Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija XIII

O man kažkaip lentynų nebereikia blush2.gif biggrin.gif
Tiesa turiu vieną vaikam...bet nuo pavasario aš jos nenaudosiu...juk ir taip viskas gerai auga. blush2.gif
Dabar neperšalčiausia ...pas mane po lempa mažiuliai vaikai .ir tai ryte vaikus mokyklon išleidus sanpauliukus su visais šiltnamiukais ant palangės sunešu.....vakare ant lentynos.
Tuoj sušils ir nereiks lentynos. blink.gif
Aišku lentynose auginti sanpaulijas papraščiau...bet tada gaunasi hobi ne išpigiųjų ,o ir elektrą pleškinti pavasary -man nesamonė. rolleyes.gif AŠ bandau be lentynų apseiti.
Pernai buvo pirma veislinukių žiema mano namuose -buvo sunku...puvom. blush2.gif Ši žiema pas mane be nuostolių [neskaitant keletos lapų bet atai jau neišvengiama]Ir nepasakyčiau ,kad labai jau blogai. g.gif prisitaikiau ...aš -ir mano gėlės. lotuliukas.gif ....

Rena gal paieškot šiltų puodukų sanpaulijų įstatimui -mes su liucerna tokias naudojam ...dar kažkas turi ......ir gal išsispręs visos problemos....nereiks lenytynų... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 01 14, 06:47)
Rena gal paieškot šiltų puodukų sanpaulijų įstatimui -mes su liucerna tokias naudojam ...dar kažkas turi ......ir gal išsispręs visos problemos....nereiks lenytynų... biggrin.gif

tai maniskes i tuos puodelius ir patupdytos thumbup.gif

o mano vaikai visa ziema leidzia ant palanges siltnamiuose thumbup.gif o vat dickes po lempa bigsmile.gif vat su jom ir sunkiausia man susigyvent, kolkas sunkiai as jas perprantu, bet juk is klaidu ir mokomes, tai manau kaip nors po biski...kaip is tos pasakos "Pelenes" ja nie valsebnik, ja tolka ucius rolleyes.gif
Atsakyti
Reguliariai per žiemą išmetu po kokį užlūžusį pasodintą lapuką. Tačiau yra tokių, kurie atkakliai laikosi ir vaikiukus išleido. Man tai mistika, regis visiems ir žemių, ir dėmesio, ir oro sąlygų, ir drėgmės buvo vienodai. Tai kai matau, kad "užsilenkė", greitai apie save pagalvoju, kokia esu netikusi, o kai regiu naujai išlindusį vaikiuką, kaip pagyrūnė manau: "Na, va, jau kažko pramokau"... Bet man pačiai mano nesėkmių priežastis ima aiškėti. Negalima, t.y. nereikia užsiplėšti tokio kiekio augalų vienu ypu. Su mažesniu kiekiu ir apsieiti lengviau, paprasčiau, ir sąlygas labiau sudaryti galima. Reikia pradėti mokytis nuo minimumo, o aš „dėjau“ nuo maksimumo, užtat ir nuostoliai akivaizdūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liucerna: 14 sausio 2008 - 12:20
Liucerna .... 4u.gif ir visos likusios biggrin.gif
Gėlės yra labai gražu ,mane užsiėmimas su jomis ramina ...Karkur skaičiau apie gėliu terapiją.Tai matyt neišmislas .Šiandien kaimynė pas mane buvo ... biggrin.gif ir vis išeit negalėjo ...sako taip gera ,atrodo jau pakilo .ir vėl kažką ant palangės užmatė ....vaikiukų prisiprašė..sakokad ir ją kažkaip gerai tos mano gėlės veikia 4u.gif
O kad pradėjom nuo daug ,tai jau ką padarysi.....kiekvienam kaip išeina. ax.gif Svarbiausia nenuleist rankų jei kas nesiseka ,nepanikuoti.....o džiaugtis kad ir mažais pasiekimais ...... wub.gif
O iš tikro pas mane jau pavasaris šviečiasi ,sanpaulytės lapukus pradėjo leisti...vegetacija matyt prasibunda.... thumbup.gif
Atsakyti
Kad terapiškai veikia - tai tikrai.
Aš bandau svečius svetainėje priminėti, tik kad kažkaip "netyčia" visi vis po truputį persibazuoja į virtuvę, ir sėdime prie stalo, kuris - netoli sanpaulijų lentynų.

