Įkraunama...
Įkraunama...

II ligoninės vaikų infekcinis skyrius

QUOTE(rence25 @ 2008 07 22, 00:59)
Bet vingiuotu ir giliu venu problema egzistuoja- apie tai raso ne vienas slaugos pagrindu vadovelis blink.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif pati tokias turiu ir patikekit manim kad ir kokios kompetetingos ir patyrusios sesutes imtu krauja ar statytu lasine dar neikarto per mano netrumpa gyvenima nebuvo taip kad pataikytu is pirmo karto doh.gif o rekordas buvo tada kai gulint ligonineje lasine pastate is 24-irto karto blink.gif galit isivaizduoti unsure.gif tam buvo sukviesta gal kokie 8 broliukai sesutes ir dar bala zino kas, visi bande, bet... o venos pas mane yra giliai, jos labai slankioja ir yra plonos, tad ne visada kaltos sesutes schmoll.gif kartais tiesiog neimanoma pataikyti is pirmo ar net antro karto doh.gif dziaugiuosi kad bent jau kolkas mano sunus neturi tokiu venu kaip mano 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2008 08 09, 19:19)
drinks_cheers.gif  pati tokias turiu ir patikekit manim kad ir kokios kompetetingos ir patyrusios sesutes imtu krauja ar statytu lasine dar neikarto per mano netrumpa gyvenima nebuvo taip kad pataikytu is pirmo karto doh.gif o rekordas buvo tada kai gulint ligonineje lasine pastate is 24-irto karto blink.gif galit isivaizduoti unsure.gif tam buvo sukviesta gal kokie 8 broliukai sesutes ir dar bala zino kas, visi bande, bet... o venos pas mane yra giliai, jos labai slankioja ir yra plonos, tad ne visada kaltos sesutes schmoll.gif kartais tiesiog neimanoma pataikyti is pirmo ar net antro karto doh.gif dziaugiuosi kad bent jau kolkas mano sunus neturi tokiu venu kaip mano 4u.gif

