Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Spygliukas

Kaip supratau antradieni bendras viso darzelio susirinkimas, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(ksem @ 2014 09 06, 22:37)

manau kad ne visų - kur ten sutilptų tiek.
Atsakyti
...Tai pala.."skruzdėliukų" susirinkimas gi poimadienį, 17 val. Kitų grupių, antradienį. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2014 09 07, 09:02)
...Tai pala.."skruzdėliukų" susirinkimas gi poimadienį, 17 val. Kitų grupių, antradienį.  g.gif

dar giliuku grupe irgi 1dieni
Atsakyti
QUOTE(ksem @ 2014 09 06, 21:37)

Ar ne trečiadienį bendras susirinkimas salėje?
Atsakyti
Sveiki smile.gif Mano sunelis lanko Geniuku grupe,esame visiskai patenkinti siuo darzeliu,gal net ir dziaugiuosi ,kad negavome darziuko salia namu.. blush2.gif Maitinimas gana normalus,aisku galetu darzoviu ir vaisiu buti daugiau,bet manau,juk galima ir patiem susitarus kazka atsinesti smile.gif del aikstutes,visikai pritariu,kad reikia jas atnaujinti,bet mes matome,kad valdziai dzin kaip kas ten yra,svarbu yra..... tikrai tie laikai atejo,kada jau tavo vaiku taip nesirupins kaip pats tu..be to juk smagu kazka organizoutis ir lipdyti,ta aikstute kartu 4u.gif o aukletojos pakliuvo nuostabios ir seimininkute gera smile.gif zodziu man viskas patinka,isskyrus aikstutes smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kaip besiseka adaptacija "skruzdėliukams", kaip mamos, elgiatės, ar pabūnat kartu, kiek laiko ir pan. Ryt ir mes pagaliau pradėsim lankyt, galvoju kaip čia geriausia prisipratinti vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 10 rugsėjo 2014 - 17:09
QUOTE(Violeta* @ 2014 09 10, 18:57)
Kaip besiseka adaptacija "skruzdėliukams", kaip  mamos, elgiatės, ar pabūnat kartu, kiek laiko ir pan. Ryt ir mes pagaliau pradėsim lankyt, galvoju kaip čia geriausia prisipratinti vaiką.

Geriausia kuo trumpesnis atsiskyrimo momentas. Jei jau paliekate ten kokiai val. ar dviem. Nuvedei palikai ir pro duris staigiai, be jokių bučinukų ir pan.
Bet tai ne 1 dieną. O 2-ą-3-čią.
Duos visas instrukcijas auklėtoja. Ji geriausiai mato kaip sekasi sutarti su kiekvienu vaikučiu.

maniškis dar slogą gydosi. Tai dar nevedu.
Atsakyti
Buvom su vaikučiu, buvo ir dar viena mamytė...Nuvažiavom gan vėlai, pabuvom iki pietų meto...pietų miegui parsivedžiau namo...Neblogai lyg viskas, bet bet bet...Kiemo epizodai: vaikų daug, dvi gupės lopšelinukų išvestos..tos kitos grupės žiūrinčių žmonių dvi, mūsiškės gr - viena...Ir vaikai visur..buvo momentas kai mano nubėgo kažkur toliau, auklėtoja vijos visus vaikus palikus...Nu žodžiu...arba nuo tos laipynės,,..sulipa čiuožt du trys...kas per vidurį sėdi, tas sėdi, tie vaikai iš šonų - labai realus pavojus nukrist ir iš 1 m aukščio...Reik ten kokių turėklų ar laikiklių kokių...ir aišku pardažymo...Ta mamytė, su kuria buvom, prasitarė, kad lyg direktorė išskirs dažų, tai matysime kas bus...Realiai kalbėjau su auklėtoja ką mano apie kokius dar elementarius atrakcionėlius, kuriuos vėliau būtų galima persinešt...Ji kažkodėl prieš...Nustebau, nes gi vaikai labiau užimti būtų vienam plote, tai mažiau rizikų kad kiti bėgs kur ta kitos grupės karstyklė, nes gi trauka vaikams ten...o šiaip...mąstau ar neverta susimetus tikrai pradėt ruoš savo naujos aikštelės, nes pastačius kokią vieną gi kitais metais galima prašyt dar vienos iš tų 2 proc...taip ir pasidarytume...yr ten dar gražios vietos ant kalniuko pačiam pušyne, vieta gera saugi, toli nuo visokių vartų , mašinų, degalų kvapų ir pan. o kitas reikalas, matėm grupėj vėl sergančių vaikučių. Du. Moralizuot nebesinori, bet ..nieko keista, kad negalvojama apie svetimus vakus, bet kad negalvojama apie savo tai ką ir besakyt.
Atsakyti
pamastymai dėl sergančių vaikų:

būsiu kiek nepopuliari, gal apmėtyta pomidorais, bet pasakysiu kitokia nuomonę.