Maloniau prie jų būti arbatą gurkšnoti, ir teliką stengiuosi nejungti. Gerai, kad didelis televizorius namuose atsirado smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 01 14, 13:29)
O iš tikro pas mane jau pavasaris šviečiasi ,sanpaulytės lapukus pradėjo leisti...vegetacija matyt prasibunda.... thumbup.gif

o as vakar i siltnamukus nejau ziureti, begu dabar patikrint, gal pas mane koks uzsispyrelis islindo g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mus irgi pavasario ženklai pasirodė. Jau irgi gėlytėse naujų lapelių pasirodė. O tai jau nežinau kiek laiko viskas stovėjo vietoje.
Nuo vieno lapelio vaikus reikėtų asskirti. Stovėjo užsikoservavę irgi tuos mėnesius, o dabar ėmė augti. Tik bijoti pradėjau. Prieš kokį mėnesį tokį didelį atskyriau, tik 2 buvo prie lapo, jau su nemažomis šaknimis pasodinau. Tai tas stovėjo, stovėjo ir staiga lapeliai išgriuvo iš koto - nei rudavo, nei glebo, tokie visi tvirti ir išvirto... Dar vieną veislinį vaikiuką netikėtai numarinau... Ai nežinau...Taip rankos ir nusvyra.O jau buvau bepradedanti džiaugtis, kad prisijaukinau.
Atsakyti
Kerpena,
pabandyk atskyrusi vaikiukus indelį paskui į celofaninį maišelį įkišusi palaikyti.
Kartais jis geriau padeda nei tos mūsų tortinės dėželės (arba su visa dėžute į celofaną wink.gif )
Atsakyti
O as emiausi "gelbetojos" vaidmens... blush2.gif Siandien parduotuvej aptikau visai neblogo stovio sanpaulija uz...0.78 ct. Ir kaip gali, zmogus, nenusipirkti?... Priglaudziau... Aisku, aplamdyta, ziedeliai irgi jau kai kurie vysti pradeje. Bet krumas veslus, neatrodo, kad butu perlaistytas, tik nuo pakuotes ar sviesos trukumo visi lapukai i virsu sukile. Zodziu, imsiuos reanimacijos... Duosiu laisves, saules, patresiu, po zydejimo persodinsiu... O ir dabar dar pasidziaugsiu spalvota palange (is toli tai nelabai ir matosi tos jos "ydos")
Tai va, ir as turiu jau ziedeliu liezuvis.gif clap.gif
Atsakyti
kerpeta biggrin.gif aukštyn nosį ....išmoksi.Dabar laikas toks ,kad nel;abai ka snori augti g.gif
o iš tikro aš ir pati dar laukiu vaikų dabar neatskirinėju....lai su mama pabūna ,vis vien juk neauga...tegul mamytė dar pamaitina. mirksiukas.gif va saulytė išlys ir atskirsiu ...tada nereiks pergyventi vaikiukai patys augs -neraginami... ax.gif
Atsakyti
Mamce, labai tave suprantu, yra nuostabu tapti ir jausti, kad išgelbėjai augalėlį... Velnias, aš buvau irgi užsinorėjusi "išgelbėti" pramoninę labai gražią chimerą, bet kad 12 Lt!, o nieko kažko tokio skandalingai pražūtingo joje nepamačiau blush2.gif Tai ir susilaikiau nuo "gelbėjimo", nes buvo absoliučiai... sveika, tik kad labai graži. verysad.gif Kai nupirks koks gėlių beraštis, tai tada jai bus kapec iš tikro.
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif Na Liucerna tu mane ir pralinksminai bigsmile.gif gelbėtaoja lotuliukas.gif nuo beraščių..... thumbup.gif
Jau vaikai eina tikrinti ,ko čia krizenu prie kompo mirksiukas.gif
Atsakyti