Šiandien buvau VKC - ir mačiau tą moterį su mergaite, kur vakar rašiau "Klaipėdos sandėliuke" su prašymu dėl maistelio....
Papasakojo soc. vyr.darbuotoja apie matytą reginį namuose - jas jau visko mačiusias - vaizdas šokiravo. Apie mūsų šalies instancijas, kurios PRIVALO rūpintis rizikos šeimų vaikais - aš iš vis patyliu, kai kurios jos tik dėl vaizdo ....
Ta šeima atvažiavusi iš Šilutės raj. Ten turi būstą, o čia kažkur gyvena.... Ta trijų metukų mergaitė eina, pasisioja, pakakoja ir toliau eina.... Net VKC nuo jų tokia smarvė eina, o kas save namuose

...Turi 5 mėn. mergaitę ir 3 metų mergaitę, kurią iš karto soc. darbuotojos VKC iš mano atvežtų drabužių aprenginėjo, nes plikom kojom, be kepurės... Davė vieną vežimą. 5 mėn. mergaitę vakar radusios galvojo kad vaikas negyvas, nes sveria vos 4,5 kg, išsekusi.. Jau gydytojai sukelti ant kojų... Vakar pačios pirko už savo pinigus mišinėlius, jogurtą didesnei mergaitei... Motina nieko neturėjo ko vaikams duoti, nes net nesupranta kaip tai daryti... Šilutės raj. išmokas už vaikus gaudavo VTAT ir pačios soc. darbuotojos pirkdavo ir veždavo maistą, nes vyras su ta moterimi neturi supratimo kaip ką daryti su vaikais...
Tik turi supratimą kaip vaikus daryti - čia mano pastebėjimas VTAT žino, bet.... Pačios VKC darbuotojos eina pas vyr.gydytojus , ima talonus, tariasi dėl priėmimo - nors joms tai nepriklauso..... Aš nesuprantu, kaip tokiems tėvams leidžia auginti vaikus, juk jie marina ir kankina vaikus

Jų pasakymas nėra vietų - ką tai reiškia, prie ritasi mūsų valstybė, net vaikų namuose šiais metais savivaldybė neišpirko vietų - tai tipo naujiems vaikams vietų nėra.....
Na žinot, kai kuo toliau matau tokią "supuvusią" sistemą - tai jau ir "smirdėti" pradeda... Kaip šitaip..... netelpa nei galvoje nei širdyje.... Gaila, kad tokioje sistemoje neišdirba ilgai darbuotojai, kuriems tikrai rūpi rizikos grupės šeimos.... Tiesiog sunku psichologiškai, kai "surištos" rankos biurokratijos.....
Kaip norėčiau, kad atsiradęs žmogus pradėtų perversmus soc. sistemoje, ach....
net nežinau, gal reik mišinio nupirkt, košyčių, bet ar pamaitins ta nemokša mama jei ir turės ką?jezau, apie vaikų higinos rūpesčius aš ir nebeklausiu, manau nepadės jei muilo, šampūno nuveštų?
mano aplinkoj daug "tvarkingesnių" tėvų vaikus paėmė į vaikų namus, o čia... nėra žodžių...