Pasirodo, ne visuose darzeliuose vadovaujamasi tokiais principais kaip siame - mama, lauk! Rasant pareiskima iseinant, sio darzelio direktore pabreze, kad nerasite tokio darzelio, kur mamoms leistu pabuti kartu su vaiku. Ant dienu kalbejau su viena pazistama, ju darzelyje pries pradedant vesti vaika tevams buvo pravesta privaloma pamokele su psichologu apie vaiku adaptacija, problemas ir pan. Su vaiku vienas is artimuju PRIVALEJO 2 sav. eiti kartu i darzeli ar pasilikti kuri laika, veliau pasilikimo laika trumpinant. Is esmes daug ir kitu skirtumu minejo, pvz. tai, kad pries pietu miega visiems vaikuciams buvo skaitoma pasaka. Pamaniau, kad kalba apie koki privatu darzeli, pasirodo ne velnio, apie paprasta. Deja, jis kitam mieste. Sakau, gal neverta taip greitai nusivilti visais darzeliais

Esu labai patenkinta esu siuo darzeliu. Siuo metu lankome paruoshiamaja grupe, iki tol aukletojos buvo Genute ir Ilona. Man asmenishkai Genute patiko labiau:) Kalbant bendrai - vaikas beveik nesirgo, o jei ir sirgo darzhelio tikrai kaltinti negalechiau:)
Genute visoms mamytems patinka labiau
Man irgi
Todel kad kiekviena vaika ryte atejus pasitinka, uz rankytes nusiveda i grupe, ar bent jau pasisveikina, pasnekina svelniai. Ir vaikiukas tada noriai pasilieka darzelyje, ir mama ramesne iseina. Juk tiems maziukams dvimeciukams kiekviena diena - naujas issukis, o ypac darzelyje, kur reikia vis is naujo isikovoti savo pozicijas, ir dar viena diena isgyventi be mamos. O aukletoja Ilona visada taip uzsiemus atrodo kazkokiais darbais, kad neturi laiko nei pastebeti, kad kazkas atejo, nei juo labiau pasitikti naujai atejusio vaikucio

Todel kad kiekviena vaika ryte atejus pasitinka, uz rankytes nusiveda i grupe, ar bent jau pasisveikina, pasnekina svelniai. Ir vaikiukas tada noriai pasilieka darzelyje, ir mama ramesne iseina. Juk tiems maziukams dvimeciukams kiekviena diena - naujas issukis, o ypac darzelyje, kur reikia vis is naujo isikovoti savo pozicijas, ir dar viena diena isgyventi be mamos. O aukletoja Ilona visada taip uzsiemus atrodo kazkokiais darbais, kad neturi laiko nei pastebeti, kad kazkas atejo, nei juo labiau pasitikti naujai atejusio vaikucio

QUOTE(ikis @ 2007 05 09, 14:45)

Papildyta:
QUOTE(Gosiuke @ 2007 08 26, 19:48)
Taip ir yra. As irgi apsalus-kai uzsirasinejome, sakeme, kad vaikas bus 1 m. ir 7 men. rugseji, tai - "O, koks didelis, tegul tik ateina". Dabar matyt pririnko pilnas grupes, tai jau issidirbineja, kad tik su mazesniais terliotis nereiketu. Nu ka apie tokius zmones galima pasakyti...
Gerai, kad mes turime alternatyva darzeliui. O kurie neturi! Iki rugpjucio 20 kvarsino galva, jau nei i kita darzeli neuzsirasysi taip velai, nei ka.
Gerai, kad mes turime alternatyva darzeliui. O kurie neturi! Iki rugpjucio 20 kvarsino galva, jau nei i kita darzeli neuzsirasysi taip velai, nei ka.
Kiek zinau, jie atsisake lopselio, ir dabar priima tik nuo 2 m.

Papildyta:
QUOTE(aureja25 @ 2008 04 18, 17:36)

Papildyta:
QUOTE(Shuke @ 2008 09 04, 20:45)
sveikos,
mes irgi varlytes
vakar buvo pirma diena tai mazoji , net nepastebejo kad mamos jai truktu, buvo visa patenkinta.. jau apsidziaugiau...
ale siandien jau i koja kibo, bet neverke nuvedziau i grupe ir palikau.. radau verkiancia
sake grupeje yra berniukas kuris visa laika verkia
tai manoji issigando ir aisku palaike jam kompanija.. labai gaila man jos buvo... bet dar tik dvi dieneles praejo
vakar ji pasieme, tai nieko, siandien jau matyt visa diena buvo
nu bet visu vaika kazkkiek verkia nieko cia nepadarysi, nors sirdi skauda
o i grupe tikrai praso neiti, kad kitiems vaikiukams sirdeliu neskaudetu...
mes irgi varlytes

vakar buvo pirma diena tai mazoji , net nepastebejo kad mamos jai truktu, buvo visa patenkinta.. jau apsidziaugiau...
ale siandien jau i koja kibo, bet neverke nuvedziau i grupe ir palikau.. radau verkiancia

sake grupeje yra berniukas kuris visa laika verkia

vakar ji pasieme, tai nieko, siandien jau matyt visa diena buvo

nu bet visu vaika kazkkiek verkia nieko cia nepadarysi, nors sirdi skauda

o i grupe tikrai praso neiti, kad kitiems vaikiukams sirdeliu neskaudetu...

