Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

QUOTE(GERAS VYRAS @ 2005 08 02, 12:09)
O kam reikejo pratinti miegoti kartu ? Visi psichologai sako ,kad negalima pratinti. As su zmona pastoviai kariauju del to, as sakau kad vaikas turi miegoti savo lovytei, o zmona vistiek guldo pas mus i lova, daeina iki pykciu.

Vat ash irgi buvau tokios pat nuomones biggrin.gif . Keturis menesius nuo gimimo vargau: pazhinadai vaika, pati bandydama nenuluzhti, tada neshi i lovyte, tada dar karta, parychiais dar... Paskui, aishku, retejo tas naktinis valgymas, bet vis tiek... Paskui ishvazhavau su dukra i kelione, vieshbutyje buvo tik dvigule lova - tai mes kartu ir miegodavau. Pajutau nerealu kaifa, kai nereikedavo keltis - vaikas shalia, pavalgo kai reikia, o tu sau ramiai snaudi.rolleyes.gif Na, asihku tai supras tik tas, kas keleta menesiu bande buti praktishkai nemiegojes. ax.gif
Ir shiaip ma malonu budavo su vaiku miegoti, kol paaugo ir tiesiog vietos mums neuzhtekdavo, o galu gale ir laisves intymumui pritrukom. blush2.gif
I lovyte savo noru ji nekeliauja, kaip ir daugelis, kiek chia skaichiau. schmoll.gif Bet mes ja uzhmigdom ir ishkart perkeliam i jos lovyte. Ishpradzhiu nakti prabudusi verkdavo, bet kad jau apsisprendem, tai nenusileidom. Priedavom nuramint, paglostyt ir viskas. 3 naktis protestavo, o paskui susitaike. Dabar nakti prabunda tik vandenuko karta atsigerti. Beje, o iki kada kazhi vaikai dar naktim gerti nori? Musishkei 2 metai. g.gif Kita vertus, ash pati nakti kelis kartus geriu... doh.gif
Na, bet ka daryti, kad vaikas savo lovyte pamegtu - tai neishmanau. g.gif Ir pagalve nauja kartu pirkom, ir patalyne - pasidzhiauge, bet vis tiek savo noru vakare i lovyte neeina, nors tu ka... cry.gif
Atsakyti
pas mus jau šiokie tokie pasiekimai - užmiegam savo lovytėj thumbup.gif Bet paryčiais 4-5 val. pradeda niurnėt ir paimam pas save ax.gif Turbūt blogai darom g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amžina studentė: 09 lapkričio 2005 - 16:21
Na ką ir aš pasibėdavosiu tongue.gif Mano sūnui jau greit bus metukai ir mes miegam visi trys, bet ne tidėl kad patys pratinom o taip jau išėjo. Bet apie viska is pradžių. Aš savo mažiuką maitinau iki trijų men.IKi 2 men miegojom visi trys nes man taip buvo patogiau, bet kai pradėjo nuo 2 men išmiegoti visą naktį iškeliavo į savo lovytę ( na ir vyras taip liepė ) ir kuo puikiausiausiai miegodavo savo lovytėje, bet štai maždaug apie 9,5 men kažkas prasidėjo g.gif Pradėjo kilotis naktimis gal tai sutapo su tuo kad aš pradėjau dirbti g.gif ? Bėda dar ta kad išmoko atsistoti ir nakti lovytėje atsistoja ir rėkia.Iš pradžių užmigdavo supant lovyteje o paskui tampiausi ant rankų o jis kaip naujagimis tik paguldyk ir vel rėkia doh.gif tada susinervinau nes sunku nesioti ir pasiguldžiau sau į lovą ir nuo tada nakti miega su mumis tiksliau puse nakties. Kai dirbu mažių prižiuri mano mama tai ji taip ji lepina pripratino migdyti ant rankų doh.gif na diena tai truputi panesioji ant rankų jis padeda galvytę ant mano peties ir tada paguldau į lovytę ir miega sau geriausiai, o vakare nešiok nenešiojus nemiega nors tu ka cry.gif užmiega musų lovoje kol išsisiunta o tada keliauja į savo lovytę ir joje miega maždaug pusę nakties paskui atsistoja ir rėkia tada pasiemu pas mus ir miegam visi trys aišku labai nepatogu lova nedidėlė o dabar dar Pijus kočiojasi kuo arčiau manęs tai košmaras smile.gif Per tą laiką jau buvo tris kartus visą naktį savo lovytėje išmiegojęs aišku ne išeilės, mums tada su vyru buvo šventė biggrin.gif Sakau gal dantys kalti kai visi išdigs gal miegos jau savo lovytėje g.gif Nežinau kaip čia jį pripratinti visą naktį miegoti savo lovytėje, ar reiks laukti kol pats atpras?
Atsakyti
QUOTE(Nikulinienė @ 2005 11 10, 11:08)
Nežinau kaip čia jį pripratinti visą naktį miegoti savo lovytėje, ar reiks laukti kol pats atpras?

