Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Spygliukas

Lankem si darzeli, varlyciu grupe. Atsiliepimai kuo geriausi thumbup.gif , aukletojos auksines thumbup.gif.Tik zaidimu aikstelej pastebejau issikisusi vini unsure.gif , bet dabar tos aiksteles pakeistos itariu unsure.gif beje tos aukletojos dabar jau nebebus lopselio aukletojos schmoll.gif
Del pratinimo tai jo, atejau ir palikau, atverke 2 val, bet priprato per savaite ir ejo su noru ir valge ir miegojo ir sake kad patinka darzelyje. na bet gal ir nuo vaiko priklauso g.gif
Sekmes visiems
Atsakyti
QUOTE(Gosiuke @ 2008 09 03, 14:19)
Mes pradejome lankyti si darzeli. Manau reikala apsunkina tai, jog bent jau musu grupeje mamos tuoj pat graziai isprasomos iseiti. Mano vaikui tai sukelia dideli stresa, kai ji vos atejusi paima uz rankos ir vedasi, tuo tarpu mama papraso iseiti  unsure.gif Mums toks pratinimo metodas absoliuciai netinkamas, reikalingos bent kelios minutes, kad vaikas atsipalaiduotu. Bandysime deretis...

Tai net atsisveikinti neleidžia blink.gif o kas tapkutes vaikui užmauna? Labai įdomu. O kokioj Jūs grupėj?
Atsakyti
sveikos,
mes irgi varlytes ax.gif
vakar buvo pirma diena tai mazoji , net nepastebejo kad mamos jai truktu, buvo visa patenkinta.. jau apsidziaugiau...
ale siandien jau i koja kibo, bet neverke nuvedziau i grupe ir palikau.. radau verkiancia verysad.gif
sake grupeje yra berniukas kuris visa laika verkia doh.gif tai manoji issigando ir aisku palaike jam kompanija.. labai gaila man jos buvo... bet dar tik dvi dieneles praejo blush2.gif
vakar ji pasieme, tai nieko, siandien jau matyt visa diena buvo g.gif
nu bet visu vaika kazkkiek verkia nieko cia nepadarysi, nors sirdi skauda verysad.gif
o i grupe tikrai praso neiti, kad kitiems vaikiukams sirdeliu neskaudetu...
Atsakyti
QUOTE(Gosiuke @ 2008 09 03, 13:19)
Mes pradejome lankyti si darzeli. Manau reikala apsunkina tai, jog bent jau musu grupeje mamos tuoj pat graziai isprasomos iseiti. Mano vaikui tai sukelia dideli stresa, kai ji vos atejusi paima uz rankos ir vedasi, tuo tarpu mama papraso iseiti  unsure.gif Mums toks pratinimo metodas absoliuciai netinkamas, reikalingos bent kelios minutes, kad vaikas atsipalaiduotu. Bandysime deretis...

