Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

QUOTE(Maša @ 2005 08 02, 13:36)
Ir visai ne blogai darei tongue.gif Skaičiau nemažai literatūros, kur rašoma, kad vaikams gerai yra miegoti šeimyninėj lovoj - saugumas, mamos artumas ir blablabla, ir taip toliau, ale faktas, kad gerai - tol, kol vaikas nepaauga ir tėvų nepradeda varginti bendras miegojimas smile.gif

Maniškė iki 1,5 m. irgi miegojo kartu. Būna, retkarčiais ir dabar paryčiais atkiūtina, po pažastim pasispaudus savo pagalvytę ir šuniuką. Bet dabar jau tai išimtis iš taisyklės, o ne taisyklė. smile.gif
Atprato nuo mūsų lovos kažkaip beveik savaime. Kai baigiau žindyt, tai ir perkėliau į jos lovytę, o lovytę - į vaikų kambarį. Kai ateidavo pas mus, pasakodavom graudžias istorijos, kaip jos lovytė dabar verkia. O mažylė pas mus tokiais klausimais jautri, taip kad bėgdavo lovytės guosti, o beguosdama ir užmigdavo smile.gif Būdavo ir patys įsibraškindavom pagulėt į jos lovytę. Sakydavau, - jeigu nori, tai miegok mano lovoj, o aš miegosiu tavo, man labai smagu tavo lovytėj. Tėtis irgi pradėdavo prašyt - ne, aš šiandien miegosiu šitoj lovytėj, aš noriu. Dar prisidėjo vyresnio brolio pavyzdys, kad dideli vaikai miega atskirai. Taip kažkaip po truputį mažoji įsikirto, kad jos lovytė baisiai geras daiktas, ir problema išsisprendė smile.gif Tik, aišku, viskam reikia laiko. Pas mus visa tai užtruko kokius 2-3 mėn.
is tikruju gera ir linksma istorija. Gal reikes irgi taip pabandyt, jei lovyte nesuluz smile.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2005 08 02, 13:16)
o kai vaikas keliasi per nakti kas 2 valandas, kiek gi gali pas ji i kita kambari prilakstyti, ar prie jo lovytes. jug kas karta kai islipi is lovos ir miegai visi issiblasko. o po to i darba visai dienai doh.gif . gi ne vyras keliasi rolleyes.gif

Ir aš lakstdavau prie lovytės, kol nepradėjau eiti į darbą. Dabar neturiu jėgų keltis prie vaiko, todėl visi trys miegame kartu. Iš pradžių neišsimiegodavau, nes mažiukė labai vartosi ir spardosi, o dabar jau įpratau. Tik erzina jos įprotis miegoti skersai lovos.
Atsakyti
QUOTE(GERAS VYRAS @ 2005 08 02, 12:09)
O kam reikejo pratinti miegoti kartu ? Visi psichologai sako ,kad negalima pratinti. As su zmona pastoviai kariauju del to, as sakau kad vaikas turi miegoti savo lovytei, o zmona vistiek guldo pas mus i lova, daeina iki pykciu.

Labai sutinku su tėveliu, mūsų mažė nuo gimimo miegojo mūsų kambaryje tik savo lovytėj. Būdavo naktų , kaip atrodo būtų lengviausiai- įsikelti vaiką į lovą , įkišt "papa" ir miegot ramiai, o ne kaskart kelnoti į lovytę ir iš jos. Nuo 6mėn. pernešėm dukrytę į jos kambarį ir žinot ką pastebėjau- vaikas ir ramiau pradėjo miegoti ir suretėjo jos kėlimasisi valgyti pienuko. Labai greit ji išmiegodavo visą naktį. O dabar , kai dukrytei 2,8 m. jau miega didelėje lovoje.
Atsakyti
Niekas ir nepratina miegoti kartu. Visi vaikai skirtingi, tad jei vieniems tinka vienos taisyklės, tai nereiškia, kad tiks ir kitiems. Aš savo leliaus nepratinau miegoti kartu. Kai ji naktį prabusdavo, priėjus prie lovytės glostydavau, švelniai kalbindavau, kol ji nurimdavo. Taip tęsėsi, kol ji nepradėjo sirgti. Tada sunkiau sekėsi užmigti, todėl tekdavo pasiimti į lovą. Jai užmigus, nešdavau į lovytę. Kurį laiką taip miegojom, kol nesusirgo vėjaraupiais. Tada dar jautriau vargšiukė miegojo ir pajusdavo, kai bandydavau nunešti į lovytę. Tad teko nusileisti ir miegoti visiems kartu. Po ligos bandžiau atpratinti nuo miegojimo mūsų lovoje, bet vos tik supratusi, kad guli ne mumis, vėl prašydavosi lovą. Kadangi pradėjau dirbti ir man nakties miegas pasidarė šventas dalykas, tai nutariau nesikankinti ir dabar panelė miega su mūsų lovoje.
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 07 01, 10:06)
Net nebeišmanau, ką reiks daryt  g.gif Kokių nors aiškinimų, tai dar nelabai supranta, nes vaikui tik 1,5 metų  unsure.gif

nu žiū, kad mūsiškės tą pat mėnesį gimė bet maniškė jau 1,8 mėn. g.gif Kaip čia daba yr? g.gif
Mažoji nuo gimimo miegodavo su mumis, tik irgi paskutiniu metu ji skersai užimdavo 80% lovos o mums su tėtuku likdavo po 10%. tai pasistatėm jos lovytę šalia savosios ir auklė jai yra mėnulį rodžiusi, tai einant miegot einam prie lango atsisveikint su mėnuliu ir " mėnulis ateina pažiūrėti, ar Gabrielytė savo lovytėj miega". Jei nemiega, tai liepiam užsimerkti nes "tuoj mėnulis ateis". nu ji viską supranta. ir jau beveik mėnuo kai miega savoj lovytėj be didžiausių ašarų.. thumbup.gif
Atsakyti
Na ir mes is pradziu labai sekmingai lovyteje miegojome pacios. kol suejus pupai metams as neisejau i darba. tada man teko persikelti i pupai nauja vieta. ir visai suprantama, jog naujoje vietoje jai buvo nejauku, ji pabudus issigasdavo ir verkdavo, tad pasiimdavau pas save. O tada prasidejo ruduo, ir kaip visad pas mus su kurenimu niekas neskuba, o namuose dregna ir salta. Tai ir pasiimdavau pas save kad jai butu silciau. Vat tada ji ir iprato su manimi miegoti. net gi dabar, kai atrodytu jog silta, ji visad priglaudzia savo uzpakaliuko prie manes ir tik tada uzmiega.

Patiko man ta istorija su verkiancia lovyte. pabandziau ir as taip. kaip tik pradedu apie ja kalbeti, mano panele nukreipia pokalbi visikai kita tema, lyg ir duodama suprasti kad nieko cia tau neiseis, miegosime kartu ir taskas.
Atsakyti
Patiko man ta istorija su verkiancia lovyte. pabandziau ir as taip. kaip tik pradedu apie ja kalbeti, mano panele nukreipia pokalbi visikai kita tema, lyg ir duodama suprasti kad nieko cia tau neiseis, miegosime kartu ir taskas.
[/quote]
Manoji elgiasi panašiai. Kol pasakoju apie liūdinčią lovytę ar pan., ji paguli savo lovytėje, po to pasiima pagalvėlę ir vistiek keliauja į mūsų lovą sad.gif
Atsakyti
Mes dar miegam kartu bet kadangi vis dar maitinu tai ir labai nesiimu iškeldinimo akcijų jokių bet su siaubeliu laukiu kas čia bus kai JAU reikės nes nenorėčiau iki 6 metų doh.gif kartu miegoti
Prisiskaičiau patarimų reiks jais naudotis o po to ir su jumis pasidalinti potyriais smile.gif
Atsakyti
Labas merginos, as savo sunu i lova perkeliau 4 metu, is kaip vaiksciojo lovoi , miegodamas nusliauzdavo is jios, tai ir po sia diena tas pats vaizdelis, nors miega ant ciuzinio, vistiek nusiridena. O jam jau 9 metai. 4u.gif
Atsakyti
Aš tokių problemų neturiu 4u.gif gal ir sąmoningai, bet nuo pat gimimo vaiką pratinaumiegoti tik savo lovytėje.. Dabar jis miega net atskirame kambaryje, ir aš tuo džiaugiuosi.
Su kitu vaiku elgčiausi taip pat, kad poto nereikėtų galvoti kaip atpratinti. Gal aš žiauiai elgiuosi, bet nepratinau vaiko prie to nuo ko po to reikės atrpratinti, pvz mano Eldaras nežino, kas yra buteliukas. Bet čiulptuką pažista g.gif
mano sesers berniukas atrprato su jais miegoti, kai gymė jo sesutė. matyt, ji trukdė jam ramiai miegoti, tada nusprendė, kad savo kambaryje yra ramiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vikulija @ 2005 11 03, 21:06)
Aš tokių problemų neturiu 4u.gif gal ir sąmoningai, bet nuo pat gimimo vaiką  pratinaumiegoti tik savo lovytėje.. Dabar jis miega net atskirame kambaryje, ir aš tuo džiaugiuosi.
Su kitu vaiku elgčiausi taip pat, kad poto nereikėtų galvoti kaip atpratinti. Gal aš žiauiai elgiuosi, bet nepratinau vaiko prie to nuo ko po to reikės atrpratinti, pvz mano Eldaras nežino, kas yra buteliukas. Bet čiulptuką pažista  g.gif
mano sesers berniukas atrprato su jais miegoti, kai gymė jo sesutė. matyt, ji trukdė jam ramiai miegoti, tada nusprendė, kad savo kambaryje yra ramiau tongue.gif

tai gerai, kai seslu gyvenima gyvenate. o kai visa laika ant ratu???
kol mes gyvename iki vieneriu metu sesliai, tai ir musu panele miegojo savo lovoje. o kai dabar tenka tai viemnoje, tai kitoje vietoje, tai ir prasidejo doh.gif
Atsakyti
Patiko man cia papasakota istorija apie elfus. pabandziau. tik elfu mes kol kas nepazystame, tai teko pakeisti nykstukais. panele susidomejo. ir ryte dovanele rado. patenkinta buvo, be proto. mano dziaugsmas truko viena nakti. biggrin.gif , ir vel viskas isnaujo.
Atsakyti