Įkraunama...
Įkraunama...

Ne tokią motinystę įsivaizdavau

QUOTE(Adeliukas @ 2008 01 02, 01:22)
Sveikos.
Visada norejau tureti tris keturis vaikus. Nuo vienuolikos metu jau sugebedavau priziureti pusseseres vaikus. Man nebijodavo palikti vaiku niekas, nes visada susitvarkydavau. Vaikus mylejau labai ir dabar juos myliu, bet kad su savo vaiku nesusitvarkysiu tai negalvojau. Musu vaikas buvo labai laukiamas. Nescia budama neturejau jokiu stresu, darbas buvo lengvas, daug ilsejausi, lankiau nesciuju paskaitas. ruosiausi vaikeliui kaip ir visos mamos. Gime musu sunelis. Pirmas menuo buvo gan lengvas. Sunukas paverkdavo, bet kaip ir visi vaikai verkia. Pati maitinau tai stengdavausi duoti MP kada nori. Bet kuo jis augo tuo ir verkimu buvo daugiau. Galvojom kad pilvukas. Tai as laikiausi spec.dietos penkis menesius. Taip gyd. patare. Sunus vis verke ir verke. Dziaugiuosi kad naktim tik tris, keturis kartus tesikeldavo, o pamaitinus uzmigdavo. Bet diena budavo kosmaras. Neverkdavo tik kai valgydavo ar miegodavo. Lauke vezimelyje nebudavo( tik pirmus tris men). Po to turedavau imti lauk is vezimelio ir nesiotis, nes rekdavo nesavu balsu. O vaikui tai reikia gryno oro tai ir nesiodavau.
Jau net neatsimenu kiek kartu kvieciau greitaja. Sunus pradedavo spiegti ir nebezinodavau ka daryti. Ko mes tik nedarem. Pas visus gyditojus vezem. Nieko nerasdavo. Visi sake turi isaugti. Vieni sake kai sueis keturi menesiai nurimsta vaikai. Kiti, kad po puses metu, kiti sake, kad jau po metu tikrai. dabar sunui du metai ir nera buve ne vienos dienos kad neverktu ir ne vienos ismiegotos nakties.
Zinau kad manes nesupras tos kurios augina ramius vaikus( zinau is patirties). Bet auginti neramu vaika yra labai sunku. As dziaugiuosi kad jis sveikas, kad viskas normaliai, bet kad uzeina jam isterija negalvoji apie tai kad kitiems sunkiau, tada galvoji apie savas bedas.
Paprasciausiai mes su vyru pavargom nuo tevystes. Lankemes ir pas psihologus ir vaistus gerem ir vaikui davem "sedativ". Bet kol duodavom lyg ir gerai. Tik nustodavom ir vel tas pats. Gyditoja stipresniu nenori duot. kaip pazystama nerekomenduoja. Kai jau labai blogai duodam "relanium". Bet jis nera geras vaistas tai nepiknaudziaujam.
Vyras man sako, kad turbut daugiau vaiku nebus. Is tikruju labai pavarge esam. Abu dirbam, vyras pilna diena as puse, tai laiko vaikui lieka daug. Visa laika su juo uzsiimam. Skiriam jam labai daug demesio. Net kiti draugai sako, kad dar nemate kad tiek su vaiku uzsiimtu kas nors. Vaziuojam visur. Susirandam pramogu visokiu. Bandom isijauti ko vaikas nori. Bet kartais atrodo viskas veltui. jam viskas negerai jis zyzia zyzia ir zyzia. Kartais praverkia po valanda ar daugiau nesustodamas. As jau viska isbandziau ir geruoju ir bloguoju, niekas nepadeda. Dabar stengiuosi iseiti i kita kambari kai isterikuoja kazkaip geriau. Stengiuosi buti ir griezta mama, bet ir daug ka jam leidziam, bet kur reikia tai drausminu. Net nezinau kur as suklydau ir ka ne taip padariau.
As tiek demesio jam skiriu, kad save visai esu pamirsusi. Esu visai pasikeitusi. Kai anksciau buvau labai linksmas zmogus dabar visai kitokia. Susigadinau nervus, skrandi (nuo dietos kol maitinau), turiu problemu su nugara nuo nesiojimo vaiko.
Vaiko tai as nekaltinu, ji be galo myliu. Tik ne tokia motinyste isivaizdavau. Rasau toms kurios augina neramius vaikus, kad nebutu vienos issipasakokit.

