QUOTE(RVJ @ 2008 01 09, 14:20)
Pasidalinkime patirtimi, kaip sekasi bendrauti su bendradarbiais, esant vaiko priežiūros ir auginimo atostogose. Ar palaikote ryšį ir kaip? Kaip neatitrūkstate nuo savo profesinės veiklos? Ar neesate pamiršta savo kolegų, ar pakviečia jus į kolegų susibūrimus, šventinius renginius, sveikinimus, ar jus pasveikina švenčių proga ir t.t.? Ar mama privalo būti mama visas 24 val. per parą, pamirštant savo profesinę, darbinę veiklą ir kolegas? Ar yra svarbus ryšys su bendradarbiais ir domėjimasis savo profesine veikla? Koks yra darbdavio, kolegų požiūris į mamytę, esančią vaiko priežiūros ir auginimo atostogose?
Čia labai daug klausimų

Ryšį palaikau, galiu drąsiai teigti, kad ryšys palaikomas labiau iš mano pusės: aš parašau, paskambinu, užvažiuoju kokių reikalų (atostogų, pažymos ir pan.), tuo pačiu ir pašneku, sužinau naujienas. Suprantu, kad bendradarbiai dirba daug, todėl ne visada mane prisimena ir laiku viską informuoja. Duodama bent menkiausią žinią apie save esu tikra, kad juos tai domina. Kvietimus į šventes gavau, taip pat ir kalėdinę dovaną.
Darbdavys buvo išreiškęs norą, kad grįžčiau anksčiau. Draugiškai pasakiau, kad man dabar vaikas svarbiau

Manau nereikia sėdėti ir verkti, kad kolegos/darbdavys tavęs neprisimena. Aš dirbdama tikrai nemąstydavau apie dekretan išėjusias koleges, bet joms užsukus i darbą, visada apsidžiaugdavau. Tarpusavio santykius, tiek asmeninius, tiek darbinius, reikia puoselėti