As suprantu kai jums visad nepataiko is pirmo karto, bet mes kalbam apie tai kai vienos sugeba idurti is kart ,o kitos n kartu bando ir bando.............. cia tikrai ne venu problema o nekompetencijos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Prmiause gerai butu, kad isvis ten vaikuciam nereiktu vykti ,kad nesirgtu,as turiu dv patirtis :pirma karta buvau su dukryte kai jai gal metukai buvo ,tiesiog pradejoatpilinet viska gera pusdieni persigandau tad paskambinau i poliklinika,ten musu daktare dar nedirbo todel pasiule mum nuvykti i2-aja infekcine ligonine tiesiog ,kad apziuretu,o mus guldyt puole nes man pasake"mama jum vaikas mirsta ant ranku"nesutikau ,sulaukus savo gydyojos nuvaziavau i poliklinika -viso sito negalavmo prezastis 1-asis dantukas doh.gif ;antra kart mum poliklinikoj nustate inkstu infekcija ir su sunum nusiunte i ligonine ,tapacia,vaikui pastae laseline ,visa litra ir dar bambejo ,kad vaikas i toleta nori ,kad jam kateteriai issijudina,paprasiau puoduko ,tai negavau nes jis didelis,toliau po tos laselines jis i lova padare vos radau budincia kad sausa pataline duotu,tk uzsnudus atleke sesute ir sako greitai duokit vaika ji reikia i renimacija vezt,visa persigandau net nezinau ko griebtis ar jau skambint visiem kad jau vaiku visai blogai ar ka,atveze jam ratukus bet pati ji nesiau ant ranku nes is baimes negalejau jo paleist,sesute ejo taip greit ,kad as vos is paskos nebegau ,klausiau kas jam yra ,kad taip staigiai i ta renimacija reik ,lyg ir neatrode ,kad jam taip blogai,bet atsakymo sulaukiau tk kad as ne gydytoja ,gydyoja liepe ji vezt i renimacija,kojos lnko is baimes sirdis dauzes kaip niekad ,o atejus i renimacija jam tik [COLOR=red]spudima pamatavomat neturejo mazos manzetes ,nes vaiko rankos sties plonos ,kita ryta vel pradejo tampyt po kabinetus o kokios formos infekcija atseit negali nustatyt,kai truko kantrybe pradejau rektkad baiktu issidirbinet isrekiau ir apie naktni pasivaiksciojima nieko nepaaiskinus man,neg negalejo pasakyt kad reik tk spaudima pamatuot,tada greit ir diagnoze nustate ,pasirodo glomerinio streptokokinio nefrito jie negydo ir issiunte klinikas,bet tos nakties ko gero niekada gyvenime nepamirsiu.Kas liecia sesutes dieninei pamainoj tikrai geros buvo ,maloniai su vaiku elgesi ,kaipsu vaiku o ne kaip su suaugusiu,kas lecia maista tai jis bjaurus ,eidavau i kavine valgyt pirkt nes vaikas nevalge,ir as ji supratau kodel.
Stai tokia buvo musu patirtis toj ligoninej ,gerai kad mes greit pasveikom,tikiuosi daugiau ir nesusirgsim ,ko lnkiu ir visiems vaikams 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Carma- patirtis nekokia. Nesupantu tokiu sesuciu- ar gi sunku buvo paaiskinti kodel vaika skubiai priereike i reanimacija vezti. blink.gif Manau kiekviena mama issigastu doh.gif Cia truko zmoniskumo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(WWWgarba @ 2008 07 06, 13:40)
Mamas ispraso ne del to kad jautrios, aisku kiekvienai mamai skaudu, bet mano nuomone vaikui saugiau kai mama salia. o tas isprasymas tai ju bijojimas parodyti nekompetencija. Joms tai naturalu, dursto tol kol pataiko. O juk taip neturetu buti. Gera sesute turetu pataikyti is pirmo karto. Juk sesdamas uz masinos vairo , negalvoji ai gal ir pavyks nuvaziuoti, o gal ir ne. Turi buti taip igudes medikas, kad jokiu klaidu neturetu daryti. O jeigu profesiolumo ir patirties nera, tai tokio darbo dirbti negali.!!!!!!!!!!!!!!

Pritariu ta kad ne del mamu jautrmo ar pan neleidzia kartu eiti. As su suneliu ten gulejau kai jam buvo 1.5men bet is pradziu renimacijoj savaite o po to perkele i 4 auksta. Renimacijoj personalas tikrai puikus bet.. kazkaip labai greit pavyko pirma diena ivesti kateteri bet atejus nakciai ir pasikeitus sesutei patyrem kosmara. Ji atejo suleisti antibijotiku ir be leisdama sugebejo istraukti kateteri, tada issinese mano mazaji i procedurini o manes neleido jis ten klyke 1val.15min as ten pramyniau visa kolidoriu, finale tas kad vaikui i galvyte buvo ivestas kateteris nor abi rankytes buvo subadytos, ir net galvytes abiejuose sonuose badyta, sesute sugebejo islement tik tiek kad taip pasitaiko. (kaip buvom KMUK ten net liepe eit kartu su vaiku tai labai greit iveda ir tu asaru maziau) Kaip patekom i 4 auksta su tais kateteriais panasiai buvo. Be tu nelemtu kateteriu daugiau kuom skustis negaliu, pasakius kad mums salta palatoj tuoj pat buvo pristatytas elektrinis sildytuvas uz kuri miket nereikejo. Gyditojai gal ir neblogi bet sesutems dar mokytis reikia.
Papildyta:
QUOTE(WWWgarba @ 2008 08 10, 18:38)
As suprantu kai jums visad nepataiko is pirmo karto, bet mes kalbam apie tai kai vienos sugeba idurti is kart ,o kitos n kartu bando ir bando.............. cia tikrai ne venu problema o nekompetencijos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pritariu tau cia tikrai nekompetencija!!!!
Atsakyti
QUOTE(kristuks1982 @ 2008 09 16, 20:41)
Pritariu ta kad ne del mamu jautrmo ar pan neleidzia kartu eiti. As su suneliu ten gulejau kai jam buvo 1.5men bet is pradziu renimacijoj savaite o po to perkele i 4 auksta. Renimacijoj personalas tikrai puikus bet.. kazkaip labai greit pavyko pirma diena ivesti kateteri bet atejus nakciai ir pasikeitus sesutei patyrem kosmara. Ji atejo suleisti antibijotiku ir be leisdama sugebejo istraukti kateteri, tada issinese mano mazaji i procedurini o manes neleido jis ten klyke 1val.15min as ten pramyniau visa kolidoriu, finale tas kad vaikui i galvyte buvo ivestas kateteris nor abi rankytes buvo subadytos, ir net galvytes abiejuose sonuose badyta, sesute sugebejo islement tik tiek kad taip pasitaiko. (kaip buvom KMUK ten net liepe eit kartu su vaiku tai labai greit iveda ir tu asaru maziau) Kaip patekom i 4 auksta su tais kateteriais panasiai buvo. Be tu nelemtu kateteriu daugiau kuom skustis negaliu, pasakius kad mums salta palatoj tuoj pat buvo pristatytas elektrinis sildytuvas uz kuri miket nereikejo. Gyditojai gal ir neblogi bet sesutems dar mokytis reikia.
Papildyta:
Pritariu tau cia tikrai nekompetencija!!!!

