Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių diena ir vakaras

Na taip iš tikro,
mes kaip tryse ,
tai aš tik kaip vaikas nueina miegoti,
padedu dovaneles. ax.gif
O kada jau vyras man tai net nežinau g.gif
Atsakyti
Mes kūčias švenčiame,
pas uošvius,sėdime prie kūčių stalo..
Ir panašiai.
Ten būna ir mano tėvai tai labai linksmai pasėdim.
Paskui visi važiuojame į pemenėlių mišias,
veliau parvežame uošvius namo,ir mano tėvus nuvežame namo,
ir patys pagaliau gryžtame į namučius,dukra jau eina miegoti,
o mes su teveliu paziurim koki filmą ir einame miegoti.
Kalėdų rytas :
6 . 00 h :
-KELKITES KELKITES KALĖDOOOS DOVANOOS
Atsikeliam pakuojam dovanas,valgom pusryčius..
Paskui pasiemame dovanelės kitiems ir važiuojame
pas mano tėvus paimame juos ir važiuojame pas uošvius,
ten jau būna mano broliai ir seseris su savo vaikais thumbup.gif
Taigi keičiames dovanomis ir švenčiame wink_3.gif
Atsakyti
Manau,kad ir šių metų kūčių vakaras bus kaip ir praėjusių metų...su mergaitėm pasidarysim stalą, pavalgysim, važiuosim į bažnyčią...ech...smagus tas laukimo metas. thumbup.gif
Atsakyti
Kūčių diena man labai labai patinka.
Tai tiesiog taip pat nuostabu kaip ir Kalėdos. clap.gif

Taigi. Ryte atsikeliu su sese ir tvarkome namus, kadangi tėvai būna išvažiavę į darbą. Jie grįžta 15 valandą, todėl turime iš peties paplūšėti. Dažniausiai apsiperkame 23d. vakarą, nes jau per Kūčias, nebelieka laiko. Todėl apsitvarkiusios ir pasiruošusios laukiame tėvelių grįžtančių iš darbo. Kol jie grįžta būna jau tamsu, man patinka kai lauke būna tamsu. biggrin.gif Nusiprausę ir apsirengę važiuojame į Rotušę prie Kalėdinės eglutės. Ten šiek tiek pabūname ir tada važiuojame pas diedukus. Valgome Kūčių vakarienė (nuostabiausia yra kisielius ir koldūnai su grybais), išvyniojame dovanas, kalbame. Būna labai smagu. Į vakarą, apie 20 valandą grįžtame namo ir einame pas tėčio brolį. Ten man labai patinka, nes gauname daug dovanų, kadangi būna susirinkę ir tėčio sesers šeima. Kai gauname dovanas ir suvalgome "naktipiešius biggrin.gif ", einame į vaikų kambarį žiūrėti kokio nors Kalėdinio filmo. Dažniausiai grįžtame 0.00 valandą. wink_3.gif
Grįžę namo tėvai eina miegoti, o aš laukiu kol jie įmigs ir padedu dovanėles po egle.smile.gif
Būna labai sunku, nes kai kur grindys sugirgžda, o mama kietai nemiega. megalol.gif
Padėjus dovanas užmigti velniškai sunku, ir tai padarau tik į paryčius. mirksiukas.gif
Tokios mūsų šventės:)
Atsakyti
Na, jeigu švenčių išvakarės tai kaip supratau yra Kūčios, per jas dažniausiai ryte daug daug tvarkausi ir ruošiuosi. Apžiūriu ir dovanas ir patikrinu ar viskas yra, viskas supakuota. Išsimaudau, išsipuošiu ir laukiu kol grįš tėvai iš daro. Tada keturiese (turiu sesutę) vykstame prie Rotušės eglės, po to pas senelius, ten vakarieniaujame, bendraujame, dovanas vyniojame. Grįžę namo, einame pas tėčio brolį, ten taip pat gauname dovanų, žodžiu būna labai smagu. Kūčios man kaip ir šventė, todėl daugiausiai jaukumo man suteikia 23d. Tada aš, sesė, mama ir tėtis ruošiamės, maistą gaminam, kisielių verdam. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butterfly1: 16 spalio 2010 - 15:12
QUOTE(Kaspinėlis :] @ 2010 09 17, 14:06)
as cia biski ne i tema bet noriu pasidometi smile.gif mes visada dovanas randame kaledu ryta o is jusu pasakojimu maciau kad dauguma gauna kuciu vakara  smile.gif  man tai labai keista nes kaledu ryta visi bega ziureti dovanu o kai gauni kuciu vakara tai kaledu rytas toks neisioks (mano nuomone) nes esu jau suaugusi bet vistiek per kaledas  kas anksciausiai atsikelia ( tai buna apie 6h ) prikelia visusc ir tada su  seima  begam ziuret dovanu  clap.gif ir kai pagalvoju ka as veikciau kaledu ryte jei gauciau dovanas kuciu vakara  blush2.gif  4u.gif

