Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

mano mergytei jau 4,5metuku ir niekaip negaliu priprasyti kad eitu atskirai miegoti turi savo kambari turi savo lova bet geriausia pas mama lovoj dabar atsirado broliukas ir tas su manim lovoj pamaitini ir uzmiega tai ir palieku su ta mintim juk netrukus vel maitinti nor jei perkialiu i lovyte tai tuoj pradeda niurzgeti o norisi nors truputi pamiegoti ilgiau tai va nezinau kada paliks mus vaikai vienus lovoja g.gif jau dabar tetis yra iskomandiruotas i kita lova bigsmile.gif
Atsakyti
visų pirma, daugelyje knygų rašo, kad kuo ilgiau kūdikis mėgausis mamos artumu, t.y.miegos kartu, juo daugiau jis turės pasitikėjimo savim užaugęs.
antra, viskam savas laikas. Mano dičkė iki 3 metų miegojo kartu, tada nupirkom jai normalia lovą, ir nuo to laiko miega sau laiminga joje. beje, lovą išsirinko pati.

Mažasis mano miega dabar taip pat kartu, ir tuom aš laaabai patenkinta, juk kai jam bus 15 metų jo nei varu neįsitemsi į savo lovą pagulėt kartu apsikabinus, susiglaudus.
Taigi, nematau tame aš nieko bloga, man kaip tik geriau, nes žinau, kad vaikučiui šilta, miela, jaučia mano širdies plakimą, kvėpavimą ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(asliute @ 2006 01 14, 18:47)
visų pirma, daugelyje knygų rašo, kad kuo ilgiau kūdikis mėgausis mamos artumu, t.y.miegos kartu, juo daugiau jis turės pasitikėjimo savim užaugęs.
antra, viskam savas laikas. Mano dičkė iki 3 metų miegojo kartu, tada nupirkom jai normalia lovą, ir nuo to laiko miega sau laiminga joje. beje, lovą išsirinko pati.

Mažasis mano miega dabar taip pat kartu, ir tuom aš laaabai patenkinta, juk kai jam bus 15 metų jo nei varu neįsitemsi į savo lovą pagulėt kartu apsikabinus, susiglaudus.
Taigi, nematau tame aš nieko bloga, man kaip tik geriau, nes žinau, kad vaikučiui šilta, miela, jaučia mano širdies plakimą, kvėpavimą ir t.t.

sutimku, kad, kai bus 15 metų tai nepriprašysi, kad ir apkabintų gal... Todėl jei dabar miega kartu ar reikalauja artumo, reikia tik džiaugtis. 4u.gif
Atsakyti
Mano pirmoji dukra miegojo kartu lovoje iki pusantru metu, kol as ja maitinau. Ir jai buvo gerai, ir as taip pailsedavau nakti, nereikejo strikineti is lovos. Nuo pusantru be didelio vargo perejo i savo lovyte, o nuo 2,3 m miegojo atskiram kambary. Dabar maitinu antraja,jau penktas menuo. Ruosiuosi elgtis lygiai taip pat.Siuo metu mums visiems taip gerai, saugu, jauku, kilnotis nereikia. Kai nustosiu maitinti, kelsim i jos lovyte. As nemanau, kad penkiu ar sesiu menesiu mazuli reikia istremti is tevu lovos. Paskui patys galim artumo neprisi prasyti.
Atsakyti
Mano dukra miegojo sumumis iki 1m 4men. ir nieko as negalejau jai padaryti. Jau 3 ir vietos vienoj lovoj buvo per mazai, bet ji ne uz ka neejo i savo lovyte. Tai per 2 savaites as isgrazinau jos lovyte, nuemiau groteles, prikabinau ten zaisliuku ir nupirkau grazia pataline ir diena is dienos jai aiskinau kad cia yra JOS lovyte. Kad ten grazu, jauku, yra zaisliukai. Pirma ji diena ten sededavo zaisdavo, po to uzmigdavo pas mane as ja nesdavau tenais. Naktim ji pabudus vistiek ateidavo pas mane, bet po 2 savaiciu ju pareiske man jog tai jos lovyte, ir man ten sedet negalimo, as turiu savo ir nuo tada miegojo atskirai tongue.gif
Atsakyti
O as su pirmaja kai pramiegojau iki 9 metu, tai antroji ne sekundei i tevu lova nebuvo priimta miegot blush2.gif . O dabar tai ne per prievarta nebeuzmigdytume. Priprato savo lovyteje, tvarka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2006 01 13, 10:26)
Ačiū  bigsmile.gif  iš principo tai ir man dzin, bet reikia pasidomėt kokia kitų patirtis, nes aplinkinių mokymai, kaip tai nenormalu mane jau varo iš proto  unsure.gif

