Įkraunama...
Įkraunama...

Neabejingoms Paul McKennai

O ten po pratimais nerašo? Tuos su draugišku veidrodžiu ir kur susitapatinama su lieknąja savimi, tai gal kas rytą. Įgeidžiui užslopinti - kaskart užėjus norui pavalgyt kai jau esi soti. Kur išvis atsikratai potraukio kažkokiam produktui - darai tol kol poveikis jausis. Daugiau nepamenu, bet per daug turbūt nebus smile.gif
Atsakyti
Aišku. Na to radikalaus pratimo, kuris padeda visam laikui atsikratyti potraukio kažkokiam produktui, gal nedarysiu. Gal užteks tik prislopinti.
O kada motyvacijos jėgos pratimus darot? Gal galima pakaitom, vieną dieną su veidrodžiu, kitą dieną motyvacinius?
O "perspektyvos jėga" pratimas ar ne?
Atsakyti
Na jei kalbi apie tą pratimuką, kur susikuri varikliuką, užvedantį tave sportui ar šiaip kokiai veiklai, tai manau darai tol kol tą varikliuką susikuri. O paskui turbūt jį atnaujinti reikia.

Na dar nepamenu visų pratimų, o ir knygelę paskolinusi esu. Bet ten ties kai kuriais pratimais turėtų būti rekomenduojama kiek juos daryti.
Atsakyti
"O kas yra įprotis?

Žmogaus veiklos ir ugdymo procese susiformavęs polinkis atlikti tam tikrą veiksmą. Gali tapti poreikiu, skatinančių žmogų vienaip ar kitaip elgtis. Susidaro nuolat kartojant išmoktą veiksmą. Įpročiui susidaryti svarbu, kad atliekamas veiksmas turėtų teigiamą emocinį poveikį - keltų gerą fiz. savijautą ir teiktų emocinį pasitenkinimą.
Nuolat atliekant tam tikrus veiksmus yra formuojamas įprotis. Veiksmas tapęs įpročiu nereikalauja iš mūsų tiek daug pastangų iki tol, kol jį formavome.

Kaip formuoti, ugdyti įpročius?

Priimkite sprendimą, kad nuo šiol norite keisti situaciją ir ugdyti įprotį. Tvirtai laikykitės užsibrėžto tikslo. Jeigu nusprendėt ugdyti įprotį, nedarykite išimčių. Viena pertraukėle apsunkins visą darbą. Svarbu yra persilaužti ir įgauti pagreitį. Aiškiai įsivaizduokite procesą. Taip pat aiškiai įsivaizduokite to naudą.

21 diena

Sakoma, kad išsiugdyti įprotį užtenka 21 dieną nuolatos atlikinėti pasirinktą veiksmą, kad jis taptų įpročiu. 21 diena ir jus turite tai, ko norite. Kai kuriems įpročiams reikia mažiau, o kai kuriems įpročiams reikia daugiau laiko.

Malonumas suteikia papildomą energiją ir entuziazmą. Entuziazmas padeda formuoti ir ugdyti naujus įpročius.

p.s. lengviau ne atsisakyti, o pakeisti įprotį. Pvz. vietoj alkoholio vartojimo valgyti greipfrutus.

Kad naujas įprotis kaip skiepas greičiau bei palaimingiau mumyse prigytų, yra naudinga žengti tokius žingsnius. Pirma: ryžtingai nuspręsti kasdien nedelsiant imtis svarbiausios užduoties. Antra: niekuomet nedaryti išimčių, kol įprotis tvirtai įsišaknys. Trečia: įsivaizduoti kokią naudą duos naujasis įprotis. Ketvirta: kasdien būkite atkaklus, kol nebereiks pastangų."

