Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jums niekas nepasakė apie gimdymą

Kai gimdziau pirma vaika, nezinojau,kad kai ateina jausmas stumti vaika, tai pojutis lygia toks kaip noretum kakot. Apie tai suzinojau gimdymo metu.
Ir antras siurprizas buvo, kai gimdymo metu ilekia dar kokie 4 asmenys kurie tave laiko uz ranku ir uz koju stumimo metu. Kai tokia minia sulekia, kazkaip nejauku pasidare, ir net MB pasimete ax.gif
Atsakyti
nieko neklausiau ir jokių siurprizų nebuvo, viskas kas vyko man buvo naturalu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 14, 23:31)

Po pirmo gimdymo buvo labai keista, kai prause seseles is arbatinuko virintu vandeniu krutis pries maitinima, arba lovose ant basonu gulincias prausdavo kalio permanganato tirpalu.
Tai aisku buvo seniai dabar viskas kitaip cia pries 14 metu. blush2.gif

Ir dabar dar taip daro.
Man buvo siurprizas, kad beveik po kiekvieno sarėmio bėgo kraujuoti vandenys, laimei palatoje buvo pilna vienkartinių servetėlių. Dar buvo siurprizas, kad neleido nei vaikščioti, nei stovėti, turėjau nuolat gulėti. Didžiausias siurprizas - klaiki, nešvari ligoninės aplinka, "prachodnoi dvor" ir visiška nepriežiūra jau pagimdžius.
Atsakyti
QUOTE(abrakadabra @ 2008 01 15, 22:21)
Ir dabar dar taip daro.

tai kad ne schmoll.gif
QUOTE(abrakadabra @ 2008 01 15, 22:21)
Didžiausias siurprizas - klaiki, nešvari ligoninės aplinka, "prachodnoi dvor" ir visiška nepriežiūra jau pagimdžius.

blink.gif kurioj cia ligoninej?
Atsakyti
QUOTE(Alinella @ 2008 01 10, 15:52)
neleido atsivežtais rūbeliais aprengti mažiaus pirmas dvi dienas (atseit, ligoninės vat jau sterilūs).

Kaip keista, manes net paklause ar neturim savo rubeliu, atseit galim rengti savais, bus mieliau smile.gif
Ir tai jau pries 4 metus beveik

g.gif
Atsakyti
QUOTE(rds @ 2008 01 16, 15:26)
tai kad ne  schmoll.gif

gimdžiau prieš 3 metus ir apiplovinėjo po pat gimdymo, dar ant gimdymo stalo, bet apie kalio permanganatą tai tikrai nieko negirdėjau. ir prieš maitinimą krūtų tikrai niekas neapiplaudinėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama Agnė: 16 sausio 2008 - 16:15
Nustebino,kad gimdymas gali taip ilgai testis,ir,kad pats stumimas gali uszsitesti.I r dar ,kad per stumima,nors ir kiek besistengiau vaikelis labai sunkiai ejo.Man tai buvo pats sunkiausias reikalas.Skausma jau siaip ne taip galejau iskesti,bet,kad sitaip-sunkiai stumi ir be veik jokio rezultato unsure.gif
Atsakyti
Siaip tai viskas kaip ir aisku buvo. Daug informacijos buvau prisirinkus. Bet kiekvienas gimdymas individualus, su savo niuansais. Man buvo siurprizas ,kad ilgai neleido stumti, nes vaikas niekaip neisistate, apie tai kazkaip nebuvau pagalvojusi, maniau sunkaiusia bus saremius istverti.
Atsakyti
Man nemaloniausia ir netikėta buvo, kai sesutė paspaudinėjusi gimdą pakėlė kelnaites ir pažiūrėjo į paketo turinį, tikrai labai nejaukiai pasijaučiau, gi galėjo įspėti doh.gif Dar nieko nebuvau girdėjusi apie tai, kad kai kada pradėjus stumti ir išstūmus galvytę, kurį laiką daugiau nebegalima stumti dėl per greito vaikelio ėjimo, tas man buvo, beje, ir skaudžiausia.
Atsakyti
Nezinojau, kad vaikutis gali gimti veiduku i virsu ir tokioj padety vaikutis sunkiau lenda doh.gif dar kas buvo keista prisiklausius istoriju, kad visas stumimas gali uzsitesti taip ilgai blink.gif siuvimas taip pat doh.gif
hmm kas cia dar.. ai dar buvo keista, kad per stangas liepe lipt ant zemes ir klauptis ant keliu pasiremus rankom i lova blink.gif kas buvo begalo sunku paradyti ir isbuti tokioj padety doh.gif
Atsakyti
Pirmaja savo mergina gimdziau Vilniuje, Antakalnio klinikose.
Atvaziavus i priemima net apstulbau, kai manes paklause: Ar jus apsiskutusi? (gaktikauli) Pasakiau, kad Klaipedoj jau daugiau kaip 10 metu nieks neskuta, o ta babusia - pas mus tokia tvarka - gulkites, skusiu!
Zodziu nugramde ji mane su atsipusiu "sputniku" , vos galejau isgulet per saremius, o paskui dar ir supjaustymai niezejo bei spuogais isbere...
Zodziu - katastrofa.
Kitas dalykas - toje pacioje klinikoje - kiekviena ryta proceduros: pasodina ant lektuvo, apiplauna su margancovkes tirpalu ir paskui su gryny jodu zaizdas tepa.
Nu jausmelis toks, kad norejau nuo lektuvo nusokus prilupt jas visas....

Klaipedos gimdymo namuose tokiu akibrokstu nebuvo, nors sekancia dukryte gimdziau po metu.
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2008 01 23, 12:25)
Pirmaja savo mergina gimdziau Vilniuje, Antakalnio klinikose.

gimdžiau ir aš ten,ir daugiau tikrai ten negimdičiau nei už ką schmoll.gif ten viskas kaip sovietu laikais vis niekaip nesikeičia tvarką blink.gif vyras musų atvažiavo pasijimt tai neleido eit i skiriu tipo apačioi lauk blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti