QUOTE(Smauglius @ 2008 03 13, 08:03)
Galiu duoti trupučiuką Grand Amour pasibandyt jei norėtųsi.
O šiaip tai Annick Goutal kvepalai tikrai nėra "draugiški" ir iki jų reikia užaugt (ne amžiaus prasme)
Mes pripratę prie parfumerių sukuriamų "universalių" daugianačių kvepalų, kuriuose kiekvienas gali atrasti savo natą. Tai suprantama - juk didelė prabanga yra sukurti monokvapą - auditorija, kuriai jie galėtų patikti, sumažėja smarkiai

Tarkim Goutal dar yra "gėlytės" palyginus su tais keistais kvapų derinias, kuriuos naudoja L'Artisan Parfumeur namai... Vat pavyzdžiui pernai jie išleido absoliutų monokvapą, pernykščio narcizų "derliaus" pagrindu padarytą Narcizą, kurio buteliukas kainuoja 300 dolerių
Manau, nosiai pripratusiai prie daugialypių kvepalų toks parfumas būtų tikrai panašus į tualeto dezodorantą
Bet, kaip sakiau, iki tokių kvepalų reikia save užaugint, kaip gurmanai užauga mokydamiesi valgyti iš pirmo žvilgsnio nevalgomus dalykus

Taip ir parfumai "kitokie" yra grynas "parfumerinis snobizmas"

Jų kūrėjai nesiorientuoja į platų vartotojų ratą.
Tikram parfmaniakui jokie kvepalai muilu negali kvepėti, o tik "interesting" kaip anglai sako, kai kas nors nelabai patinka
Ir visgi siūlyčiau svetima nuomone apie Goutal nepasitikėt, o kišt nuosavą nosį
Smauglius visiškai su tavim sutinku

Kažkada jau esu rašius, kad man atrodo, jog "nėra blogų kvepalų, yra tik neišlavintos nosys" (kalbant apie kokybiškus kvepalus, o ne kokius Šanell ar Gucce

), todėl parfumerinio išprūsimo vardan norėčiau ir aš turėt ką nors iš Goutal, bet ieškau bent kažkiek mano skoniui artimesnio kvapo - saldesnio, sunkesnio, su prieskoniais. supratau, kad Songes turbūt netiks, nes jie gėliniai, nors ir mano mėgstamos vanilės yra

Gal Mandragore? Įsiavaizduoju juos, kaip kažkokia labai sunkia (nesaldžia) bomba
Dėl monokvapų selektyvuose taip pat sutinku

Pastebėjau, kad L'Artisan specializuojasi dažnai tame, jog ima visa tam tikrų metų kokio nors augalo (dažniausiai gėlės) derlių ir paleidžia limituotą seriją, netgi sunumeruodamas buteliukus

Aišku, reikia subręsti iki to, kad pradėtum kokybišką monokvapą vertinti labiau už daugialipę piramidę (arba monolitą

). tikiuosi, kada nors "prinoksiu" iki to