Kadangi dažniausiai vaikystėje Kūčias švęsdavome pas močiutę, tai dovanas rasdavome vos tik įžengdavome į kiemą, prie laukųjų durų (gyvena nuosavame name) arba įpusėjus vakarui Senelis (Kalėdų) taip pat jas palikdavo prie durų. Atsimenu kažkada pavalgę žiūrėjome TV (mišias berods) ir su sese laukėm kada ateis Kalėdų Senelis (nes dar nebuvo padėtų dovanų), paskambins į duris. Kai nesulaukėm močiutė sako "eikit pažiūrėti gal jau yra dovanos", mes aišku nubėgam ir akurat yra dovanos. Tai tada taip gailėjomės su seserimi, kad neišgirdome kaip Kalėdų Senelis skambino į duris doh.gif biggrin.gif O per Kalėdas dovanas gaudavome ryte savo namuose smile.gif
Atsakyti
Na ir aš parašysiu mūsų Kūčių dieną ir vakarą - kai gyvenau su tėvais, ir dabar smile.gif.

Kai gyvenau su tėvais, aišku Kūčių dieną praleisdavom abi su jaunesne sesite mokykloje. Tuo metu mama tvarkydavo namus, ir jau ruošdavo Kūčių patiekalus. Grįžusios, mes taip pat prisidėdavome prie tvarkymosi, o vakare - tėtis nukeldavo iš palėpės dirbtinę (deja blush2.gif ) eglutę, girliandas, žaisliukus, ir abi su sese pasiginčydamos doh.gif puošdavom eglę ir namus. Tuomet ruošdavom stalą, pačios pasipuošdavom, ir visa šeima sėsdavom Kūčių vakarienės. Tėtis po stalu padėdavo šieno avinėliams, o kai netekom močiutės, visada padėdavom tuščią lėkštelę jai.
Na, o po vakarienės sekdavo šventinių filmų žiūrėjimas, arba tiesiog užgesinus šviesas, įjungdavome grojančias girliandas, sukabintas ant langų-sėdėdavom, klausydavom ir grožėdavomės smile.gif.

Dabar lotuliukas.gif Kūčių diena atrodo taip: būna pakuojamos dar nesupakuotos dovanos, o kadangi jos visos būna nesupakuotos, tai yra ką veikti biggrin.gif. Kai viską supakuojam, susidedam daiktus ir važiuojam į parduotuvę, kur dar perkam gėrimų, saldainių, dar ko nors, ir tada, jau atėjus vakarui (nes ta diena laabai greitai prabėga), važiuojam pas MV senelius. Čia močiutė jau būna paruošusi vakarienę, susirenka MV tėvai, sesė, dėdė su teta ir kartais vaikais, su antrom pusėm ir valgome šventinę vakarienę.
Po jos, MV mama tampa "Kalėdų seneliu", visi jau turi būti pasiruošę eilėraštukų, dainelių, anekdotų, ar istorijų, už kurias gauname dovanų. O patys dovanas įteikiame atvažiavę pas senelius. Kažkaip pas juos niekas nesidovanoja dovanų Kalėdų rytą, kas man yra priimtina labiau, nes pas tėvus jos visada būdavo randamos po eglute ryte blush2.gif .
Na, o po dovanėlių visi veikia kas ką nori - plepa, žiūri tv ir tiek tos veiklos biggrin.gif.
Vėliau visi išsiskirsto, o mes su MV liekam nakvoti, o Kalėdų dieną toliau važiuojame - pas mano tėvus.

