Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie įvaikinimą? 2 dalis

Turiu aš tą kramtymo žaisliuką tik kad pirštukas skanesnis nei tas žaqiassliukas. Tetis net pats bandė parodyti kaip tai daroma bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Tai juokas ima iki šiol Vaizdelis geras buvo
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 02 10, 23:27)
Turiu aš tą kramtymo žaisliuką tik kad pirštukas skanesnis nei tas žaqiassliukas. Tetis net pats bandė parodyti kaip tai daroma bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif Tai juokas ima iki šiol Vaizdelis geras buvo

Gerai ir pirstukas. Jai pakramtyti reikia, juk ten taip niezti viduje tuos naujus dantukus mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va pagaliau išmokau migdyti mergytę. Pasirodo buteliukas pieno sumaitintas pas mama ant rankų padeda vaikui net užknarkti kol sugeria . Aš ją įvinioju į pledą pasiguldau ir sumaitinu ir vaikas kuo ramiausiai miega.
Bet užtat reikėjo 3 savaičių kad vaikas nesikratytų buteliuko lyg maro . Bet mano mergytė nei pati atsisitoja nei ropoja mane tai neramina , bet .... ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 02 12, 17:52)
Bet mano mergytė nei pati atsisitoja nei ropoja mane tai neramina , bet .... ax.gif  ax.gif  ax.gif

O sėdi?
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 02 12, 17:52)
Bet mano mergytė nei pati atsisitoja nei ropoja mane tai neramina , bet .... ax.gif  ax.gif  ax.gif

Zaika2, butinai nueik pas neurologa Karoso g. 13, as rekomenduoju Maskolenkaite, jei sugalvosi registruotis tel. 484147, reikes mergytes gydytojo siuntimo.
O tai teigiu del to, kad tempiau savaja (nuolat atsilikinejom 1-3 menesiais). Nors parsiveziau 2,5 menesio, bet sedet ismokom tik 9 menesiu. Visa ta laika lankem baseina (jums jau velu, nes priima nuo 2 menesiu, didziausia isimtis buvom, nes prieme 3,5 men), vaiksciojom i masazus, 2 rusiu kineziterapijos uzsiemimus (mankstas), logopedus ir cia tik 3 vaiku poliklinika. O kur dar darbas namie. Paskui privaciai samdem mankstas, gulejom ligonineje (visa veikla: mankstos, logopedai, masazai, psichologo ivertinimai. Dabar jau lakstom ir nuo bendraamziu praktiskai nesiskiriam.
O stambioji motorika svarbu gi vaikui.
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 02 12, 16:52)
Na va pagaliau išmokau migdyti mergytę. Pasirodo buteliukas pieno sumaitintas pas mama ant rankų  padeda vaikui net užknarkti kol  sugeria . Aš ją įvinioju į pledą pasiguldau ir sumaitinu ir vaikas kuo ramiausiai miega.
Bet užtat reikėjo 3 savaičių kad vaikas nesikratytų buteliuko lyg maro . Bet mano mergytė nei pati atsisitoja nei ropoja mane tai neramina , bet .... ax.gif  ax.gif  ax.gif

smagu skaityti kaip jums sekasi 4u.gif

nepergzvenk dėl to, kad dukružė neropoja. Mūsų sūnus pradėjo ropoti 10 mėnesių. Tik stovėti anksčiau pradėjo, bet gal dėl to, kad turėjom porą žaislų, kurie tiesiog skatino įsikibti ir atsistoti. Ropoti pradėjo po to, kai išmoko vaikščioti smile.gif O juk nuo pat mažos gyvybės užsimezgimo normalioje aplinkoje buvo... Ir ką, lėčiau už kitus, bet pradėjo.
todėl nemanau, kad yra ko nerimauti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 12 vasario 2008 - 21:32
QUOTE(Desiree @ 2008 02 12, 21:29)
smagu skaityti kaip jums sekasi  4u.gif

nepergzvenk dėl to, kad dukružė neropoja. Mūsų sūnus pradėjo ropoti 10 mėnesių. Tik stovėti anksčiau pradėjo, bet gal dėl to, kad turėjom porą žaislų, kurie tiesiog skatino įsikibti ir atsistoti.  Ropoti pradėjo po to, kai išmoko vaikščioti  smile.gif O juk nuo pat mažos gyvybės užsimezgimo normalioje aplinkoje buvo... Ir ką, lėčiau už kitus, bet pradėjo.
todėl nemanau, kad yra ko nerimauti  4u.gif

