Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Spygliukas

Ir as visom keturiom uz nauja kilima ax.gif , bet faktas kaip blynas, kad jeigu jis ir atsiras, tai tikrai ne per diena..o grindys isties saltos..ne visi teveliai buvo nusiave, o tie kurie buvo tai tikrai ilgai neuzsilaike, tad manau nepajuto kokios saltos grindys.. o rudeniop bus matyt dar saltesnes

Naudoti daiktai gal ir nera blogai..bet kai gali juos kokybiskai sutvarkyti (isplauti, isvalyti ir t.t.) suprantu, kad ne visi teveliai turi galimybe duoti pinigu naujam kilimui..ir manau gal ir galima butu pirkti naudota..bet mano galva tik jeigu jis bus kokybiskai isvalytas (ne ezere, kudroj ar kitam vandens telkiny)

Siaip tai gaila, kad nebuvo pakviesti teveliai menesio pradzioje..butu viska aprode, pasake be kokiu daiktu liks grupe ir butume manau susiorganizave.., o dabar laiko 0 ir reikia ieskoti sprendimo asksubomis ir neapgalvojus..

Atsakyti
Taip, dėl to tikrai gaila, manau kad rugpjūčio antroj pusėj jau turėjom gauti kokius tai informacinius laiškus, su info, kur vaikas priimtas, kokioj grupėj, kokia auklėtoja, koks darželio režimas dienos...padaryt susiėjimą daugumos tėvų, kad būtų galima priimt tam tikrus sprendimus tam tikrais klausimais ir normaliai pasiruošt 09 01..Bet ką gi...juk galima ir yahoo grupsus kokius tai turėt ir pan...kur galima privačiai jau apsisvarstyt viską ir t.t.

Mes nebestartuojam 09 01..Vaikui sloga, nosis pasileidus upeliu...reik išsisveikt vaikučiui, tada kolektyve maltis...

Camelia...nenoriu...Per daug veiklos ir taip ant galvos turiu, energijos nebeužtenka viskam, bet ir taip būsiu įkyri mamaša smile.gif
Atsakyti
Violeta, o kas Jusu vaikiukui? Nes mano leliukas irgi apsirgo..itariu, kad is darzelio, nes kai lankemes, tai vienas berniukas ciaudejo praktiskai be paliovos.. pas mus pvz treciadieni atsirado sloga, veliau temperatura, o dabar ir gerkle:( ir t pasekoje aiksu gi neatvyksim pirmadieni:((

Del grupes sudarymo, manau gera mintis..nes tikrai visu tevu matyt neikada nesurinksim vienu metu..o internetu butu paprasciau visiems pasitarti..prabalsuoti ir pan...tik reiketu aiksu savanoriu, kuris bent pradzioje apsiimtu..gal yra norinciu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2014 08 29, 22:54)
..Dėl tvarkos, tai nereik laukt  kad ją kas padarys, jei patys nepadarysime...čia tarybinis mentalitetas, imt ir laukt, kol kažkas ateis, sutvarkys, padarys ir nieko nepaprašys biggrin.gif Taip, ką ir kalbėt, "Spygliukas" apšiuręs, aplinka tvarkoma apgailėtinai, visur trūksta ūkiškumo, gal noro ką keist, iniaciatyvos ir aišku viskas dar atsiremia į finansus...Juk tikrai padarius tėvų talką galima ir tvorą nusidažyst, grafitistus - kaip nors ką nors padailint kūrybiškai ir nemokamai....Bet bet įvertinkit ir daržiuko privalumus: darželis pušyne, visos vaikų tuberkuliozinės sanatorijos yra pušynuose, tai įvertink tą , kad vaikai turi itin sveiką aplinką tuo požiūriu, kad tyras pušyno oras, ir  karštuoju metu laiku pavėsis lauke..Įvertinkim, kad daržiuke yra gaminamas šiltas maistas, yra logopedė, muzikos vedėja, ir t.t. čia yra nemažai, manau, turim ką turim, o tvarkomieji dalykai yra sutvarkomi.  Mano vaikas pvz, pirmąkart lankys daržiuką ir  aš aktyviai žadu dometis ir stengtis dėl gerbūvio pagerinimo cool.gif  Tame tarpe ir finansų pasiskirstymu ir pan. tikrai įdomu kiek surenkama ir gaunama tų 2 proc nuo GPM, kaip jis pasiskirsto ir pan. O dėl aplinkos. nu ką gi, yra kur pasitempt, yra, ir manau kad tuos gpm pingėlius ir reik skirt tiem dalykams, kurie ilgam, o ne trumpam suvartojimui.

