISITIKINE, KAD GEIAUSIAI JU VAIKUS ISAUKLES SAVAITINIS DARZELIS, AR KT. AS BE JOKIOS ABEJONES DARAU DAUG KLAIDU IR MANAU TAI NEISVENGIAMA, BET TURIU PRINCIPA JOKIU BUDU NEMUSTI VAIKO IR JO LAIKAUSI..
NU CIA KEISTAI PARASEI, KAD DAR 2 PAGIMDYSIU IR TADA SUPRASIU..

20 VAIKU TURESIU IR NIEKADA NEI PRIES VIENA VAIKA NEPAKELSIU RANKOS. JEI AS TAIP GALVOJU IR MANO TOKIE PRINCIPAI, TAI AS JU LAIKYSIUOS IR NELABAI MANE VEIKIA TOKIE PASAKYMAI, KAIP 'NIEKADA NESAKYK NIEKADA' - LABAI JAU SILPNAS ARGUMENTAS
IS VISO LABAI MAN KEISTI TOKIE DVIGUBI STANDARTAI. JUK JEI VYRAS MUSA MOTERI, TAI YRA BAISU, NEPATEISINAMA, VISI ISITIKINE KAD NERA TOKIOS PRIEZASTIES DEL KURIOS GALIMA BUTU PAKELTI RANKA PRIES MOTERI. O PRIES VAIKA TAI KAIP IR VISISKAI NORMALU IR TADA GALIMA RASTI VISOKIU PATEISINIMU - PAVARGUS, IMPULSYVI, CHOLERIKE, UZSIEMUS ETC. TIK JEI MOTERIS YRA MUSAMA, TAI JI GALI ARBA SUSITAIKYTI SU TOKIU ELGESIU ARBA SKIRTIS, ISEITI, GALU GALE APSIGINTI KARTAIS.., O VAIKAS PASIRINKIMO NETURI, JIS YRA PRIKLAUSOMAS NUO SAVO TEVU IR NIEKUR ISEITI NEGALI.
LABAI IDOMU, KAIP NEMUSAMAS VAIKAS GALI BUTI NELAIMINGESNIS UZ MUSAMA?? O KARJERA, TAI KAIP VIENAS IS PAVYZDZIU, CIA GALI BUTI IR VEDYBINIS GYVENIMAS, IR MOKYKLA IR DAUG KAS KITA. TIESIOG MANAU, KAD RIBAS GALI UZBREZTI NE VIEN DIRZAS...