Musu grupeje taip pat mamytes graziai isprasomos tuoj pat.Man irgi tai nepatinka schmoll.gif Mano vaikas pakankamai jautraus budo , jam tai didziulis stresas... Nors visa kelia iki darzo vaziuodama jam bandau paaiskinti ,kad vaziuojame i darzeli ,kad tai jo darbas, o as vaziuosiu irgi i darba, o kai jis pazais su vaikais, pabus lauke, pavalgys pietus as iskart atvaziuosiu jo paimti. Vis tikiuosi graziai ir ramiai su juo susitarti,deja, be asaru neapsieinama.
Dar tik savaite kaip lankome, bet sulyg kiekviena diena vis sunkiau darosi issiskirti.Jau net namie pradeda verkti ir sakyti kad nenori vaziuoti i darzeli.
Kai klausiu ar patiko darzelyje, tai jis atsako,kad patinka, bet nepatinka aukletojos. Klausiu kodel, o jis atsako todel kad neleidzia vaziuoti su tavimi biggrin.gif
Bet pacios aukletojos visai neblogos pasirode.
Atsakyti
Man aukletojos irgi neatrodo blogos kaip zmones, tiesiog atbaido ju nelankstumas ir nesugebejimas suvokti, jog ju pratinimo metodai negali tikti visiems vaikams. Stengiamasi kuo greiciau isprasyti mama lauk, neisiklausoma, vaikas praktiskai isplesiamas visas issigandes, o paskui pacios pasimetusios skambina, kad neisejo nuraminti ta vaika ir, kas idomiausia, iskart puola mama kaltinti (zinoma su sypsena), kad ji kazka ne taip dare. Zodziu, pasijutau nubloksta keliais desimtmeciais atgal blink.gif Jokio dialogo su mama, mazdaug - eik, nesimaisyk, mes geriau zinom, kaip cia daryti...
Pavyzdziui, mano vaikui ne naujiena likti be mamos kad ir visa diena, bet jis prisibijo svetimu zmoniu, kol prie ju apsipranta ir kol atsipalaiduoja. O tada jau ir mamos nebereikia. Taigi mums gera pradzia - ne puse, o beveik visas darbas.
Atsakyti
Keik zinau, aukletojos ne tos pacios kur praeitais metais dirbo ar ne?
Bet kuriuo atveju, vistiek turi buti isiklausoma i mama, eikit pas direktore pakalbet.
Atsakyti
nu mums leidzia pabut, bet pati matau kad geriau iseit greiciau.. sian tokia isterija buvo su visais pasivoliojimais sad.gif bet kai isejau gan greit baiges blink.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes! Mes irgi varliukai, pradejome eiti nuo rugsejo pradzios, pavaiksciojome savaitele ir sergame jau antra, nesinori vesti sloguoto i darzeli, kad kiti vaikuciai neuzsikrestu. Kai atejome pirma karta, mano sunutis pasake atia mama ir leido ramiai iseiti, pabuvo iki pietu, kai atejau pasiimti nenorejo net iseiti. O va antra diena nebuvo tokia sekminga, atejo i grupe tas verkiantis berniukas ir maniskis kai pamate kad jis verkia, o dar zaislo jam tas berniukas nedave, pastume ji, tai kai pradejo verkti... sako neisiu i darzeli, ten man nesmagu. g.gif Kitos vaiksciojimo dienos buvo taip pat su asaromis, dabar kai esame namuose, daznai kalbame apie darzeli bet sunutis vis prisimena ta verkianti berniuka..O va aukletoja tai pasirode tokia geriete, rupinasi vaikuciais, kai atejome pirma karta leido mums kartu pabuti, bet tik kad pats sunus pasake atia mama. smile.gif
Atsakyti
o kokios auklėtojas šiemet pas varliukus?
Mūsišksi irgi laaabai sunkiai pratinosi prie darželio, gal sunkiausiai toje grupėje. Bet paskui namo nenorėdavo vakare eiti.
Atsakyti
mamytes sakykit o i grupes neveda akivaizdziai serganciu vaikuciu? unsure.gif ieskom darzelio kur su situo reikalu but grieztai.
Atsakyti
nezinau ar neveda, bet mes nuo lankymo pradzios (rugsejo 3 ar kelintos neatsimenu), jau antra karta sergam verysad.gif si karta ir kostim, girdejau pries gera savaite, kai grupes buvo sujungtos del langu keitimo, kaip kazkoks vaikiukas kosejo istisai doh.gif suprantu, kad ne visada buna galimybiu palikti namie vaikus sergancius, bet aisku tai ir nuo mamu priklauso blush2.gif juk yra ir nedirbanciu tikrai ax.gif
O aukletojos grupeje varliuku ,tai Genute ir Ilona thumbup.gif ir seimininkute Zoja labai gera thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Juodaplaukė @ 2008 10 03, 15:48)
mamytes sakykit o i grupes neveda akivaizdziai serganciu vaikuciu? unsure.gif ieskom darzelio kur su situo reikalu but grieztai.

Veda doh.gif Kaip bebūtų pikta, tikrai būna tokių atvejų. Buvo, kai net su vėjaraupiais kažkurį vaiką vedžiojo. Sakė, kad šiaip bėrimas doh.gif Kol pusė grupės nesusirgo iš paskos. Na, gal šiuo atveju ir nesuprato tėvai, kad čia vėjaraupiai, o ir gydytojų visokių vėplų būna.. Bet būna ir akivaizdžiai kosinčių, sloguojančių vaikučių. Vieni tėvai auklėtojų perspėti, kad mažuliai nesveikuoja, palaiko juos namie, kiti ne. Nežinau, kodėl. Ar darbas neleidžia su sergančiu vaiku sėdėt, ar gydytojos slogos liga nelaiko (girdėjau, kad yra tokių, kurios nedarbingumo pažymėjimus nenoriai duoda doh.gif ). Ir su roto virusu buvo, kad kažkas vaikutį vos kelias dienas namie palaikė ir atvedė. Gal jis ir geriau jautėsi, bet liga vis dar užkrečiama buvo g.gif Aišku, kad vaikai iškrito kaip lapai doh.gif Faktas tas, kad vaikas kaip pradeda spalio mėnesį sirgt, taip ir serga iki balandžio. Vos pasveiksta, tuoj pat atėjus į darželį vėl kažkokia bacila prilimpa.
Visa tai, žinoma, jokiu būdu ne auklėtojų 'nuopelnas', o visų darželių problema.
Atsakyti