Įkraunama...
Įkraunama...

Parama Klaipėdoje

QUOTE(*Rita* @ 2008 03 14, 14:38)
Dievuliau, kaip gaila vaikų...
O kokio amžiaus mama? Reikia žurnalistus užsiundyt - kaip mat pajudėtų kažkas g.gif

na apie 25 metus max, bet kaip sako psichiškai nestabili, nemoka ir net nesupranta kaip vaikus auginti, kuom maitinti, toks tuščias žvilgsnis... doh.gif O VTAT nieko nedaro, tik VKC darbuotojos dvi su besidraskančiomis širdimis daro viską kas joms net nepriklauso..... doh.gif Nežinau ką žurnalistai padarys - nuo tokio vienetinio atvejo ar kieno nors kėdė pajudės.... g.gif
Bent jau ramu, kad dabar kai pateko antra diena į VKC darbuotojų priežiūrą - vaikai bus pamaitinti. Šiom dienom maisteliui turi lėšų. O kaip toliau - bus matyt.
Atsakyti
Aš pakraupusi blink.gif Bet kaip negalima pas nestabilios psichikos žmonės teisėtai atimti vaikus? Juk jiem tikrai geriau bus globos namusoe, bent pamaitinti ir aprengti ...

Ar laukia kada ras išsekusius ir sušalusius kur?

Pas tvarkinga motiną sugebėjo atimti vaikus, nes tik kelis koldūnus šaldytuve rado doh.gif o čia ... visiškas absurdas schmoll.gif

Viena/kita karta taip pagelbėsi, bet ... tai nieko neišspęs ...

Jei žmonės neturi supratimo apie vaikų auginimą ... dėja ...
Atsakyti
o siaubas, sunkus net patiket....
o kad pas nestabilios psichikos tevus vaikai auga, tai cia ne viena seima yra tokia....tipo neturi teises atimt...yra pas mus tokiu seimu, kur soc. darbuotojos kiekviena ryta vaikus pakelia ir i darzeli isruosia...vakare aukletojos parveda, o jei atejo pati mama, tai du vaikus pasiima, o trecia pamirsta darzely...nu nezino ji, kiek ju turi...
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 03 14, 13:54)
Šiandien buvau VKC - ir mačiau tą moterį su mergaite, kur vakar rašiau "Klaipėdos sandėliuke" su prašymu dėl maistelio....
Papasakojo soc. vyr.darbuotoja apie matytą reginį namuose - jas jau visko mačiusias - vaizdas šokiravo. Apie mūsų šalies instancijas, kurios PRIVALO rūpintis rizikos šeimų vaikais - aš iš vis patyliu, kai kurios jos tik dėl vaizdo ....
Ta šeima atvažiavusi iš Šilutės raj. Ten turi būstą, o čia kažkur gyvena.... Ta trijų metukų mergaitė eina, pasisioja, pakakoja ir toliau eina.... Net  VKC nuo jų tokia smarvė eina, o kas save namuose  doh.gif  ...Turi 5 mėn. mergaitę ir 3 metų mergaitę, kurią iš karto soc. darbuotojos  VKC iš mano atvežtų drabužių aprenginėjo, nes plikom kojom, be kepurės... Davė vieną vežimą. 5 mėn. mergaitę vakar radusios galvojo kad vaikas negyvas, nes sveria vos 4,5 kg, išsekusi.. Jau gydytojai sukelti ant kojų... Vakar pačios pirko už savo pinigus mišinėlius, jogurtą didesnei mergaitei... Motina nieko neturėjo ko vaikams duoti, nes net nesupranta kaip tai daryti... Šilutės raj. išmokas už vaikus gaudavo VTAT ir pačios soc. darbuotojos pirkdavo ir veždavo maistą, nes vyras su ta moterimi neturi supratimo kaip ką daryti su vaikais...  doh.gif Tik turi supratimą kaip vaikus daryti - čia mano pastebėjimas   VTAT žino, bet.... Pačios VKC darbuotojos eina pas vyr.gydytojus , ima talonus, tariasi dėl priėmimo - nors joms tai nepriklauso..... Aš nesuprantu, kaip tokiems tėvams leidžia auginti vaikus, juk jie marina ir kankina vaikus  verysad.gif  Jų pasakymas nėra vietų - ką tai reiškia, prie ritasi mūsų valstybė, net vaikų namuose šiais metais savivaldybė neišpirko vietų - tai tipo naujiems vaikams vietų nėra.....