Aisku galiu palinketi tik kantrybes, mano anyta taip vargo su dvynukais iki 3 metu, buvo issekusi nuo viso sito, daejo iki ligonines, ja pagulde del issekimo, duok dieve kad jums kuo greiciau visa tai baiktusi, gal viskas pasikeistu jei leistumet paskui i darzeli, nors tai ir gi negarantija, kad jis nurims, arba kai paauks ir suvoks pats viska, nebebus kaip ir del ko sokdinti tevus, nors rasau ir pati abejoju savo zodziais.
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2008 01 02, 01:22)
Tik ne tokia motinyste isivaizdavau. Rasau toms kurios augina neramius vaikus, kad nebutu vienos issipasakokit.

na, galiu pasakyti, kad ir aš kitokią motinystę įsivaizdavau. visada galvodavau, kad būsiu labai gera mama, būsiu savo vaikui draugu, bet kaip rodo realybė - man pritrūksta kantrybės draugauti su savo dukros ožiais ir tokiais isterijos priepoliais, kad tenka griebtis ir garsios gerklės ir kartais diržo pamosavimo, nes jau geruoju niekaip nesutariam dėl kai kurių dalykų. negaliu sakyti, kad dukra tikras velniukas, bet jau ožkiško užsispyrimo tai per akis. pvz., jei paima kažkokį daiktą, kurio jai negalima imti, bandai aiškinti kad tai ne žaislas ir jo imti vaikui negalima arba liepi surinkti tai ką išmėto - tai prasideda tokie ožiai, kad baisu - ji tuos daiktus dar pradeda mėtyti - specialiai. yra tekę gauti ir man iš lėkštės, kai paprašiau atsargiai padėti lėkštę atgal iš kur paėmė. tai ne padėjo, o paleido į mane. subari dėl to, tada labai įsižeidžia pradeda taip spiegti, kad kaimynai gali pagalvoti, kad mes tą vaiką skerdžiam. vaikui 2 metai - bet kas pa ją galvoje dedasi - sunku pasakyti.

QUOTE(Pookelis @ 2008 01 02, 16:45)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif Labai pritariu šioms mintims ir pati norėjau panašiai parašyti.
Gali būti, kad pas jus vieno amžiaus bėdas keičia kito amžiaus bėdos. Iš pradžių diegliai, dabar gal jau "3 metų krizė" prasidėjo, kai pradeda puti ožiai. Pažįstų mamų, kurių vaikiukai ramiai pradėjo miegoti tik nuo 3 metų. Gal ir jums taip bus. Taip kad sėkmės, kantrybės ir stiprybės.
Šitie 10 patarimų labai gerai pasako, kaip auklėt vaiką http://www.supermama...?showtopic=5594

geri patarimai, bet...
Atsakyti
Man ir sunku su maniškėmis, irgi netaip įsivaizdavau viską. Bet šiaip kartais suprantu, kad ir aš iš tų savo merginų per daug noriu. Nemanau, kad normalu norėti, jog 2 metų vaikas susirinktų išmėtytus daitus. Pradžioj tai gali atrodyt žaidimas, bet vėliau užknisa. O be to kartais tokiose situacijose savo vaikuose įžvelgi save lotuliukas.gif Aš ir nenoriu klausityi ką man kiti sako, na ir niekas nenumiršta, o viskas išaugama, tik sunku susitaikyti su tuo, kad nevisi elgiasi taip kaip nori. Bet šiaip vaikas ir asmenybė, turi savo xarakterį smile.gif
Atsakyti
Uzjauciu visas mamas, kuriu vaikuciai nuolat verkia ar zirzia. Mano sunus, jei nemiegodavo, tai verkdavo iki kol jam suejo 6 men. Mat kankino pilvo diegliai. Bet kai to nezinai, varo i nevilti ir depresija. Vyro sesuo sakydavo, jog jokiu budu negaletu to pakesti. Taip jau susikloste, kad jos vaikas iki puses metu valge ir miegojo, o dabar istisai verkia, nelaimingas, daznai net isterikuoja. Siuo metu ji geria antidepresantus ir nezino ko grieptis.
Atsakyti
Laikykis mamyte. wub.gif

