Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jums niekas nepasakė apie gimdymą

QUOTE(daluzenik @ 2008 01 15, 00:31)
Po pirmo gimdymo buvo labai keista, kai prause seseles is arbatinuko virintu vandeniu krutis pries maitinima, arba lovose ant basonu gulincias prausdavo kalio permanganato tirpalu.
Tai aisku buvo seniai dabar viskas kitaip cia pries 14 metu. blush2.gif

Jokubo ligoninej tai seniau dar ir krutis zaluma po gimdymo vis tepliodavo. Kaip mes susinervindavom tarpdury ta papu dazytoja isvyde... vaikuciu visos lupytes po maitinimu budavo slyksciai zalios...
O gimdyt atvaziavus dar ir nagus jodu aptepliodavo...

QUOTE(Vanileee24 @ 2008 04 08, 20:55)
as gimdziau siauliu AGK..Nezinojau,kad po gomdymo niekas valgyt i palata neatnes..reikia eit paciai,palikus vaika viena pati palatoje,be prieziuros..kosmaras kazkox!!!!!!

VGN tai valgyt nese, bet, pasirodo, gimdyt vaziuojant dar reikejo ir puodeli bei irankius atsivezti...

Atsakyti
4u.gif Na kaip man reikejo gimdyti tai buvo 1999m. ir tai buvo mano pirmas neštumas, tai aš nuvažiavau nesiskutusi blush2.gif . Tai buvau pakraupusi, priėmime budėjusi sanitare kaip pradejo ant manes rekti, kad neapsiskutusi ir dar net savo peiliuku neatsivežiau doh.gif , tai kaip ji mane skuto tai man baimes buvo pilnos kelnės, nes bijojau kad mano grožybiu lotuliukas.gif nesupjaustytu doh.gif . Tai dabar jau trečia gimdysiu nestuke.gif , nors nieko nematau, bet vistiek apsiskutu ax.gif tongue.gif .
Skaičiau ten viena mamytė rašo apie depiliacija doh.gif , nu nu, norėčiau pamatyti ta vaizda kaip jau prieš gala eina depiliuotis biggrin.gif , kažin pas kosmetologe kedeje nepagimdo g.gif lotuliukas.gif .
Atsakyti
Manau paciai apsiskusti beveik neimanoma,tam yra vyrai,kurie tai gali padaryti be problemu blush2.gif
Atsakyti
Didelių netikėtumų nebuvo, nes buvau prisirankiojusi informacijos apie gimdymą, pažiūrėjusi filmuotos medžiagos, lankiusis gimdykloje ir netgi mačiusi ten klykaujančias gimdyves doh.gif Ir su vyru ruošėmės motinystės mokykloje, tad didelio šoko nebuvo.

Vis dėlto buvo vienas nemalonus netikėtumas. Buvau nusprendusi jokių studenčiokų į savo gimdymą neįsileisti schmoll.gif Bet kai priėmimo skyriuje reikėjo užpildyti dokumentus, tai punktas su studenčiokais buvo suformuluotas taip gudriai, kad jeigu būčiau neleidusi studenčiokių, gimdyme negalėtų dalyvauti ir vaikų gydytojas doh.gif Žodžiu, viskas buvo suplakta į krūvą blink.gif Nebuvo kada ginčytis, nes atvažiavau su septyniais cm ir greitai progresuojančia gimdymo veikla, tad visas priėmimo skyrius apie mane jau šoko pasiutpolkę, kad nepagimdyčiau nepasiekusi gimdyklos biggrin.gif Todėl mano gimdyme dalyvavo dvi studenčiokės. Tam buvau visiškai nepasirengusi, bet tuo momentu buvo giliai dzin. Nors kai dabar pagalvoju - negražu taip elgtis gimdyvių atžvilgiu schmoll.gif

Dar niekas nebuvo įspėjęs, kad užlipus ant stalo prieš išstūmimą man ant tarpukojo šliūkštels kažkokio dezinfekuojančio skysčio, tikriausiai spirito. Brrrr...

Nesitikėjau, kad po gimdymo jausiuos taip prastai, kad negalėsiu paeiti unsure.gif Vyrui teko naktį važiuoti į budinčią vaistinę man hematogeno, ir tuo pačiu baisiai suerzinti miegančius priėmimo skyriaus medikus, besiblaškydamas pirmyn atgal ir žadindamas biggrin.gif

Žinojau, kad po gimdymo smarkiai kraujuosiu, buvau tam pasirengusi. Bet tikrai nesitikėjau, kad iš manęs kris kumščio dydžio kraujo krešuliai, primenantys mėsos gabalus blink.gif Labai išsigandau, kai pamačiau, bet gydytojai nuramino kad viskas gerai.

