Įkraunama...
Įkraunama...

Bendradarbiai

QUOTE(RVJ @ 2008 01 09, 14:20)
Pasidalinkime patirtimi, kaip sekasi bendrauti su  bendradarbiais, esant vaiko priežiūros ir auginimo atostogose. Ar palaikote ryšį ir kaip?  Kaip neatitrūkstate nuo savo profesinės veiklos? Ar neesate pamiršta savo kolegų, ar pakviečia jus į kolegų susibūrimus, šventinius renginius, sveikinimus, ar jus pasveikina švenčių proga ir t.t.? Ar mama privalo būti mama visas 24 val. per parą, pamirštant savo profesinę, darbinę veiklą ir kolegas? Ar yra svarbus ryšys su bendradarbiais ir domėjimasis savo profesine veikla? Koks yra darbdavio, kolegų požiūris į mamytę, esančią vaiko priežiūros ir auginimo atostogose?

Čia labai daug klausimų bigsmile.gif
Ryšį palaikau, galiu drąsiai teigti, kad ryšys palaikomas labiau iš mano pusės: aš parašau, paskambinu, užvažiuoju kokių reikalų (atostogų, pažymos ir pan.), tuo pačiu ir pašneku, sužinau naujienas. Suprantu, kad bendradarbiai dirba daug, todėl ne visada mane prisimena ir laiku viską informuoja. Duodama bent menkiausią žinią apie save esu tikra, kad juos tai domina. Kvietimus į šventes gavau, taip pat ir kalėdinę dovaną.
Darbdavys buvo išreiškęs norą, kad grįžčiau anksčiau. Draugiškai pasakiau, kad man dabar vaikas svarbiau smile.gif
Manau nereikia sėdėti ir verkti, kad kolegos/darbdavys tavęs neprisimena. Aš dirbdama tikrai nemąstydavau apie dekretan išėjusias koleges, bet joms užsukus i darbą, visada apsidžiaugdavau. Tarpusavio santykius, tiek asmeninius, tiek darbinius, reikia puoselėti 4u.gif
Atsakyti
na as bendrauju tik su tomis kolegemis su kuriom ir darbe susieidavom.Jom parasau emeilu,jos domisi kaip mano kleckiukas auga.atejo po gimdymo aplankyti,pasikviecia i pasisedejimus.Valdzia visiskai nesidomi,bet to ir nesureiksminu-imone didele visu nesuziuresi ax.gif
siaip tai jei iseini kad ir draugiskai,bet pati nepuoselesi rysiu tai ju ir nebus blush2.gif as pati parodziau, kad galiu ir noriu bendrauti ir dabar esu "kurse" kas vyksta darbe mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš palaikau ryšį 4u.gif
darbuovetė mano didelė, kolektyvas taip pat, bet susirašom elektroniniu, panos pasveikino gimus leliu, kalėdom aplankė, dovanų gavau, beje vyras visada parneša linkėjimų, nes darbuovetės šalia.
Atsakyti
QUOTE(mikki @ 2008 02 17, 21:24)
na as bendrauju tik su tomis kolegemis su kuriom ir darbe susieidavom.Jom parasau emeilu,jos domisi kaip mano kleckiukas auga.atejo po gimdymo aplankyti,pasikviecia i pasisedejimus.Valdzia visiskai nesidomi,bet to ir nesureiksminu-imone didele visu nesuziuresi ax.gif
siaip tai jei iseini kad ir draugiskai,bet pati nepuoselesi rysiu tai ju ir nebus blush2.gif as pati parodziau, kad galiu ir noriu bendrauti ir dabar esu "kurse" kas vyksta darbe mirksiukas.gif

