QUOTE(Dar @ 2008 02 07, 17:23)
Mano dukra niekada nebuvo vaikų namuose. Ir tai kokio socialinio apleistumo ji buvo, kai pateko pas mus, aš ne tik kad ji nesupta buvo, manau, bet ir visiškai neprižiūrėta. Kai į namus ateina vaikai iš vaikų namų, jie turi suvokimą, kaip reikia valgyt, kas lova, švari patalynė, kas yra pietų miegas. Mano viso šito neturėjo, ir nežinojo. Tai buvo be proto socialiai apleistas vaikas,
Kadangi aš turiu savo sūnų, tai jau ir patirties turėjau, beje ir aplink daug vaikų ir prižiūrėjau ir augo artimai. Nieko panašaus nebuvo.
Alfija tu klysti jei manai, kad aš kažką sureikšminu, kad kažką išsigalvoju. Toli gražu. Aš iš viso laikausi pozicijos, kad visi vaikai vienodi, kad mano dukra normalių normaliausias vaikas, bet pati viduje ŽINAU, kur yra ne taip kaip pas ,,normalius,,vaikus. Oi kiek aš perėjau. Buvo miego trauma. Aš matėt vaiką 3 m. kuris ,,nenulūžta,, kaip atsikelia ryte 6.30 taip iki 23 val. be pietų miego, kartais galvodavau, kad jei galėtų ji visai nemiegotų, vakare be pietų miego, išgulėdavo iki 23-24 val . ir šiaip ne taip užmigdavo. Miegas būdavo kaip zuikio. Migdėm su šviesa, su lopšinėm. Buvo naujieji metai pernai, tai įjungdavau lėtą eglutės girliandos mirksėjimą, ji žiūrėdavo ir užmigdavo. Vaiką mažą be pietų miego migdydavom apie 3 val. Aš galima sakyt pirma nulūždavau.Atrodydavo ji bijo užsimerkti, guli , o akys išplėstos. Buvo laikas, kai savaitę išvis nemiegojom visi, nes naktį ji užsnūsdavo valandėlei ir vėl verkia. Jei užmigdavo, tai tik ant to pačio šono, ir nejudėdavo, kaip palikdavau taip rasdavau. Nugulėtu šonu. Visko buvo.
Tai visai kitaip kaip ateina vaikai iš vaikų namų.
Dabar šiemet uždegiau girliandą, sako išjunk , miegot trukdo,

Pasikeitimai dideli.
Aš ne viską asmeniškai tau taikiau, teisingiau tik tą vieną sakinį prie kurio tavo nikas

. Negalvoju kad kas nors ką nors išsigalvoja ir negalvojau kad kas tu , asmeniškai tu, susireikšmini.

O su miegu taip mačiau, tarp kitko labai padorioj šeimoj augantį vaiką. Dabar jau jam beveik septyniolika ir ta miego kokybė nepasikeitė.
aš gi nežinojau kaip ji pas tave atsirado
Tuoj, žinai ir taip ir ne, bet va kažkaip mažesnis dėmesys vienai ar kitai problemai mažiau bėdų pridaro, čia iš asmeninės patirties. Yra labai sunku nustatyti tą ribą- kada jau gana. Šiaip tai vaikai auga, jie ir be atskiro pasakymo daug ką supranta ir mokosi pats narplioti savo bėdas.
Vyne, kasos uždegimas šiais laikais nebėra toks retas koks jis buvo

, esmė yra tame kad visa tai buvo ne su pasimėgavimu valgoma, o priverstinai- visos organizmo reakcijos būna kiek kitokios tokiu metu.
Laureta, o jei būtum radus tris kilogramus tų saldainių irgi suryti būtum liepus. Nėra čia ko įsižeisti, kai ta tiesa akis bado. Kad pažystami žmonės tau nieko nesako, tai dar nereiškia kad pritaria, gal jie tavęs vengia
Paragintoji, prieš kitą kartą į Vilnių važiuodama duok žinoti, gal ir susitiksim

. Man būtų ir įdomu ir malonu.
Dėl rašymo, daugiau rašau bendrai ir asmeniškai taikau kam nors labai retai, gal dėl to taip ir skamba.
Papildyta:
QUOTE(Pippi @ 2008 02 07, 17:06)
Žinai, bet mano vaikui pati gražiausia pasaka prieš miegą - pasakojimas kaip aš apie ją sužinojau ir namo parsivežiau. Jau antri metai kiekvieną vakarą "seku" - ir neduok Dieve praleisiu ką nors

Viską turiu jai papasakoti - net kokiais rūbais perrengiau, kai vežiausi namo. Kartais prašau, kad gal šiandien nesekime, padarykime pertrauką, bet kur tau! Ir tokia išsišiepusi ir patenkinta klauso kaip man jos vardelis patiko ir kokia ji man buvo pati pati. Aš nemanau, kad tai trikdo jos saugumą

.
Tuoj teisi

. Šiaip ir pas mus buvo periodas kai kasdien, irgi vakare pasakojom vienas kitam kaip su raudonu žiguliuku jo skubėjau

. Paskui baigėsi.