O depiliaciją buvau pati pasidariusi su veidrodėliu. Net nestuke.gif negalėjau vaikščioti apžėlusi, man tai būtų didelis diskomfortas. Nepratusi aš taip. Todėl prisižiūrėjau iki pat gimdymo ax.gif
Atsakyti
Man dydziausias sokas buvo kai pirmaji gimdziau,kai siuvo mano suplysusi klitori ir aplink ji,tai nepamirsiu niekad tokio skausmo blink.gif verysad.gif ,niekam nelinkeciau schmoll.gif tokio malonumo!Ir kai antraji gimdziau taip buvau issigandus,nes vel plysau per tuos randus,tai akuserei pasakaiu,kad ant gyvos siuvo pirma kart,tai suleido nuskausminamuju ir nieko nejutau.Bet dabar laukiuosi treciojo ir dar Airijoje,tai kaip cia reiks angliskai pasakyt,net neisivaizduoju verysad.gif !
Atsakyti
Buvau visiškai nepasiruošusi, kad man darys CP. Per kelias h su ta mintim su susitaikiau, bet tada kitas netikėtumas - vyrui dalyvauti neleidžiama. Nors ir medicininę aprangą turėjo.
O kai jau operacijai ruošė, tai bjauriausia, kad rankas pririšo, lyg nukryžiuotąją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 28, 23:18)
Buvau visiškai nepasiruošusi, kad man darys CP. Per kelias h su ta mintim su susitaikiau, bet tada kitas netikėtumas - vyrui dalyvauti neleidžiama. Nors ir medicininę aprangą turėjo.
O kai jau operacijai ruošė, tai bjauriausia, kad rankas pririšo, lyg nukryžiuotąją doh.gif

schmoll.gif g.gif varkšė, bet kam tas rankas rišo?
Atsakyti
tikrai buvau daug prisiskaicius ir labai dug ko zinojau,
1. Nezinojau kad bus ivestas kateteris iskart po gimdymo,
kad turiu butinai tai padaryt iskart, bet iskart ir iseme!
2. Nezinojau to, kad kad bus tokios baisios nepatogios lovos, nes matrasai buvo 1cm storio, nuo kuriu atsirado labai daug melyniu ant kuno, (nes buvo padaryta is geleziniu pagaliu su dideliais tarpais ) ir ta mano sikna atsiprasant uz,,, tiesiai listavo tarp tu geleziu...
3. Nepasake kad ateis daktare ir taip baisiai ciupynes pilva
4. Neatejo nei viena sesele ir nepaaiskino nic nieko apie naujagimi!
5. Nezinojau to, kad neuzsirakina dusai ir tualetuose nenusileidzia vanduo lotuliukas.gif
6. o visa kita buvo gerai, zodziu is kitos puses patenkinta! nes greit pagimdziau
Atsakyti
Kad kazkas labai nustebintu tikrai nebuvo ...kai pirma karta tai siaip juk nieko nezinai, nei kaip ten skauda, nei kaip ten buna....bet cia naturalu smile.gif
Atsakyti
[quote=inevas,2008 04 26, 09:11]
4u.gif Na kaip man reikejo gimdyti tai buvo 1999m. ir tai buvo mano pirmas neštumas, tai aš nuvažiavau nesiskutusi blush2.gif . Tai buvau pakraupusi, priėmime budėjusi sanitare kaip pradejo ant manes rekti, kad neapsiskutusi ir dar net savo peiliuku neatsivežiau doh.gif , tai kaip ji mane skuto tai man baimes buvo pilnos kelnės, nes bijojau kad mano grožybiu lotuliukas.gif nesupjaustytu doh.gif . Tai dabar jau trečia gimdysiu nestuke.gif , nors nieko nematau, bet vistiek apsiskutu ax.gif tongue.gif .
lotuliukas.gif ,as irgi gimdziau 1996m,tai lygiai tas pats,apreke,ir kibo i darba doh.gif ,o as kaip su pilnom kelnem,taip nemalonu doh.gif ,tai kai 2006m vaziavau gimdyt antro,buvau susitvarkius visa juodai,susitvarkiau,"ten",nuejau pasidariau pedikiura,nes kazkaip labai su...nai buvau pasijutus pries desimtmeti blush2.gif
Atsakyti
Ne, nu skaitau ir baisu. Bliamba, kada tie mūsų daktarėliai ir seserėlės pradės su pacientais normaliai elgtis. žino, kad esi tokioj situacijoj, kur nebe labai gali iš ko rinktis ir tuo naudojasi, mane tai siutas ima bash.gif O dar ta nepagarba, tai visai, taip lyg gimdyvės specialiai augintūsi prieš važiuodamos mišką..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(inevas @ 2008 04 26, 09:11)
4u.gif Na kaip man reikejo gimdyti tai buvo 1999m. ir tai buvo mano pirmas neštumas, tai aš nuvažiavau nesiskutusi blush2.gif . Tai buvau pakraupusi, priėmime  budėjusi sanitare kaip pradejo ant manes rekti, kad neapsiskutusi ir dar net savo peiliuku neatsivežiau doh.gif , tai kaip ji mane skuto tai man baimes buvo pilnos kelnės, nes bijojau kad mano grožybiu  lotuliukas.gif nesupjaustytu  doh.gif . Tai dabar jau trečia gimdysiu nestuke.gif , nors nieko nematau, bet vistiek apsiskutu  ax.gif  tongue.gif .
Skaičiau ten viena mamytė rašo apie depiliacija doh.gif , nu nu, norėčiau pamatyti ta vaizda kaip jau prieš gala eina depiliuotis biggrin.gif , kažin pas kosmetologe kedeje nepagimdo  g.gif  lotuliukas.gif .

Pirma karta girdziu blink.gif prie 2 metus KMUK tai man net pasake, kad dabar jau gimdyviu nieks nedepiliuoja, ir nebutina netgi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 04 28, 22:18)

Kai daro CP neleidzia niekam dalyvauti-gali tik pro langeli ziureti.
O ranku siaip nesurisa-tik jas pririsa-kad lasetu vaistukai ax.gif
Atsakyti