Pabandykit tiesiog griezhtai neiimti pas save i lova kokias 3-5 naktis ish eiles. Galima paneshioti ant ranku, kol nurims, bet tik i savo lova neneshti. Visiems mano pazhystamiems pavyko, vieniems per pora naktu, kietiems savite reikejo princious rodyti, bet vaikai galiausiai supranta, kad tevai nenusileis ir nurimsta reikalave smile.gif . Tik ash manau, kad reikia atsizhvelgti i vaiko bukle - jei sirguliuoja, ar dantukus tikrai skauda, ar dar kokia rimta priezhastis - tai geriau atideti velesniam laikui. Nors, pvz. ash savo dukra lartais dar pasiimu i lova, labai retai, bet kartais matau, kad koki baisu sapna susapnavo ir ishsigandus baisiai graudzhiai verkia... Bet taip buna labai retai, ir ji jau supranta, kad tai ishimtis ir kita nakti savo lovytej vel visa nakti miega. smile.gif
Tik vat ash neishmanau, kaip rashiau priesh tai, kaip pripratinti vienai pachiai uzhmigti savo lovytej, o ne su mumis, o po to - perkeliant?... g.gif
Ir ar visi vaikai apie 2 metus nakti prabunda atsigerti? g.gif
Atsakyti
Na mūsiškė tik neseniai pati persikėlė į lovytę clap.gif Maitinau iki 17 mėn., tad visą tą laiką, o ir po to miegojo su manimi, tik atjunkimo laikotarpiu su tėčiu. O va neperseniausiai , gal koks geras mėnuo, nusprendė miegoti savo lovytėje thumbup.gif Na o aš iki tol vis galvojau, kaip čia reiks ją pripratinti prie to. Jai svarbiausia užmiegant prisidėti pilną lovytę minkštų žaislų aplink save. O jeigu kartais užmiega mūsų lovoje, tai tiesiog perkeliame, ir nebepyksta ax.gif O ryte atsibunda ir vėl su savo žaislais kalbasi tongue.gif
Atsakyti
nuo gimimo musų mažė miegojo savo lovoj ir sėdėt nereikėjo kol užmiega - šventa būdavo- į lovytę miegot, bet teko išvažiuot ir kurį laiką ji miegojo su mumis did lovoj, ir dėl baimės, kad neiškristų sėdėdavom kol užmigs doh.gif , taip ir pasidarėm sau bėdą. nupirkom mes jai vėliau lovytę bet ji nemiegojo joje ir viena nebeužmiega iki šiol schmoll.gif bet kai grįžom namo nuo pat pirmos nakties paguldėm į jos lovelę, nupirkom patalynę su meškiukais (jos megstamiausi)miega, bet sėdėt reikia doh.gif kol užmiega. būna, kad ir naktį perlipa pas mum, bet retai, gal šilumos pritrūksta 4u.gif
Atsakyti
mano vaikas iki 2 miegojo kartu su manim, nuo 2 iki 2,5 savo lovoj tam paciam kambary, nuo 3 savo lovoj ir savo kambaryj, kuo as labai dziaugiuosi. visas atpratinimas ivyko daug daug lengviau nei tikejausi, matyt pataikiau tinkama laika ir viskas ivyko graziai be verksmu. is pradziu iztrukdavo ilgai, dabar viskas gerai. as paskaitau knygute, palinkiu labos nakties ir iseinu. svarbiausias cia buvo moralinis paruosimas ir vaiko nusiteikimas smile.gif
Atsakyti
Žinai as tau pavydžiu, nes kiek esu iš draugių girdėjusi tai labai sunkiai atpratino, o kitos dar ir po šiai dienai miega, nors vaikams jau 5 ir daugiau metų. Aš tai net nežinau, kaip man seksis.
Atsakyti
turejau tokia problema bet viskas susitvarke.Iki 14 men. musu dukrele megojo savo lovyteje bet pas mus miegamajame ir nakti kai prabusdavo kuisdavosi savo lovyteje kol pamatydavo mus miegancius,o tada ir prasidedavo zyzimas.Taigi nusprendziau kad mergaitei reikia savo kambario.Kai krausteme lovyte mano dukrele irgi tame dalyvavo ir nuolat abu su teciu kalbejome kad tai bus jos kambarys. Labai bijojau pirmos nakties galvojau ,reikes lakstyti ir lakstyte ,bet patikekite nuo to ir baigesi visos nakties problemos.Ir dabar kiekviena vakara kai einame miegoti su visai atsisveikiname ir einame i jos kambari i jos lovyte ir ji tai puikiai supranta ir nesipriesina.Jei yra galimybes suteikite vaikuciui jo kambari kuriame jis zais ir miegos.Svarbiausia nuolatos su vaikuciu kalbeti kad cia jo kambarys kad jis turi cia miegoti.Galvojat jis nesupras, klystate netgi labai supranta.Taigi sekmes
Atsakyti
Musiske miega savo lovyteje, bet musu miegamajame. Buvom pernese jos lovyte i jos kambari, bet po keliu naktu teko nesti atgal blush2.gif Nemiega atskirame kambaryje, ir gana. Siaip visa nakti ismiega savo lovytej, bet anksti ryta, dazniausiai kai tecio zadintuvas supypsi, tada pabunda ir atsistoja savo lovytej, atseit imkit dabar mane pas save i lova smile.gif Tada as ja pas save pasiguldau. Taip ir priprato rytais kraustytis i musu lova. Veliau teks vel bandyti nesti jos lovyte i jos kambari, vis delto kazkada tai tures pradeti miegoti savo kambaryje.

