Na ir aš parašysiu mūsų Kūčių dieną ir vakarą - kai gyvenau su tėvais, ir dabar

.
Kai gyvenau su tėvais, aišku Kūčių dieną praleisdavom abi su jaunesne sesite mokykloje. Tuo metu mama tvarkydavo namus, ir jau ruošdavo Kūčių patiekalus. Grįžusios, mes taip pat prisidėdavome prie tvarkymosi, o vakare - tėtis nukeldavo iš palėpės dirbtinę (deja

) eglutę, girliandas, žaisliukus, ir abi su sese pasiginčydamos

puošdavom eglę ir namus. Tuomet ruošdavom stalą, pačios pasipuošdavom, ir visa šeima sėsdavom Kūčių vakarienės. Tėtis po stalu padėdavo šieno avinėliams, o kai netekom močiutės, visada padėdavom tuščią lėkštelę jai.
Na, o po vakarienės sekdavo šventinių filmų žiūrėjimas, arba tiesiog užgesinus šviesas, įjungdavome grojančias girliandas, sukabintas ant langų-sėdėdavom, klausydavom ir grožėdavomės

.
Dabar

Kūčių diena atrodo taip: būna pakuojamos dar nesupakuotos dovanos, o kadangi jos visos būna nesupakuotos, tai yra ką veikti

. Kai viską supakuojam, susidedam daiktus ir važiuojam į parduotuvę, kur dar perkam gėrimų, saldainių, dar ko nors, ir tada, jau atėjus vakarui (nes ta diena laabai greitai prabėga), važiuojam pas MV senelius. Čia močiutė jau būna paruošusi vakarienę, susirenka MV tėvai, sesė, dėdė su teta ir kartais vaikais, su antrom pusėm ir valgome šventinę vakarienę.
Po jos, MV mama tampa "Kalėdų seneliu", visi jau turi būti pasiruošę eilėraštukų, dainelių, anekdotų, ar istorijų, už kurias gauname dovanų. O patys dovanas įteikiame atvažiavę pas senelius. Kažkaip pas juos niekas nesidovanoja dovanų Kalėdų rytą, kas man yra priimtina labiau, nes pas tėvus jos visada būdavo randamos po eglute ryte

.
Na, o po dovanėlių visi veikia kas ką nori - plepa, žiūri tv ir tiek tos veiklos

.
Vėliau visi išsiskirsto, o mes su MV liekam nakvoti, o Kalėdų dieną toliau važiuojame - pas mano tėvus.
Kiek atsimenu tas vaikiškas šventimas su tėvais būdavo daug gražesnis, džiaugsmingesnis, jaudulingesnis ir visoks koks, nei dabartinis šventimas. Vien jau tikėjimas Kalėdų seneliu, jo laukimas ir saugojimas per naktį, kada gi ateis (taip ir nenusaugodavom

), ir dovanėlių išpakavimas Kalėdų rytą kokią šeštą valandą ar net anksčiau

!!
Na, o dabar kažkaip jau nebetaip..