Gal kam padės smile.gif
Atsakyti
Labai įdomu, ačiū bigsmile.gif Pamėginsiu pritaikyti šias taisykles McKennos sistemoje ir išsiugdyti įprotį reguliariai daryti pratimukus, nors porą per dieną rolleyes.gif
Kaip kitoms sekasi? Ar tik aš viena laikausi McKenna programos?
Atsakyti
QUOTE(Fleurette @ 2008 07 16, 08:14)
Labai įdomu, ačiū bigsmile.gif Pamėginsiu pritaikyti šias taisykles McKennos sistemoje ir išsiugdyti įprotį reguliariai daryti pratimukus, nors porą per dieną rolleyes.gif
Kaip kitoms sekasi? Ar tik aš viena laikausi McKenna programos?

Ne viena smile.gif
Aš nuo šiol stengsiuos išsiugdyti įprotį valgyti pagal 4 auksines taisykles rolleyes.gif
Atsakyti
Na aš irgi stengiuosi jomis vadovautis, jau 3 dieną kaip sąžiningai laikausi, pastebėjau, kad ir energijos daugiau atsirado, reiškia, viskas gerai. Tik va bijau to, kas gali dėtis po trijų savaičių, prieš mmm doh.gif Pagerintas apetitas, saldumynų kimšimas ir t.t. Todėl stengsiuos iki to laiko pratimukus sąžiningai daryti, kad sugebėčiau atsilaikyti tas kelias sunkias dienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fleurette: 16 liepos 2008 - 08:42
Sveikos, merginos 4u.gif Suaktyveje visos thumbup.gif Ir as gyvenu pagal Mc Kenna, tik gal ne visada parasyt laiko turiu. Jau man iki tikslo visai netoli.

Kartais pavyksta, kartais ne, bet judu i prieki ir tai svarbiausia smile.gif

O ta pratima, kur susitapatini su liekna savim, tai reikia daryti kasdien. Idealu ryte tik pabudus ir vakare pries miega, nes tada pasamone jautriausia ir geriausiai priima jai diegiama info mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleurette @ 2008 07 16, 09:42)
Tik va bijau to, kas gali dėtis po trijų savaičių, prieš mmm doh.gif Pagerintas apetitas, saldumynų kimšimas ir t.t. Todėl stengsiuos iki to laiko pratimukus sąžiningai daryti, kad sugebėčiau atsilaikyti tas kelias sunkias dienas.

Va ta baimė ir negerai, blogas čia nusiteikimas. Stenkis nusiteikt, kad tas pms niekuo neypatingas ir tau puikiai seksis. O per tą laiką ir nauji valgymo įpročiai gal bus stipresni.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2008 07 16, 13:12)
Va ta baimė ir negerai, blogas čia nusiteikimas. Stenkis nusiteikt, kad tas pms niekuo neypatingas ir tau puikiai seksis. O per tą laiką ir nauji valgymo įpročiai gal bus stipresni.

Vat cia tai teisingas patarimas drinks_cheers.gif Man tokia pati baime buna pries vaziavima i LT, nes visada is ten parsivezu kraiti doh.gif Bet paskutini karta dar pries vaziuojant isivaizdavau, kaip as ten protingai maitinsiuos. Juk ner ko est. Kad ir kaip skanu butu, vistiek i prieki neatsivalgysi. ir ka jus galvojat? is LT beveik nieko ir neparsiveziau thumbup.gif Gal koki 300g, bet ju jau ne tik kad nera, bet dar ir minusas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2008 07 16, 13:06)
Vat cia tai teisingas patarimas drinks_cheers.gif  Man tokia pati baime buna pries vaziavima i LT, nes visada is ten parsivezu kraiti doh.gif  Bet paskutini karta dar pries vaziuojant isivaizdavau, kaip as ten protingai maitinsiuos. Juk ner ko est. Kad ir kaip skanu butu, vistiek i prieki neatsivalgysi. ir ka jus galvojat? is LT beveik nieko ir neparsiveziau thumbup.gif  Gal koki 300g, bet ju jau ne tik kad nera, bet dar ir minusas thumbup.gif

Šaunuolė smile.gif Jau beveik pasiekei tikslą bigsmile.gif
Atsakyti
pepilota , o kaip tau sekasi su saldumynais ir su spuogais?
Atsakyti