Dėl kilimo, tai..vis tiek reik kilimo smile.gif vaikai gi nesėdės ant plikų šaltų grindų šlapiu užpakaliu, nes naivu tikėtis, kad vienu metu visi 18 bus sausi...Tai kilimo reik ir greit, ir jei tikrai neina kaip kitaip nuspręst, tai pirkim greitai dėvėtą, pigų tik didelį ir valykim cheminėj valykoj, vat tada nebus buitinis valymas, bet klausimą reik spręst neatidėliotinai....

rytoj aptarsim tą kiliminį reikalą biggrin.gif
taip netgi jai patys valytume chemiškai valykloje mums gaunasi pigiau nei pirkti naują.

aš pasidomėsiu kaip ten su tuo kilimu, kaip sakiau atiduoda už 80 lt. o valymas tokio dydžio gali kainuoti 100 lt. tai 180 lt. vis viena ne 400 lt. na bet sakau bus matyt rytoj gal kas aiškiau.
nors tas pinigų surinkimas irgi bus jaučiu sudėtingas dalykas.
Atsakyti
Skaitau kai kurių mamyčių komentarus apie darželį ir baisu daros... liaudiškai pasakius nepatinka, galit leisti į privačius ar kitus.... mes lankome ne vienus metus ir tikrai daugiau teigiamų dalykų nei neigiamų yra... kiek paklausai iš aplinkinius darželius lankančių tėvų, tai vienas iš nedaugelio darželių, į kurį nereikia nešti miltelių, buitinės chemijos ir nuolat duoti pinigų. Viskas priklauso nuo tėvų požiūrio, jei visi tėvai norės tvarkyti ir kurti vaikui palankią aplinką tai darželis bus dar gražesnis ir nereikės taip negražiai kalbėti.
Aplinka tvarkoma labai gerai, praktiškai kiekvieną dieną sutinkam šluojančius ar grėbiančius žmones.
Dėl vartų uždarymo, ne karto buvo susirinkimuose sakoma, kad tėveliai nevažiuotų į kiemą, būtų uždėta spyna, bet kurgi, vis atsiranda kokių tinginių, kurie prieštarauja, aiškindami, jog per lietų nori privažiuoti prie pat durų... tai kaip pakabinti spyną??gal kiekvienam ratuotui raktą nuo spynos duoti,kad atsirakintų kiekvieną kartą...
Auklėtojos nuostabios, bendraujančios ir visada pasirengusios padėti.
Siūlyčiau pradedantiems tėveliams pirma palankyti darželį ir susidaryti nuomonę patiems, o ne spręsti, atsižvelgiant į kitų požiūrį
Atsakyti
Man tai irgi visai patinka šis daržiukas. Ypač, kai pakliūna geros auklėtojos. Kol kas nesiskundžiu. Ir šeimininkėlės fainos. Dukrytė pasišokinėdama eina. O sūneliui šiandien buvo 1 diena. Ir visai neblogai sakyčiau. Net gal labai gerai. Pabuvom kartu su juo, po to palikom 1,5 val. ir grizus tik padejau pavalgyti ir iškeliavom namo. Kažkiek akė liūdėjo, bet tikrai ne per daug.
Kilimo reikals nukeltas iki susirinkimo pirmo (lyg šią savaitę).

