Įkraunama...
Įkraunama...

Ne tokią motinystę įsivaizdavau

Nu va ir mes su vyru turejo atostogas. Bet po ju dar blogiau. Vaika nuvezem seneliams. Tai po to to nesusitvarkem. Su seneliais sunus auksinis vaikas. Vos tik mes grizom dar baisiau, neklausymas neispasakytas. Dabar jau vel susitvarke, nes isivaziavom i tas pacias vezias. Bet dabar jau kelios diemos labai nervuotas. As labai daug demesio jam skiriu, bet viskas veltui. Darom visokias palapines, zaidziam parduotuves, einam i lauka ir prigalvoju visokiu zaidimu, bet ir tai blogai. Siandien tai davede iki asaru. Ka bedarau, viskas negerai. Ka paduodu meta, kremta ant zemes. As viska ramiai isklausau, klausiu kodel taip daro. Tai dar labiau isterikuoja. Klausiu, gal ka skauda, tai sako gerklyte. Paziurejau, kad grazi ta gerklyte. Po to galvyte, po to rodo pilvukas, po to kad nieko neskauda. O man atrodo, kad ragiukus skauda.
Gal cia toks metas dabar. Kazkaip ir kitos mano pazystamos sake, kad vaikai neramesni. Labai tikiuosi, kad praeis, nes siandien tai labai sunkiai buvo.
Vyras sake, kad nuo rugsejo be gailescio i darzeli atiduos. Vyras tai mano labai geras ir kantrybes turi daug. Bet jau abiem isseko ta kantrybe.
O as ir del to darzelio bijau. Jis kai buna su kitais vaikais vis tiek turi mama matyti. O darzely sake, kad neleidzia pirmom dienom mamom pasilikti. Sake, kad ir kiti vaikai tada pradeda prasyti mamu.
Na nezinau, pergyvenu as del visko.
Atsakyti
Adeliuk,
nors auginu palyginti ramią dukrytę, bet bandau įsijausti į jūsų situaciją. Matau, kad stengiatės ir darote tikrai labai daug. Nepavyksta. Gal tiesiog imkite ir būkite neideali mama. Atraskite laiko sau, o ne vaikui, pamilkite save iš naujo, gerbkite save vaiko akyse. Gali būti, kad nuo pat pradžių pripratęs pasiimti visą jūsų dėmesį dabar nebemoka būti ir žaisti vienas - tai nėra gerai nei jums, nei vaikui. Leiskite pabūti vienam, nustokite šokinėti ant adatų.
Nežinau, ką daugiau patart 4u.gif Gal tik tiek nuraminsiu, kad po tokio vaikelio visi kiti atrodys it angeliukai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2008 06 20, 15:59)
Nu va ir mes su vyru turejo atostogas. Bet po ju dar blogiau. Vaika nuvezem seneliams. Tai po to to nesusitvarkem. Su seneliais sunus auksinis vaikas. Vos tik mes grizom dar baisiau, neklausymas neispasakytas. Dabar jau vel susitvarke, nes isivaziavom i tas pacias vezias. Bet dabar jau kelios diemos labai nervuotas. As labai daug demesio jam skiriu, bet viskas veltui. Darom visokias palapines, zaidziam parduotuves, einam i lauka ir prigalvoju visokiu zaidimu, bet ir tai blogai. Siandien tai davede iki asaru. Ka bedarau, viskas negerai. Ka paduodu meta, kremta ant zemes. As viska ramiai isklausau, klausiu kodel taip daro. Tai dar labiau isterikuoja. Klausiu, gal ka skauda, tai sako gerklyte. Paziurejau, kad grazi ta gerklyte. Po to galvyte, po to rodo pilvukas, po to kad nieko neskauda. O man atrodo, kad ragiukus skauda.
Gal cia toks metas dabar. Kazkaip ir kitos mano pazystamos sake, kad vaikai neramesni. Labai tikiuosi, kad praeis, nes siandien tai labai sunkiai buvo.
Vyras sake, kad nuo rugsejo be gailescio i darzeli atiduos. Vyras tai mano labai geras ir kantrybes turi daug. Bet jau abiem isseko ta kantrybe.
O as ir del to darzelio bijau. Jis kai buna su kitais vaikais vis tiek turi mama matyti. O darzely sake, kad neleidzia pirmom dienom mamom pasilikti. Sake, kad ir kiti vaikai tada pradeda prasyti mamu.
Na nezinau, pergyvenu as del visko.

nesuk galvos del to kaip jis bus darzelije, pamatysi kaip pasikeis vaikas, as uz darzeli visom keturiom, jei ne darzelis musu velniukas butu mus jau i durdoma nuvedes, o darzelije nors isikrauna...nes kai savaitgali prabunam su jo, padaro tokia itampa kad pradedam tarpusavi piktis....beje, as atidaviau i darza nuo 1.1 men, grizau i darba, buvo aisku gaila, bet kai pamatau ko vaikas ismoksta bunant ten jokio gailescio nebelieka...labai jam patinka, bega noriai, sako ate, o ir eiti namo ne visada nori biggrin.gif tevams turintiems aktivius ir oziotus vaikus darzas tikras issigelbejimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2008 06 20, 15:59)
Nu va ir mes su vyru turejo atostogas. Bet po ju dar blogiau.