Desiree, bet kartais palikti ramybeje irgi negalima. Pasikonsultuot gi nekenkia. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ramintas @ 2008 02 12, 22:15)
Desiree, bet kartais palikti ramybeje irgi negalima. Pasikonsultuot gi nekenkia.  ax.gif

nekenkia aišku. Tiesiog pati kiek kitaip reaguočiau ir tiek 4u.gif
Juk nežinom ar mergytė bando stotis ir jai nesiseka, ar ji išvis nebando stotis, nes nemato tikslo, jos tai nedomina, ar ji norėtų ropoti, bet nežino kaip tai daroma, jai nesigauna.. Ar ji išvis nebando judėti iš taško A į tašką B. Nei ropodama, nei atgal judėdama nei dar kaip kitaip.
Yra juk žaislų, lavinančių tiek ropojimą, tiek stojimąsi. Ar jie buvo išbandyti?

Na nepykit už nuomonę.
Atsakyti
Smagu, kad jau auginate vaikucius pas save.
Labai labai noriu isivaikinti. Tas noras atsirado jau seniai, dar net savo vaiko neturejau, turbut nuo mokyklos laiku isivaizdavau, kad mano seimoj augs svetimas vaikelis. Reikalai buvo pajudeje iki dokumentu tvarkymo, gavom net pazyma is savivaldybes, kad galim isivaikinti (ar globoti) ir... kai reikejo eiti i kursus globejams, vyras persigalvojo. Dabar net i kalbas nesileidzia apie svetimo vaiko auginima. Nori savo, o savas nesigauna. Is dalies net dziaugiuosi, kad nesigauna, nes dar turiu vilti, kad persigalvos, bet taip norisi greiciau, ar bent jau zinoti, kad tikrai persigalvos. Blogiausia, kad niekas manes nesupranta, visi draugai mato tik blogybes: kad vaikas uzauges bus narkomanas, alkoholikas ar vagis, kad as prisigalvoju visokiu nesamoniu (kam man reikia vargo auginti svetima vaika?). Tikrai nemanau, kad viskas nuo genu priklauso, daug lemia ir aplinka. Kaip ji itikinti? Manau, kad pabendraves su grazai gyvenencia seima, turincia ivaikinta vaika jis persigalvotu, bet is kur tokia paimti? Is draugu ir pazistamu tokiu neturime, o zmones is TV netinka.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 12, 23:41)
nekenkia aišku. Tiesiog pati kiek kitaip reaguočiau ir tiek  4u.gif
Juk nežinom ar mergytė bando stotis ir jai nesiseka, ar ji išvis nebando stotis, nes nemato tikslo, jos tai nedomina, ar ji norėtų ropoti, bet nežino kaip tai daroma, jai nesigauna.. Ar ji išvis nebando judėti iš taško A į tašką B. Nei ropodama, nei atgal judėdama nei dar kaip kitaip.
Yra juk žaislų, lavinančių tiek ropojimą, tiek stojimąsi. Ar jie buvo išbandyti?

Na nepykit už nuomonę.