Man tik nepatinka, kad kieme labai skurdu ir nėra ką vaikučiams veikti. Aikštelių niekas neatnaujina. O ką jau kalbėti apie naujų kokių supynių ar karstyklių įrengimą ar pan. doh.gif
Tiesa kieme nudžiugau pamačius naujas karstykles dar kvepiančias medžiu... bet pasirodo tai vienos grupės teveliai patys pastatė irpirko ir gamino ir supynes pakabino. Taip kad ta grupė ten ir bus. O kitiems kaip visada - tuštuma. Mūsų naujoj aikštutėj net atsisėsti suoliuko nėra. smėlio dėžė sulūžus. ... nežinau negi iš tų 32 proc. neimanoma nors po 1 aikštutę atnaujinti? ar prašys savivaldybės ar pan. ?
kas kad jau pernai nupirkau supynes ir daviau grupei, galvoju nors tures ka lauke veikti. Kad jų pasirodo nėra kur kabinti. doh.gif o direktorės kai paprašiau kad kokius kablius suvirintų, ant tų skalbinių džiovimo strypų, kur stovi nuo sovietinių laikų, tai sakė, kad staliaus nebuvo visą vasarą, o jei ir būtų ji s neturi suvirinimo aparato, o jei ir turėtų, tau dar ir kablių nežino iš kur gauti doh.gif vien žo - be šansų, kad kas pasikeistų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 01 rugsėjo 2014 - 22:55
Mano dukryte eina i Giliuku grupe, vardas Igne. Gyvenam salia. Keista skaityti komentarus, vis burbejimai ir burbejimai. Niekas kitas nesutvarkys grupiu ir nepastatys nauju supyniu, reikia patiems rupintis savo vaiku gerove.
Atsakyti
QUOTE(ZyGa @ 2014 09 02, 00:07)
Mano dukryte eina i Giliuku grupe, vardas Igne. Gyvenam salia. Keista skaityti komentarus, vis burbejimai ir burbejimai. Niekas kitas nesutvarkys grupiu ir nepastatys nauju supyniu, reikia patiems rupintis savo vaiku gerove.

Sveikute mes kaip ir Jus is Giliuku grupes smile.gif kaip praejo pirmoji diena?
Atsakyti
QUOTE(ZyGa @ 2014 09 02, 00:07)

Labas ir mes is Giliuku. Vytautas musu 4u.gif
Neturiu kuo skustis. Gal neramina, kad prausykloj salta (man baisia paciai patinka, kai vonios patalpoj labai silta), bet kiek girdejau ziema puodukus i miegamaji padeda jei salta ten buna. Aisku gaila, kad per tiek metu apart plastikiniu langu daugiau nelabai ir pazenge darzelis, bet tevai tikrai irgi turi rupintis savo vaiku gerove. Tikiuosi per susirinkima dar sugalvos teveliai su aukletojom priesaky ko dar truksta ar kaip dar galetumem pradziuginti mazuosius. Del finansu, tai manau pas visus padetis skirtinga ir jei kazkuri seima negales mesti i bendra katinla ar gales maziau, tai nieko ir neatsitiks blogo, uzmes tie, kurie gali daugiau. Anokia cia beda...labiau mylekim zmones vienas kita ir ziurekim i bendravima, elgesi su vaikais, uzsiemimus ir maziau skuskimes, imkimes iniciatyvos thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Lietuva @ 2014 09 01, 23:51)
Man tai irgi visai patinka šis daržiukas. Ypač, kai pakliūna geros auklėtojos. Kol kas nesiskundžiu. Ir šeimininkėlės fainos. Dukrytė pasišokinėdama eina. O sūneliui šiandien buvo 1 diena. Ir visai neblogai sakyčiau. Net gal labai gerai. Pabuvom kartu su juo, po to palikom 1,5 val. ir grizus tik padejau pavalgyti ir iškeliavom namo. Kažkiek akė liūdėjo, bet tikrai ne per daug.
Kilimo reikals nukeltas iki susirinkimo pirmo (lyg šią savaitę).

