Įkraunama...
Įkraunama...

II ligoninės vaikų infekcinis skyrius

QUOTE(Sin City @ 2008 01 23, 23:39)
Nu tai ir pasitikek mirksiukas.gif ,kas tau is to jeigu prades viska smulkiai aiskint, tu gi vistiek nieko nei pakeisi nei ka. Darys ka priklauso pgl situacija daryt ir viskas, o jei nesutiksi, traktuos kaip gydymo atsisakyma ir sius namo
Tevams esme gydymo reik zinot, isskirtinais atvejais jei matai kad tikrai nuosirdziai domisi, galima pasakot ir daugiau, bet jei matai kad tik kabinejasi(kaip tavo pasakojime kai kurie punktai ir nuskambejo, nesupyk)tai gimdo tik antipatija, nes kol nieko blogo nedarai, tai ir teisintis nematau reikalo

Kad butu taip lengva nepasveikus isvaziuoti is ligonines doh.gif
Nu atsiprasau, kas daroma mano vaikui as visada issiaiskinu smulkiai, o jei gydytojai nepatinka tai jos problema. Net danti taisant renkiesi plomba (kuria bet kada galima pakeisti), o cia duoti vaikui bet kokius vaistus, kad tik gydytoja neisizeistu blink.gif . Tikiuosi niekada pas tave nepateksiu, nes man reikia zinoti, kas daroma, o ne tik "pasitiketi" biggrin.gif . Beje, savo vidaus gydytoja (pasirinkau pati ir visai is kitos poliklinikos pilnai pasitikiu, bet nebuvo atvejo, kad israsydama naujus vaistus nepaaiskintu kodel ir kaip jie veikia).
Atsakyti
QUOTE(irlandesa28 @ 2008 01 26, 19:09)
neprivalau cia aiskintis naujoke as ar ne. paprasciausiai kiekvienas turi savo nuomone ir niekas negali sutrukdyti jos pareiksti. nevaidink cia senbuve.
Papildyta:

jeigu namie sventei naujus metus tai ir nekomentuok apie vaisemis nuikrauta stala ir tuscia skyriu, ir nevardink cia savo punktu. turbut dar nebuvai papuolus i tikrai bloga ligonine, zinoma to ir nelinkeciau ..........pagalvok er tu esi labai jau puikus ir nuosirdus zmogus tada teisk kitus. ...........ps(jeigu ka tai visai as nenaujoke, ir  sitame portale daznai apsilankau)..........

vaišėmis nukrautas stalas buvo sausio 2d. naktį. Gali čia plyšauti kiek tik nori, pati ėjau ieškoti daktarės, ar bent jau seselės, pati radau švenčiančias. Po manęs dar dvi mamos irgi ėjo jų ten ieškoti. Tu gali tik dėlioti čia savo apmastymus apie mane, manęs net akyse nemačiusi, aš sakau konkretų faktą, ką mums teko patirti. O punktais išdėliojau, kad nebūtų kažkas migloto. Konkretūs faktai iš to, kas mums buvo. Ar aš puikus/nepuikus žmogus ne tavo reikalas. O ar to skyriaus personalo darbas yra puikus/nepuikus čia jau mano, kaip ten gulėjusios pacientės reikalas. kaip suprantu, ne labdaringa organizacija, o pasirinktas darbas ten yra. Darbuotojai ne laisvu nuo darbo grafiku dirba. Taip kad dėkoti už tai kad nenumarino, nu pardon, nesiruošiu. Kam reikėjo(palatos daktarei, inhaliacijų darbuotojoms, valytojoms ir kt), dėkojom ne po vieną kartą!
Kaip šaukštas deguto statinę medaus pagadina, taip vienas negeras medikas visam skyriui negarbę užtraukia. Tikiu, kad ten yra ir labai gerų daktarų, deje, mums per devynias dienas teko daug daug nemalonių akimirkų.
Ar man neteko pabūti dar blogesnėse sąlygose? Ačiū Dievui, ne. Ar man teko pabūti geresnėse sąlygose? TAIP, TIKRAI TEKO! Ar man reikia lygintis į blogesnį lygį? Ir iš viso, nuo pat pradžių kėliau ne profesionalumo, o žmogiškumo problemą. Tai nenuperkama ir medicinos universitete neišmokstama.
Ir mažiau čia apsimetinėk kažkuo kitu. Apie sąžinę mat prabilo. Jei esi to skyriaus darbuotoja, gali tiesiai savo argumentus išdėlioti. O ne kurti kažkokias pasakas.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 01 27, 15:16)
[...] į akis krenta vienas dalykas- visiškas normalaus kontakto nebuvimas tarp mamos ir ligoninės personalo. Ir maži atlyginimai ar sveikatos priežiūros sistemos trūkumai čia niekuo dėti. [...]

