Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jums niekas nepasakė apie gimdymą

nu ir siaubas blink.gif kiek zinau nebeskuta ( nebent pries cezari ) g.gif
Atsakyti
Man taip pat buvo siurprizas, kai paklause, ar as nusiskutusi. Buvau nesvietiskai laiminga, kad pries savaite pasidariau depiliacija. Nebuciau istverusi skutimo.. Ir klizma pasiule "dobrovolno-prinuditelno", nors as ir taip jos prasyti ketinau.
Mano draugei, kuri gimde ten pat pries menesi, nieko nereikejo ir nieko jos neklausinejo. Matyt, uzsiroviau priemime... biggrin.gif
Atsakyti
o tai klizmos nestate?
Papildyta:
QUOTE(abrakadabra @ 2008 01 15, 21:21)
Ir dabar dar taip daro.
Man buvo siurprizas, kad beveik po kiekvieno sarėmio bėgo kraujuoti vandenys, laimei palatoje buvo pilna vienkartinių servetėlių. Dar buvo siurprizas, kad neleido nei vaikščioti, nei stovėti, turėjau nuolat gulėti. Didžiausias siurprizas - klaiki, nešvari ligoninės aplinka, "prachodnoi dvor" ir visiška nepriežiūra jau pagimdžius.

o kokioje ligonineje gimdei?
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2008 01 23, 11:25)
Pirmaja savo mergina gimdziau Vilniuje, Antakalnio klinikose.
Atvaziavus i priemima net apstulbau, kai manes paklause: Ar jus apsiskutusi? (gaktikauli) Pasakiau, kad Klaipedoj jau daugiau kaip 10 metu nieks neskuta, o ta babusia - pas mus tokia tvarka - gulkites, skusiu!
Zodziu nugramde ji mane su atsipusiu "sputniku" , vos galejau isgulet per saremius, o paskui dar ir supjaustymai niezejo bei spuogais isbere...
Zodziu - katastrofa.
Kitas dalykas - toje pacioje klinikoje - kiekviena ryta proceduros: pasodina ant lektuvo, apiplauna su margancovkes tirpalu ir paskui su gryny jodu zaizdas tepa.
Nu jausmelis toks, kad norejau nuo lektuvo nusokus prilupt jas visas....

Klaipedos gimdymo namuose  tokiu akibrokstu nebuvo, nors sekancia dukryte gimdziau po metu.

siaubas, kodel visose ligoninese skirtingai priziuri?
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2008 01 23, 13:25)
Pirmaja savo mergina gimdziau Vilniuje, Antakalnio klinikose.
Atvaziavus i priemima net apstulbau, kai manes paklause: Ar jus apsiskutusi? (gaktikauli) Pasakiau, kad Klaipedoj jau daugiau kaip 10 metu nieks neskuta, o ta babusia - pas mus tokia tvarka - gulkites, skusiu!
Zodziu nugramde ji mane su atsipusiu "sputniku" , vos galejau isgulet per saremius, o paskui dar ir supjaustymai niezejo bei spuogais isbere...
Zodziu - katastrofa.
Kitas dalykas - toje pacioje klinikoje - kiekviena ryta proceduros: pasodina ant lektuvo, apiplauna su margancovkes tirpalu ir paskui su gryny jodu zaizdas tepa.

Klaipedos gimdymo namuose  tokiu akibrokstu nebuvo, nors sekancia dukryte gimdziau po metu.

blink.gif Vat cia tai baisumai, jei man tai butu buve, tai ir as cia skusciausi apie netiketumus
Atsakyti
[quote=mamaSandra,2008 01 23, 14:25]

Siaubas, aš antrąją gimdžiau AK 1991 m. tai lygiai tokios pat procedūros būdavo. Nu žiauriai nemalonu. doh.gif
Dabar žadu gimdyti RK, tai gal jau tvarka bus pasikeitusi?
Atsakyti
Na kiek čia visokių baisybių perskaičiau doh.gif apiplovimai iš arbatinuko, jodo tepimas ant žaizdos doh.gif vaiko aprengimas valdiškais rūbais doh.gif doh.gif doh.gif Pirmą gimdžiau jau prieš 11 metų, ir nieko panašaus nepatyriau. Apsiplovimui buvo paaiškinta kur yra dušai, susiūtų žaizdų nieks netepė, pilnai užteko higienos, dukkrytė ligoninės drabužėlių nematė, iškart savais.
man vat didžiausias netikėtumas buvo pirmą parą - tai kad vaikas šalia manęs, ir kad jis mano, ir kad visam gyvenimui ax.gif
Atsakyti
DĖl ligoninės rūbelių tai aš nestresavau ir neprieštaravau - dukrytės gimė smulkutės, tai mano atsivežtuose "prapuldavo" smile.gif . Po arbatinuku ir mane prausė doh.gif ( KMUK ).
Ko nežinojau, tai kad laaaabai nemalonu yra kateterio įvedimas į šlapimo pūslę... brrrrr
Atsakyti
Tai ne arbatinukas, o spec. ginekologinis indas (bet jo pavadinimo nepasakysiu). Jis yra visur naudojamas ir nelabai suprantu, kame jo baisumas. Juk gimdyves po gimdymo visada apiplauna.
Taip, man kateterio įvedimas irgi buvo nemaloni procedūra. Bet viskas vyko labai greitai. Seselė, kuri po gimdymo atėjo manęs apiplaut, paklausė, ar nenoriu šlapintis. Supratau, kad lyg ir noriu, bet nieko nesigavo. Tai ji sakė, čia taip dažnai būna ir nieko neklausus įvedė kateterį. Nemaloniai sudiegė, bet po to labai palengvėjo biggrin.gif.
Atsakyti
O man tai labai nemalonu buvo, kaip po cezario dar pooperacinej palatoj salia gulincios moteriskes vyras 7 val ryto atejo, ir smiirinejo smirinejo, nu tikrai nemalonu, o skaumai koki nerealus buvo, ir siaip , labai nesmagu kaip svetimi vyrai sukinejas ... doh.gif
Atsakyti
Man irgi didžiausias striokas buvo kai po gimdymo kraujavau, aš net paprastų įklotų neturėjau, tai gerai, kad dar tuo metu ligoninėj dalindavo tris dienai ir tris nakčiai. O taip tai būtų buvę žiauru unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 02 07, 15:39)

Ko nežinojau, tai kad laaaabai nemalonu yra kateterio įvedimas į šlapimo pūslę... brrrrr

ajajaj jau ta procedura tai atsimenu labiau nei spinaline blink.gif doh.gif
Atsakyti
Man baisiausia buvo priėmime....
Aš atvažiavau jau su gerai atsidariusiu kakleliu, sąrėmiai kas minutę, o priėmimo sesutė mane gerokai pašokdino. Pirmiausiai liepė GREITAI rengtis ligoninės naktinius ant VISIŠKAI nuogo kūno... Naktiniai trumpi užpakalis šviečia, kraujas varva... man gėda nežinau ką daryti. O ji :,,sėskit man labai svarbu surinkti anamnezę" .Aš iš skausmo suklupau, t.y atsiklaupiau šalia kėdės, ji man ,,juk aiškiai pasakiau atsisėskit ant kėdės man reikia surinkti anamnezę". Ta jos anamnezė buvo, kur dirba vyras, ar rūko ir pan.,
Tikrai vykstant į gimdymo namus nežinojau, kad klausimas ar rūko vyras yra svarbiau gimdyvės savijautą g.gif
Atsakyti