pritariu. Visem gera nebusi. Su kuo bendravau, su tuo bendrauju.
Atsakyti
Aš vienoje įstaigoje iki dukrytės gimimo išdirbau daug metų, gal todėl didelė dalis kolegių ( pas mus beveik vien moterys dirba, o ir mano vaikelis pirmas smile.gif ) džiaugėsi mano gerais pokyčiais. Artimai bendravau tik keliom kolegėm, bet užeidavau su dukryte į darbą dažnai rolleyes.gif . Tada dauguma subėgdavo žiūrėt kiek mes paaugom biggrin.gif . Gal todėl ir gryžti buvo smagu,jaučiausi laukiama.
Atsakyti
Mano patirtis viena tu neigiamu... Nei paskambino nei zinutes nei e-meilo neparase... Nei aplankyti nebuvo. Nei i mano e-meila atrase, nei paveikino su kokiom sventem, nei kviete i imones Kaledini vakareli, nei apie man priklausancia kaledine dovana nieko nepasake... Pykstu as ant ju labai... Keli bendradarbiai tik prisimine, kad turiu vaikeli, tai aplanke, ir tie, kurie jau iseje is tos imones rolleyes.gif Baisiai abydna man... Nors nieko as jiems blogo nepadariau, bet matyt nepritapau prie kolektyvo... Is viso musu skyriaus buvau perkelta i kita kabineta, neidavau rukyti su visais (nerukau), tai zodziu ir pamirso apie mane. Nu ir patys kalti... tongue.gif Tikrai i draugus nesipaisysiu. Nenori, ir nereikia...
Atsakyti
Palaikau su bendradarbiais draugiskus rysius, mane aplanke gimus maziukui, prisimine per gimtadieni 4u.gif As taip pat sveikinu juos su gimtadieniais. Su kabineto mergaitemis susirasinejame el. pastu, SMS. Susilus orams su maziuku nueisim aplankyti. Jie rodo demesi man, o as - jiems wub.gif
Atsakyti
Man is darbo skambino, teiravosi, kai buvau nescia ir beliuteny. Po gimdymo irgi skambino pasveikint. Neujuju metu proga irgi. Tai malonu. O vat is direktores tao nieko schmoll.gif .
Ruosiuosi kokia diena nuvaziuot i darba. Parodyt savo suneli. Isgersiu arbateles. smile.gif
Atsakyti
bendrauju tik su viena kolege,susirasom,susiskambinam,nors gimus maziukei gavau sveikinimu ir is kitu,taciau daugiau nebeparase,nesiteiravo kaip mum einasi ir t.t,gal reiks kai maziuke siek tiek paaugs nuvaziuot aplankyti,paziureti kaip ten viskas einasi
Atsakyti
Is pradziu dar domejosi manim ir mano maziuke,bet laikas bega,dar grysti nesiruosiu tai ir rysis nutruko g.gif
Atsakyti
Iš pradžių visos kolegės lankė ir domėjosi kaip sekasi auginti vaiką,o kai praėjo daugiau kaip pusmetis kažkaip pajutau ,kad atitolo mano kolektyvas verysad.gif kažkaip ir mažiau paskambina ir mažiau aplanko ir dar mažiau domisi kaip mums sekasi....
vieną kartą nulėkiau į darbą su reikaliukais,tai dėmesio iš kolegių sulaukiau kelias minutes,o paskui pasijutau kad niekam nelabai ir įdomu g.gif ai,galvoju ir gerai, nes nesiruošiu grįžti į tą darbovietę.....

Atsakyti
Rysius palaikeme tik darbinius, skambindavo, kai reikdavo pagalbos ir pan. Vaikeli aplanke, kaledines dovananas nepamirso. Bet kai eidavo su kolektyvu i restorana pietauti, tai neprisimindavo, i Kaledini vakareli nebuvau pakviesta, nors labai norejau ir tikejausi verysad.gif Toks jau gyvenimas, gyveni zmogus ir supranti, kad esi reikalingas tik tol, kol esi salia...Tai gi niekas kitas neatsos brangiausiu zmoniu seimos, nors ir kokie geri su bendradarbiais santykiai butu...
Atsakyti