Ir parasyk kaip sekes siomis dienomis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 28 balandžio 2008 - 18:13
Mes neturim tokiu dideliu elgesio problemu. Gal tik atsibosta mergaites savarankiskumas .Neleidzia net prisiliesti , kai reikia rengtis, ar nori kitaip jai padeti. Iskart tada rekimas, klykimas. Siaip nakti ne per seniausiai keldavo po du kartus , nes prasydavo gerti. Dabar ateinu, paaiskinu, kad visi miega , tai lyg ir nustojo reikalauti g.gif
Pazistu viena mama, kurios sunus iki 1.5m. nemiegodavo nei diena , nei nakti ( tik po 15 min.). Bet sios problemos baigesi.Tiesa, anksti keliasi, velai gulasi, darzelyje museika, bet labai protingas, gabus.
Atsakyti
Užjaučiu tas mamytes , kurios turi neramius ir verkiančius vaikučius verysad.gif Net nežinau ką ir patarti, nes manoji nuo gimimo miega naktim, gal kelis kartus ir esu kėlusi, žinoma parodo ooožius ir dar kokius bet tas būna ne dažnai...

Sėkmės auginant 4u.gif
Atsakyti
Kantrybės jums 4u.gif Stenkitės kaip nors iki 3 metų išsilaikyti (Aišku, tie trys metai ne visiems vienodai ateina: vieniems jie ateina ir 2m. , o kitiems ir 4m. reikia sulaukti) Maniškis jau daugmaž pradėjo naktimis miegoti, tik kad l. anksti keliasi. Tai ir ožių sumažėjo - vis tik ir pačiam vaikui reikėjo išsimiegoti.
Labai svarbu režimas, nenuolaidžiavimas ir tų pačių taisyklių laikymasis mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas mamytem,
nors mano sunelis neramus buvo pirma menesi, kol pati maitinau, bet po to nurimo, gaves misinuko. o nustojo naktim keltis valgyt mazdaug nuo ketvirto men. taciau kai sukako metukai, pradejo neramiai naktim miegoti, nepadejo net raminamieji, ( homopatiniai ). keldavaus net nezinau jau kiek kartu, jau neskaiciuodavau. tai sedi, tai stojas, tai dar ko jam noredavos, kad panesiociau. ir tik kai jam suejo 1,5 m persikraustem i kita vieta gyvent, atskirai, nuo mano mociutes. su ja visai i gala nesutariau, nes nuolat reguliavo tiek buiti tiek vaiko prieziura. todel nuolatos namuose tvyrojo itampa. todel nebeiskentem su vyru ir issikraustem ,patikekit vaikas silkinis ir diena ir nati buvo. dziaugiuos iki siol siuo poelgiu drinks_cheers.gif
taciau dabar suneliui jau beveik dveji, ir nzn ar cia tok amziaus periodas, kad nesusisneku, tarytum tycia atvirksciai daro, nei liepiu. buna dienu, kad neklauso juodai, net is nevilties verkiau kelis kart,tai jis kaip ir sukluso, na bet tik tam kartui. karta net su ranka per sedyne jam bumtelejau, bet nestipriai, nepadejo. be to sazine griauzia iki siol.
taciau mano mintis ta, kad vaika auginti tikrai yra laaaabai sunkus darbas. nesvarbu ar ramus ar neramus, vistiek tai reikalauja daug nervu, jegu, atsakomybes ir pasiaukojimo. pasakysiu, mane tiesiog nervina tie, kurie mum su vyru sako :na dabar pats laikas jums jau ir apie antra pagalvot, reik suneliui sesutes ir t.t. palaukit sakau, ar zinot kaip sunku ta viena uzauginti ? isaukleti doru zmogum?
be to musu sunus sunkiai atejo i si pasauli, cezariukas jis. niekaip nepavyko pagimdyti. galiausiai neplanuotai isoperavo, o per ta laika mazylio galvute suspaude gimdos kaklelis, tai atsipeikejus kai pamaciau savo vaika pasakiau savo vyrui :brangusis musu sunus kiausingalvis mirksiukas.gif po kiek laiko normalizavosi galvyte. tai gi linkiu tiek jums visoms, tiek besilaukiancioms ar tik planuojancioms, ir tiek sau daug daug kantrybes ir jegu.
p.s. bet tai nereiskia, kad vaikas - tai vargas, ne. vaikai taip pat suteikia labai daug dziaugsmo ir ramybe sielai. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2008 01 02, 14:20)
Oi kaip as tave suprantu..maniskis nors ir neverkia diena,bet visiskai neklauso-nepadeda nei aiskinimai geruoju kodel to ar to negalima,nei pabarimai unsure.gif Supranta viska ir atrodo specialiai eina ir daro sunybes,ziuredamas i akis ir saipydamasis unsure.gif As per diena taeip pavargstu paskui ji lakstydama,kad laukiu nesulaukiu vakaro,kad jis eis miegot blush2.gif tada kaifuoju nuo ramybes ir dienos miegas dar duoda man laiko atsikvept
O zyzimo,spiegimo priepuoliu irgi buna,kai nesuprasi ko jis nori...viska ima meta,spiria,lauzo ,pleso ir cypia doh.gif tada jauciuosi tokia bloga mama,kad jo nesuprantu verysad.gif nakti keliuosi 5-7 kartus,nes tai atsiseda miegodamas,tai verkt pradeda,tai kur koja ikisa,viena laime,kad pats bent neprabunda unsure.gif
Kas idomiausia,kad prie svetimu jis auksinis berniukas,stovi prie manes prilipes,koja apsikabines ir niekur ne krust...
Myliu labai as savo neklauzada wub.gif bet oi kaip jis moka is kantrybes isvest doh.gif

