QUOTE(piliulkina @ 2008 01 09, 16:49)
Pasiskaiciau Jusu komentarus tai tik kazkoks nerimas uzgime,kad kazko nesuprantu

labai daug streso cia

siaip keista, kodel cia visom dare iskart konizacija, nes kaip man aiskino,tai konizacija jau paskutine priemone, esant cin 3..o negimdziusioms labai nerekomenduojama, del jau aptartu priezasciu. nors gal cia 'konizacija' vartojama placiau kazkaip?(man buvo paaiskinta, kad tai trikampis pjuvis, kai blogos lasteles jau nebe tik pavirsiuj, bet ir visuose gilesniuose audiniuose).
Mano atveju rado ascus, tada ZPV visi blogiausi tipai..gal kokie 8

onkocitologinio HSIL(cin 2/3), po biopsijos grizo i LSIL (cin 1) ir padare lazerine displazija. dabar reikia kartot onkocitologini kas 3 men. pirmas jau geras, aciu Dievui. bet viskas labai ramiai be panikos ir skausmo..narkozes per biopsija nedare, tik vietine nejautra ir nieko nesijaute,neskaudejo, su gydytoja plepejom visa laika..tas pats per lazeri...na nezinau, kazkaip as sito dalyko nelabai sureiksminau, gal ir negerai dariau :/ bet kuriuo atveju visom kuo daugiau optimizmo ir stiprybes. viskas bus ok!
labai saunu kad tu nepanikuoji ir gydaisi ramiai

bet tavo pasakojime sumaisyti terminai,ir galbut tu pati ne viska iki galo supratai,kadangi esu praejusi visus siuos etapus pradedant nuo onkocitologinio tyrimo ir baigiant Stumdorfo operacija,tai ta pati kuria tu ivardinai kaip konizacija ( tai trikampis pjuvis, kai blogos lasteles jau nebe tik pavirsiuj, bet ir visuose gilesniuose audiniuose).taip tai konizacija tik atlikta skalpeliu,o tau buvo daryta ne lazerine
displazija ,nes displazija yra diagnoze,ligos pavadinimas,o ne kazkokia procedura ar operacija,tau taip pat buvo atlikta konizacija tik lazeriu o ne skalpeliu,o as patyriau jas abi tiek lazeriu tiek skalpeliu

vien zodziu,kai nesi medikas gal ir sunku orentuotis tuose terminuose ir pan,gal ir as kazka ne taip supratau,bet bet kuriuo atveju visoms sekmes ir sveikatos
Papildyta:
QUOTE(muter @ 2008 01 10, 01:17)
Sveikos mamutes Sian bv kalnieciu poliklinikos pas gyd Ambrozaitiene,tai pasake,kad man butina kaklelio zaizdos operacija prirase vaistu,bet kai paskaiciau informacini lapeli tai dar baisiau pasidare nzn kaip elgtis,ar eiti kur dar privaciai konsultuotis,ar gerti tuos vaistus ir operuotis?esu pasimetus,bijau tai labai..
Patarkite man kaip elgtis?
ir dar as narkozes juodai bijau

sedziu va,ir drebu
nieko nebijok,viskas bus ok

galvok apei tai kaip saunu bus kai viskas pasibaigs ir busi sveika kaip ridikiukas

o pasiskaicius vaistu informacinius lapelius daznai plaukai siausiasi,neziurint i tai kokie tai vaistai pvz kad ir to paties paracetamolio
Kartais taip norisi kai kurioms asmenybėms karūną ant galvos kastuvu pataisyti.