Na žinot, kai kuo toliau matau tokią "supuvusią" sistemą - tai jau ir "smirdėti" pradeda... Kaip šitaip..... netelpa nei galvoje nei širdyje....  Gaila, kad tokioje sistemoje neišdirba ilgai darbuotojai, kuriems tikrai rūpi rizikos grupės šeimos.... Tiesiog sunku psichologiškai, kai "surištos" rankos biurokratijos.....
Kaip norėčiau, kad atsiradęs žmogus  pradėtų perversmus soc. sistemoje, ach....

va jezau, kokia baisybę čia paskaičiau blink.gif
nu siaubas, kaip tėvai gali nemokėti vaiku pasirūpinti blink.gif
net negera pasidarė
net nežinau, gal reik mišinio nupirkt, košyčių, bet ar pamaitins ta nemokša mama jei ir turės ką?jezau, apie vaikų higinos rūpesčius aš ir nebeklausiu, manau nepadės jei muilo, šampūno nuveštų? g.gif
tikrai neisivaizduoju kaip nepaima tų mažylių schmoll.gif
mano aplinkoj daug "tvarkingesnių" tėvų vaikus paėmė į vaikų namus, o čia... nėra žodžių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo digi: 14 kovo 2008 - 17:34
Na ką,baisu ir toliau klausytis žinių per tv ir radiją.Kuo toliau ,tuo baisesnė ateitis laukia mažųjų piliečių.Aš čia skaitydama pagalvojau,ar nekvepia čia tuo reikalu,apie kurį neseniai visa Lietuva sužinojo.Čia apie tą badu marintą vaiką,kurio mama jį pagimdė nuo savo tėvo.Vargšas 1,5 metukų berniukas vos svėrė 6 kg,nemokėjo net sėdėti.NEDUOK DIEVE tokio likimo.
Taigi,jeigu ponai šiltose kėdėse vis dar dels,šitų vaikų likimas man aiškus.
Man širdis plyšta nuo tokio elgesio su vaikais.Čia net netinkažodis elgesys.Čia pasityčiojimas iš tų mažiukų.
O jei rimtai,gal ir praverstų čia žurnalistai,a? g.gif Jei ne jie,niekas ir nežinotų apie tą berniuką ir dabar.Man čia kvepia kriminalu vėl....Gal perdedu,bet mano nuomonė dėl vaikų yra KATEGORIŠKA.

P.S. Saulyte,tu esi mūsų reikalų tvarkytoja mirksiukas.gif gal galiu pervest kažkiek pinigėlių,kad nupirktum vaikeliams ko nors arba įduok vkc darbuotojoms.nu negaliu aš miegot ramiai.
Atsakyti
o jeigu negalvoti apie blogiausią variantą (na, piktybišką marinimą badu ir pan.), ar bandė kas tą mamą mokint, jai aiškint? Gal ten tiesiog trūksta tokio kaip ir "spyrio" į minkštąją jai, kad kas išaiškintų, padrąsintų, galų gale susarmatintų viešai ar pan.
Kas dėl kriminalo...
Nustekent badu dėl neišmanymo - ne taip ir paprasta. Instinktyviai tokios jaučia, kad jeigu sau dedi duonos į burną, tai ir vaikui reikia. O maitindama nors ir bile kaip, iki kritiškos situacijos nenueis - vis tiek vaikas turėtų gauti bent kažkokių maistinių medžiagų g.gif Aš esu mačiusi dar ne tokių durnelių ir nenorinčių vaikais rūpintis, bet kažkaip gi auga tie vaikai (turiu minty fizinį augimą, ne dvasinį). Visai kas kita, kai su galva negerai ir vaikai nemaitinami bei neprižiūrimi piktybiškai. Čia jau jų teises turi apginti tie, kam tai priklauso pagal pareigas g.gif