Kai vedžiau savo pirmą vaiką į darželį taip pat labai putojausi dėl vedamų sergančių vaikų. Bet po to susitaikiau su tuo, nes įsivaizduokit situaciją:
Šeima - abu tėvai dirbantys, bet gaunantys nedidelius atlyginimus. Vaikas suserga sloga. Tėvai neturi prabangos imti vaiko priežiūrą ligos atveju, nes įmonės vadovui tai nepriimtina (o sutikit dar daugelyje įmonių yra toks požiūris), gali būti, kad net užsimenama, kad tokių darbuotojų, kurie pasirodo darbe tik dvi savaites per mėnesį nelabai reikia tokiai įmonei. O žmogui svarbios jo gaunamos kuklios pajamos, nes jų vos užtenka pramaitinti šeima ir jei bent vienas šeimos narys netektų pajamų - būtų labai liūdna, nes tokia šeima santaupų juodai dienai neturi. Ir tada renkiesi - ar imti nedarbingumą kai vaikui TIK sloga ar pataupyt tą galimybę paimti nedarbingumą kai vaikui kas rimčiau nutinka.
Gerai, kai yra seneliai (kaip mano atvėju), kai gali pasisamdyti auklę ligos atveju (ką daro daugelis mano bendradarbių). Bet ką daryti tokioms šeimoms, kurias aprašiau? O juk būna ir vienišų mamų ir įvairiausiu situacijų. Nemanau, kad daugelis piktybiškai veda tuos sloguotus vaikus (aišku yra ir tokių, kurios sėdi namie su mažesniu vaiku ir veda vyresnėlį serganti, kad per daug darbo jai nebūtų arba, kad mažiaus neužkėstų - tai tokių visai nepateisinu), bet situacijų visokių būna. Kai prieš tave pasirinkimas ar finansinis stabilumas ar galimai užkrėsi kitą vaiką sloga, manau visiems labai aiškus pasirinkimas. Visi žmonės egoistai.
Tad kažkaip apsiraminau aš šiuo požiūriu, manau aukletojos irgi. Man svarbu, kad grupėje nebūtų vaiko su temperatūra bei vemiančio ar viduriuojančio.
Be to, jei dažnai vaikas serga darželyje, sakyčiau pasižiūrėti kaip jis jaučiasi tenais, visų vaikų imunitetas krenta išgyvenant stresą. Ir tai kad vaikas neverkia darželyje dar nereiškia, kad jam ten gerai ir jis nejaučia ten būdamas įtampos.

Atsakyti
..O dabar kitoks požiūris...Kodėl vienų šeimų problemos turi virst kitų šeimų problemomis? Nu aš suprantu, kad kažkas neturi kur padėt vaiko. Bet jei vaiką turi, tai tavo atsakomybe, nepaversk to kitų žmonių atsakomybe. Nes nu kaip nesijaust pktiems kitiems tėvams, kurių vaikai irgi gali tada imt ir apsikrėst, ir tada jau jie turės spręst kls, kur dėt savo sergantį vaiką. Dar vienas aspketas, ne visiems sloga yra lengva liga, yra vaikų kuriems sloga komplikuojasi ausų uždegimais, leidžiasi gilyn į brochus ir pavirsta bronchitu ar dar kokia sunkesne liga. Tai kodėl tada tokio vaiko tėvas turi taikstytis, kad yra grupėj ligos šaltinis? yra ir alergiškų vaikų, kuriems ir vaistai nevisi tinka ir galimi vartoti. Ir higienos aspektas - kai grupėj daug vaikų, snargliai tikrai nėr pašluostomi, ir keliauja nuo rankų ant rankų...ir kas jei auklėtoja sirgs, ir tt. Nu galų gale nesuprantu...yr galu gale nedarbingumo draudimai, va vaiką draudžiau sveikatos draudimu, buvo galima apsidraust nuo nedarbingumo, kad atgaut prarastas pajamas. o apie "rimtesnius" susirgimus daržiuke man nė kalbėt nesinori, nes kaip suprantu čia diskusija yr apie tai sloga yra liga ar ne liga. Vienareikšmiškai liga, kuria sergantis vaikas imlesnis kitoms infekcijoms nepriklausomai nuo to apkrės kitus ar neapkrės. o aš šiuo atžvilgiu irgi egoistė, yr viešasis interesas, kad grupėj nebūtų sergančų vaikų, yr higienos norma, darželio taisyklės, yr darželio auklėtojos, medikė, tebūna malonios sužiūrėt tokius dalykus.

vėlgi asmenis požiūris ir nuomonė, niekam neprimetu asmeniškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 12 rugsėjo 2014 - 10:20
Violeta, jūsų požiūris yra visiškai suprantamas ir priimtinas. Tiesiog norėjau parodyti kitą varpines pusę.

Sakau, tik kad tai kova su vėjo malūnais. Vargu ar ką pasieksit, tiesiog ilgainiui susitaikysit su tuo, o jei ne, tiesiog atsiimsit vaiką iš darželio. Bus kaip visada - visi tėvai palinksės per susitikimą, kad jo, jo, nevesim nesveikų vaikų, o po mėnesio vistiek tokių sutiksite grupėje. Ir prieš tai mano postas bus jums atsakymas, kodėl taip vyksta.

Aš irgi su pirmu vaiku buvau aršiai nusiteikus prieš sergančius vaikus grupėje, bet kas iš to... Galiu papasakoti daug būdų kaip vaikus atvesti sergančius, kad niekas nepastebėtų arba dabar populiaru sakyti, kad vaikui alerginė sloga ir pan. Nesužiūrės niekas to, nebent pati visą dieną grupėje praleistumėte.
Galiausiai supratau, kad mano vaikų sveikata yra mano pačios reikalas, o ne visos grupės interesuose. Teliko susitaikyti... Tik guodžia tai, kad su metais vaikai mažiau serga wink.gif

Man tik įdomu, ką pati darytumėt jei patektumėt į mano aprašytos situacijos žmogaus vietą? Spėju, kad keistumėt požiūrį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dabej: 12 rugsėjo 2014 - 13:12