Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių diena ir vakaras

Kūčių dieną su mama gaminame patiekalus, kuriuos nešimės pas močiutę, tvarkomės namuose, pakuojame dovanas.
Vakare visa šeima einame pas močiutę, dažniausiai ateina ir teta su vaikais. Susėdame prie stalo prieš tai sukalbėję maldą ir pasidalinę kalėdaitį.
Šnekamės, prisimename mirusius ir pan.
Vėliau jungiamės televizorių ir tradiciškai žiūrime Piemenėlių mišias.
Valgome močiutės keptus kučiukus su aguonų pienu ir galiausiai močiutė paruošia kokį nors burimą kitiems metams, kai dar mažesnė buvau dielė atrakcija buvo. thumbup.gif
Tarkim praitais metais išdėliojo aštuonis užverstus puodelius ir kiekvienas turėjo apsirinkti puodelį ir žiūrėti kas po juo slepiasi. Jeigu raktas- ateinančiais metais bus atviros visos durys; moneta- turtingas būsi ir pan.. 4u.gif
Tokios Kūčios mano šeimoje ir šiaip tą dieną stengiuosi būti labai gera su nieko nesipykti ir brangiausiems žmonėms pasakyti kuo daugiau gerų žodžių.
wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Oraia @ 2008 10 23, 20:24)
Dar pamiršau: mama į vieną iš virtinukų įdeda kūčiuką ir tas, kuris bevalgydamas jį randa virtinuke, laukia pačių geriausių metų. Labai man patinka ši mūsų atrakcija, nes kai iš puodo imam ir dedamės virtinukus, vis ieškom, pakilojam, paspaudom ir bandom surasti tą ypatingajį...

oi kaip gerai, kad parašei apie tai 4u.gif mes irgi anksčiau taip darydavom, bet keletą pastarųjų metų kažkaip visai buvom pamiršę apie šitą "siurprizą", nuo šiemet vėl taip darysim bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepaegle: 01 gruodžio 2009 - 09:54
QUOTE(sexy girl @ 2009 10 05, 09:31)
Mes tai visada švenčiam Kūčias pas senelius... Ten susirenka visa giminė...Mūsų šeima, tėtės brolio ir mamos sesers šeimos...Nu vienu žodžiu apytiksliai mūsų 18 būna... Nuo ankstyvo ryto mama, močiutė, tėtės brolio žmona ir mamos sesuo triūsia virtuvėje, ieško įvairių receptų ir t.t...  wub.gif  4u.gif Na o mums vaikams tenka galima sakyti sunkiausia užduotis... Sutvarkyti namus... Mūsų, vaikų susirenka gal 7, o kambarių yra gal 9 ... Tai mes pasiskirstome ir sutvarkome namus... blush2.gif  wub.gif Na o visi šeimos vyrukai dirba lauke... wub.gif Kas sniegą nukasa, kas eglutės miške ieško... wub.gif Na o vakare, apie 6 valanda visi drauge papuošiame eglutę, ir tada jau sėdame prie gausaus, skanumynais apkrauto Kūčių vaišių stalo... wub.gif Po vakarienės visi buriamės, traukiam šiaudus, po to mes, vaikai žaidžiame įvairiausius žaidimus, dar ir išlekiame į lauką, paklausyti, gal jau gyvūnėliai kalbasi...  ax.gif  wub.gif Na o apie 9 valandą visi drauge susėda į automobilius, na o mes vaikai drauge su seneliu važiuojame rogėmis į Piemenėlių mišias... wub.gif  Kai grįžtame, visi gulame miegoti, na o ryte jau randame apsilankiusį Kalėdų senelį... wub.gif  4u.gif Štai kokios būna mūsų Kūčios... wub.gif

