aga, mane irgi domina ar reik apsiskust pries gimdyma?

QUOTE(waterly @ 2008 04 23, 12:14)
Pries pat gimdyma su vyru dalyvavom KMUK pamokelej apie gimdyma, po to nuvede aprodyt gimdykla. Ten akuseres paklausiau ar reikia siais laikais apsiskusti, nes kiek ziurejau uzsienietisku video, visur mamos nesiskute. Na tai ta akusere sako - visada maloniau dirbti kai apskusta, bet jei nesiskusite, o teks kirpti ar cezari daryti, tai busit reikiamoj vietoj apskusta

Nesuprantu kur jus cia matote ta problema.
As tai kaip skutausi taip ir skutuosi toliau ir dar skusiuosi...
man tai asmens higiena labai svarbu,beto sutaupysiu brangaus laiko sesutems. o jei staigiai prireiktu cezario...

Brangiosios besilaukiancios, apsiskuskit pacios, gimdziau 2 k. 2004 ir 2007, jei neapsiskutus - nuskuta, tai tikrai kaip nors vyro padedamos ar pacios, ar galu gale pas kosmetologe depiliacija pasidarykit, kai jau matysit, kad terminas i pabaiga. Nu as truputi paranojike ant tu svetimu britvu, o dar sanitares rankose... Nezinai, kaip bus, kaip pasiseks isgimdyt, daznai kerpa, po to siuva, o siuvimui butina nuskusta odele... Virsutine dalis nebutinai turi buti nuplikinta, tik jau ten zemai reiketu susitvarkyt, tai nebus nemalonumu nuvykus i ligonine... Sekmes visoms, ir paciu geriausiu ispudziu - juk vaziuosit i savo vaikelio gimimo svente

na man iki nestumo kokius pora meteliu reik palaukti, bet po tokiu istoriju net baisu darosi kad ir man taip nebutu
na aisku jau kai ateis tas laikas tai turbut bus nebesvarbu visos klizmos ir panasiai bet vistiek...

Gimdziau pries metus KMUK. Niekas po gimdymo neplove, gal todel kad neplysau. Palatoj dalino palas vietoj paketu. Siaip jeigu kyla uzdegimo gresme, tas palas butina detis, nes jas paskui sveria, skaiciuoja kiek isbego kraujo. Paketo turini apziuri tam kad ivertint kokios isskyros, ar jos neturi kvapo. Visa tai zinojau is gimdymo pamokeles, bet vistiek buvau nustebus kai palatos doktorka tokia grieztoka tiek is veido tiek is bendravimo, ileke, tik snai atvepe kelnaites pasilenke ir pauoste
Kateteri ivede pries stumima, jokio skausmo ar diskomforto nejauciau, nors labai priesinaus

as cezari planini turejau su antru, nuvaziavau nusiskutus, ale perskuto, sake tipo taip higieniskiau
man tai kas, kad tik maziau pavoju butu, o kai kateteri ivedinejo, tai nejauciau, gi jau nejautra veike, va kai iseminejo tai nepatiko, aj ir dar kai reikejo is pooperacines pervezant i palata i vezima isirioglint, ciut nenudribau ir kol veze ziauriai pilva skaudejo kiekviena karta pakratant
o pirma kai gimdziau, tai siurprizu buvo daug
ir skutimas, ir klizma, o po 18 val gimdymo vistiek pries stumiant gavo paklodes keist
ir arbatinukai bjaurybes nepatiko, palatoje 2*2 metru gulejome 4ios
vyro neleido, karantinas buvo atseit, slauges slykscios buvo, elgesi arogantiskiau nei ligonines vyr gydytojas
oj dar ir studencioku turejau, atejo gydytojas apziuret kas per padetis, gimdau ar ne, sukiso ranka iki alkunes, gal pusvalandi visko klausinejo, papus paminke, o jam uz nugaros stovejo gal 5 studenciokai mano metu
ale dzin buvo, labai jau baisu viskas ir taip buvo
zodziu, buvo nelabai, ale jau beveik 15 metu praejo, dzin pasimirso tie dalykai, tik skausmas nepasimirso nei gimdymo, nei siuvimo

o pirma kai gimdziau, tai siurprizu buvo daug

QUOTE(rrracka @ 2008 04 23, 15:21)
Brangiosios besilaukiancios, apsiskuskit pacios, gimdziau 2 k. 2004 ir 2007, jei neapsiskutus - nuskuta, tai tikrai kaip nors vyro padedamos ar pacios, ar galu gale pas kosmetologe depiliacija pasidarykit, kai jau matysit, kad terminas i pabaiga. Nu as truputi paranojike ant tu svetimu britvu, o dar sanitares rankose... Nezinai, kaip bus, kaip pasiseks isgimdyt, daznai kerpa, po to siuva, o siuvimui butina nuskusta odele... Virsutine dalis nebutinai turi buti nuplikinta, tik jau ten zemai reiketu susitvarkyt, tai nebus nemalonumu nuvykus i ligonine... Sekmes visoms, ir paciu geriausiu ispudziu - juk vaziuosit i savo vaikelio gimimo svente 

Gimdžiau ir aš du kartus, 2002 ir 2004, niekas neskuto. Tik paklausė ar nuskusti, pasakiau, kad ne. Tuo viskas ir baigėsi. ir tikrai, ten žemai, nebuvo plika

O šiaip tai dar noriu paklausti, kaip yra susijęs skutimas su cezariu? Juk cezarį kai daro, tai pjūvis būna ant pilvo? Paaiškinkit man, prašau

QUOTE(agurčikas @ 2008 04 24, 11:20)
Gimdžiau ir aš du kartus, 2002 ir 2004, niekas neskuto. Tik paklausė ar nuskusti, pasakiau, kad ne. Tuo viskas ir baigėsi. ir tikrai, ten žemai, nebuvo plika
Matyt, kaip kur papuoli 
O šiaip tai dar noriu paklausti, kaip yra susijęs skutimas su cezariu? Juk cezarį kai daro, tai pjūvis būna ant pilvo? Paaiškinkit man, prašau

Nea pjuvis buna pacioj apacioj ties bikinio juosta, ten jau reik apskust.
QUOTE(Forgete @ 2008 04 24, 10:38)
Nea pjuvis buna pacioj apacioj ties bikinio juosta, ten jau reik apskust.
Ačiū, dabar žinosiu. Galvojau, kad pjūvis daromas aukščiau

QUOTE(agurčikas @ 2008 04 24, 12:50)
Skaciau kad kai skubiai turi daryt, tai rezia isilgai pilva. Bet cia senokoj knygoj, gal nebepjauna taip baisiai siais laikais.
Kai gimdziau pirma zynojau daug,ir kad reikia vienkartinius iklotus tureti po gimdymo ir tepaliuku visokiu sau ir vaikui ,net fena liepe pasiimti,jei plysciau tai su juo man siules atseit dziovins,pasiemiau,bet man tai pasirode kazkokia nesamone
Tik kai palatoj papludau kraujais tai taip niekas ir nepakeite patalu ir naktiniu,isgulejau visa kruvina iki ryto,kol daejo,kad paciai reikia prasyti ir reikalauti ,kad viska pakeistu,o budincios slauges kazkaip nesusiprato

Tik kai palatoj papludau kraujais tai taip niekas ir nepakeite patalu ir naktiniu,isgulejau visa kruvina iki ryto,kol daejo,kad paciai reikia prasyti ir reikalauti ,kad viska pakeistu,o budincios slauges kazkaip nesusiprato