Kaip atpratinti vaika nuo miegojimo kartu patirties neturiu, taciau turiu kita patirti - as pati miegojau kartu su tevais iki 7 ar 8 metu ax.gif galiu pripazint, kad saugu, silta ir gera kartu su tevais. Seksualine orientacija ir potyriai su vyru dabar yra normalus-kaip ir priklauso biggrin.gif Bet vis tiek as esu uz tai, kad vaikas miegotu savo lovytej mirksiukas.gif Saugumo jausma galima suteikti ir kitais budais, o ne miegant kartu. As dabar turiu mazyli 8men. Taigi vel man artimi ir aktualus visi sie klausimai. Puikios saunios mamytes, kurios nori pajusti motinystes pilnatve, kurios supranta, kad reikia vertinti ta dovana, kad galime dziaugtis savo mazuliais, glausti juos, myluoti, kad vaikelio auginimas nera kazkokia tai prievole, nasta, nors tai ir yra sunku.
Na va, o palikimas to, kad miegojau ilgai kartu su tevais: iki kol suaugau buvo noras uzmigti tik degant sviesai doh.gif Ir ko tik su savim nedariau, visaip ugdziau drasa, bet jei lova pastatyta prie sienos (dazniausiai juk taip ir buna), tai miegodavau tik veidu atsisukusi i lovos krasta-nusisukusi nuo sienos verysad.gif
Grizusi namo is mokyklos, apsiziuredavau visus kambarius (pati sau itikinedavau, kad darau nesamones, kad nieko nera ir negali buti, deja schmoll.gif ). Zodziu kvaila nepaaiskinama baime.
zinoma, galima priestarauti, kad mano natura tokia, kad jokios itakos neturejo tam "saugumas su tevais iki 7 metu". Bte as su savo vaikais tikrai nelinkusi eksperimentuoti... smile.gif Pagaliau gi yra meiles zaidimai ax.gif Negi kiekviena kart ieskot vieteles kitur bute, nes lovoj miega mazulis g.gif
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2006 01 13, 10:55)
mega_shok.gif  mega_shok.gif  mega_shok.gif apsaugok Viešpatie.
Iš principo galvoju, kad elgiuosi gerai miegodama su vaiku-mano vaikis nebijo svetimų, nekrupčioja, ramus. Kas galėtų paneigti, kad tai ne dėl saugumo jausmo, patiriamo nuolat jaučiant mamą šalia???  rolleyes.gif

na, maniskis irgi nekrupcioja, yra neirzlus, linksmas vaikiukas, nors ir nemiegam kartu - uzmiega salia manes diena, tuomet ikeliu ji i lovyte, ryte isikeliu i lova... rolleyes.gif o i svetimus maniskis reaguoja, ir tai normalu, tokio amziaus vaikelis skiria svetimus nuo savu, ir reakcija savaime suprantama. Kai ji snekina senai matytas ar svetimas zmogus, jis ziuri nustebes i ji, kniaubiasi i mane, tarsi gedijasi, tokis sugedinto vaiko sypsena buna smile.gif na, jei svetimo snekinamas kiekviena karta rekti labai pradetu, tai susirupinciau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Filomena: 16 sausio 2006 - 11:03
cray.gif
Kai tik parsinesem savo mazyle is ligonines, taip ir miegam visi kartu jau pusantru meteliu....
Is pradziu nebuvo galimybiu pasistatyti lovele, nes gyvenom mazuty "studio" butely..
o dabar, kai turim nuosava buteli, velgi nera kaip...taip priprato kartu miegot, kad kartais jautiesi , kad cia ne tavo lova; isitaiso skersai, o ryte su vyru susitinkam nustumti i kojugali bigsmile.gif Vienzo ne miegas, o tikras pragaras..Ir dar su tokiais navarotais priprato: paima mano ranka ir uzsideda sau ant veido ir neduokdie pasjudinsi- dangus prakiura, ant vyro susikrauna kojas, tai tas vargsas, guli suakmenejes iki pat ryto biggrin.gif
Kazkur skaiciau, kad realiausia atpratinti nuo 3 metu, nes tada miegas pasidaro kietesnis. Taip pat vaziuosim vasara pas senelius, tai tikiuosi, kad aplinkos pakeitimas ir palikimas porai dieneliu irgi iseis tik i gera g.gif bigsmile.gif

