Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas - 11 tema

[quote=Nenuorama,2008 01 19, 13:18]
Nuo kur padėjai klijuot servetėlę? Kaip skiedei klijus? Su koku teptuku klijavai?

na greiciausiai cia ir problema, klijuoti pradejau nuo krastu, o ka tik perskaiciau kad reikai nuo vydurio. kliju su niekuo neskiedziau sad.gif o teptukas irgi paprasta, nusipirkau senukuose, gal kokiu 4-5 cm.

Papildyta:

apskritai,ką reiškia viskas blogai,gal konkrečiau parašyk,kurioje vietoje tau nepasisekė ?
nepasiseke man padeklo isklijuoti servetele, nes ji kaip ir pasidenge, bet tarpais ji susigaranksciavo ir negraziai atrodo. o gal padeklui apklijuoti reiketu nenaudoti serveteliu, o kita popieriu?
Atsakyti
[quote=Citi,2008 01 19, 12:30]
[quote=Nenuorama,2008 01 19, 13:18]
Nuo kur padėjai klijuot servetėlę? Kaip skiedei klijus? Su koku teptuku klijavai?

na greiciausiai cia ir problema, klijuoti pradejau nuo krastu, o ka tik perskaiciau kad reikai nuo vydurio. kliju su niekuo neskiedziau sad.gif o teptukas irgi paprasta, nusipirkau senukuose, gal kokiu 4-5 cm.
Papildyta:

apskritai,ką reiškia viskas blogai,gal konkrečiau parašyk,kurioje vietoje tau nepasisekė ?
nepasiseke man padeklo isklijuoti servetele, nes ji kaip ir pasidenge, bet tarpais ji susigaranksciavo ir negraziai atrodo. o gal padeklui apklijuoti reiketu nenaudoti serveteliu, o kita popieriu?
[/quote]
Na va, matai, reik atydžiau pasiskaityt mirksiukas.gif Jau buvo ne vieną kartą minėta, kad jei naudoji PVA klijus (lipalą), tai jį reikia praskiesti su vandeniu (turėtų pats būti panašiai kaip vanduo, kad braukiant per servetėlę laisvai permirktų) Teptukas g.gif 4-5 сm unsure.gif Na nežinau ar tokio pločio tinkamas klijavimui g.gif Aš bent jau klijuoju mazdaug su 0,5 cm pločio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nenuorama @ 2008 01 19, 13:53)
Na va, matai, reik atydžiau pasiskaityt  mirksiukas.gif Jau buvo ne vieną kartą minėta, kad jei naudoji PVA klijus (lipalą), tai jį reikia praskiesti su vandeniu (turėtų pats būti panašiai kaip vanduo, kad braukiant per servetėlę laisvai permirktų) Teptukas  g.gif 4-5 сm  unsure.gif Na nežinau ar tokio pločio tinkamas klijavimui  g.gif Aš bent jau klijuoju mazdaug su 0,5 cm pločio  rolleyes.gif

as situos klijus pirkau puslapyje www.senasnaujas.lt, ir vistiek juos reikia skiesti? maniau, kad jis jau tinka.
sad.gif
Atsakyti
na antrą kartą viskas bus geriau ir šiaip pirmiausiai,mano nuomone, reikia pasimėginti su prasta servetėle ant bet ko,kad žinotum,kaip elgiais medžiagos.,beje servetėlę galima klijuoti ir nuo vieno krašto tolygiai. Teptukas turbūt statybinis,dydis gal ir pati didžiausia blogybė,bet man atrodo,kad jis gali būti per keitas,tiesiog spėju,man decupažui geriausi jaučio ausų plauko teptukai,klijavimui tinka įvairių storių priklauso nuo motyvo dydžio.

Dėl klijų tai manau,kad tuos reikia skiesti,jeigu čia tavieji? klijai

o šitų ,kur aš turiu iš Artmanijos skeisti tikrai nereikia klijai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 19 sausio 2008 - 13:05
QUOTE(Lachesė @ 2008 01 19, 14:01)
na antrą kartą viskas bus geriau ir šiaip pirmiausiai,mano nuomone, reikia pasimėginti su prasta servetėle  ant bet ko,kad žinotum,kaip elgiais medžiagos.,beje servetėlę galima klijuoti ir nuo vieno krašto tolygiai. Teptukas turbūt statybinis,dydis gal ir pati didžiausia blogybė,bet man atrodo,kad jis gali būti per keitas,tiesiog spėju,man decupažui geriausi jaučio ausų plauko teptukai,klijavimui tinka įvairių storių priklauso nuo motyvo dydžio.

aisku, na manau reikes bandyti dar karta smile.gif ir nusipirki plonesni teptuka smile.gif
o klijus kokiu santykiu su vandeniu reikia skiesti?
Atsakyti
sunku pasakyti kokiu santykiu,tokiu,kad klijai gerai permirktų per servetėlę,turi būti gan skysta.
Atsakyti
Aš buvau pas Snieguolę, "Vėjų fėjoje" kursuose. Buvau tik viename užsiėmime. Jis truko 3 val. Ar verta? Nežinau, perskaičius SM dekupažo temas galima rasti daug daugiau informacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo white tea: 19 sausio 2008 - 13:24
QUOTE(white tea @ 2008 01 19, 14:24)
Aš buvau pas Snieguolę, "Vėjų fėjoje" kursuose. Buvau tik viename užsiėmime. Jis truko 3 val. Ar verta? Nežinau, perskaičius SM dekupažo temas galima rasti daug daugiau informacijos.

as irgi manau, kad cia daugiau informacijos nei kursuose gausi ir galima visada pasiklausti smile.gif
Atsakyti
As tai klijuoju su siais, mediumu-klijais, is TavoRankdarbiams

user posted image

Man asmeniskai su juo dirbti labai paprasta.
Atsakyti
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 01 19, 15:18)

user posted image

Man asmeniskai su juo dirbti labai paprasta.

o kaip ji surasti, koks cia tinklapis?
Papildyta:
noriu dar paklasuti, kam yra naudojamas ryzinis popierius?
Atsakyti
QUOTE(Citi @ 2008 01 19, 15:34)
o kaip ji surasti, koks cia tinklapis?
Papildyta:
noriu dar paklasuti, kam yra naudojamas ryzinis popierius?

dar turiu klausyma, vis skaitau ankstesnius pasisakymus apie dekupaza ir niekaip negaliu suprasti kam yra skirtas mediumas. kada ir kur ji tepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 01 19, 15:18)

Norėjai pasakyti iš "savorankdarbių" tongue.gif

Ne kaip prekyba vyksta, kad pati reklamuojiesi? Laukiau kada išlįsi, kad per dantį galėčiau patraukti tongue.gif lotuliukas.gif

Kaip ten sako - kaip šauksi, taip atsilieps.

Šiaip yra toks dalykas kaip oficiali reklama cool.gif Nusiperki, ir tada jau nieks neprisikabins!

QUOTE(Citi @ 2008 01 19, 16:28)
dar turiu klausyma, vis skaitau ankstesnius pasisakymus apie dekupaza ir niekaip negaliu suprasti kam yra skirtas mediumas. kada ir kur ji tepti smile.gif

Paprastam dekupažui, t.y. ne ant stiklo/porceliano, medžiagos, nereikalingas joks mediumas, nebent neturi kur pinigus dėt tongue.gif Tereikia PVA klijų, skiestų su vandeniu 1:3 (PVA: vanduo).
Atsakyti