Kokios nuostabios Jusu Kucios ax.gif
Mes dar pajuokaujam,kad 12 nakties reikia ideti kibireli i kriaukle, nes vyno pribegs ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Panelee: 03 gruodžio 2009 - 00:20
user posted image

manau, sis kuciu vakaras bus pats geriausias ir man, ir mano tevams. kadangi mano vyras jau 2 menesiai isvaziaves, tai gris tik pries sventes, tai taip gera bus susest uz stalo rolleyes.gif
na, o tevams didziausia dovana turetu buti tai, kad suzinos apie nestuke.gif nes nebegalesiu nuslept nestumo, kadangi negaliu valgyt zuvies patiekalu, o pas mus kuciu tradicija visko paragaut per vakara
Atsakyti
Dievinu koldūnus su džiovintais baravykais biggrin.gif , tai šiemet labai daug grybų prisidžiovinau unsure.gif

Noriu šių kūčių gražių, visad bėgdavau, skubėdavau ir šventės ir metai tokie būdavo, šiemet bandysiu padaryt šventę ypatingą visagalio interneto pagalba blush2.gif
Atsakyti
po truputi tos tradicijos nyksta. Man asmeniskai labai gaila. Bet pas mus paprotys yra deti siena ant stalo biggrin.gif
Atsakyti
Na, pas mus kažkokių didelių tradicijų nėra ;]
Dedame šieną ant Kučių stalo. Kartais traukiame šiaudą iš po staltiesės, kurio ilgesnis, tas ilgiau gyvens ;D Būna ne mažiau, kaip 12 patiekalų. Mėsos ant stalo nebūna. Kūčių vakarą [ten kur švenčiame Kūčias] puošiame eglutę.
Kalėdų rytą išpakuojame dovanas, pasidžiaugiame. Tada apie pietus važiuojame į bažnyčią. Arba Kalėdų vakarą arba Antrą Kalėdų dieną važiuojame į svečius wink.gif
Na lyg ir tiek iš mūsų šventimo ax.gif
Atsakyti
Pas mus yra tradicija prie kūčių stalo prieš valgį (kurių visada daugiau negu dvyliką ir būtinai turi būti kūčiukai aguonų piene) giedama giesmė Gimė Jėzus Kristus (visada giedodavo amžinatilsi močiutė, kad tradicijos nenutraukti, tai paleidžiame įraša ir kartu giedam smile.gif) Laužome palotėlius ir tarpusavyje dalinamės, traukiame šiaudą iš po staltiesės. O tada visus valgius ragaujame. Ir prisisotinus iki valiai. Ateina Kalėdų senelis. Išsidaliname dovanas, bet gauna dovaną tik su sąlygą, jei kokį eilėraštuką pasako ar žaidimą. O tada kas eina miegoti, o ištvermingiausi eina į bernelių mišias. O per KAlėdas važiuojame į svečius smile.gif
Užsimaniau KAlėdų.... rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

kadangi gyvename mieste ir tvoru pas mus nera, tai su sese, budavo, po kuciu vakarienes visada iseidavom i laiptine ir vietoj tvoros lentu apglebdavom tureklus. tada skaiciuodavom... jei porinis tureklu skaicius, vadinasi, vaikina susirasim/istekesim, o jei ne, tai viengungiausim thumbup.gif
Papildyta:
tiesa, dovanomis anksciau keisdavomes per kaledas, o dabar per kucias, nes tik tada visi sueinam kartu 000059.gif gathering.gif
Atsakyti
mes per Kūčias visada sėdame prie stalo pasirodžius pirmajai žvaigždei. aišku paliekame tuščią lėkštelę mirusiai bobutei,laužome plotkeles,traukiame šiaudą... wub.gif 000059.gif
Atsakyti
mes tai stengiames visa kuciu diena labai nieko nevalgyti - kaip ir pasninkas, o tada vakariene lieka pacia maloniausia dalimi rolleyes.gif sedam uz stalo apie 6-7 val. aisku, maldele, tada plotkeles, o tada visa kita.
Atsakyti
labai sudominot tais virtinukais su grybais ,tikrai darysiu wub.gif neteke man tokiu ragauti.gal dar kas kokiu tradiciniu patiekalu zinot ir gal noretumet pasidalinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrikeb: 09 gruodžio 2009 - 15:48