Kiek atsimenu tas vaikiškas šventimas su tėvais būdavo daug gražesnis, džiaugsmingesnis, jaudulingesnis ir visoks koks, nei dabartinis šventimas. Vien jau tikėjimas Kalėdų seneliu, jo laukimas ir saugojimas per naktį, kada gi ateis (taip ir nenusaugodavom biggrin.gif), ir dovanėlių išpakavimas Kalėdų rytą kokią šeštą valandą ar net anksčiau bigsmile.gif !!
Na, o dabar kažkaip jau nebetaip.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 15, 12:32)
laužom kalėdaičius ir kiekvienas pasakom, už ką esam dėkingi vienas kitam

ech, kokia miela ideja rolleyes.gif nes mano nuomone tas plotkeles lauzymas daznai tampa nejaukia tyla, o dar blogiau, jei kasnors sugalvoja tyla uzpildyt juokeliais doh.gif

QUOTE(sprinza @ 2008 12 18, 15:12)
Tas pats ir su skystu lašinamu vašku į vandenį, pamatydavom tikrai visokių išsipildžiusių vaizdų...

manau panaudosim siemet, vis kazkoks uzsiemimas wub.gif

mes turim viena kuciu tradicija, kokia kazin ar dar kur galima rast biggrin.gif biggrin.gif ir susiformavo visai netyciu, bet jau kokius 15metu yra biggrin.gif vienas is kuciu patieklu buna nelukstenti graikiski ir lazdyno riesutai, kuriuos pasiliekam pabaigai ir valgyti paskutiniji "patiekala" visi kraustomes ant zemes su plaktukais lotuliukas.gif tik va paskutinius keleta metu kartu svencia ir mb tevai, tai jie nelabai to supranta ir neprisijungia, todel b jiems prigliaudo doh.gif

o siaip viskas kaip ir pas daugeli: eglutes puosimas, maisto ruosimas ir po vakarienes dovaneliu pakavimas rolleyes.gif vaikysteje dovanas ispakuodavom kaledu ryta, bet dabar dalis susirinkusiu po vakarienes vaziuoja namo ax.gif
Atsakyti
Mūsų Kūčių vakaras panašus į daugelio. Ryte kartu su dukryte sukamės virtuvėje. Verdame kisielių, darome mišraines, silkę, kepame sausainius, vaflius. Pernai kai mažylis buvo vos vieno mėnesio, dukrytė labai man padėjo, buvo mano lyg dešinioji ranka, šiemet bus šiek tiek daugiau laisvės. Taigi ruošiame maistą, tačiau ne dvylika patiekalų. Tvarkome namus ir laukiame kol grįš vyras-tėtis. Kai jis grįžta nusiprausiame ir važiuojame pas mano tėvus. Ten valgome, dalinamės dovanėlėmis, laužome paplotėlius ir panašiai. Tada nuvažiuojame pas vyro brolį, mūsų šeimos labai gerai sutaria, todėl ten labai linksmai pabūname, grįžtame vėlai. Grįžę, nusiprausiame ir krentame į lovas. biggrin.gif
Atsakyti
nes mano nuomone tas plotkeles lauzymas daznai tampa nejaukia tyla, o dar blogiau, jei kasnors sugalvoja tyla uzpildyt juokeliais

Mes visada laužiam plotkelį ir ką nors kiekvienam palinkim. Labai rimta ir tokia, sakyčiau, šventa būna akimirka.
Atsakyti
o pas mus tai Kūčios tokios jau gal 8 metus 4u.gif mamytė dažniausiai dirba iki 20h vakaro, tai vakarienę ir stalą paruošiame mes su tėveliu essen.gif kasmet būna vis naujų patiekalų ax.gif visad gaunasi daugiau nei 12.. rolleyes.gif gyvenam kaimely, tai dažnai parduotuvėj nebūna reikalingų produktų, todėl dieną prieš Kūčias lekiam į miestą parsivežt visko, ko reikia tongue.gif eglutę kambary puošiam gal 2 savaites prieš Kūčias ir Kalėdas, bet lauke, pavėsinėj, visada puošiam per Kūčias bigsmile.gif dažniausiai vakarieniaujam kartu su abiem močiutėm biggrin.gif tėvukas tik vienas, o ir jis dirba Vokietijoj.. verysad.gif važiuojam visad į Piemenėlių mišias ir po jų sėdam prie stalo smile.gif
Atsakyti
mehazon kaip viskas gražiai ir šiltai atrodo wub.gif
Atsakyti