Labai gaila tavo maziuko, kad tai turejo istverti. tik norejau pasakyti, kad i galvyte veda krastutiniu atveju. Juk galima ne tik i rankytes , veda ir i kojytes, o kai ten nesigauna, jei taip galima issireiksti tada tik i galvyte. Baisu, nezinau ka daugiau ir pridurti.
Atsakyti
QUOTE(WWWgarba @ 2008 09 17, 16:28)
Labai gaila tavo maziuko, kad tai turejo istverti. tik norejau pasakyti, kad i galvyte veda krastutiniu atveju. Juk galima ne tik i rankytes , veda ir i kojytes, o kai ten nesigauna, jei taip galima issireiksti tada tik i galvyte. Baisu, nezinau ka daugiau ir pridurti.

Zinau kad i galvyte veda krastutiniu atveju. Aisku ta kosmara patyrem jau beveik pries du metus bet vis nepamirstu.
Atsakyti
QUOTE(ievast @ 2008 07 10, 12:40)
KAi veda kateteri tikrai klaiki procedura yra sad.gif
Mes gulejom sitoj ligoninej pirmam aukste. Bet aciu dievui pasitaike labai geros sesutes, kateteri ivede is pirmo karto. O ir del prieziuros tikrai labai gerai buvo, ir nedaviau jokio pinigelio.
O va klinikos kateteri ivede tik is antro karto, o kai keite po keliu dienu tai tik po 4. Ir visur vede skirtingos sesutes. Tai manyciau cia daug kas priklauso, nuo sesuciu kruopstumo.

