Labai skanu issitroskinti raugintu kopustu ir valgyti su keptuveje (ar orkaiteje) keptu upetakiu ar kita riebia zuvimi.
Kopustus troskinu taip: 1 kg raugintu kopustu (skaniu), 3 morkos, 1-2 svogunai, 250 g pievagrybiu. Morku, sviogunu ir pievagrybiu galima ir daugiau, cia nuo skonio priklauso, man patinka kai ju daug, vos ne tiek pat kaip kopustu.
Svogunus supjaustau pusziedziais, apkepu aliejuje, tada apkepu morkas, supjaustytas juostelemis.
Pievagrybius isvalau ir perpjaunu pusiau (didelius, mazu isvis nepjaustau), ju nekepu. Viska sumetu i puoda su kopustais. kokiu pora stikliniu vandens ipilu, pipiru imetu. Ir kai uzverda troskinu 1.5-2 valandas. Kuo ilgiau troskini, tuo jie skanesni (bent man). kai lieka koks pusvalandis iki troskinimosi pabaigos i metu lauro lapeli, paragauju ar netruksta druskos ar kitu prieskoniu.
Galima ipjaustyti desreliu ir mesos ir troskinti kartu su kopustais.
Bet jeigu valgysit upetakiu mesos zinoma nereikia

salia dar issiverdam bulvyciu ar bulviu koses pasidarom.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2012 01 03, 20:50)
gal truputi ne itema, a bet as raugintais kopustais su visu skysciu kimsau naijiems metams suprieskuoniuota anti, gavosi puikiai
Kimsta antis ar zasis ir super! Tik reikia neperkimsti, t.y. palikti vietos jiems troskintis. O kai anties ar zasies riebaliukuose kopustai issitroskina, niam niam