sveiki,
norejau pasiteirauti mamu kurios veda savo vaika i si darzeli valdorfo grupe.si rudeni esu uzrasiusi vaika i valstybini darzeli,bet pradejau lankyti valdorfo paskaiteles apie vaiku auginima ir man tai labai artima..noreciau leisti vaika i sia darzelio grupe.gal turit kokiu nuomoniu ?patirciu?
norejau pasiteirauti mamu kurios veda savo vaika i si darzeli valdorfo grupe.si rudeni esu uzrasiusi vaika i valstybini darzeli,bet pradejau lankyti valdorfo paskaiteles apie vaiku auginima ir man tai labai artima..noreciau leisti vaika i sia darzelio grupe.gal turit kokiu nuomoniu ?patirciu?
Labukas,
Mes nuo pavasario irgi jau eisime i si darzeli. Tik visai pamirsau paklausti koks sio darzelio darbo laikas ir kitu klausimu.
Gal kas galite atsakyti jei nesunku?
Koks darzelio mokestis?
Koks darbo laikas (kada anskciausiai ir kada veliausiai pasiimti galima) ?
Ar yra kokie bureliai?
Dekoju
IKi
mama
Mes nuo pavasario irgi jau eisime i si darzeli. Tik visai pamirsau paklausti koks sio darzelio darbo laikas ir kitu klausimu.
Koks darzelio mokestis?
Ar yra kokie bureliai?
Dekoju
IKi
mama

QUOTE(Jurgelis @ 2009 03 06, 15:32)
Labukas,
Koks darzelio mokestis?
Ar yra kokie bureliai?
Dekoju
IKi
mama
Koks darzelio mokestis?
Ar yra kokie bureliai?
Dekoju
IKi
mama

mokestis turbūt visuose darželiuose vienodas (juk jį ne pats darželis nustato), apie 170 lt/mėn. Darbo laikas nuo 6.30 iki turbut 18.30. Kažkaip visad iki šešių vaiką pasiimu, tai va nesu tikra, iki kelių vakare privaloma pasiimti. Reiks pažiūrėti ryt

Būrelių yra, tik maniškio nei vienas nedomina.
QUOTE(saintlina @ 2009 03 08, 16:41)
mokestis turbūt visuose darželiuose vienodas (juk jį ne pats darželis nustato), apie 170 lt/mėn. Darbo laikas nuo 6.30 iki turbut 18.30. Kažkaip visad iki šešių vaiką pasiimu, tai va nesu tikra, iki kelių vakare privaloma pasiimti. Reiks pažiūrėti ryt
O anksčiau pasiimti nieks nedraudžia - norit iki pietų miego galit pasiimti, norit po miego pavalgius. Aš savojo anksčiau ir neinu imt, nes jis vistiek namo nenori eiti, kol dar draugų yra.

Aciukas uz atsakyma

man svarbiausia, kad nuo 6.30, nes darbas nuo 7

Labutis mamytės 
aš dar tik būsima, bet jau galvoju apie darželį vaikučiui. Spygliukas yra prie pat mūsų namų, todėl patogiausia būtų ten vesti, tai galvoju prieš kiek laiko reikia užsirašinėti?

aš dar tik būsima, bet jau galvoju apie darželį vaikučiui. Spygliukas yra prie pat mūsų namų, todėl patogiausia būtų ten vesti, tai galvoju prieš kiek laiko reikia užsirašinėti?
As kalbejau su Spygliuku, tai niekas ten nereikalauja is anksto uzsirasineti.
Tiesa, mes jau dideli - nuo 4 metuku eisim
Maziukams gal yra kokios eiles
Gal jau ir veloka...
Na, bet ziuresim, kaip seksis.
Gal zinot, kaip tame darzelyje su vaikiuku ugdymu? Kokios pamokeles? bureliai?
Tiesa, mes jau dideli - nuo 4 metuku eisim

Gal jau ir veloka...

Gal zinot, kaip tame darzelyje su vaikiuku ugdymu? Kokios pamokeles? bureliai?