Desiree, as nemanau, kad cia yra uz ka pykti ir kas nors pyksta, as ir rasiau, kad cia mano asmenine patirtis. Turejome zymiai padidejusi raumenu tonusa. Taip, mano mergina butu pradejusi judet, tik dar veliau (o ir taip i standartus niekaip netilpom),o galu gale mankstos, masazai nekenkia ir sveikam. Tik blogai, kad ne visiems vaikams tai malonumas, manoji klyke baisiausiai, nemalonu masazas budavo, bet po kiekvienu masazu matydavosi ryski pazanga.
Papildyta:
Ziv, kartais uztenka duoti vyrui pasirinkti. O kartais, per nenora, jis duos sutikima, gali nepamilti to vaiko. Yra daug visokiu galimybiu gi ir blogu ir geru. Asmeniskai mano vyras is pradziu sutiko, paskui abejojo, o kai reikejo veztis labai maza leli namo, suabejojau ir issigandau as, palikt nenorejau, priimt sprendima bijojau. Nuleme vyro zodis, uzauginsim ir tiek. Vietoj, matydamas vaika, jis padare sprendima ir del to iki siol (nors tai neilgas laiko tarpas) dziaugiames. Nieko tau konkreciai neparasiau, nes (jeigu galima) tu, geriau pazisti savo vyra ir zinai, ar jis galetu susitaikyti su ta mintimi ar ne ir visas galimas poveikio priemones.
Na gal galima nusivest i vaiku namus (aisku susitarus su ju vadovybe), tik paziuret i tu vaikuciu gyvenima, ar jie panasus i tuos alkoholikus, narkomanus ir t.t. Paziurekit alinkui, kiek gerose seimose auga, tu paziu gerianciuju, narkomanu, vagiu ir zudiku. Nieks neapsaugotas.
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2008 02 13, 11:01)
1. Reikalai buvo pajudeje iki dokumentu tvarkymo, gavom net pazyma is savivaldybes, kad galim isivaikinti (ar globoti) ir... kai reikejo eiti i kursus globejams, vyras persigalvojo. Dabar net i kalbas nesileidzia apie svetimo vaiko auginima. Nori savo, o savas nesigauna.

2. Is dalies net dziaugiuosi, kad nesigauna, nes dar turiu vilti, kad persigalvos, bet taip norisi greiciau, ar bent jau zinoti, kad tikrai persigalvos.

3. Blogiausia, kad niekas manes nesupranta, visi draugai mato tik blogybes: kad vaikas uzauges bus narkomanas, alkoholikas ar vagis, kad as prisigalvoju visokiu nesamoniu (kam man reikia vargo auginti svetima vaika?). Tikrai nemanau, kad viskas nuo genu priklauso, daug lemia ir aplinka.

4. Kaip ji itikinti? Manau, kad pabendraves su grazai gyvenencia seima, turincia ivaikinta vaika jis persigalvotu, bet is kur tokia paimti? Is draugu ir pazistamu tokiu neturime, o zmones is TV netinka.

1. Duok jam laiko. Viskas susitvarkys.
2. Kas zino, gal isivaikinus ir savojo susilauksite. As bent jau tokia viena seima pazistu.
3. Paimtas svetimas vaikas i seima tampa savu. Vargas tas pats namie ar svetimam, ar savam, jis vistiek vaikas. Dauguma draugu, kurie taip sako, manau reiketu prasijoti. Ne genai lemia, o auklejimas.
4. Parasiau i AZ.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 02 13, 10:49)
1. Duok jam laiko. Viskas susitvarkys.
2. Kas zino, gal isivaikinus ir savojo susilauksite. As bent jau tokia viena seima pazistu.
3. Paimtas svetimas vaikas i seima tampa savu. Vargas tas pats namie ar svetimam, ar savam, jis vistiek vaikas. Dauguma draugu, kurie taip sako, manau reiketu prasijoti. Ne genai lemia, o auklejimas. 
4. Parasiau i AZ.

1. Laukiu. Pradzioj neturejom buto, paskui norejom isirengti, tada susitvarkem dokumentus ir... dingo jo noras. Laukiu, bet jau tikrai nusibodo tas laukimas.
2., 3. Visiskai pritariu.
Atsakyti