Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

Kažkokiam straipsny skaičiau, kad vaikus reikia perkelti į didelę lovą, kai jų ūgis būna ~90cm. Tada jie gali iškristi ar patys išlipti iš lovytės. Žodžiu iki kokių 3-4 metų drąsiai gali miegoti lovytėje.
O mes irgi vargstam su sūnumi, nes pripažysta tik mūsų lovą, o lovelė jam kalėjimas, iš karto ašaros cry.gif . Taip turbūt ir vargsim kol bus pakankamai didelis ir nupirksim atskirą lovą.
Atsakyti
QUOTE(ievaaaaa @ 2005 06 29, 13:19)
Kažkokiam  straipsny skaičiau, kad vaikus reikia perkelti į didelę lovą, kai jų ūgis būna ~90cm. Tada jie gali iškristi ar patys išlipti iš lovytės. Žodžiu iki kokių 3-4 metų drąsiai gali miegoti lovytėje.

nu nelabai supratau su tuo ūgiu. va mano metinukė, o ūgis 84 cm. neužkalnų ir 90 cm ir tikrai jis bus ne 3-4 metų o greičiau, gal net 1,5 metukų g.gif

čia gvildenat problemas kaip pripratinti savo lovytėj miegoti. o mes turim atvirkštinę problemą. jei kur išvažiuojam (gyvenom savaitę pas mano mamą, keletai dienų išvažiavom į šventąją) reikia temptis su savimi lovytę. tokioms išvykoms nupirkom maniežą, bet jame nemiega. ką tokiu atveju daryti? su maniežu temptis ir žaislų būrį, kad būtų galima juos į maniežą suguldyti? biggrin.gif
Atsakyti
Jo, mes irgi tą pačią problemą turime. Užmiega Viliukas tik su manim ant sofos, paskui perkeliu jį miegantį į jo lovytę ir taip jis išmiega iki kokios 1-2 val.nakties. O tada pradeda verkti ir turiu iškelti jį iš jo lovytės ir miegoti kartu su juo ant sofos, esančios jo kambaryje... Nebežinau, kada išsimiegosiu. cry.gif
Gal koks psichologas gali pakomentuoti, ką daryti?
Atsakyti
Aš ne psichologė, bet papasakosiu, kaip vyksta pas mus.
Mano mažylės lova stovi šalia manosios. Tai naktį ji tiesiog perlipa pas mane į lovą, kartais net nepajuntu. Gal yra galimybė bent laikinai tau miegoti vaiko kambaryje šalia sustūmus lovas? Aišku, jei turi vyrą, tai nebus labai gerai, bet iš kitos pusės - jei vis tiek tenka naktį keliauti į vaiko kambarį, tai koks skirtumas?
O dėl išsimiegojimo - gal gali savaitgaliais vyro paprašyti, kad jis su vaiku miegotų? Man aplamai netekdavo dažnai naktim keltis ir tai, prisimenu, tie trumpi miego miego pertrūkiai nuo kojų nuvarydavo, o jei taip kasnakt... Kai mano mergička buvo visai maža, gyvenau pas mamą, tai mama kartais savaitgaliais pasiimdavo ją miegoti į savo kambarį ir atnešdavo tik pamaitinti. Man, kaip nepataisomai miegalei, tai buvo didžiulė pagalba.
Atsakyti
Mane ši problema irgi pradėjo slėgti, nes paskutiniu metu vaikas blogai miega, o tai reiškia, kad ir aš pastoviai neišsimiegu schmoll.gif Jeigu nubunda savo lovytėj naktį, tai rėkia visa gerkle, kol nepasiimu pas save doh.gif Va tokios tokelės ax.gif Net nebeišmanau, ką reiks daryt g.gif Kokių nors aiškinimų, tai dar nelabai supranta, nes vaikui tik 1,5 metų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 07 01, 09:06)
Mane ši problema irgi pradėjo slėgti, nes paskutiniu metu vaikas blogai miega, o tai reiškia, kad ir aš pastoviai neišsimiegu  schmoll.gif Jeigu nubunda savo lovytėj naktį, tai rėkia visa gerkle, kol nepasiimu pas save  doh.gif Va tokios tokelės  ax.gif Net nebeišmanau, ką reiks daryt  g.gif Kokių nors aiškinimų, tai dar nelabai supranta, nes vaikui tik 1,5 metų  unsure.gif

