Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

aš kažkaip galvojau, kad galėsiu matyt ir pačią operaciją biggrin.gif
Atsakyti
sunkiai ir be širmos matysis kasnors kai kryžium gulėt reik smile.gif vandenų siurbimo garso negirdėjau tik girdėjau kaip gydytojai sakė "ištrauk placentą" smile.gif anesteziologė komentavo kas vyksta, kokia vaikiuko kūno dalis pasirodė, o kai jau užgimė visas tai pats pranešė iš visų plaučių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 04 13, 17:55)
visai neteisingai rasot, tikrai nera labai retas atvejis, kad moteris jaucia skausma cezario metu, nes milimetru ne ten idurta jau gali turet tam reiksme. Ir jei nejautra daryta spinaline, tai yra vienas duris, jo papildyti neimanona, nes nera kateterio i nugara ivesta.

nzn ar retas ar ne...bet jei jauciat skausma rekit, o nekentekit, juk absurdas kenteti skausma doh.gif . Jei kaltas ne vaistu kiekis,o duris tuomet gyd gali suleisti 'narkoze'. O mano atveju kateteris i nugara ivestas buvo g.gif
CP metu dazniausiai daroma epidurine nejautra,o ne spinaline.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simplemind: 16 balandžio 2012 - 21:26
QUOTE(simplemind @ 2012 04 16, 15:25)
nzn ar retas ar ne...bet jei jauciat skausma rekit, o nekentekit, juk absurdas kenteti skausma doh.gif . Jei kaltas ne vaistu kiekis,o duris tuomet gyd gali suleisti 'narkoze'. O mano atveju kateteris i nugara ivestas buvo g.gif

planinio cezario metu dazniausiai daroma spinaline (bent jau pas mus JAV). epidurines nereikia, kadangi nereikia, kad nuolat begtu, uztenka vienos dozes, nes operacija gan greita.

Moterys ir rekia ir gauna pilna narkoze, visko buna. Negalima sakyti, kad nesamone jog skauma kazkas jaute... rolleyes.gif

Nu va, ir LT spinaline dazniausiai daro, nukopijuoju is kito forumo anesteziologo atsakyma "planinės CP operacijos atliekamos, kaip taisyklė, su spinaline nejautra.T.y., įšvirkštus vaistų į stuburo kanalą, sukelima sensorinė ir motorinė nejautra iki tam tikros, operacijai reikalingos vietos. Galima taikyti ir epidūrinę nejautrą, kai vaistai švirkščiami į tarpą tarp nugaros smegenų dangalų. Tada, motorinė nejautra nėra pilna, t.y., jaučiate ir judinate kojas,o skausmo nėra.Bendra nejautra planinėms operacijoms netaikoma, nebent dėl ko nors nepavyksta pritaikyti anksčiau minėtų metodų."
Atsakyti
jei bendra nejautra reiškia pilną narkozę, tai nesąmonė, bent jau pas mus ligoninėje anesteziologas klausia, kokią rinksiesi pilną narkozę ar ne.
Atsakyti
QUOTE(simplemind @ 2012 04 16, 22:25)

šiaip dažniau per eilines cezario ( planines ) operacijas taiko spinalinę nejautrą.
Jei buvo ruoštasi gimdyt natūraliai, darytas epidūras ir prieita iki cezario, tuomet per tą epidūro kateterį nejautrą padaro.
QUOTE(pupsikėlis @ 2012 04 17, 07:16)
jei bendra nejautra reiškia pilną narkozę, tai nesąmonė, bent jau pas mus ligoninėje anesteziologas klausia, kokią rinksiesi pilną narkozę ar ne.

Visų gimdyvių paklausia.
Bet gydytojas parekomenduoti gali.
Dalinė nejautra yra kažkiek geriau už bendrą, nes ir lelius mažiau gauna narkozės, ir pačios atsigavimas greitesnis.
Atsakyti
QUOTE(pupsikėlis @ 2012 04 17, 00:16)

tai gal cia kitos ligonines anesteziologas pasisake, o ne jusishkis. Siaip savo profesija gerbiantis anesteziologas, ne pacientem duotu rinktis, o taikytu savo profesine nuoziura pagal galimybes saugesni buda. Bendros narkozes vengtu nebent tam yra butinybe, nes kaip vaivos juosta sake, ja tiesiogiai gauna ir kudikis.
Atsakyti
Pagarba čia ne prie ko, paciento teisė yra rinktis.
Papildyta:
O jūs visos gimdėt pagal planinį? man dabar 36 savaitės, bet jau antra diena naktį/ryte užeina pakankamai stiprūs sąrėmiai, tik tiek, kad po to praeina ir dieną būna ramu. Ir nebežinau, ką daryt, nesinori į ligoninę be reikalo važiuot, mano kaime ten niekas nesidžiaugia, jei atvažiuoji be reikalo, bet bijau ir per vėlai nuvažiuot.
Atsakyti
Ne, pacientai visko rinktis tikrai negali, nes nera tiek informuoti kiek gydytojai ir ypac kai kalba eina apie operacijas, tai gal geriau sprendimus palikti ta darantiems praktishkai kasdien, o ne bandyt vadovauti paradui.

Man nebuvo planinis, bet nebuvo ir extra. Galvojau pati gimdysiu, prasidejo saremiukai, nuvaziavom i ligonine, padare echo, pamate, kad dvynukai abu skersi ir nieko kito neliko tik cezaris. Dar palauke kelias valandas nes pavalgius pusrycius buvau, kad skrandis tustesnis butu ir isoperavo.
Atsakyti
Tai čia gal JAV negali, o Lietuvoje gali. Man anesteziologas pats sakė, kad gali patarti, bandyt atkalbėti, tačiau sprendžia pacientė, jis neturi teisės parinkti būdą ir taškas.
Atsakyti
QUOTE(pupsikėlis @ 2012 04 17, 02:02)
Tai čia gal JAV negali, o Lietuvoje gali. Man anesteziologas pats sakė, kad gali patarti, bandyt atkalbėti, tačiau sprendžia pacientė, jis neturi teisės parinkti būdą ir taškas.

as pacitavau lietuvio anesteziologo zodzius siaip. bet realiai tai man jokio skirtumo, rinkites ka norit biggrin.gif
Atsakyti
Aš nesuprantu ir kaip jūs sugebat nuolatos įskaityt, ką norit tik ne tai, kas parašyta, aš kalbu apie teisinių Lietuvos sveikatos sistemą reglamentuojančių aktų bazę, o jūs sugebat tame įskaityt mano pasirinkimą biggrin.gif
Atsakyti