As taip galvoju, kad siais laikais lektuvai skrenda kaip sakant autopilotu. Jie yra valdomi is zemes, o pilotai tik priziuri. Per Discavery maciau

QUOTE |
Beje, nors skraidau dazniausiai vasara, bet labai praverte plonos kojinytes. Nusiaunu batus, o kad kondicionavimo sist. nemaloniai netrauktu per kojas, apsimaunu kojinytes. |
Per tas kondicionavimo sitemas buvau persalus ir nosis apsaso

QUOTE |
O geriausiai, kai kazkada pirmaji karta skridau. Viena. Net neisivaizdavau, kaip viskas vyksta. Arba, tiesa sakant, isivaizdavau, kad lektuvo sparnai viename lygyje stabiliai turi buti Nu, ir ziuriu - kraiposi tie sparnai Man tik kojas ateme. Kas dabar bus??? Ir kaip tik lektuvas posuki pradejo imti - vienas sparnas zemyn, kitas aukstyn!... Man jau buvo misios Apsidairau visa perbalus, i kede isistverus, o aplinkiniai kas sau skaito, kas valgo, kas geria... |
Man irgi panasiai buvo. Lektuvas papuole i duobes. Pradejo kratyti lyg sunkvezimis per zvyrkeli vaziuotu. Pranese, kad griztumem i vietas ir prisisegtumem dirzus. Mano vaizduote pradejo veikti

P.S. Labai graziai musu Neringos juosta atrodo is virsaus

QUOTE (RebekaG @ 2004 01 31, 11:56) |
As taip galvoju, kad siais laikais lektuvai skrenda kaip sakant autopilotu. Jie yra valdomi is zemes, o pilotai tik priziuri. Per Discavery maciau ![]() |
Kai lėktuvas pakyka, tada pilotai tikrai ilsisi, geria kavą ir pan. Bet pakilimas ir nusileidimas - jau jų darbas.
Man tai tiek oro uosto personalas, tiek lektuvo komanda taip uztikrintai dirba, kad tikrai nekyla noras kazko bijoti. Gal del to, kad skraidzioju nuo 6menesiu. Pas teva i armija skrisdavom, po to kiekviena vasara i Palanga, prie Juodosios juros. As tiesiog kaifuoju skrisdama, gerdama konjaka ar vyna is mazu buteliuku, skaitydama uzsienietiskus laikrascius. Kaifuoju nuo aplinkos, supanciu zmoniu, kai skraidydavau darbo reikalais labai megdavau susirasti idomu pasnekova, ju budavo apstu.
Aplamai man patinka buti pakankamai prabangioj oro uostu aplinkoj, nors nuejus i kavine as ten galiu max.kavos nusipirkti... O rubu ir daiktu parduotuvese tik paziureti kaip lyginiai daiktai turi atrodyt!
Seniau oro uoste ar lektuve pirkdavau kosmetika, kvepalus, gerimus, saldumynus. Bet dabar tos kainos jau nebeTaxFree.
Tokia uztikrintai rami ir solidzia prabanga pulsuojanti aplinka sukurta keleiviu ramybei uztikrinti. Ir as tiesiog megaujuosi ja. Nera laiko baimei.
Jus galit pastebet, kad itin prabangi aplinka buvo kuriama nuo seno ir kitose "pavojaus zonose", kaip Titanike, pirmuosiuose anglu traukiniuose, nes matyt daugeli, kaip pvz. mane, tai nuteikia raminanciai.
Zvirbliuke, pasistenk dziaugtis tuo ka matai, tikiu, kad tavo Margiriukas butinai susipazins su kokia simpatiska "lelia", o paslaugios stiuardeses pralinksmins ji zaisliuku (SAS visada ju negaili) ir kelione paliks tik malonu ispudi. Be to dideli oro uostai turi puikius zaidimu kambarius (kaip Euroopa yra Kopenhagoj, Stokholme)kartais konstruktoriu, kaladeliu stalus, automatines masinas, arkliukus (kur imetus moneta supa, veza). Tikrai manau rasit pakankamai daug pramogu, kad neliktu vietos baimei. To jums ir linkiu!
Aplamai man patinka buti pakankamai prabangioj oro uostu aplinkoj, nors nuejus i kavine as ten galiu max.kavos nusipirkti... O rubu ir daiktu parduotuvese tik paziureti kaip lyginiai daiktai turi atrodyt!
Seniau oro uoste ar lektuve pirkdavau kosmetika, kvepalus, gerimus, saldumynus. Bet dabar tos kainos jau nebeTaxFree.
Tokia uztikrintai rami ir solidzia prabanga pulsuojanti aplinka sukurta keleiviu ramybei uztikrinti. Ir as tiesiog megaujuosi ja. Nera laiko baimei.
Jus galit pastebet, kad itin prabangi aplinka buvo kuriama nuo seno ir kitose "pavojaus zonose", kaip Titanike, pirmuosiuose anglu traukiniuose, nes matyt daugeli, kaip pvz. mane, tai nuteikia raminanciai.
Zvirbliuke, pasistenk dziaugtis tuo ka matai, tikiu, kad tavo Margiriukas butinai susipazins su kokia simpatiska "lelia", o paslaugios stiuardeses pralinksmins ji zaisliuku (SAS visada ju negaili) ir kelione paliks tik malonu ispudi. Be to dideli oro uostai turi puikius zaidimu kambarius (kaip Euroopa yra Kopenhagoj, Stokholme)kartais konstruktoriu, kaladeliu stalus, automatines masinas, arkliukus (kur imetus moneta supa, veza). Tikrai manau rasit pakankamai daug pramogu, kad neliktu vietos baimei. To jums ir linkiu!
Shinshila, va tas palyginimas su Titaniku, tai labai nuraminantis...