Mus irgi kamuoja ta pati problema:( padekit jei kas zinot buda, kaip mazyli pripratinti miegoti be teveliu;)
Atsakyti
Maniskiui uz triju dienu sueis 1m. ir 2 men.Pas mus problema su miegojimu vienam jau nuo 1 m.prasidejo.Nakti nubunda ir rekia visa gerkle,tai turiu isikelti i savo lova ir taip miegam trise...Maniau kad tokia problema tik pas mus bet kaip paskaiciau ,kad ir jusu vaikuciai panasiai elgiasi nusiraminau.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2005 06 27, 10:47)
Sveikos mamytes,
Turim nedidele problemele, mano pupa nenori miegoti savo lovyteje, nors jai jau 2 metukai ir pats laikas butu miegoti paciai.
Kaip jus savo vaikucius atpratinote miegoti? gal yra kokiu nors gudrybiu.
As bandziau ir aiskinti, ir guldyti su zaislikais, bet viskas kol kas bergzdziai.
Ji truputeli paguli joje, ir mama miegosiu kartu, atlekia pas mane i lovą.
Kartais nakti, as ja perkeliu i savo lovyte, bet jai jau ji prabunda, tai sugrizta atgal.
Staciau lovyte, ir prie lovos, ir keiciau livytes vietas, kol kas - nieko.

O kam reikejo pratinti miegoti kartu ? Visi psichologai sako ,kad negalima pratinti. As su zmona pastoviai kariauju del to, as sakau kad vaikas turi miegoti savo lovytei, o zmona vistiek guldo pas mus i lova, daeina iki pykciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GERAS VYRAS: 02 rugpjūčio 2005 - 12:09
QUOTE(GERAS VYRAS @ 2005 08 02, 12:09)
O kam reikejo pratinti miegoti kartu ? Visi psichologai sako ,kad negalima pratinti. As su zmona pastoviai kariauju del to, as sakau kad vaikas turi miegoti savo lovytei, o zmona vistiek guldo pas mus i lova, daeina iki pykciu.

Blogai dariau, kad jos nemigciau is karto savo lovoje, as ir pati zinau. Dabar apie tai cia galima sneketi iki "pazaliavimo", bet man reikia patarimo kaip su tuo dabar tvarkytis, o ne ka as galejau ar negalejau padaryti.
Atsakyti
o kai vaikas keliasi per nakti kas 2 valandas, kiek gi gali pas ji i kita kambari prilakstyti, ar prie jo lovytes. jug kas karta kai islipi is lovos ir miegai visi issiblasko. o po to i darba visai dienai doh.gif . gi ne vyras keliasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2005 08 02, 10:13)
Blogai dariau, kad jos nemigciau is karto savo lovoje, as ir pati zinau. Dabar apie tai cia galima sneketi iki "pazaliavimo", bet man reikia patarimo kaip su tuo dabar tvarkytis, o ne ka as galejau ar negalejau padaryti.

Ir visai ne blogai darei tongue.gif Skaičiau nemažai literatūros, kur rašoma, kad vaikams gerai yra miegoti šeimyninėj lovoj - saugumas, mamos artumas ir blablabla, ir taip toliau, ale faktas, kad gerai - tol, kol vaikas nepaauga ir tėvų nepradeda varginti bendras miegojimas smile.gif

Maniškė iki 1,5 m. irgi miegojo kartu. Būna, retkarčiais ir dabar paryčiais atkiūtina, po pažastim pasispaudus savo pagalvytę ir šuniuką. Bet dabar jau tai išimtis iš taisyklės, o ne taisyklė. smile.gif
Atprato nuo mūsų lovos kažkaip beveik savaime. Kai baigiau žindyt, tai ir perkėliau į jos lovytę, o lovytę - į vaikų kambarį. Kai ateidavo pas mus, pasakodavom graudžias istorijos, kaip jos lovytė dabar verkia. O mažylė pas mus tokiais klausimais jautri, taip kad bėgdavo lovytės guosti, o beguosdama ir užmigdavo smile.gif Būdavo ir patys įsibraškindavom pagulėt į jos lovytę. Sakydavau, - jeigu nori, tai miegok mano lovoj, o aš miegosiu tavo, man labai smagu tavo lovytėj. Tėtis irgi pradėdavo prašyt - ne, aš šiandien miegosiu šitoj lovytėj, aš noriu. Dar prisidėjo vyresnio brolio pavyzdys, kad dideli vaikai miega atskirai. Taip kažkaip po truputį mažoji įsikirto, kad jos lovytė baisiai geras daiktas, ir problema išsisprendė smile.gif Tik, aišku, viskam reikia laiko. Pas mus visa tai užtruko kokius 2-3 mėn.
Atsakyti
o mano 2 m. maziuka ne uz ka nepriversi su manim vienoj lovoj miegot.. cry.gif .jis paguli..paguli salia manes ..as apsimesiu miegancia-tai islips is lovos ir vaiksciuos iki nugriuvimo kol i jo lovyte nepaguldysim doh.gif dabar princas turi savo "suaugusiuju" lova, tokios kaip buna darzeliuose, tai ismiega visa nakti tenai, pats lipa-islipa kada nori tongue.gif o sena vaikiska lovyte i rusi nunesem, sako ten lialiai bus tongue.gif
Atsakyti