Skaitau,ir atrodo ,kad apie mano mergaitę rašo.Suprantu ir užjaučiu.Man atrodė,kad mano tokia zizlė.Mūms tai nevisada taip būna,bet kai užeina atrodo,kad neatlaikysiu.Išsvajota,išlaukta,ant rankų išnešiota.Gal kažko per daug,nesuprantu.Sūnus būvo ramybės isikunijimas.Kartais sako:mama,kaip tu gali visą dieną klausyti ir būti su ja.O aš atsakau:jus mano abu vaikai,myliu jūs abu,nesvarbu kokie jus esat.Ji dar maža ir aš tikiu,kad išaugs.Stiprybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2008 01 02, 02:22)
Sveikos.
Visada norejau tureti tris keturis vaikus. Nuo vienuolikos metu jau sugebedavau priziureti pusseseres vaikus. Man nebijodavo palikti vaiku niekas, nes visada susitvarkydavau. Vaikus mylejau labai ir dabar juos myliu, bet kad su savo vaiku nesusitvarkysiu tai negalvojau. Musu vaikas buvo labai laukiamas. Nescia budama neturejau jokiu stresu, darbas buvo lengvas, daug ilsejausi, lankiau nesciuju paskaitas. ruosiausi vaikeliui kaip ir visos mamos. Gime musu sunelis. Pirmas menuo buvo gan lengvas. Sunukas paverkdavo, bet kaip ir visi vaikai verkia. Pati maitinau tai stengdavausi duoti MP kada nori. Bet kuo jis augo tuo ir verkimu buvo daugiau. Galvojom kad pilvukas. Tai as laikiausi spec.dietos penkis menesius. Taip gyd. patare. Sunus vis verke ir verke. Dziaugiuosi kad naktim tik tris, keturis kartus tesikeldavo, o pamaitinus uzmigdavo. Bet diena budavo kosmaras. Neverkdavo tik kai valgydavo ar miegodavo. Lauke vezimelyje nebudavo( tik pirmus tris men). Po to turedavau imti lauk is vezimelio ir nesiotis, nes rekdavo nesavu balsu. O vaikui tai reikia gryno oro tai ir nesiodavau.
Jau net neatsimenu kiek kartu kvieciau greitaja. Sunus pradedavo spiegti ir nebezinodavau ka daryti. Ko mes tik nedarem. Pas visus gyditojus vezem. Nieko nerasdavo. Visi sake turi isaugti. Vieni sake kai sueis keturi menesiai nurimsta vaikai. Kiti, kad po puses metu, kiti sake, kad jau po metu tikrai. dabar sunui du metai ir nera buve ne vienos dienos kad neverktu ir ne vienos ismiegotos nakties.
Zinau kad manes nesupras tos kurios augina ramius vaikus( zinau is patirties). Bet auginti neramu vaika yra labai sunku. As dziaugiuosi kad jis sveikas, kad viskas normaliai, bet kad uzeina jam isterija negalvoji apie tai kad kitiems sunkiau, tada galvoji apie savas bedas.
Paprasciausiai mes su vyru pavargom nuo tevystes. Lankemes ir pas psihologus ir vaistus gerem ir vaikui davem "sedativ". Bet kol duodavom lyg ir gerai. Tik nustodavom ir vel tas pats. Gyditoja stipresniu nenori duot. kaip pazystama nerekomenduoja. Kai jau labai blogai duodam "relanium". Bet jis nera geras vaistas tai nepiknaudziaujam.
Vyras man sako, kad turbut daugiau vaiku nebus. Is tikruju labai pavarge esam. Abu dirbam, vyras pilna diena as puse, tai laiko vaikui lieka daug. Visa laika su juo uzsiimam. Skiriam jam labai daug demesio. Net kiti draugai sako, kad dar nemate kad tiek su vaiku uzsiimtu kas nors. Vaziuojam visur. Susirandam pramogu visokiu. Bandom isijauti ko vaikas nori. Bet kartais atrodo viskas veltui. jam viskas negerai jis zyzia zyzia ir zyzia. Kartais praverkia po valanda ar daugiau nesustodamas. As jau viska isbandziau ir geruoju ir bloguoju, niekas nepadeda. Dabar stengiuosi iseiti i kita kambari kai isterikuoja kazkaip geriau. Stengiuosi buti ir griezta mama, bet ir daug ka jam leidziam, bet kur reikia tai drausminu. Net nezinau kur as suklydau ir ka ne taip padariau.
As tiek demesio jam skiriu, kad save visai esu pamirsusi. Esu visai pasikeitusi. Kai anksciau buvau labai linksmas zmogus dabar visai kitokia. Susigadinau nervus, skrandi (nuo dietos kol maitinau), turiu problemu su nugara nuo nesiojimo vaiko.
Vaiko tai as nekaltinu, ji be galo myliu. Tik ne tokia motinyste isivaizdavau. Rasau toms kurios augina neramius vaikus, kad nebutu vienos issipasakokit.