Jūs tikrai aiškiai ir gražiai apibendrinote problemą. Dėkui smile.gif

Turiu ir aš dar labai šviežios patirties iš šios ligoninės. Jeigu dabar mano vaikui atsitiktų kas nors panašaus, bandyčiau susirasti žmogų, kuris lašines pastatytų namuose. Niekas man ten neužkliuvo - nei palata, nei maistas, nei muilo, rankšluosčių, WC popieriaus nebuvimas (tiesiog nurašiau tai mūsų med. įstaigų skurdui), juk ne tai svarbiausia, kai vaikas serga... Mus skaudino kai kurie ten dirbantys žmonės. Nepasakosiu daug. Tik mane stebina kai kurių čia pasisakiusių gydytojų požiūris į savo darbą... Ten irgi tokių sutikau. Galima pamanyti, kad vienoms sesutėms moka na kokius 10000 lt., o kitos negauna nė 500 lt. Taip jos elgėsi, dirbdamos viename skyriuje, su tais pačiais ligoniais.

Ne piniguose čia esmė. Širdyse. Jeigu jas minkština tik pinigai, gal jau vertėtų susirūpinti ir kreiptis į ABK (anoniminių beširdžių klubas)...
Atsakyti

Jeigu dabar mano vaikui atsitiktų kas nors panašaus, bandyčiau susirasti žmogų, kuris lašines pastatytų namuose.
Pati ideja del lasines namuose yra gera, taciau yra keletas bet...
1. Jei vaiko amzius iki 5 metu, gali buti problemu su venomis(ligoninej ta gali padaryti salia esantis kitas zmogus)
2. Kokia turi buti lasines sudetis paaiskeja tik po tyrimu, deja, namie galima tik apytiksliai spresti kiek ir ko sulasinti.
3. Lasinimas uztruks 2 - 4 ar n valandu!? Jei visa ta laika salia bus gydytoja ir med. sesuo, kiek tai turetu kainuoti? Privaciam sektoriui, manau, apie 500-600lt?
4. Neduok dieve, kokia nors komplikacija(ypac jei vaikas mazas)??? Budami gyd. istaigoj, tai iki reanimacijos spesit, o namie???
Paprastas patarimas visoms mamoms, kuriu vaikai dar nedideli ir norim mes to ar nenorim, taciau daugiau ar maziau sirgs - nesvarbu kurioj ligoninej turekite "savo" gydytoja ir zymiai greiciau bei geriau sveiks vaikai, o ir nesklandumu su personalu bus zymiai maziau. Ir VISIEMS bus tik geriau.Sekmes

Atsakyti
o as sitai ligoninei ir jos personaliui noriu pasakyti, didziausia, nuosirdziausia ACIU. Uz suteikta pagalba bei gydyma mano dukrytei, supratima ir daug kitu geru dalyku. as patenkinta sita ligonine labai, jos personalu taip pat. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 01 27, 15:16)
Nesigilinsiu į gydymo subtilumus, tačiau palikus nuošaly visas emocijas į akis krenta vienas dalykas- visiškas normalaus kontakto nebuvimas tarp mamos ir ligoninės personalo. Ir maži atlyginimai ar sveikatos priežiūros sistemos trūkumai čia niekuo dėti. 90 proc. šiame pasakojime iškilusių problemų būtų išspręsta, jei mamai laiku ir suprantamai būtų paaiškinta, kas, kodėl ir kaip vyksta. Pacientas ar jo artimieji neprivalo "gaudytis medicinoje", tai mūsų- medikų pareiga jam paaiškinti taip, kad jis suprastų ir atsakyti į tiek klausimų, kiek reikės. Ir tai ne mažiau svarbu, nei apžiūrėti ligonį, nustatyti diagnozę ir surašyti paskyrimus  ax.gif

QUOTE(adata @ 2008 01 27, 17:48)
Pati ideja del lasines namuose yra gera, taciau yra keletas bet...
1. Jei vaiko amzius iki 5 metu, gali buti problemu su venomis(ligoninej ta gali padaryti salia esantis kitas zmogus)
2. Kokia turi buti lasines sudetis paaiskeja tik po tyrimu, deja, namie galima tik apytiksliai spresti kiek ir ko sulasinti.
3. Lasinimas uztruks 2 - 4 ar n valandu!? Jei visa ta laika salia bus gydytoja ir med. sesuo, kiek tai turetu kainuoti? Privaciam sektoriui, manau, apie 500-600lt?
4. Neduok dieve, kokia nors komplikacija(ypac jei vaikas mazas)??? Budami gyd. istaigoj, tai iki reanimacijos spesit, o namie???
Paprastas patarimas visoms mamoms, kuriu vaikai dar nedideli ir norim mes to ar nenorim, taciau daugiau ar maziau sirgs - nesvarbu kurioj ligoninej turekite "savo" gydytoja ir zymiai greiciau bei geriau sveiks vaikai, o ir nesklandumu su personalu bus zymiai maziau. Ir VISIEMS bus tik geriau.Sekmes

