Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas

As dabar irgi "atostogauju", vietoje biuletenio - nes man ji butu skyre iki pat dekretiniu pradzios, t.y. 2 men.
Taigi, kad butu finansiskai naudingiau, isnaudosiu visas sutaupytas atostogas (2006 + 2007 + 2008 metai). T.y. kasmetines atostogos kaupiasi ir nestumo ir gimdymo atostogu metu - viso 126d., per jas susikaupia apie 10 dienu kasmetiniu atsotogu. Taigi as isnaudosiu ir jas.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 02 07, 16:39)
Turėjau ir turiu absoliučiai tą pačią problemą drinks_cheers.gif
Nuo 12 nėštumo savaitės mano gimdos kaklelis buvo blogesnis nei kritinės būklės. Skyrė gulimą režimą ir gydymą namie. Ligoninėje negulėjau, nes 60 d. nedarbingumą gavau iš nėštumą prižiūrinčio ginekologo ir per tas 60 dienų būklė pagerėjo tiek, kad galėjau grįžti į darbą (į darbą grįžau, kai buvo 18 sav. pilnai). Dabar dirbu, iki dekreto liko apie 1.5 mėn., tai vėl nori rašyti tą ilgąjį biuletenį, bet aš dabar gerai jaučiuosi, tai spyriojuosi ax.gif Kažką tau tas ginekologas "pribūrė" nežinodamas g.gif

O kaip tavo vaikucio padetis? nes pas mane jis zemyn galvute ir zemoj padety,zodziu,pasiorenges isejimui i platuji pasauli
Atsakyti
QUOTE(pukuote1 @ 2008 02 07, 22:03)
O kaip tavo vaikucio padetis? nes pas mane jis zemyn galvute ir zemoj padety,zodziu,pasiorenges isejimui i platuji pasauli

Jei sąžiningai - nežinau blush2.gif Tik placenta sakė žemokai, tai reik pasisaugot labiau, dar sakė gimdos kaklelio vidinės žiotys prasivėrę, o dėl paties vaikelio tai nekomentavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 02 08, 01:25)
Jei sąžiningai - nežinau blush2.gif Tik placenta sakė žemokai, tai reik pasisaugot labiau, dar sakė gimdos kaklelio vidinės žiotys prasivėrę, o dėl paties vaikelio tai nekomentavo g.gif

Tai svarbiausia,kad su vaikeliu tvarkoj,bet tik nepamirsk saves saugot smile.gif isnesiosim, pagimdysim, svarbiausia nepamirst nesciosios privilegiju bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuote1 @ 2008 02 08, 17:22)
Tai svarbiausia,kad su vaikeliu tvarkoj,bet tik nepamirsk saves saugot  smile.gif isnesiosim, pagimdysim, svarbiausia nepamirst nesciosios privilegiju bigsmile.gif

Kas del placentos,tai sake kursuose,kad pirmais menesiais placenta turi but zemokoj padety,paskui ji pakyla,nes del placentos man irgi buvo sake,kad zemoj padety
Atsakyti
labas man 26sav.ir kaip sunku dirbti!mat dirbu uzsieny valymo firmoi vazineju su automobiliu ir valau kontoras kasdien po 8val.judeti reikia nemazai lankstytis ir taip toliau oi kaip sunku!pradejo labai nugara skaudeti tai neinu y darba jau trecia diena eisiu pas gydytoja paaiskinsiu kad sunku tikiuosi gausiu biuleteny ilgesniam laikui.neysivaizduoju kaip toliau reiks dirbti nes kuo didesnis pilvas tuo sunkiau noreciau visai jau neiti y darba bet cia isleidzia dekretiniu tik likus 3sav.iki gimdymo! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tinna1999 @ 2008 02 08, 18:37)
labas man 26sav.ir kaip sunku dirbti!mat dirbu uzsieny valymo firmoi vazineju su automobiliu ir valau kontoras kasdien po 8val.judeti reikia nemazai lankstytis ir taip toliau oi kaip sunku!pradejo labai nugara skaudeti tai neinu y darba jau trecia diena eisiu pas gydytoja paaiskinsiu kad sunku tikiuosi gausiu biuleteny ilgesniam laikui.neysivaizduoju kaip toliau reiks dirbti nes kuo didesnis pilvas tuo sunkiau noreciau visai jau neiti y darba bet cia isleidzia dekretiniu tik likus 3sav.iki gimdymo! doh.gif

Tikiuosi,kad tau duos biuleteni... nes db tavo darbo pobudis toks,kad nesciosioms tiesiog pavojinga... g.gif
sekmes smile.gif
Atsakyti
as tai žinokit, paprašiau gydytojos nedarbingumo dviem savaitėm, kai buvo 7 savaitės ir labai džiaugiuosi! pusantros savaitės miegojau ištisai ir pykino žiauriai žiauriai, o i galą biuletenio jau pradėjo lengvėti gyvenimas, tai grįžau į darbą geros nuotaikos ir jau pykina daug mažiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tinna1999 @ 2008 02 08, 17:37)

nezinau,kokioje tu salyje,bet mano ziniomis dekretiniu atostogu priklauso 6 men.is tu 6 men.tu gali panaudoti kokius 2 pries gimdyma.tai reiskia jog su vaikeliu galesi pasidziaugti 4 men,o dabar gali pasiimti biuleteni kiek galima ilgiau.tik vat nezinau ar nuo to priklauso pinigeliu dydis.saugok save ir savo sveikata smile.gif
Atsakyti
o gal zinot, jeigu as dirbu labai fizini darba, kada anksciausiai mane gali isleist i dekretines?ne biuleteni imti bet i dekretines. g.gif
Atsakyti
visas isleidzia vienodai 30 sav. Jei yra kenksmingos darbo salygos tai darbdavys turi suteikti kita darbo vieta. O jei negali tai nezinau kaip ten elgiasi istatimiskai.
Atsakyti
Mergaites, mums 21 sav. jau trecia savaite turiu biliuteni (persalau, terapeute israse) ar tai kaip nors atsilieps pinigeliams, kurios gausiu, budama dekrete? Man i dekreta geguzes pabaigoje, bet pries tai dar planuoju paim atostogas menesi, tad is darbo i dekreta iseisiu menesiui anksciau, siaip dabar tik pagalvojau ar nebus taip, kad mano atlyginimo vidurkis bus mazas, ir dekretines bus mazos. Gal neapsimoka imt atostogas menesiui, nes jau ir biliutenyje trecia savaite dabar, paskui apie menesi padirbsiu ir atostogas menesiui, o tada iskarto i dekreta. blush2.gif
Atsakyti