As dar norejau paklausti, o kaip jus savo lelius migdot? Mes su vyru pradedam suprasti, kad musu maze tik as galiu uzmigdyti, vyrui niekaip nesiseka. Jeigu uzmigdama nemato manes, tai tiesiog klykia. Gal cia toks periodas? Gal paskui jis praeis? Mano vyras baisiausiai nusimine, sako nebepripazista manes visiskai. Nezinom ka daryti...
Atsakyti
o mano mazius miega savo lovytei tik puse nakties,o paskui prasosi pas mus i lova,nezinau ka ir daryti,kai neimi tai toooooks skandalas buna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dianna @ 2005 11 21, 14:46)
o mano mazius miega savo lovytei tik puse nakties,o paskui prasosi pas mus i lova,nezinau ka ir daryti,kai neimi tai toooooks skandalas buna doh.gif

KAIP JUMS GERAI KAD TIK NUO PUSĖS NAKTIES REIKIA ATNEŠTI Į LOVĄ PAS MUS TAI VAIKAS VISIŠKAI ATSISAKO MĖGOT SAVO LOVYTĖI schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif TENKA GULĖT ANT VIĖNO ŠONO VISĄ NAKTĮ IR VYRUI IR MAN O JINAI GULI SAU KAIP PRINCESĘ PER VIDURI IR PARPĖ,VYRAS VISADA IŠĖINA Į DARBĄ NEIŠSIMĖGOJĘS O DARBAS LABAI ATSAKINGAS,AŠ IRGI PASKUI VISĄ DIĖNĄ VAIKŠTAU KAIP ZOMBIS ,JAU NEŽINAU KĄ DARYT NES JEIGU MANES NERA ŠALIA TAI JINAI NEMĖGA ,ATSIKĖLĖ PAPO 3 KART PER NAKTI,GAL KAS TURI KOKIU PATARIMŲ,PRAŠAU PADĖKIT help.gif help.gif help.gif
Atsakyti