as va sulaukiau treciuju mmm jau. pirmus du kartu labai kraujavau, silpna buvo. Is anksto si menesi apsiginklavau paketais. Bet stai per sias mmm nieko tokio baisaus nesulaukiau. Visai negausios, visiskai neskausmingos. Jauciuosi puikiai.
QUOTE(Skaiste23 @ 2009 06 22, 14:45)
Noriu ir aš pasidalint savo patirtim apie NovaT.
Tai va, įsidėjau po gimdymo 6 sav. ir beveik du metus buvau LABAI patenkinta! Kol NEPASTOJAU!!!
Daktarė buvo nustebus, kaip čia spiralė taip gerai "stovėjo" ir užkibo!?
O mano sesuo pasikonsultavo su savo ginekologe, tai pasirodo toms, kurių gimdos kaklelis pasisukęs į nugaros pusę, spiralė neefektyvi!!! Tai jau praėjo ir jai noras dėtis ją...
Tai va, įsidėjau po gimdymo 6 sav. ir beveik du metus buvau LABAI patenkinta! Kol NEPASTOJAU!!!

O mano sesuo pasikonsultavo su savo ginekologe, tai pasirodo toms, kurių gimdos kaklelis pasisukęs į nugaros pusę, spiralė neefektyvi!!! Tai jau praėjo ir jai noras dėtis ją...
Nemanau kad tai tiesa

QUOTE(bukasacka @ 2009 10 29, 12:26)
sia spirale turiu jau 1,5 metu ir visa ta laika jauciu nepatogumus.mm baisiai ilgos nuo 7 iki 12 dienu
tepa ir pamaudzia tarp ju.

Man tas pats 7men jau. Laukiau laukiau pagerejimo (gi pirmus men normalu). Po 4men nuejau pas gine. Patikrino, sako viskas ok. Israse priesuzdegiminiu vaistu. Bet netycia pamate, kad pas mane pabertas pilvas nuo dirzo sagties. Sako, gal jus alergiska variui. Jei nepades tabletes, pabandykit tyrimus pasidaryt. Taigis, tabletes padejo tam kartui. Ir taigis taigis, siandien grizau is paskuitnio vizito pas alergologa. Esu alergiska variui

QUOTE(RėjKa @ 2010 02 03, 21:51)
Nemanau kad tai tiesa
Turėjau spiralę 3 metus ir leliaus nebuvo, vos tik išėmus , vos tik panorėjus- lelius atsirado
o mano gimdos kaklelis būtent ir pasisukęs į nugaros pusę 

Tai tu laiminga

QUOTE(Skaiste23 @ 2010 02 04, 13:50)
Rytoj einu vėl dėtis, žiūrėsim kaip bus dabar

QUOTE(RėjKa @ 2010 02 04, 23:56)
Sėkmės!

rudens pradzioj isidejau NOVA T - tikrai net negalvojau apie vaikus dar...
pries gera savaite (kaiptik aplink ovuliacija) nzn kas man uzejo, bet maksti ploviau (to siaip nedarau) ir pajutau kazka neiprasto duriant (vyras nejausdavo nieko). pasitelkiau google, padariau isvada kad islindes galiukas spirales, bet po dienos jau nebuvo jo - na, gal sumaisiau su siulu ir tt is isgascio. vakar vel apsiciupinejau is smalsumo. YRA vel. o svarbiausia - pasidare skausmingi speneliai, jauciu nuovargi... Ir itaruma - jauciuos kaip pirmo nestumo pradzioj... Nuejau pas gydytoja - akurat iskritus spirale, islindus. iseme... Reiskias nuo ciklo pradzios praktiskai kasdien mylejaus su spirale ,,plaukiojancia" gimdoj
dabar lauksiu ryto testa darytis 
nu ir ka... bus tai bus - jei lemta - jokios spirales nepades. Dievas duoda - Dievas atima. O as neturiu teises eit pries Dieva. Ir sirdy tikiuos kad vistik ,,uzkibo"
pries gera savaite (kaiptik aplink ovuliacija) nzn kas man uzejo, bet maksti ploviau (to siaip nedarau) ir pajutau kazka neiprasto duriant (vyras nejausdavo nieko). pasitelkiau google, padariau isvada kad islindes galiukas spirales, bet po dienos jau nebuvo jo - na, gal sumaisiau su siulu ir tt is isgascio. vakar vel apsiciupinejau is smalsumo. YRA vel. o svarbiausia - pasidare skausmingi speneliai, jauciu nuovargi... Ir itaruma - jauciuos kaip pirmo nestumo pradzioj... Nuejau pas gydytoja - akurat iskritus spirale, islindus. iseme... Reiskias nuo ciklo pradzios praktiskai kasdien mylejaus su spirale ,,plaukiojancia" gimdoj

nu ir ka... bus tai bus - jei lemta - jokios spirales nepades. Dievas duoda - Dievas atima. O as neturiu teises eit pries Dieva. Ir sirdy tikiuos kad vistik ,,uzkibo"

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 02 11, 14:58)
rudens pradzioj isidejau NOVA T - tikrai net negalvojau apie vaikus dar...
dabar lauksiu ryto testa darytis 

na ir kaip uzkibo?

Sweikos mergaites, as lygiai pries savaite isidejau spirale, bet man vis dar paskauda pilva...ne istisai skauda bet taip uzeina keliom minutem ir vel praeina...kaip spazmai tokie jauciasi...ar cia gali taip but? gal dar pratinasi organizmas prie jos?;/ pas gydytoja uzsirasiau penktadieniui bet labai neramu, kad nebutu ji pasislinkus ar blogai ideta...Forumuose prisiskaiciau, kad daugeliui erginu tik pora dienu paskauda, o man jau visa savaite...

QUOTE(teresiukas3 @ 2010 02 16, 15:46)
sveikos merginos ir as jau senokai galvoju isidet spirale,bet bijau
.Vaikiuku daugiau tikrai neplanuoju,bet va prisiskaiciau kad nera patikimos ir spirales
,tai ir pasimeciau.Gal mirena spirales geresnes bet gi brangios 

ilgai svarsčiau dėtis paprastą ar mirena-visdėlto šnd įsidėjau paprastą,nors patirtis man su jom nekokia-2 būvo iškritę

iš savo patirties priėjau išvada,kad nereikia naudoti su spirale visokių ob,per mėnesines pasisaugoti sunkiai nekelti ir sėkmingai galima ją išnešioti 4 metus tai tikrai