Man tik nepatinka, kad kieme labai skurdu ir nėra ką vaikučiams veikti. Aikštelių niekas neatnaujina. O ką jau kalbėti apie naujų kokių supynių ar karstyklių įrengimą ar pan. doh.gif

Siandien kol laukem savo vaiko (pietus valge) apejom pora ratu apie darzeli ir kaip tik su vyru pakalbejau, kad kiti tevai skundziasi jog vaikams nera ka veikt lauke, tai jis manim nepatikejo smile.gif Vaikai taip duodas!!! Laksto, lipa, ciuozia, smeli kasa. O tu karstykliu ten ne viena ir ne dvi. Visos grupeles kiek matem (panasu, kad kiekviena grupe turi savo vieta lauke) buvo judesy ir vaikai su smagiai iraudusiais zandais, o visas laukas uze kaip avilys smile.gif Jie turi veiklos, o tai, kad laukas neatrodo, kaip Akrpolio zaidimu kambarys, tik i nauda, nes tai skatina vaiku vaizduote ir kuryba. 4u.gif Aisku jei teveliai sugalvoja kazka dar smagiau, tai mes tikrai palaikom ir prisidedam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mama Liuba @ 2014 08 30, 13:54)
Violeta, o kas Jusu vaikiukui? Nes mano leliukas irgi apsirgo..itariu, kad is darzelio, nes kai lankemes, tai vienas berniukas ciaudejo praktiskai be paliovos.. pas mus pvz treciadieni atsirado sloga, veliau temperatura, o dabar ir gerkle:(

..Sloga...stipri sloga, nosis tekėjo/tebeteka upeliu, o mes dar tokie, kad kiekviena slogelė leidžiasi giliau ir vaikas ima kosėt. Tai gydomes ir naudojamės močiutės priežiūra...aišku, vėl negerai gaunasi viskas, bet ką darysi...Linkim kuo greičiau pasveikti. 4u.gif o šiap dėl ligų būtų gerai, kad neleistų darželis tokių vaikų į grupę, nes kas gi gaunasi...krūvos sergančių, vien dėl kažkieno neatsakingpo sprendimo atvest sergantį vaiką į darželį.

QUOTE(Lietuva @ 2014 09 01, 22:51)

o direktorės kai paprašiau kad kokius kablius suvirintų, ant tų skalbinių džiovimo strypų, kur stovi nuo sovietinių laikų, tai sakė, kad staliaus nebuvo visą vasarą, o jei ir būtų ji s neturi suvirinimo aparato, o jei ir turėtų, tau dar ir kablių nežino iš kur gauti doh.gif  vien žo - be šansų, kad kas pasikeistų.

Man irgi nepatinka tai, visiškai nepatinka.................lopšelinukų aikštelė vien skurdas, bet ką daryt? Vėl mest pinigus kokiam atrakcionui.