Puikiai tave suprantu.Nors mano dukrytei dar tik metukai,bet jau tiek praėjau,kad ohoho.Metai šie man ėjo,kaip amžinybė.Pavargau taip opat,kaip ir tu nuo motinystės.Iki pusės metų dukrytė rėkdavo ir dienom ir naktim.Keldavausi naktį kas penkioliką minučių.Po pusmetuko šiek tiek tapo lengviau,bet vistiek...Retai,kad ji būna geros nuotaikos.Net naujoj aplinkoj,jai greit viskas pabosta pradeda zyzti,o paskui ir rėkti.Ir tikrai,kad mus tokias mamas gali tik suprasti mamos,kurių vaikiukai neramūs,tuo jau taip pat įsitikinau savo kailiu.Man buvo duotas kartą patarimas,kad priimti taip,kad ne mano vaikas toks,o,kad aš nespėju su jos tempais r,kad bus gyventi lengviau,bet kai tas žmogus kelis syk kartu pabuvo šalia su mano vaiku,tada jau mačiau,kad šiek tiek suprato,kad aš neperdėtai taip sakau,kad mano dukrytė sunkus vaikas.Aš taip pat ne taip įsivaizdavau motinystę.Viena tik tikimybė,kad,kai bus treji metukai bus lengviau.Bet iki jų dar visi dveji metai doh.gif Ir tai,tik yra tikimybė,kaip ten bus ištikrųju ir kokia dukrytė bus,nežino niekas.
Atsakyti
Stiprybes mamytei 4u.gif Manau buk grieztesne vaikui,nekreipk demesio i jo kaprizus ir tikrai tenkinkit maziau jo noru rolleyes.gif
Atsakyti