Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jums niekas nepasakė apie gimdymą

Sakykit, o ta kateteri i slapimo pusle visom privalomai iveda ar tim tom po cp? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wizardry @ 2008 07 30, 15:22)
Sakykit, o ta kateteri i slapimo pusle visom privalomai iveda ar tim tom po cp? g.gif

po gimdymo visom. Bent jau man po abiejų gimdymų tai įvedinėjo.
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 07 30, 14:44)

Man pasakė, jeigu pati nepadarysiu, tada įves, kadangi greit padariau, tai nieks ir neįvedinėjo.

O šiaip jokių netikėtumų nebuvo. Nors buvo pirmas vaikas, bet greitai ir be komplikacijų, tai prisiminimai labai geri. Gimdyčiau ir gimdyčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 07 30, 15:44)

Labas vakaras
Jei kateteris buvo įvestas jums, nekalbėkite apie visas likusias. Man nei prieš, nei per, nei po gimdymo kateterio šlapimo pūslėje nebuvo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 07 30, 15:44)

Man taip pat neįvedinėjo kateterio. Žiūrėsim kaip bus per antrą gimdymą, kuris visai čia pat.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(trudeme @ 2008 07 30, 21:06)
Labas vakaras
Jei kateteris buvo įvestas jums, nekalbėkite apie visas likusias. Man nei prieš, nei per, nei po gimdymo kateterio šlapimo pūslėje nebuvo.  4u.gif

aciu 4u.gif jau ramiau. ir be kateterio dabar visokiu baimiu pilna ax.gif
Atsakyti
Nebijokit jūs taip to kateterio smile.gif Nėra skausmingas jo įvedimas/išėmimas - na, neplosit katučių iš laimės, bet ir ašara nenuriedės, pažadu tongue.gif Neįsikalbėkit nereikalingų baimių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamela @ 2008 07 30, 14:44)

na nezinau man ne karto jo neivedinejo,gal veda tik po cezariu ,kurios negali atsikelti ir i wc nueiti ,nesuprantu kam taip zmones gazdinti tokiom nesamonem unsure.gif
Atsakyti
man mama sake,kad po gimdymo pilvo oda kuri laika buna nejautri.vat sito niekur nesu girdejus.turbut pagimdzius dar daug staigmenu laukia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(trudeme @ 2008 07 30, 20:06)
Labas vakaras
Jei kateteris buvo įvestas jums, nekalbėkite apie visas likusias. Man nei prieš, nei per, nei po gimdymo kateterio šlapimo pūslėje nebuvo.  4u.gif

Galiu pasakyti, kateteri iveda tik toms kurioms daro cezario pjuvi, nes visa para negalima keltis, ir nereikia cia del kazko gincytis.
Atsakyti
QUOTE(supermegeja @ 2008 07 31, 22:08)
Galiu pasakyti, kateteri iveda tik toms kurioms daro cezario pjuvi, nes visa para negalima keltis, ir nereikia cia del kazko gincytis.

Labas vakaras
1. Jei moteriai buvo taikyta intubacinė nejautra, galima keltis jau praėjus 2 val po operacijos (priklauso nuo moters savijautos). Jei moteriai buvo taikyta spinalinė nejautra, rekomenduojama keltis po 12 valandų.
2. Tiesa. Kateteris į šlapimo pūslę įvedamas dažniausiai po cezario pjūvio (moteris dažniausiai silpnai jaučiasi po operacijos, stebima diurezė (išsiskiriančio šlapimo kiekis), taip pat priklauso nuo taikytos nejautros). Kartais kateteris į šlapimo pūslę įvedamas ir gimdymo metu, po gimdymo - jei moteris negali pasišlapinti, o perpildyta šlapimo pūslė trukdo progresuoti gimdymui arba (po gimdymo) trukdo trauktis gimdai.
3. IR SVARBIAUSIAS - mamytės, nebijokit. Kaip sako gyd. Šemeta - svarbu, kad gražiai įsivaizduotumėt patį gimdymą, tai viskas ir vyks pagal jūsų "numatytą" planą 4u.gif Mažiau gąsdinkitės. Gimdymas tikrai nėra toks baisus, kaip apie jį šneka.
Atsakyti
Del apsisio...jimo. Geda buvo, bet ka daryt, kai tiek laseliniu suleido. doh.gif
Atsakyti