Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Spygliukas

QUOTE(dajolu @ 2005 07 14, 14:28)
Danute turtu neuzilgo grizti is atostogu, o Enrika dabar su jais buna. su Danute nelabai teko bendrauti, nes kai pradejom eiti i darzeli ji isejo uz savaites atostogu.

Danutė vyresne. Ji 20 metų ar kiek pradirbus auklėtoja, tai super su vaikais moka bendrauti thumbup.gif Ir papasakoja, ką vaikutis veikė, kaip valgė, kaip jautėsi.
Enrika lėtesne, bet ir geras žmogus. Antradienį atvedžiau savo vaika, o jis kaip skerdžiamas bliauna, tai ji jį paėmė, pasisodino ant kelių, galvą glostė, nu vnzo, vos neapsižliumbiau cry.gif
Bet dabar rytais veda vyras, tai kai negirdžiu verkimo, ne taip širdį skauda verysad.gif
Atsakyti
Saviski pradejau lesti geguzes pabaigoje. Pirmas 3 dienaspalikdavau 3 valandom taip patare aukletoja Danute. Bet kadangi prasidejo paciai sesija tai buvau priversta palikineti iki pietu. Aisku budavo asaru, ypac is ryto. Pietu miego ir sunkiai sekdavosi uzmigti, bet gera aukletoja ir pasupdavo kai reikedavo. Del maisto nebuvo problemu, nes valgus jis musu.

visai dienai pradejau palikineti kai isejo Danute atostogu, tai buvo gal po dvieju savaiciu kai pradejo lankyti darzeli. Enrika patare is pradziu pasiimineti 3 val. po pietu miego, bet po keliu dienu palikdavom jau visai dienai. Kaip Enrika pasake visvien mokat uz visa diena, tai tegu ir buna visa diena, greiciau pripras. ji buvo teisi

mandalina o kodel jus neisi i sita darza? Ar blogu atsiliepimu girdejot?
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2005 07 14, 15:20)
mandalina o kodel jus neisi i sita darza? Ar blogu atsiliepimu girdejot?

ne, ne dėl to. Mums grafikas Spygliuke nelabai priimtinas. Pietų miegas tokiems mažiams 13 val tikrai per vėlu. Neištems mažė. Radau kitą darželį, kuriame migdo 12-tą valandą
Atsakyti
vaikucius veda 11:00 val i lauka, 11:45 pietauja. Ir apie 12 eina pietu miego, miega iki 15 val. Gal kol ten juos suguldo visus, nuprausia po pietu murziukus ir biski po 12:00 buna. Nes mes kai nuejom taip sakant uzsirasyti i Spygliuka, direktore mums pasake darzelio dienotvarke ir kad jos laikytumes namuose, kad vaikui butu patogiau, ir kelis kartus pakartojo kad migdytume pietu miego 12 val. Pavakarius valgo 15:30. Ir tada apie 16:30 - 17:00 val vel eina i lauka.
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 07 15, 08:11)
pala, o kas man sakė, kad pirmą? g.gif Ar tik ne forume apie tai skaičiau.

Aš, aš sakiau, kad apie pirmą. Pradeda vaikučiai pietaut 11.45 - 11.50, valgo ne mažiau kaip pusvalandį. Kai palikdavom iki pietų, tai 12.15 dar rasdavom kartais prie stalo. Tada visus susodina ant puodo, taip ir gaunasi 12.30 - 12.45. Kol visi sumiega būna ir 13.
O šiaip tai visur dienotvarkė vienoda. Kai vaikučiai vyresni, tai ir miegot anksčiau nueina. Aišku, dar ir nuo auklėtojų greitumo priklauso.

QUOTE(dajolu @ 2005 07 15, 10:40)
Buna ten su jais visko. Praeita savaite pasiemiau saviski su ikastu zandu, yra naujokas vienas kuris vis derina kam nors ikasti, bet gerai kad neprakando iki krauju. Tai mano vyras butu visai patrakes. Klausiau Enrikos kaip ten maniskis, ar geras. Tai sako kad geras, bet ka gali zinoti gal ir jis pasimusa. Bet negi sleptu Enrika. Pradzioj tai budavo kad jei nenori tai nieks jo nepalies, rankos neduoda kitam vaikui, stumia nuo saves. Bet sake kad dabar taip nebedaro, norisi tiketi aukletoja  clap.gif

Žinai, gali ir nuslėpti. Papasakosiu iš savo karčios patirties. Šiaip geras žmogus Enrika, tik baili nerealiai. Ji labai lėta, kai daugiau vaikučių, nesusitvarko. Kai mūsų dukrelė per vieną savaitę susitrenkė kaktą, Karina įkando į žandą ir prasiskėlė pakaušį, tai paskutinįjį faktą norėjo Enrika suversti mums. Sako, čia ji namuose apsidraskė. O tas apsidraskymas - 1,5 cm kirstinė žaizda pakaušyje, atseit, mes nepamatėm doh.gif Po šio įvykio mes saviškės nebeleidom į "Spygliuką".

Mamkos, senai čia berašėte. Kaip sekasi "Spygliuke"?