nezinau, ar nuraminsiu, ar sukelsiu daugiau nerimo - bet tie "oziukai" po issiskyrimo yra gana daznai pasitaikanti reakcija. vaikas pyksta, kad buvo atskirtas, paliktas pas senelius, apie savo jausmus pasipasakoti nemoka, todel parodo "oziukais".
kitas dalykas - ar negali buti taip, kad jauciate siokia tokia kalte, kad isvaziavote atostogauti ir palikot seneliams? jei taip, tai ir vaikas jaucia jusu nuotaika ir ja "uzsikrecia".
man labai patiko mylimukes postas - mylekit ir gerbkit save. tai pades ir vaikeliui "ieiti i vezes".
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 06 21, 18:00)
nezinau, ar nuraminsiu, ar sukelsiu daugiau nerimo - bet tie "oziukai" po issiskyrimo yra gana daznai pasitaikanti reakcija. vaikas pyksta, kad buvo atskirtas, paliktas pas senelius, apie savo jausmus pasipasakoti nemoka, todel parodo "oziukais".
kitas dalykas - ar negali buti taip, kad jauciate siokia tokia kalte, kad isvaziavote atostogauti ir palikot seneliams? jei taip, tai ir vaikas jaucia jusu nuotaika ir ja "uzsikrecia".
man labai patiko mylimukes postas - mylekit ir gerbkit save. tai pades ir vaikeliui "ieiti i vezes".

Ožiukų priežastis gali būti ir ta, kad seneliai daug ką leidžia, tiesiog elgiasi kitaip, ir vaikas tuo naudojęsis to nori ir namuose.
Pas mus irgi panašiai būna - kai tik nuvažiuojam pas mano mamą, ji vis stebisi, kad mes vaiko neauklėjam, kad ji visur lenda ir viską ima biggrin.gif Bet nei namuose, nei pas kitą močiutę to nebūna schmoll.gif
Atsakyti
smile.gif oi kokios kantrybes reikia o jo jo jo sekmes
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2008 01 01, 22:22)
Sveikos.

sveikos mamytes , ir Adeliukas bye1.gif prisiskaiciau nuomoniu ir situaciju, galiu pasakyti ,kad ir pati radau labai naudingos informacijos ir patarimu...vaiku psihologija yra daug stipresne nei musu,ir kada jis verkia ar rekia,tai daugiau veikia tevus , bet ne vaikus... as pati turiu tikrai nuo gimimio neramu vaika,pastovus judesys,zyzimai neprisileidzia nieko kito tik mama, o neperseniausiai jau ir tetis gali su vaiku pabuti...ozius rodom taip pat bent karta i diena tai tikrai... vaiksto is paskos rankas iskeles ir noina,paprasciausiai ismokau negirdeti ir nekreipti demesio-ypac jei zinau,kad tikrai viskas jam gerai ir nieko nereikia ax.gif tada apsisuka ir nueina sau zaist ... kuo daugiau sokineji tuo labiau vaikas supranta-kad rekimu gaus viska ko tik nori,ir gal but jau kitaip jis isreikti noru nebegali g.gif

as neesu vaiku experte ir pan, bet noriu mamytei palinketi didziuliausios sekmes,ir stiprybes!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir niekada nepamirsk,kad tu esi moteris,o ne pilka pelyte,ir reikia tausoti save ne maziau nei savo vaika mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 01 03, 14:48)
Miego kokybei pagerinti mes naudojom Acomeninum. <...>

mes ir situs naudojom thumbup.gif

QUOTE(mireja @ 2008 05 20, 15:38)
O tu buteliuka vaikui nakty duodi?

as tai buteliuko neduodu nakti nuo gal 9 men. tiesiog mano mama pamoke, kad kiek duosi buteliuka, tiek ir gers naktim. o jei neduosi (soske ikisdavau ir viskas) tai ir nesikels. dabar nakti atsikelia, buna ateina pas mane i lova, buna cypteli, nueinu uzkloju ir toliau miega. atsikeliu ne del vaiko, o automatiskai - bijau kad susals, nes nori miegot nuogas, o langas atidarytas pilnai nakti buna.