Ir mes gulėjom ax.gif pirmam aukšte, tikrai nuostabios gydytojos ir slaugytojos, net ir sanitarės thumbup.gif .Kateterį įvedė iš pirmp karto ir kraujuką paėmė be problemų.Visada rūpinosi, personalas keitėsi, bet problemų jokių mirksiukas.gif
Padėkoti tik ir nuostaba po poliklinikos košmarų, kai reikia maldauti kad kas nors teiktusi paimti mokamą kr tyrimą unsure.gif
Atsakyti
sveikutes, mes gulejom pries 3 metus... siaip, viskas buvo gerai, ir sesutes ir gydytojai, ir mums patiko kad neisleisdavo is ligonines kol visiskai nepagydavo, pirma karta atsigulem i 3ligonine, mano kudikeliui nebuvo nei 6men, jam buvo obstrukcinis bronchitas, tai ten gyde gyde... praejo 15 ar kiek ten ligoninej skiriama lovadieniu, ir israse, nes nebeliko lovadieniu.... o mes nepasveike... ir ka ju galvojat?.. teko kita diena kviestis greitataja, nuveze mus pagal rajona vel i 3.o ten musu nepriima, sako, kad kai gulejom siautejo ligoninej vejaraupiai.... blink.gif tada nuveze i 2-aja ligonine, mano mazius tais metais labai sirgo, tai ten beveik visa vasara prleidom(antroj ligoninej). ziauriai nepatiko joje tik vienas atvejis:
gryzom is ligonines.... vaikui uzkilo temp, bet mes taip nuo ligonines pavarge ir taip vel i ja nenorejom, musiau kelias dienas temp, bet suviduriavo... ir vel ligonine... ir ka mus pagulde kartu su tais kurie sirgo rota virusu, paeme paseli... atejo atsakymas...NEIGIAMAS... o mums po kokiu 3 dienu pasireiske rotukas doh.gif ,(o siaip mums buvo zarnyno infekcija)bandziau aiskintis, kodel pagulde kartu su serganciais rota virusu, nors mums jo nebuvo... ka ten issiaiskinsi... verysad.gif siaip butu nieko... bet jis paeme ir susirgo kairio plaucio uzdegimu ir ausyciu uzdegimu... as tada galvojau kad mes isprotesim toj ligoninej, atvaziuojam su viena liga o persergam belenkiek verysad.gif ... bet tada paskutini karta ir gulejom(tiu, tiu, tiu smile.gif )
Atsakyti
Mes irgi cia gulejome,viskas buvo thumbup.gif ,tik va kateterio ivedimas buvo labai sunkus doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Mums ir teko I-mame auksta guleti unsure.gif dukrytei buvo inkstu uzdegimas doh.gif verysad.gif
Saugokite mamytes, kojytes ir sikniuka, kad nesusaltu, taip pat, reikia mergytes labai kruopsciai apiplauti is priekio, nes per ten... ir visokiu bakteriju gali patekti blink.gif o iki inkstuku...trumpas kelias....

vejuota tai tikrai buvo!!!pro langus pute...maistas patiko ir patiko,kad vienos gulejom ir buvo visi patogumai,atskira vonia su WC ir saldytuvas ax.gif

sesutes ir gyd. papuole geros!!!

verke ir maniske, kai state kateteri doh.gif bet ten , man kai aiskino, ne tiek skauda, kiek tie vaikai bijo ir rekia, o kaip jie ginsis, juk pasakyti negali ax.gif
aisku man, belaukianciai palatoje, kol atnes maziuke,tai sirdis, labai skaudejo doh.gif

Pragulejom 10 d.paskutine nakti ligonineje maziuke veme, o ryte suviduriavo blink.gif kai pasakiau apie tai gyd.ji sako:- cia jusu problemos,gal kazka uzdavete, bet juk sakau ji valge ligonines maista!! blink.gif zodziu ji norejo musu atsikratyti,nes tyrimai buvo geri, o prisiimti atsakomybes ji nenorejo del to vemimo...
ir ka...kai gryzome namo,maziuke vel veme,viduriavo,paskui atejo ir mums eile:teciui, man, suneliui...pasirodo apsikretem dar ligonineje Noro virusu, nes lengvesne forma buvo unsure.gif
gydymas toks:issivemi, issividuriuoji ir geri daug skysciu!!! taip ir issigydem smile.gif

Sekmes visoms ir nesirkit mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Irmama- svarbiausia kad jau sveikatele gera. Deja, bet sitoje ligonineje daznai taip buna kad atvaziuoji sakykim su plauciu problemom o po keliu dienu ziurek ir viduriuoji ir vemi. Ir mums taip buvo, mazius persirgo is karto ir rota kuriuo uzsikrete sioje ligonineje blink.gif NOrs palatos boksai- ligoniai vis vien siek tiek izoliuoti bet bakterijoms ir virusams pavyksta prasprukti.

Del salcio tai tikrai kad buna salta- dar neijungtas sildymas o langai kiauri. doh.gif
Atsakyti