Pilnai su abiem sutinku drinks_cheers.gif .
Kas dėl lašelinės namie tai aš tikriausiai bijočiau to netikėtumo faktoriaus KAS JEIGU. Na bet tai gal nebūtina į ligoninę šios procedūros važiuoti. Turbūt ir privačiose klinikose gali lašelinę pastatyti?

QUOTE(kristegri @ 2008 01 27, 18:38)
o as sitai ligoninei ir jos personaliui noriu pasakyti, didziausia, nuosirdziausia ACIU. Uz suteikta pagalba bei gydyma mano dukrytei, supratima ir daug kitu geru dalyku. as patenkinta sita ligonine labai, jos personalu taip pat. 4u.gif

Su kokia bėda ir kada važiavote? Kuriam aukšte gulėjote?
Atsakyti
Na, teko ir man guleti toje ligonineje. Is tiesu, labai patiko gydytoju, seseliu rupestis ir zmogiskumas. Kai pati guledama su dviem vaikais labai susirgau (gal nuo ju uzsikreciau), leido pasilikt mano anytai, nors ji neturejo jokios tam teises.

Ir kadangi musu atvejis buvo neaiskus, pastoviai mus konsultavo gydytoju konsiliumas. Pastoviai teiravosi kaip mes, kad ir paprasciausiai uzjausdavo...

O blogai... greiciausiai musu diagnozes buvo nustatytos vis gi neteisingai, bet tai paaiskejo tik veliau. Bet kazkaip nepykstu, nes pagalba suteike, nenugyde, o savijauta isleidus is ligonines visu buvo gera. Dukra gyde teisingai, o sunui gal be reikalo suleido antialerginiu vaistu - mat jam greiciausiai buvo virusas, ne alergija (cia aisku kitu gydytoju nuomone, man kaip ne medikei sunku spresti).

Atsakyti
Idomiai tema nusivaziavo. As skaitau ir nesuprantu kas tau irlandesa nepatinka? Ar cia tiesiog is neturejimo kur issilieti?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2008 01 27, 23:43)
Idomiai tema nusivaziavo. As skaitau ir nesuprantu kas tau irlandesa nepatinka? Ar cia tiesiog is neturejimo kur issilieti?

siaip parasiau.todel kad pati buvau ir man to neteko patirti,ka patyre nikitos seima.
Atsakyti
QUOTE(irlandesa28 @ 2008 01 28, 00:52)
siaip parasiau.todel kad pati buvau ir man to neteko patirti,ka patyre nikitos seima.

tai bet aš tavęs už tai nepuoliau drabstyti vien dėl to, kad tu to nepatyrei?
Atsakyti
QUOTE(Nikkita @ 2008 01 27, 23:56)
tai bet aš tavęs už tai nepuoliau drabstyti vien dėl to, kad tu to nepatyrei?

o as asmeniskai tau nieko blogo ir neparasiau.
Atsakyti
mes antroj ligoninei atsidurem ekstra nes turim problem inkstuose, kiekbieno karsciavimo metu, reikia ekstra daryti slapimo tyrimus, kad isaisketu priezastis. buvo sestadienis, privaciai nieks nedirba, papuolem i antra ligonine, buvo tikrai daug mamu su mazyliais, isklause priezastis, idavem slapima tyrimiui ir laukem atsakymo. kiek as stebejau,, prie kiekvieno vaikiuko buvo prieita, apziureta. mes lankomes visada privacioj klynikoj, todel tikrai negaliu pasakyt, kad aptarnavimas, esant tiek ligoniuku, juose kuom nors skiriasi. tik mane nustebino, staiga pradejus rekauti mama, kad ateitu butent jos vaika apziuret ir t.t. sesele bande ramiai paaiskint, kad cia sveiki nesirenka, serga visi. as jos vietoj, buciau tikrai pasiulius jai isinesdint, aplinkiniai vaikuciai prabudo, kas verkti pradejo nuo jos isterikavimu, ne vietoj ir laiku. va tokiu zmoniu, tai tikrai labai noreciau isvengti, uztenka ir be ju kaimietisku buku cypavimu, itampos!!!! ta kart musu tyrimai buvo geri, atnese po dvidesimt minuciu atsakyma, lankemes veliau tiek sitoj, tiek klinikinei lygoninei, esu patenkinta abiems.
Atsakyti