Aisku, kad vaziuokite! Cia visada spesite grizti, tuo labiau , kad ne kazin ka cia ir uzdirbate...nezinau, kodel cia visos atkalbineja, bet jei jau butu ten taip blogai,o cia gerai, nieks miniom neplustu is Lietuvos. Suprantu, kai zmones cia turi savo versla, ar uzdirba kelis tukstancius, o jums tai tikrai verta bandyti.Galu gale kalba ismoksit ir pasaulio pamatysit
O jei per du metu iseitu buta nusipirkti, tai kodel gi tuos pora meteliu nepasispausti?O cia pasiemus paskola tektu 40 metu taupyti!
, o jums tai tikrai verta bandyti.Galu gale kalba ismoksit ir pasaulio pamatysit
O jei per du metu iseitu buta nusipirkti, tai kodel gi tuos pora meteliu nepasispausti?O cia pasiemus paskola tektu 40 metu taupyti!
[/quote]
Pasaulio vargiai pamatys, nes reikės taupyti. Paprasčiausiai reikės pasirinkti prioritetus ar kažką pamatyti, ar kažką turėti. O dėl kalbos taip pat gali per kelis metus gerai neišmokti, nes gali tekti darbe ar net namie bendrauti su lietuviais, lenkais, rusais, ukrainiečiais ar kt. tik ne su anglais.
Bet aš neatkalbinėju, bandykit, nes po kelių metų gal sakysite, kad turėjome galimybę, bet jos neišnaudojome. Tik ilgai nesvarstykite, nes kuo tplyn į mišką, tuo daugiau medžių.
[/quote]
Pasaulio vargiai pamatys, nes reikės taupyti. Paprasčiausiai reikės pasirinkti prioritetus ar kažką pamatyti, ar kažką turėti. O dėl kalbos taip pat gali per kelis metus gerai neišmokti, nes gali tekti darbe ar net namie bendrauti su lietuviais, lenkais, rusais, ukrainiečiais ar kt. tik ne su anglais.
Bet aš neatkalbinėju, bandykit, nes po kelių metų gal sakysite, kad turėjome galimybę, bet jos neišnaudojome. Tik ilgai nesvarstykite, nes kuo tplyn į mišką, tuo daugiau medžių.
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 01 27, 21:56)
prieš du metus būsto kainos buvo kitos
būtent...
pačiai du kartus teko laimė padirbėt UK, bet tikrai nepažindama žmogaus, negalėčiau teigt, kad taip- būtinai važiuokit...nes šiuo atveju, tie minimi 5 svarai už valandą -tai baisiai jau maži pinigėliai...
jau vien už gyvenamą plotą kiek reiks atiduot, o jei dar į darbą kasdien važinėt

o juk norėsis ir kokį rūbelį nusipirkt, ir pakeliaut, ir pamatyt...
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 01 27, 21:56)
prieš du metus būsto kainos buvo kitos
Tai dabar bent pradiniam įnašui būtų galima susitaupyti. Nes imti iš banko 150 tūkstančių ar 75 tūkstančius - skirtumas yra.
Mane piktina toks dalykas Lietuvoje, kad žmogus, neturintis jokio išsilavinimo uždirba tiek pat, o kartais ir daugiau, nei kokis magistras. Kalba eina apie uždarbius iki 1000 litų ir ne kokiame kaime, o pačioje sostinėje.
QUOTE(Smurka @ 2006 02 16, 13:20)
Tai dabar bent pradiniam įnašui būtų galima susitaupyti. Nes imti iš banko 150 tūkstančių ar 75 tūkstančius - skirtumas yra.
Mane piktina toks dalykas Lietuvoje, kad žmogus, neturintis jokio išsilavinimo uždirba tiek pat, o kartais ir daugiau, nei kokis magistras. Kalba eina apie uždarbius iki 1000 litų ir ne kokiame kaime, o pačioje sostinėje.
Baisiau kai turi issilavinima ir net mokslini laipsni, o pabendravus darbo reikalais tai supranti, kad mokslinis laipsnis nupirktas, ziniu nulis ir dar dirbti tingi. O ka jau kalbet apie ministeriju ir nomenklaturos vadovu vaikelius uz juos netik reikia viska padaryti, bet dar ir nepraustaburniai

Pamaniau, kad visai noreciau uzsidirbti pinigeliu, pati esu sesele, tai manau darbo galima susirast, bet negi paliksiu vyra, reikia kartu imti, ar imanoma? Kaip jus su seima savo isvaziavote?