Vienžo, postringaut lengva... Bet kaip gi padėti vaikams? verysad.gif Niekada nelindau su savo trigrašiu į kitų miestų paramos temas, bet ši istorija tiesiog pribloškė verysad.gif
Atsakyti
Dėl tų mergyčių - ryt jas abi veda pas gydytoją, soc. darbuotojos, lenkiu galvą prieš jas wub.gif , nors nepriklauso, nuėjo pas vyr.gydytoją, surado kas priims iš karto... Tai va bus matyt kaip ką ras, gal net mažylę į ligoninę paguldys, tai ten pasirūpintų ja, o gal ir VKC su VTAT susikalbės, na nesuprantu kaip gali vaikus taip palikti.... Vienareikšmiškai negali tokie auginti vaikų, jeigu net Šilutės VTAT darbuotojos pirkdavo už jų pinigus vaikams maistą, tai net jiems pinigų nepervesdavo, tai ką, vaikų gynėjai tyčiojasi iš tų mergyčių.... Nesuprantu... Man širdis irgi plyšta... Ten tikrai neverta kažin ko pirkti - va pačios VKC darbuotojos kai nueis, nupirks eidamos, pamaitins, kol viskas paaiškės... Nemanau kad Roma su Neringa taip paliktų... Būtumėte mačiusios jų veidus šiandien - kai jos visada energija trykštančios, su šypsena - o šiandien įėjus iš karto pamačiau "traurą" veide... Sako, "matėme visko, bet ši situacija išmušė iš vėžių..." Pinigėlių kol kas nerenkam - dar turėjau mūsų "virtualiam" banke, ne maisto, pinigų banke mirksiukas.gif - 20 Lt nuo rinkimo bilietų Kristinai su Renata - tai palikau 50 lt soc.darbuotojoms - nupirks ir mišinėlių, ir pampersų, bent kol situacija paaiškės...
Atsakyti
O dar malonesnių naujienų - buvom su viena malonia moterimi pas Kristiną - nuvežėme dvi dovanas vaikams - na tipo kaip Samariečių krepšiai, bet lietuvos šeimų pakuotos - reikėjo matyti vaikų veidus - pakavo dovanas nuo Velykų zuikio mirksiukas.gif - akys blizgėjo - o dovanos - tai ir žaislai, kojunės, higienos priemonės, saldumynai, piešimo reikmenys - super thumbup.gif - Ačiū gerieji žmonės kas suteikia tiek džiaugsmo vaikams. Dar tokios dovanos laukia ir Renatos vaikų - kitą savaitę su ponia X važiuosime mirksiukas.gif Kristina labai intensyviai tvarkosi pas juristą reikalus - ir alimentus mergaitės, ir pavardės keitimą berniukui, jam alimentus... Šaunuolė, va tokiam žmogučiui norisi padėti, ji kabinasi kaip gali. Namai tvarkingi, vaikai švarūs - na vis viliuosiu, kad ir materialinė padėtis dar jos pagerės - tada bus liuks. Vis ieškau TV - sutaisėjų mažuliuką 15 cm įstrižainės, bet.... Galvoju, gal kas pažystate iš 'Avitelos", ar 'Topo centro" ar dar kt.parduotuvių kokį boselį - pakalbinti kad Velykom dovanėlę padarytų - nors kokį, bet didesnį... mirksiukas.gif Būtų šaunu. Tai va taip. Maisto kažkiek gal dar turi, kažkiek nuvežėm.... Va kaip nors Vitalij@ lovas dar suorganizuoti nuvežti, būtų liuks mirksiukas.gif

Atsakyti
sveikos,
gal kokių žinių turit apie Lina su Vaidu,žinau,kad iššikėlė iš bendrabučio (paliko skolų, bet šeimininkė neieško jų , paliko pačių sažinei, tik man, nes juos rekomendavau, nesmagu labai paliko dėl jų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo digi: 15 kovo 2008 - 14:09
QUOTE(digi @ 2008 03 15, 14:08)
sveikos,
gal kokių žinių turit apie Lina su Vaidu,žinau,kad iššikėlė iš bendrabučio (paliko skolų, bet šeimininkė neieško jų , paliko pačių sažinei, tik man, nes juos rekomendavau, nesmagu labai paliko dėl jų)

Vo braškė ... čia tai naujienos blink.gif

Esu skambinusi Linai, kad pampersų perduoti ... tai ji kaip tik ir pasakė, kad išsikėlė ... dar likau nustebusi - nes atrodo jiems ten patiko, o čia persigalvojo kažkodėl ...

Manau Saulytė žinoti turėtu, kur jie dabar gyvena, nes pampersus iš manes ji pasiėmė ir Linai nuveže ...
Atsakyti
QUOTE(digi @ 2008 03 15, 14:08)
sveikos,

Jooo, šito nežinojau, reikės sugėdyti....

QUOTE(Svet_lana @ 2008 03 15, 14:18)
Vo braškė ... čia tai naujienos  blink.gif

Esu skambinusi Linai, kad pampersų perduoti ... tai ji kaip tik ir pasakė, kad išsikėlė ... dar likau nustebusi - nes atrodo jiems ten patiko, o čia persigalvojo kažkodėl ...

Manau Saulytė žinoti turėtu, kur jie dabar gyvena, nes pampersus iš manes ji pasiėmė ir Linai nuveže ...

Ne miela Svet_lana - pampersai pas mane mašinoje, ir man visai negėda pasakyti, kad pas juos nekyla noras važiuoti... Padėjom kuom galėjom, pradžiai suteikėm viską - ir vaikui ir jiems, o toliau .... - tegu kapstosi... Su tokiu elgesiu - tik jų reikalai.... Gali suprasti ir pateisinti kai ką, bet ne jie vieni iš vaikų namų išėję ir tvarkosi gyvenimą... Taip nesielgiama....
Žadu važiuoti, gal ir paskutinį kartą....
Atsakyti
Sveikos,ir kas girdėti apie mūsų mažyles?Neramu darosi... verysad.gif
Atsakyti