aiiii....ji ir manęs klausiė, o kaip tuos vartus "užrakint" kad visi galėtų įeit..sakiau, privirintos dvi ąsos ir kabliukas, kas ateina/išeina gali atsidaryt/užsidaryt. Šalia to dar spyna ne darbo laiku. ..Bet kaip sakoma "Šuriko nuotykiuose", kam tamstai pinigai, jei jūs be fantazijos...čia labai tinka apie administraciją kalbant. Kai yr noras, viskas atsiranda ir pasidaro. Negi per skelbimus, alio reklamą negalima rast suvirinojo su svarke tiek metų? cool.gif Per 40 m nebuvo tėtuko tokio? ar pažįstamo ar dar ko? sakau, kai nėr fantazijos ir pinigai nepadeda tada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 02 rugsėjo 2014 - 22:15
QUOTE(Innamoratta @ 2014 09 02, 14:46)
Labas ir mes is Giliuku. Vytautas musu  4u.gif
Neturiu kuo skustis. Gal neramina, kad prausykloj salta (man baisia paciai patinka, kai vonios patalpoj labai silta), bet kiek girdejau ziema puodukus i miegamaji padeda jei salta ten buna. Aisku gaila, kad per tiek metu apart plastikiniu langu daugiau nelabai ir pazenge darzelis, bet tevai tikrai irgi turi rupintis savo vaiku gerove. Tikiuosi per susirinkima dar sugalvos teveliai su aukletojom priesaky ko dar truksta ar kaip dar galetumem pradziuginti mazuosius. Del finansu, tai manau pas visus padetis skirtinga ir jei kazkuri seima negales mesti i bendra katinla ar gales maziau, tai nieko ir neatsitiks blogo, uzmes tie, kurie gali daugiau. Anokia cia beda...labiau mylekim zmones vienas kita ir ziurekim i bendravima, elgesi su vaikais, uzsiemimus ir maziau skuskimes, imkimes iniciatyvos   thumbup.gif
Papildyta:
Siandien kol laukem savo vaiko (pietus valge) apejom pora ratu apie darzeli ir kaip tik su vyru pakalbejau, kad kiti tevai skundziasi jog vaikams nera ka veikt lauke, tai jis manim nepatikejo smile.gif Vaikai taip duodas!!! Laksto, lipa, ciuozia, smeli kasa. O tu karstykliu ten ne viena ir ne dvi. Visos grupeles kiek matem (panasu, kad kiekviena grupe turi savo vieta lauke) buvo judesy ir vaikai su smagiai iraudusiais zandais, o visas laukas uze kaip avilys smile.gif Jie turi veiklos, o tai, kad laukas neatrodo, kaip Akrpolio zaidimu kambarys, tik i nauda, nes tai skatina vaiku vaizduote ir kuryba.  4u.gif Aisku jei teveliai sugalvoja kazka dar smagiau, tai mes tikrai palaikom ir prisidedam  thumbup.gif

tai kas tiem vaikam belieka, kaip tik lakstyti ir gaudyti vienas kitą (ir tai nėra kur) nes bent jau mūsų aikštelėj visai nieko nėra[B]: doh.gif
* supynių nėra,
* kabliai supuvę - negalima kabinti kad ir atneštume supynes
* smėlio dėžė sulūžus
* nėra net suoliuko kur prisėsti vaikučiams pasilsėjimui (auklėtojos nešasi kėdes ant kurių telpa tik vaikučių daikteliai)
* tokios kopėčios pakabintos ir tos užkeltos, ant jų neleidžia suptis, nes mūsų aikštelėje sukištos dvi grupės (apie 20 vaikų) todėl tos kopėčios užkeltos, kad niekas nesikarstytų nesisuptų ant jų, nes vaikai tiesiog susigrūdę už tai gali sužeisti vieni kitus.
stovi tik vienintelė sovietinė nesąmoninga ale "raketa-bokštelis" laipiojimui ir čiuožynė supelijus ir sus supuvusiais rastais ant kurių neleidžia kabinti net supynių, nes nesaugu.

Galit ką norit sakyt - kad tėvams reikia mestis ant visko, bet aš su tuo nesutinku. Esu linkusi daug kam mestis ir daug esu pati nupirkus ir davus darželiui (nes matau kokia skurduma yra), bet ne viską turi daryti tėvai. Yra kažkokios ribos, kur atsakingas pats darželis už inventorių bent jau lauko.
Tikrai yra labai neefektyvus darželio valdymas, nevieklumas, nemokėjimas ieškoti finansų, rėmėjų ir pan.
Yra atėjau, atsėdėjau darbo dieną ir namo. Čia aš apie vadovą aišku.

pati dirbu biudžetinėj šveitimo įstaigoje ir ojoj kiek matau vadovas deda pastangų, kad rasti lėšų, sponsorių visokiems remontams, įstaigos kitiems darbams. Nes ką duoda savivaldybė, tai tik algoms. O iš 2 proc. irgi įmanoma kažką pasidaryti, bet aišku ne viską.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 03 rugsėjo 2014 - 19:15
....Sutinku su tuo kas pasakyta aukščiau visu 100 procentu...
Atsakyti