Paimi vakarykscia sriuba, geriau, kad butu like daugiau skyscio. Pakepini ant keptuves lasinuku su svoguneliu, pasildai sriubyte, sudedi lasinukus ir dar truputi pakaitini. (arba jei keptuve gili, galima sriuba supilti ant lasiniu ir patusinti). Kepi lietinius be jokio idaro. Tada susisuki lietinius ir dazai i kopustus. Bet as geriau megstu kasti lietini ir dazinio psisemti su saukstu. Jei dazinys tirstas galima deti kaip idara i lietinius irgi skanu.
Na zinoma čia kiekvieno skonio reikalas, bet galima virti virtinius is miltu su raugintu kopustu idaru.Zinoma pries tai kpustus su prieskoniais reikia patroskinti, aisku galima kas megsta riebiau koki lasinuka ipjaustyt ir idaryt virtinius.Man tai nerealiai skanu. (Šiaip skaniausiai kai kopustai nera per daug rugstus
)

QUOTE(mingrida @ 2008 01 10, 10:00)
Aš gaminu šonkauliukus su raugintais kopūstais.
Kiaulienos šonkauliukus apkepinu aliejuje ir sudedu į puodą. Prieš tai kartais palaikau apibarsčiusi pora skiltelių smulkinto česnako ir pipirais. Jei ne, vis tiek dedu pora skiltelių smulkinto česnako, kurį pakepinu kartu su šonkauliukais.
Ant šonkauliukų dedu raugintus kopūstus, užpilu vandens, kad apsemtų šonkauliukus, ir troškinu.
Prieš baigiant troškinti įpilu truputį pomidorų padažo, kokius 4 šaukštus.
Atskirai išverdu bulvių.
Man pačiai labai skanu, o ir vyras labai mėgsta
Papildyta:
Beje, gal kuri gaminate pyragėlius su raugintais kopūstais? Atrodo, kad kažkur mačiau kažką tokio, tik dabar neberandu, kur
Kiaulienos šonkauliukus apkepinu aliejuje ir sudedu į puodą. Prieš tai kartais palaikau apibarsčiusi pora skiltelių smulkinto česnako ir pipirais. Jei ne, vis tiek dedu pora skiltelių smulkinto česnako, kurį pakepinu kartu su šonkauliukais.
Ant šonkauliukų dedu raugintus kopūstus, užpilu vandens, kad apsemtų šonkauliukus, ir troškinu.
Prieš baigiant troškinti įpilu truputį pomidorų padažo, kokius 4 šaukštus.
Atskirai išverdu bulvių.
Man pačiai labai skanu, o ir vyras labai mėgsta

Papildyta:
Beje, gal kuri gaminate pyragėlius su raugintais kopūstais? Atrodo, kad kažkur mačiau kažką tokio, tik dabar neberandu, kur

Kazkur buvau skaicius toki recepta,tai visus puslapius issniukstinejau prie sonkauliuku,o visai atsitiktinai radau prie raugintu kopustu.Labai skaniai turetu gautis sonkauliukai su raugintais kopustai,reiks pabandyti

O AS KOPUSTUS KEPU SU VISTA ORKAITEI ,ANT BLEKUTES DUGNO PRIDEDU ZALIU KOPUSTU ANT VIRSAUS VISTA IR SKANU IR PAPRASTAI KARTU SU GARNIRU GAUNASI.TIK AISKU RAUGINTU KOPUSTU.
Ar nesinori jums atgaivinti sia tema. Ruduo juk. Kopustu raugimo metas prasideda
QUOTE(Girinukė @ 2008 09 17, 16:11)
Ar nesinori jums atgaivinti sia tema. Ruduo juk. Kopustu raugimo metas prasideda
zemaitiskus blinus galima daryti su raugintais kopustais, tik pirma reike petelnej juos patroskinti su lasinukais ir svogunu,
Mes daug suvalgom raugintų kopūstų - ir sriubos ir troškinu tai su dešrelėmis rūkytomis ar šonkauliukais
ir pieniškos dešrelės tinka.
Svogūnus pakepinu aliejuje ir su raugintais kopūstais - paprasta ale skanu.

Svogūnus pakepinu aliejuje ir su raugintais kopūstais - paprasta ale skanu.
gal kas zinot misrainyte su raug kopustais ir burokeliais? ten lyg dar pupeliu buvo... Burokelis virtas, ar ir pamarinuotas turi but? jei kas zinot, tai smulkiai aprasykit

Mano mama tai dėdavo vitus burokėlius, raugintus kopūstus, virtos pupelės ir virtos bulvės, viską sumaišydavo su aliejum. ČIa jau per Kūčias visada būdavo
QUOTE(ingakyca @ 2008 01 03, 23:24)




QUOTE(triušė @ 2008 12 08, 01:02)
Ir as esu valgiusi "rusiskas" bandeles su raugintu kopustu idaru... Na nezmoniskai skanu