QUOTE(Adeliukas @ 2008 06 20, 14:59)
<...> Bet dabar jau kelios diemos labai nervuotas. As labai daug demesio jam skiriu, bet viskas veltui. Darom visokias palapines, zaidziam parduotuves, einam i lauka ir prigalvoju visokiu zaidimu, bet ir tai blogai. Siandien tai davede iki asaru. Ka bedarau, viskas negerai. Ka paduodu meta, kremta ant zemes. <...>

man atrodo, kad tu perdaug demesio vaikui skiri, nes bijai kad aplinkiniai gali pagalvoti kad esi bloga mama.
man ir panasiai buvo, bet turejau gera patareja. mano mama visiskai ne is tokiu kur padeda labai patarimais ir pan. plius nelabai noredavau daznai palikinet. bet ji man gerai uzmete keleta repliku, kurios is pradziu lyg ir izeide, bet dabar suprantu - ji buvo teisi. taigi:
1. jei krenta ant zemes, nervus rodo - nusisuk ir nematyk, negirdek. tai labai pagydo ozius. sunku, bet imanoma tai padaryt.
2. vezime nesedet negali - jei sodysi - sedes. rekia? tegu rekia, negirdek. dabar manasis 1m ir beveik 7 men - kuo puikiausiai sedi vezime kai kazkur einam (dab negaliu palei gatve vestis - labai judrus) ir tupi vezime be kalbu.
3. nakti neduok gert, jei nenori kilnotis. is vakaro migdant duodu misinuka vaniles skonio ir gana.
4. buti gera mama - ne viska leisti, o moketi viena karta kazko neleidus, neleisti to visada. nes jei viena karta leisi kita ne - vaikas tikrai laukinukas bus.

nemoralizuoju ir suprantu kaip sunku...stiprybes. ir nebijokit i darzeli leist - vaikas tikrai pasikeis wink.gif
Atsakyti
ruta_vyshnia drinks_cheers.gif
As irgi stengiuos tokiais patarimais vadovautis,tik su vezimu problema dabar,kai ismoko vaiksciot biggrin.gif Mandra pana pasidare,nei vezime sedi,nei man ranka duoda biggrin.gif
Atsakyti
Uzjauciu autore. Mano mama po mano jaunesniojo brolio (kuris iki kokiu 5 menesiu klyke nesustodamas, turejo visokiu sveikatos problemu, buvo visa gyvenima hiperaktyvus ir t.t.) visiems sako, kad jei jis butu gimes pirmas, tai daugaiu vaiku ji tikrai neturetu smile.gif

Bet viskas praeina smile.gif Kuo vyresnis vaikas, tuo tampa lengviau smile.gif Taip kad linkiu stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 06 29, 11:30)
ruta_vyshnia  drinks_cheers.gif
As irgi stengiuos tokiais patarimais vadovautis,tik su vezimu problema dabar,kai ismoko vaiksciot biggrin.gif  Mandra pana pasidare,nei vezime sedi,nei man ranka duoda biggrin.gif

aj, maniskis irgi rankos neduoda, arba duoda trumpam smile.gif o i vezima...nu kaip pasakius, niekas neklausia ar nori ar ne smile.gif yra REIKIA smile.gif nors siaip visi sako kad as lepinu ir viska leidziu, bet ir valgo pats ir sedi vezime, ir masinos kedutej ir pan. tik laipo ant lovos atlosu labai biggrin.gif

P.S. padrasinsiu autore del vieno dalyko - man is pat pat pradziu irgi buvo ziauriai sunku... as isvis nesupratau ka ir kaip daryt su vaiku. visos tweorines zinios isgaravo. piesiami kitu grazus linksmi vaizdai pasirode juodi... kupina pervargimo gyvenau... kol neipratau prie ritmo. rekimus ir pilvo dieglius teko salint su misinuku. ir vandene buvo, pasigydem. riksmai, nervai, pagalviu dauzymai... bet visi mano nervai budavo isliejami TIK kai nera salia vaiko, kai vyras gryzdavo namo ir su juo uzsiimdavo. eidavau issiverkt, issirekt ir pan smile.gif gal tau tiesiog to labai truksta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_vyshnia: 29 birželio 2008 - 14:15
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 06 29, 11:36)
as tai buteliuko neduodu nakti nuo gal 9 men. tiesiog mano mama pamoke, kad kiek duosi buteliuka, tiek ir gers naktim. o jei neduosi (soske ikisdavau ir viskas) tai ir nesikels. dabar nakti atsikelia, buna ateina pas mane i lova, buna cypteli, nueinu uzkloju ir toliau miega. atsikeliu ne del vaiko, o automatiskai - bijau kad susals, nes nori miegot nuogas, o langas atidarytas pilnai nakti buna.

o mano pupa nuo 6 men naktimis nevalgo ax.gif paprasciausia nedavaiu buteliuko ir viskas. 6 men atsisake mano pieno tai teko duoti misinio, bet pastebejau kad suvalgydavo daugiausia 20 gr. ir spauna, kartais is vis tik kokius 5 gr. tai nusprendziau kad ji nakti valgyti nenori, kokias 2 savaites duodavau arbata, o paskui viskas. Kai nutraukiau ta valgyma ir gerima naktimis pradejo ramiai miegoti
Atsakyti