QUOTE(Samira @ 2012 03 08, 10:07)
Ir kodėl gi iš karto siūlysi ar nesiūlysi? Kam tie kraštutinumai. O kokią profesiją savo vaikams siūlysite jūs? Ir kodėl, jeigu aš nesmerkiu šios profesijos, vadinasi, ją laikau verstesne už kitas? Mano kuklia nuomone, bet tik mano nuomone, tai daugiau gyvenimo būdas, nei profesija. Juk be šio užsiemimo, galima dar turėti ir kokį diplomą ir šiaip darbelį dėl viso pikto.
Savo dukrai nesiūlysiu jokios profesijos. Visų pirma, jeigu kada nors turėsiu dukrą, ji rinksis pati. Čia daugiau visuomenės požiūrio reikalas. Aišku tėvams smagiau pasakyti, kad va mano dukra gydytoja, teisėja ar verslininkė, nei kad elitinė palydovė. Lygiai taip pat nelygis visiems girtis, kad ji valytoja ar kirpėja. Lygiai taip pat nesmagu, kai tavo dukra savo grožį ir jaunystę dovanoja jos nevertam vyrui ir už dyką, ar lenkia nugarą valydama tualetus, nes tai DORA.
Ir tikrai nedeklaruoju, dabar gerai pasvarsčius, jei turėčiau šiai profesijai, o gal greičiau gyvenimo būdui, reikalingus duomenis ... Žodžiu, neatmetu varianto.
O kodėl? O todėl, kad praėjo jaunatvinis maksimalizmas. Turėjau labai tvirtas katalikiškas dorovės nuostatas, gyvenau gyvenimą pagal visuomenei priimtiną modelį. Žingsnis po žingsnio, dariau viską dorai ir teisingai, bet vieną dieną mano statytas kortų namelis sugriuvo. Ir aš supratau, kad nė velnio aš nežinau, kas yra teisinga ir gerai, kas yra padoru ar gėdinga.
O koks cia krastutinumas? Nematau krastutinumo.
Visas kokias jie pageidaus. Kalbeti su vaikais, siuliti galimus variantus tai nrereiksia, jog bruki.
Prostitucija nelaikau profesija ir nemanau, jog kuno pardavimas yra pagirtinas dalykas. Jei as taip galvoju, tai nereiskia, JOG SMERKIU.
O as manau, kad tai psichologiniu traumu, skurdo ir nepritekliaus itakotas gyvenimo budas, kuris tikrai nera siekiamybe. Cia viena is smurto apraisku tik moteris pati smurtauja pries savo kuna, nelaiko jo vertybe, o mainu objektu.
O mano sunus vale laiptines, dirbo kiemsargiu, ruose scenas pries koncertus, braize Autocadu brezinius, vnz dare viska, kad uzsidirbtu savo kisenpinigius ir as tuo didziuojuosi. Butu geda, jei jis neva dirbtu prostitutu, linksmintu pagyvenusias damas.
Tuomet man suvokiamas jusu poziuris, jei si neva profesija jums artima.
Na matot kaip idomu, uzaugau laisvamaniu seimpoje, laisves turejau per akis, kiek norejau.
Siaip, viskas aisku, noras priesintis tevu vertybem.
Papildyta:
QUOTE(due drops @ 2012 03 08, 12:46)
O ar kokio asenizatoriaus tevai drasiai giriasi vaiko profesija?Sungaudzio?
Siaip, siukslininkai uzdirba vos ne didziausius pinigus. Pamenat seriala apie Sopranus
O sungaudziais, kaip ir prostitutem dirba traumuoti zmones. Cia jau taip