Mes šią savaitę jau pradėjom lankyt "Žibutę". Skirtumas didžiulis. Nenoriu prigirti ankščiau laiko, tfu tfu tfu. Dabar jau turiu su kuo palyginti. "Žibutėj" pagrindinė auklėtoja atostogauja, tai šeimininkėlė praktiškai viena susitvarko: ir sauskelnes pakeičia, ir su vaikais pažaidžia, ir į lauką išveda 2 kartus, ne taip kaip "Spygliuke", vaikas 4 mėnesius grupėj pratūnojo, nes auklėtoja su šeimininkele nesuspėdavo.
Atsakyti
Mazuju varliuku grupeje dabar yra 6 vaikuciai. Aukletoja Laima ir auklyte Jurate yra super thumbup.gif labai fainos, niekuom negaliu skustis nei viena (ir antraja aukletoja lyg Snieguole). Bet sustreikavo musu maziukas. Taip dziaugiausi kad pasilikdamas rytais neverkia, atsikeles vis kartoja lelia-lelia. O dabar be asaru nelieka, net gaila palikti. O viskas del to, kad tie naujokeliai labai jau verkia. Tikiuosi kad greitai apsipras vieni prie kitu ir viskas bus gerai. Net buvo kilusi mintis eiti pas direktore ir prasyti kad pervestu pas didesniuosius mazylius, pas jo senbuvius. Nezinom ka daryti, ar sutiks direktore.

Bet noriu ir pagirti savo maziuka. Jis vienintelis grupeje pats valgo ir pradeda po truputi kalbeti biggrin.gif Saunuoliukas tiesiog!!!

QUOTE(Mamane @ 2005 09 14, 18:41)
nu as supratau, kad vasara buvo sujungtos grupes. gal ir painioju kazka  ax.gif

Mes pradejom lankyti darzeli geguzes pabaigoje, varliuku grupe (paciu maziausiu). O nuo rugsejo pirmosios atsirado daugiau mazgiu, todel varliuku grupe padalino i dvi: 2003 gimimo i Nykstuku, o 2004 i Varliuku. Ir musiskis vienas liko is taip vadinamu darzelio senbuviu Varliuku grupeje, pasikeite aukletojos, visi vaikai nauji atejo, tai ir sustreikavo mano mazius.

Na jei jus planuojate nuo pavasario keliauti i darzeli, turesim garbes susipazinti.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Ir mes prie varliukų prisijungėm smile.gif
Šiandien tik antrą dieną kaip vaikštom į tą darželį. Palieku iki pietų miego, rytoj gal jau ir miegot paliksiu. Žiurėsim kaip rytoj seksis.
Šiaip kol kas esam abidvi labai patenkintos smile.gif
Atsakyti
Mamytes ir teveliai ar girdejote, kad treciadieni t.y. rugsejo 28 d 17:45 val bus darzelio visuotinis susirinkimas? Pasakykit ar verta ten eiti ir apie ka ten kalba?
Atsakyti
Dojalu, ne tai kad verta, bet butina mano nuomone blink.gif
Pradziai suzinai visas bendras taisykles, mokejimus, burelius ir pan. g.gif
O paskui eini i savo vaiku grupes ir su aukletojomis kalbiesi aktualiais klausimais, pvz kas butina grupei, ko truksta, ko pageidautu teveliai, kaip su priemonem, kokios problemos ir pan. 4u.gif
Tiesiog tada vienu kartu viska suzinai ir nusprendi, o ne "kas ka girdejot"? biggrin.gif
Na zodziu, nezinau ar aisiai paaiskinau, tiesiog mano nuomone verta nueiti ir del saves, ir del vaikucio 4u.gif
Atsakyti
Aciu Rimukas uz patarima. Paklausysiu ir sudalyvausiu. O baiki kad nuvarysiu su lelium? Ba greiciausiai nebus kam palikti. O tas bendrasis susirinkimas uztrunka kiek laiko?

Ir dar toks klausimelis, kaip su tom rinkliavom? Kiekvienos grupes teveliai sprendzia ko labiausiai reikia vaikuciams ir pagal tai renka $? Ir jei nepaslaptis po kiek grupese meta, na panasiai, kadangi tu patyrusi du vaikiukai tavo vaiksto i darza. Jei nenori rasyti parasyk man asmeniskai. ACIU!!!

O kaip sekasi tavo vaikiukui? Daug ju grupeje?
Atsakyti
Na zinok nuo pradziu turbut net nesu buvusi, nes man darbas iki 18.15, tai siek tiek atsiprasau is darbo, bet kol atvaziuoju, tai susirinkimo vidurys, tai net tiksliai negaliu pasakyti. Bet man rodos is pradziu buna vaikuciu koncertas, paskui kalba direktore.

O grupese uztrunka ivairiai, priklausomai nuo rupesciu kiekio ir teveliu aktyvumo. Priemones mes pirkdavom bendrai, visa grupe. Tai ten mesdavomes po 20lt, ir dar paskui gaudavom smulkia ataskaita kur ka kiek isleido biggrin.gif Bet jei reiktu kazko kito, tai turbut jau kita suma butu tongue.gif

O musu grupej vaiku gal kokie 8, tiesa sakant net nezinau blush2.gif
Atsakyti

! 
Prasau dar kart - kalbam apie darzeli, apie savo vaikucius kalbekite kaimynuose ir bendramziuose
Atsakyti