QUOTE (baltic*girl @ 2004 01 30, 21:49) |
Na kad mano vyras ne pletkininkas, jis pats dalyvavo ![]() |
jau taip imi i shirdi

Nesakiau, kad tavo vyras.. Bet labai daug "istoriju" zmones pripasakoja, pagrazina..zinai, kaip buna..
Beje, tas visas pilotu patikrinimas priklauso nuo kompanijos politikos ir kompetencijos. Va, naujausia usa aviakompanija JetBlue turiu toookias grieztas taisykles

(nukrypau nuo temos, bet cia mano mylimiausios avialinijos

O apie tuos girtus pilotus - ar tik jie ne rusai

Ačiū, Šinšila
Kai logiškai pagalvoji - tikrai, juk lėktuvų krenta ne tiek jau daug...Tai gal ne visi pilotai girti sėdi
Bet..skaičiau apie tą tragišką katastrofą Egipte - pasirodo, prieš metus tuo pačiu lėktuvu skrido italai, pakilus statiga sustojo vienas variklis ir lėktuvą šiaip ne taip avariniu nusileidimu nutupdė Atėnuose. O po metų - oi, nepraslydo...
Pasirodo, Šveicarija jau seniai buvo uždraudus egiptiečiams ne tik kilti ir leistis, bet ir skristi per Šveicarijos teritoriją. Mat buvo rimtai suabejota jų lėktuvų priežiūra ir technine būkle.

Kai logiškai pagalvoji - tikrai, juk lėktuvų krenta ne tiek jau daug...Tai gal ne visi pilotai girti sėdi

Bet..skaičiau apie tą tragišką katastrofą Egipte - pasirodo, prieš metus tuo pačiu lėktuvu skrido italai, pakilus statiga sustojo vienas variklis ir lėktuvą šiaip ne taip avariniu nusileidimu nutupdė Atėnuose. O po metų - oi, nepraslydo...

Pasirodo, Šveicarija jau seniai buvo uždraudus egiptiečiams ne tik kilti ir leistis, bet ir skristi per Šveicarijos teritoriją. Mat buvo rimtai suabejota jų lėktuvų priežiūra ir technine būkle.
O as, jei tureciau galimybiu, net i Palanga tik lektuvais skraidyciau. Ech, prisimenu, sovietmeciu, isedai i lektuva ir uz 10 rubliu per 50 minuciu jau ir esi vietoj.
O sukti galva del to, kas butu, jeigu butu. apskritai ne mano budui. Tada apskritai reiktu kojos is namu nekelti, nes koks varveklis ar plyta netycia gali ant galvos uzkristi ir dar visokiu nenumatytu dalykeliu
O sukti galva del to, kas butu, jeigu butu. apskritai ne mano budui. Tada apskritai reiktu kojos is namu nekelti, nes koks varveklis ar plyta netycia gali ant galvos uzkristi ir dar visokiu nenumatytu dalykeliu

Tai ne galvojimas "kas būtų jeigu būtų"- tai baimė, nepasiduodanti logikai. Žmonės nepagrįstai bijo įvairių dalykų - aukščio, vandens gylio, vabalų (nors ir žino, kad jie - nepavojingi) ir t.t. Tai ne fobija, nes ta baimė nekliudo veikti, tačiau vis tiek nemalonu. Aš, pvz., gerai suvokiu, kad paprastai lėktuvai nekrenta ir statistiškai jie - labai saugus transportas. Tačiau vis tiek bijau. Todėl bandau tą baimę pagrįsti ar paneigti - žodžiu, noriu, kad "dirbtų" ne tik kažkokie neįsisamoninti jausmai, bet ir protas. Aš tikiu, kad kai išnarstysiu tą savo baimę iki kaulelio - nebebijosiu
Va koks psichologinis rakursas

Va koks psichologinis rakursas

QUOTE (Smurka @ 2004 02 01, 02:36) |
O sukti galva del to, kas butu, jeigu butu. apskritai ne mano budui. Tada apskritai reiktu kojos is namu nekelti, nes koks varveklis ar plyta netycia gali ant galvos uzkristi ir dar visokiu nenumatytu dalykeliu ![]() |
aha,o jei besedint namie kreivai pastatytos lubos ilush

Bet vis dėl to negyvename avarinės būklės namuose, nevažiuojame šiaip sau į "karštus taškus", o per atšilimą žiemą eidamos gatve nelendam ten, kur aptverta raudona linija
Tačiau skraidyti su prastos reputacijos aviakompanijos lėktuvais, kurie jau ne kartą buvo nukritę - visai kitas reikalas, matyt
(kalbu apie egiptiečius...) Turbūt suabejoti lėktuvo technine būkle ir piloto profesionalumu - prastas skonis

As turiu ta pacia baime. O kadangi gyvenime dar niekada nesu skridusi lektuvu,ta baime dar koki 1000 kartu didesne, nes kai nezinai kaip viskas is tikruju, tai...fantazijai ribu nera. Labiausiai gaila, kad butent ta baime neleidzia pasiryzti vykti i tolimesne sali, praleisti puikias galimybes. Beje mano, kaip ir Zvirbliukes,argumentas-lektuvui sugedus, nei islipsi, nei pagalba atvaziuos
Vis delto kadanors tikiuosi pasiryzti,bet manau negreit.....