Kalbat apie saugumo jausma, galbut ir teisinga tai. Taciau yra kitokiu minusu miegant kartu, tai- nesavarankiskumo ugdymas. Vaikutis neismoksta uzmigti vienas, prabudes nakti velgi laukia tevu pagalbos..
Kazkur skaiciau, kad didziausia dovana, kokia tik gali duoti tevai savo vaikui, tai ismokyti uzmigti vienam, savo lovytej....
Atsakyti
Dėl vaiko miegojimo vienoje lovoje irgi turiu patirties. Nors savo vyresnėlį maitinau labai trumpai, tačiau buvo didelis ligoniukas, taip ir pripratom kartu miegoti.Paprastai užmigdavo kartu su mumis, paskui pernešdavom į lovytę, bet tas jo miegas labai trumpai trukdavo - atbėgdavo pas mus į lovą. Kai buvo maždaug 4 metų bandėm abu įrenginėti jo kambarį, pačiam leidau išsirinkti tapetus, spalvas. Nuo tada pratinomės miegoti atskirai, taip ir žaidėm iki kokių 7 metų. Dabar jau nebeateina pas mus į lovą, tačiau vakare labai svarbu pabučiuoti, apkabinti, pasikalbėti.
Atsakyti
Perskaiciau siuo klausimu straipsni, kuri noriu ir jums pateikti:
http://www.delfi.lt/....php?id=8589825

Stai cia rasoma, kad visai nereikia kudikiu atpratinti miegoti su tevais. Juolabiau del to pergyventi. Jusu vaikui tik i nauda, kad jis miega su jumis. Ir jei norime vaikui tik gero - netraumuokime jo. Nreikia jo vieno vargsiuko rekiancio supti vezimelyje ir galvoti, kad taip jam geriau. TIKRAI NE GERIAU. ir nereikia galvoti, kad vaikas pavergs ir nustos, uzmigs, ir po kurio laiko bus pasiektas rezultatas. nesuprantu tokiu tevu ir tokio elgesio. Nejau lovoje nera vietos meiles kuriniui. Juk jis toks mazytis, jam reikia Jusu.

Cia tik mano nuomone ir nieko daugiau.

Atsakyti
Mano dukrytei tuoj 8 menesiai 4u.gif Mes miegojom kartu iki 6 menesiu, nes maitinau - ir taip buvo patogu, o be to ji labai nerami buvo - puse nakties laikydavau uz rankytes ir glostydavau. Bet nuo puses metu nutariau perkelt i lovyte, nes man pabodo miegot ant vieno sono ir kas ryta jaustis kaip suspardytai. Is pradziu pamiegodavo viena tik iki kokios 2-3 val. nakties, veliau iki 6-7 val., o dabar jau miega iki 9 val. thumbup.gif Tphu tphu tphu, kad neprisigirciau. As nakciai lovele prisitraukiu prie pat lovos ir mes kaip ir salia, tik ne po viena antklode. Jei prabunda - paglostau, palaikau uz rankytes.
Labai bijojau, kad nereiktu miegot kartu iki kokiu 10 metu. Mano vienai draugei taip ir buvo - iki 9 metu negalejo iskrapstyt dukros is savo lovos nei graziuoju, nei piktuoju.
Manau, kad tos meiles mes ir taip duodam savo maziukams, o ipratint miegoti juos savo lovelej reikia. Man irgi labai gera girdet maziukes snopavima salia, bet dar geiau kai ji snopuoja savo lovelej thumbup.gif thumbup.gif O mes su tetuku savo wub.gif ...

Atsakyti