Sveikos, norejau paklausti patarimo. Arteja vasara, jokiu dideliu uzsiemimu nesu sugalvojus, todel turesiu 2 laisvus menesius.Baigsiu 11 klase, anglu kalba moku neblogai, tai galvoju gal verta pabandyt i Anglija nuvaziuot padirbet? Kur gyvent tureciau, reiktu tik susimoket uz maista ir komunalines paslaugas. Kaip manote, ar imanoma butu isidarbinti tiems dviems men ir parsivezt i Lietuva kazkiek pinigeliu?
Kiekvienas elgiasi taip, kaip jam atrodo geriau. Todel ir renkames skirtingai - kas Lietuvoje, kas uzsienyje. Vieniems ir tevyneje gerai, kiti joje nemato jokiu perspektyvu. Turime pagal sugebejimus ir galimybes. Vieni daugiau, kiti maziau. Vieniems gerai kad ir visa gyvenima juodai "arti", kiti lipa mokslo aukstumu laiptais i visiskai kitas sferas. O kas del patriotizmo savo tevynei... As patriote, myliu Lietuva, matau joje ne tik blogasias, bet ir gerasias puses - ir ju tikrai yra nemazai, bet, deja, gyvenu ne Lietuvoje. Taip jau gyvenimas susikloste, taip siai dienai mums geriau. Bet i Lietuva nespjaunu, gal kada ir sugrisim. Kas zino. O vien tik pyragu nera niekur
. Nes dangiska mana is dangaus byra tik pasakose. Reikia ir duonos kasdienines. Bet kokiu atveju - sekmes visiems ir visur

QUOTE(otta @ 2006 02 21, 21:22)
Pamaniau, kad visai noreciau uzsidirbti pinigeliu, pati esu sesele, tai manau darbo galima susirast, bet negi paliksiu vyra, reikia kartu imti, ar imanoma? Kaip jus su seima savo isvaziavote? 

Otta, jei esi med.sesuo, tai tikrai superinės tavo galimybės. nes bent anglijoj neblogai apmokamas darbas kiek žinau.
Aš pati dalyvauju dabar atrankoj į slauges Anglijoj. Ištikrųjų labai bijau, reikia į atrankos paskutinį turą važiuot į Lenkija. Baisoka, kad paskui neatsidurt kur nors Vokietijoj...

Bent jau man toks vaizdas susidarė

Gal kas turit toj srity patirties?

dar labai norėčiau paklaust tokio dalyko: jei pastoji, o prieš tai būni legaliai dirbęs užsieny, ar skaičiuojasi motinystės pašalpa ir nuo tų užsienyje gautų pajamų?

INGUTERA-norejau pasakyt-as taip pat ruosiuosi vaziuoti i slaugos namus-gal galetum man parasyt i asmenine-susirasytume-kas kaip.Visgi idomu.As seip turiu ir kt.variantu-nereiktu tau vaziuot dar i lenkija...Kazkokia nesamone-vaziuot atrankai i lenkija-o jeigu nepraeisi tos atrankos tai ka-vel i lietuva?Seip konkrecios agenturos-pirma vykdo atranka telefonu o po to jau kviecia i anglija jau dirbt.Seip jei idomu-parasyk man pasikalbesime bei pasidalinsime ka zinome.iki
Ruosiuosi vaziuoti dirbt slaugoje-anglijoje.Norejau paklausti gal kas dirba slaugos namuose-gal galite pasidalinti-ar labai jau sunkus tas darbas?Ar lengviau yra dirbt-slaugos namuose,ar pas zmogu-namie(ten jau gyvenant)?Labai laukciau ivairiu patarimu.
Ruosiuosi vaziuoti dirbt slaugoje-anglijoje.Norejau paklausti gal kas dirba slaugos namuose-gal galite pasidalinti-ar labai jau sunkus tas darbas?Ar lengviau yra dirbt-slaugos namuose,ar pas zmogu-namie(ten jau gyvenant)?Labai laukciau ivairiu patarimu.
Boruže34 aš irgi ruošiuosi vykti dirbti slauge į angliją.
Man tai priimtinesnis antras variantas, nors aš ir nedirbus dar tokio darbo, kur pas žmogų namie gyveni ir slaugai (stay in).Jis ir geriau apmokamas.o tu per kokią firmą važiuoji?
Man tai priimtinesnis antras variantas, nors aš ir nedirbus dar tokio darbo, kur pas žmogų namie gyveni ir slaugai (stay in).Jis ir geriau apmokamas.o tu per kokią firmą važiuoji?
Sveikos,
O man įdomu, ar esat kas nors su šeima,mažais vaikais į užsienį išvažiavę? Ką manot apie tai? Man bent jau Lietuvoje patinka, kaip vaikai lavinami darželyje, čia močiutės ir t.t. ... Nors čia turiu gerą darbą ir specialybę, bet būstui susitaupyti nebeišeina
O paskolos 30 metų nevillioja visiškai
Taip ir sprendžiam dilemą - išvažiuoti ar ne
Bet jei važiuotume, tai tik visa šeima
O man įdomu, ar esat kas nors su šeima,mažais vaikais į užsienį išvažiavę? Ką manot apie tai? Man bent jau Lietuvoje patinka, kaip vaikai lavinami darželyje, čia močiutės ir t.t. ... Nors čia turiu gerą darbą ir specialybę, bet būstui susitaupyti nebeišeina