Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas užsienyje

QUOTE(Limcamca @ 2005 05 09, 15:57)
kokio darbo konkreciai ieskai?

turbūt padavėjos ax.gif o šiaip tai bet kokio, iš kurio atlyginimo pragyvenčiau ax.gif
Atsakyti
Man teko padirbėti Airijoje 2 metelius,važiavau su savo draugu,dabar jau busimu vyru.Tikslas buvo užsidirbti pinigų bendro gyvenimo pradžiai.Nesame namisėdos,tai nemažai keliavome ir šiaip pinigėlių stipriai netaupėme,tačiau pavyko šiek tiek atsidėti.Nusprendėme važiuoti namo,kai turėjome reikiamą suma butui,tik deja kai grįžome butų kainos buvo pakilę dvigubai.Taip iki šiol ir neturime savo būsto.Niekas nedavė paskolos ir neatsižvelgė į tai,kad turim santaupų,iš kurių galėtume mokėti už paskolą kol susirasim darbus čia.Truputį gaila,kad vis tuos pinigėliu naudojame kitiems dalykams,nors iš kito pusės ramiau,nes nereikia prašyti tėvų pagalbos ir šiaip įsigijome visus buičiai reikalingus daiktus ir vestuves galėsim iškelti už savus pinigus.
Atsakyti
Na mane Lietuva šalelė mūsų tai nei kiek netraukia. Dirbu mokytoja sėdžiu nuo ryto iki vakaro užsikrovusi darbais. Užmiegu betaisydama vaikų darbus ir ką? Negaliu sau leist nieko. Sumoku už butą ir per atostogas lieka sėdėt namuose nes daugiau niekam neužtenka. Vis dažniau galvoju spjaut į viską čia ir varyt dirbt į kitą šalį. Nemanau kad bus blogiau.
Atsakyti
mane tai pyktis ima kai visi taip masiškai važiuoja į užsienį užsidirbti...taip lietuviai ir garsėja kaip juodadarbiai.
Atsakyti
Na man tai irgi nepatinka, aš manau kad ir Lietuvoj galima rasti padorų darbą,tiesiog reikia paieškoti. Nenoriu nieko įžeisti,tiesiog yra kontingentas žmonių (ir pati asmeniškai tokių pažįstų) kurie labai patenkinti duodasi Anglijoje fermose ir džiaugiasi kaip jiems dėl nieko sau galvos sukti nereikia. Kiek žmonių, tiek nuomonių, tiesiog man toks atbukimas nepriimtinas.
Atsakyti
Na, yra ir kitokių atvejų smile.gif . Mano artima giminaitė išvažiavo į užsienį ne fermon, o į darbą biure, po poros mėnesių dalyvavo atrankoje kitoje firmoje, ir dabar dirba įmonės vyr. finansininke. Užsidirbo sau tolesnėms studijoms, kurias ketina tęsti Lietuvoje, o kol kas dirba ten, ir gali sau leisti daug daugiau, nei galėdavo Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(Indijaa @ 2005 10 25, 13:03)
mane tai pyktis ima kai visi taip masiškai važiuoja į užsienį užsidirbti...taip lietuviai ir garsėja kaip juodadarbiai.

O dar blogiau, kai dalis išvažiavusiųjų niekingai atsiliepia apie likusiuosius mad.gif
Atsakyti
MAMYTES PATARKITE,KAIP LENGVIAU PALIKTI LIETUVA,KETINU SU VYRU ISVYKTI I ANGLIJA ( DIRBTI) ..GALVOJA SUMAISTIS. CIA TURIM PAKANKAMAI GERUS DARBUS TIK VA UZDIRBAM TIK 900. VILIOJA 5 SVARAI UZ VALANDA thumbup.gif .ZINAU KAD BUTU SUNKU PALIKTI LIETUVA, ESU LABAI PRISIRISUS PRIE TEVU .. NEZINAU KA DARYTI, LABAI LIUDNA verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
o ką dirbsit? jei statybose ir viešbučiuose-neverta schmoll.gif Anglijoje 5 svarai už valandą- visai nedidelis uždarbis. kainos ten gerokai didesnės doh.gif vien metro bilietėlis kiek kapeikų suvalgo doh.gif
jei turit išsilavinimą, darbo patirtį, negi negalima Lietuvoje paieškoti kvalifikuotesnio darbo? unsure.gif
Atsakyti
Nėra ten taip gerai, kaip atrodo.. Pačiai teko važiuoti ir dirbti, tik turėjau stiprų užnugarį..
Jei dirbsit ten normalius darbus, turiu omeny ne žemės ūkyje, ne fabrikuose, viešbučiuose, kaip minėjo Ieva-Pieva, tai gal dar dar..
Bet važiuoti net ir dirbti ant pragyvenimo, tikrai neverta schmoll.gif
O jei sunku palikti Lietuvą, tai negi visam laikui ruošiatės? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikaa: 26 sausio 2006 - 23:44
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 01 27, 01:00)
o ką dirbsit? jei statybose ir viešbučiuose-neverta  schmoll.gif Anglijoje 5 svarai už valandą- visai nedidelis uždarbis. kainos ten gerokai didesnės  doh.gif  vien metro bilietėlis kiek kapeikų suvalgo  doh.gif 
jei turit išsilavinimą, darbo patirtį, negi negalima Lietuvoje paieškoti kvalifikuotesnio darbo?  unsure.gif

aisku nevisam laikui.. o kalbant apie uzdarbi tai gal tie 5 svarai ir kapeikos lyginant su uk kainom, taciau mano draugai 2 metus zemes uki padirbeja lietuvoje jau turi 2 k. buta. kaip is savo algos susitaupyti butui net neisivaizduoju,paaskalom nesinori zenytis visam gyvenimui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ISPANE @ 2006 01 27, 18:05)
aisku nevisam laikui.. o kalbant apie uzdarbi tai  gal tie 5 svarai ir kapeikos lyginant su uk kainom, taciau mano draugai 2 metus zemes uki padirbeja lietuvoje jau turi 2 k. buta. kaip is savo algos susitaupyti butui net neisivaizduoju,paaskalom nesinori zenytis visam gyvenimui doh.gif

Tas jų 2 kab. butas, tai didelė kaina (kalbu ne apie pinigus), kadangi už 5 svarus gali ten pragyventi, bet turi stipriai taupyti, kad dar ir buto pirkimui pinigėlių liktų (niekur neiti, nevažiuoti, maistas perkamas tik kas būtina ir t.t). Beje ten taip daug kas ir gyvena, todėl ir sutaupo. Jei jums toks gyvenimas ne našta, tai kol vaikų neturite galite bandyti, bet tik važiuokite jei nors vienas jau ten turi darbo vietą.
Atsakyti